MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za kciuki
egzamin na szczęście zdany
Witam się w 19tygbezimienna, Moniqaaa, ag194, Espera, Kleopatra, Arwi, sylwucha89, monika_89, Camilia, bbee, MEGI81, Maniuś, Mabelle, Karissa, marie_marie22, kamyla112, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilutek wrote:Młgorzatka, też kiedyś o to pytałam, bo nie wiem. Ale myślę, że skoro musimy o to pytać, to znaczy, że nam po prostu nie twardnieje, macica się nie stawia itd. Więc ja wrzuciłam na luz.
Jedyne, co zaobserwowałam, to to, że czasem mam takie uczucie jak przed okresem, nie mogę tego nawet nazwać delikatnymi skurczami, po prostu taki niepokój brzuchowy. Bardzo rzadko i bardzo krótko.
No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial... -
malgorzatka199 wrote:No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial...
To ja czasem mam taką twardą kulkę pod pępkiem, dość dużą i to jest właśnie macica. Nie jestem wtedy w stanie się położyć na plecach, czy choćby odrobinę rozciągnąć. Z reguły mija jak położę się na boku wygodnie, ale czasem muszę wziąć nospę. I jest to lekko bolesne, ale bez tragedii. Bardziej boli np. przy dotknięciu. A i u mnie niezawodny sposób to ciepła kąpiel lub po prostu umycie się w ciepłej wodzie, ale nie na stojącoDziała lepiej niż nospa, ale czasem mi się zdarzy w środku nocy to przecież nie pójdę się wtedy myć...
-
Dewa współczuję..
kupiłam wczoraj ten leżaczek http://www.smyk.com/smiki-lezaczek-malpka-14990.html co prawda używany, ale w stanie idealnym.
Jeśli chodzi o ruchy, to moja rusza się regularnie i coraz więcej w nocy. Wierzcie mi lub nie, ale budzą mnie jej ruchy. Mam nadzieję, że dobrze jak na ten etap i mam po prostu ruchliwe dziecko..
-
Hej! U mnie też szał przedświąteczny
Domek względnie ogarnięty
choinka ubrana dzisiaj jeszcze mnie czeka ciasto, pierniczki i zakupy. Ostatnie 3 dni poszalałam za mocno ze sprzątaniem i niestety trochę brzuszek zaczął się stawiać
po 2 nospach przeszło ale trochę strachu się najadłam .. Do tego młody zbił mi wagę jakiś miesiąc temu i już mnie wkurza niewiedza ile przytyłam. Dziewczyny cieszcie się małymi brzuchami bo macie mniejsze szanse na rozstępy i flaczka
ja wolałabym aby mi w tej ciąży wolniej rósł
postaram się zaraz wrzucić zdjęcie z telefonu mojego bebenka
miłej niedzieli Wam życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 14:08
-
Wg belly od wczoraj jestem w 5 miesiącu
Później usunę zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 16:48
Uszczesliwiona, Espera, Anstice, ag194, monika_89, Camilia, Kamilutek, Carolina, Uska, Arwi, Kleopatra, bbee, MEGI81, sylwia1985, Hope_, Maniuś, Rudzik, bezimienna, zastrzeŻona, Karissa, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Camilia, TSH za wysokie. Powinno być ok 1.
FT4 ok
Masz niedługo wizytę u endokrynologa? Pewnie zwiększy Ci dawkę leku. Nie martw się, jak będziesz pod kontrolą, będzie ok (ja też się leczę i co 6 tyg robię kolejne wyniki) :*
Jeszcze nigdy nie brałam leków na tarczycę. Zobaczymy co w środę zaleci endokrynolog. -
Gaja u nas taka sama tradycja jak mieszkałam w pl to z mama i tata robiliśmy a teraz zabralam ze soba ta tradycje do uk i robimy wszyscy maz dwie corki i ja
Wlasnie od jutra zaczynamy
Sylwucha chudzinko slicznie wygladasz i piekny ciążowy brzusio
Kurcze wspolczuje zalanego mieszkania jakies 9 lat temu zalalam mieszkanie od 5 pietra do parteru i wzywali mnie do otworzenia mieszkania a ja bylam 200km od domu na bardzo waznym firmowym kursie
A co u nas. Maly raz sie rusza raz nie roznie to bywa ale wciaz kopniaki bardzo slabe. Wczoraj bylam z mezem an tym koncercie i bylo super a ze pomarudzilam na ubrania, ze nie mam w czym wyjsc maz zabral mnie na zakupy i w koncu kupiłam sobie spodnie ciazowe w H&M
I mam tu do was pytanie jaka jest cena spodni h&m w pl shoping mum skiny
W uk 49.99£ trochę drogo mi sie wydaje jak za zwykle jeansy na kilka msc a szczegolnie ze ja musze brac malutki rozmiar bo inaczej wisza mi na tylku a w brzuszku maja luzu moze na 2msc wiec wychidzi na to ze bym musiala kupić za 2 msc znowu spodnie za 50£ wiec na razie kupiłam skiny ale czarne za 25£
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 14:54
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
cześc i czołem, wittam sie przy niedzieli.
dewa maskaramam nadzieję, że jakoś sied dogadacie z sąsiadami i ubezpieczneie pokryje koszty. Dobrze że awaria zastała Was w drodze a nie w PL. Ja bym mimo wszystko pojechała na świeta żeby trochę psychicznie odpocząć
Qasha na pomocy światecznej w ramach wyjatku mogą Ci wypisać receptę
malgorzatka takie drętwnienie chwilpwe to moze być napinanie brzucha. Zacznij brac magnez i zglos ginowi, pewnie to tylko skurcze braxtona hiksa -
Carolina ja w PL za spodnie ciążowe ale w C&A płaciłam 170 pln. Były i tańsze od 100 do 150 pln. Ale zdecydowałam się na droższy zakup ze względu na kroj spodni. Mega wygodne ciut za duże ale wtedy by mi starczyły do 9 m-c. Idealnie rozciągliwy pas na brzuchu. W HM byłam ale cen nie pamiętam.
-
Ładne brzuszki dziewczyny. U mnie leniwy dzień. Teraz chłopaki w wannie siedzą. Wczoraj zrobiłam jabłecznik i już został tylko mały kawałek
Źle mi się śpi. Plecy mnie bola w każdej pozycji. A to dopiero połowa -
Mam już Euthyrox, więc jutro spokojnie łyknę
A, i skończyłam robić zakupy świąteczne. Korciło mnie, żeby Kubusiowi coś kupić, ale jednak kupię mu na Wielkanoc
Teraz starczy tylko zapakować.
Dziadek dostanie 2 książki o papieżu, fanatykowi religijnemu powinno się spodobać
Babcia dostanie sól do kąpieli i balsam po.
Rodzice voucher do kina na dowolny film w dowolnym terminie do czerwca
A Marcin zgarnie sweter, skarpetki i balsam po goleniu + krem Nivea Men (mam nadzieję, że jak jest wyraźnie napisane MEN to nie będzie "pedalskie").
Jak się coś komuś nie spodoba to ich problem
Zostało mi z premii jeszcze nieco ponad 300zł to tak pomyślałam... może dla odmiany sobie coś kupię?
A jak nie to odłożę i za miesiąc łóżeczko kupię, to z komodą
Brzmi jak plan!bbee, MEGI81, Karissa, marie_marie22 lubią tę wiadomość