X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3 trzymajcie kciuki, najbardziej powalony egzamin z powalona babka :/

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dzień dobry <3 trzymajcie kciuki, najbardziej powalony egzamin z powalona babka :/

Kciuki mocno zaciśnięte :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie dzisiaj nie wyspalam i mialam okropny sen ze moje dziecko urodzilo sie z nieoperacyjna wada serduszka i kilka godzin po porodzie zmarlo - masakra - widzialam swojego synka jak odchodzil to bylo takie przerazajace i realistyczne- powiedziałam do niego Kubuś - boje sie teraz polowkowego i mam nadzieje ze to tylko sen i ze moj krecik bedzie zdrowy :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa,współczuję strasznie. Trzymam kciuki żebyście nie byli obciążeni kosztami.

U mnie w nocy znów mega skurcz łydki :( mam nadzieję, że w końcu nadrobię ten niedobór magnezu... No i kaszlemy już wszyscy, ale jestem wkurzona na szwagierkę, że przyszli chorzy do teściów...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:-) Was tez tak bolą dziąsła? A raczej nie tyle bolą co swędzą?:-) okropne uczucie i to po każdym twardszym jedzeniu.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie sąsiad robił całonocną imprezę... O 3 wkurzona wysłałam mu smsa, czy mogliby się chociaż na pół godziny uciszyć, żebym mogła zasnąć, a potem niech robią co chcą.
    Odpisał mi "ok" i za chwilę była cisza. Usnęłam chyba w sekundę.
    Ale mama marudzi, że impreza do 7 trwała, więc zrobili sobie chyba tylko chwilę przerwy :D

Wczoraj byli u mnie kuzyn z narzeczoną i dali zaproszenie na ślub. Pati jest w 14tc i ma większy brzuszek niż ja :( Dałam jej spodnie ciążowe, które sobie ostatnio kupiłam, bo zbiegły się po praniu odrobinkę i na mnie są już za małe - ona chudzinka to się zmieściła.
    Ja mam cale ciało w rozmiarze XS/S oprócz tyłka i cycków i mam straszne problemy z ciuchami :/
    Tak więc znów zostałam z jedną parą spodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:31

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jeśli masz mieszkanie ubezpieczone to nie ma co się martwić o kasę jeśli to poszło coś u was czyli jakas rurka pod zlewem czy cUs to niestety jest to wasza wina. A jak w ścianie gdzieś poszła rura to już należy do spółdzielni czy jak Wy tam macie. I pytanie czy oni wezwali kogoś do siebie rzeczoznawce który wycenie koszty a potem wam przekażę. Jeśli masz ubezpieczone i to nie wasza wina ja po ogarnięciu i złożeniu przez rzeczoznawcę sprawdzeniu mieszkania z waszej ubezpieczani bym jechała :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piekny śnieżny poranek :)

My dzisiaj mamy "pierogowy" dzień, to nasza tradycja, że zawsze razem z siostrą i mamą spotykamy się na lepienie pierogów i robimy wtedy hurtową ilość :) Tata nie ma wstepu do kuchni, każda z nas ma ściśle określone zadania i stanowisko pracy, taka mała rodzinna linia produkcyjna :) Bardzo lubie ten dzień :) Dzisiaj zabieramy ze sobą swoich mężów w razie gdybym zaniemogła, to bedą mnie zastepować, a ja leżąc będę nimi dyrygować :)

Życzę Wam również miłego dnia!

Arwi, Uszczesliwiona, Moniqaaa, sylwucha89, Camilia, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Witam w ten piekny śnieżny poranek :)

My dzisiaj mamy "pierogowy" dzień, to nasza tradycja, że zawsze razem z siostrą i mamą spotykamy się na lepienie pierogów i robimy wtedy hurtową ilość :) Tata nie ma wstepu do kuchni, każda z nas ma ściśle określone zadania i stanowisko pracy, taka mała rodzinna linia produkcyjna :) Bardzo lubie ten dzień :) Dzisiaj zabieramy ze sobą swoich mężów w razie gdybym zaniemogła, to bedą mnie zastepować, a ja leżąc będę nimi dyrygować :)

Życzę Wam również miłego dnia!

Ajj, brzmi cudnie :) W większym gronie nawet praca tak nie męczy :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76e7d04bea9f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf18d865c62.jpg

Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i zrobiliśmy stroik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 09:47

Arwi, bbee, ag194, Uszczesliwiona, Kleopatra, bezimienna, sylwucha89, monika_89, Camilia, Maniuś, Hope_, zastrzeŻona, Mabelle, Karissa, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76e7d04bea9f.jpg

Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i wróciliśmy stroik :)

Śliczna!
    Ja jeszcze nie mam choinki, ale pokażę wam moją choinkę z Opola z zeszłego roku:
    736bd2621e6ea08fmed.jpg

MEGI81, Uszczesliwiona, Demsik, bbee, Kleopatra, sylwucha89, monika_89, Maniuś, Hope_, zastrzeŻona, Karissa, marie_marie22, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha jeśli jeden dzień nie weźmiesz euthyroxu, to nie powinno się nic stać. Ale jutro musiałabyś już załatwić receptę :)

Dewa współczuję takich atrakcji. Może się uda, że ubezpieczenie pokryje Wasze i sąsiadów straty. I oczywiście trzymam kciuki, żebyście mogli przyjechać do Polski na święta.

Życzę Wam wszystkim udanej niedzieli (choć niektóre będą ją miały bardzo pracowitą :) )
    Mój Mąż sprzątnął na błysk całe mieszkanie, żywa choinka już ubrana i mamy już świąteczny nastrój :) dzisiaj obiad u teściów :)
    W tygodniu upiękę kolejne pierniczki, bo wszystkie już zjedzone :) do spakowania jeszcze tylko kilka prezentów i Święta :)

Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam córkę :) oby płeć się nie zmieniła, bo kupiliśmy już sporo rzeczy typowo dla Mikołaja :)

Arwi, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z dobrych wieści to donoszę, że to lekko bolesne pikanie, które od czasu do czasu czuję to chyba Kuba! :D Powtórzyło się wczoraj wieczorem i dzisiaj po śniadaniu :D Czekam na jakieś bardziej regularne ruchy, ale już nawet takie są super <3
    O ile się okaże, że to faktycznie Kuba dał znać po ok 2 tyg bez aktywności :D

Demsik, bbee, monika_89, MEGI81, Karissa, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 3 dni cisza z ruchami, już tęsknię za tymi kopniaczkami i czekam z niecierpliwością, kiedy dzidzia znowu da o sobie znać. Gdyby nie USG czwartkowe to już bym świrowała, że coś jest nie tak, ale moje dziecko jest tak leniwe, że nawet na USG się prawie nie ruszało :D tylko jak lekarka mocniej głowicą przycisnęła to maleństwo uciekło od tego, a tak poza tym to siedziało sobie wygodnie na moim pęcherzu :D mam nadzieję, że trafi nam się taki mały, spokojny aniołek :P

Ja dzisiaj choinkę będę ubierać, u nas w domu zawsze jest taka ogromna pod sam sufit i uwielbiam ją dekorować :) już czuję tą magię świąt :) ubiorę to cyknę fotkę i się pochwalę moim dziełem :D

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa wspilczuje ale bym byla wkur....na.ale nie ma tego zlego,amietaj.ogarnijcie szybko sprawy i do Polski czas.takia magia swiat:/
    Quasha poczekaj jak nagle cie wybrzuszy;)kubus juz daje znaki to super;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Dewa wspilczuje ale bym byla wkur....na.ale nie ma tego zlego,amietaj.ogarnijcie szybko sprawy i do Polski czas.takia magia swiat:/
    Quasha poczekaj jak nagle cie wybrzuszy;)kubus juz daje znaki to super;)

Wieczorami już trochę wybrzusza, ale fotki zawsze robię rano, żeby mieć lepsze porównanie :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, kur..., bardzo współczuję i strasznie mi przykro! Żeby to jeszcze było nie przed świętami! Tak się cieszyłaś przecież, że do Pl jedziecie. Oby wszystko udało się załatwić jak najmniejszym kosztem nerwów i finansów!

Qasha, doskonale rozumiem Twój wkurw. Kiedyś, w dawnym życiu, miałam takiego faceta (nawet został moim mężem! ale ludzie są naiwni czasem...), który zawsze pamiętał o sobie, a o mnie ewentualnie na trzecim czy czwartym miejscu, po motorze i treningu. Jak miał coś dla mnie zrobić, to zawsze zawalał. I skończyło, jak się skończyło. Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli Marcin się nie ogarnie, to myślisz, że będziesz mogła na nim polegać w kwestii dziecia?

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy odczuwacie to twardnienie brzucha? To jest bolesne czy nie? I brzuch jest twardy caly czas czy twardnieje na jakis czas i puszcza?

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młgorzatka, też kiedyś o to pytałam, bo nie wiem. Ale myślę, że skoro musimy o to pytać, to znaczy, że nam po prostu nie twardnieje, macica się nie stawia itd. Więc ja wrzuciłam na luz.

Jedyne, co zaobserwowałam, to to, że czasem mam takie uczucie jak przed okresem, nie mogę tego nawet nazwać delikatnymi skurczami, po prostu taki niepokój brzuchowy. Bardzo rzadko i bardzo krótko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja melduje zmianę kodu - dwójkę z przodu:-)
    20 tydzień rozpoczęty wczoraj. Choinka kupiona, dziś chłopaki ubiorą. Ja z mamą wczoraj jeszcze dolepiłyśmy 60 pierogów z pieczarkami i 11 truskawkami, ciasta zostało a truskawy miałam zamrożone hehe... To w tym roku poszalałyśmy - łaczne 250 pierogów i 160 uszek :-)
    Oj bede jeść!

Uszczesliwiona, Moniqaaa, Arwi, ag194, sylwucha89, monika_89, Camilia, bbee, MEGI81, Maniuś, zastrzeŻona, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ