MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pink ale imię Tymek ma dwie formy: Tymoteusza i Tymon. Wiec może być Tymon.
Dawid ładnie też.
Aga gratuluje 4.
Ja tez przytyłam ok 2-3 kg ale w przeciągu 3 tygA w poprzednich ciążach tez tak tyłam. Do 18 tyg nic, a potem 20 kg
No trudno, najwyżej po porodzie pójdę na dietę ;p
ag194 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra, dieta nie będzie pewnie potrzebna. Nabiegamy się po chałupie żeby wszystko ogarnąć: duże dzieci, małe dzieci, gotowanie, pranie, sprzątanie czasem itd. Po takim treningu to prosto na maraton można będzie lecieć
.
Aga, gratulacje! Pięknie zdałaś, bez obciachuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 14:44
ag194 lubi tę wiadomość
-
A oto fragmenty prezentu od Nikosia dla dziadków, prababci chrzestnych i rodzicówna żywo wygląda o wiele lepiej jestem bardzo zadowolona, przyszły 20 min temu a ja już kilka razy je o obejrzałam
taka mała rzecz a mnóstwo radości!!
Zdjęcia później usunę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 08:27
aneta.be, bbee, ag194, Madu1611, Kleopatra, marie_marie22, Espera, mon!ta^, Mabelle, Maniuś, Spirit, Elmo13, Camilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pink, Klaudia - macie super figury!
Aga gratulacja !! to już masz z głowy
Megi super wiadomości, gratulacje!
Ja czekam na wizytę do czwartku jeszcze 2 dni...
Też bym chciała pokazać Wam mój brzuszek już go trochę widać - ale muszę obczaić jak to zrobić.
Nasze imiona:
Krzysztof (typ męża) Tomek (mój typ dla chłopca)
Julia (mąż nie chce tego imienia), Joanna, Stefania (wiem że może trochę dziwne ale bardzo mi się podoba Stefcia/Stefa) i jeszcze jakieś było ale zapomniałam terazkalafior zamiast mózgu
ag194 lubi tę wiadomość
-
daisy ja w imionach biorę pod uwagę też to , żeby potem moje dziecko się nie wstydziło , nie było wytykane palcami - i podoba mi się wiele imion ale boję się co będzie w przyszłości więc Stefki czy Jadzki, czy Gieni, Dżesiki, był nie dała
Podoba mi się imię Zosia ale już Zocha rozklapiocha jak by ktoś wołał to nie fajne, Nina też fajne ale Ninka kokainka itp
pamiętam jak w podstawówce nabijali się z dziwnych , starych imion
moja prababka miała na imię Eufrozyna i wołali na nią FroziaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 15:06
Karissa lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:daisy ja w imionach biorę pod uwagę też to , żeby potem moje dziecko się nie wstydziło , nie było wytykane palcami - i podoba mi się wiele imion ale boję się co będzie w przyszłości więc Stefki czy Jadzki, czy Gieni, Dżesiki, był nie dała
No wiem, dlatego nie będę się upierać...
ale bardzo mi się podoba Stefania, nie wiem czemu.
Może uda mi się Julię przeforsować bo też mi się podoba
-
Aga gratulacje, 4 to bardzo dobra ocena, zawsze taką miło witałam w indeksie
Ja jutro o 11:40 mam zakładany holter, pojutrze o 11:40 ściągany i na 18:40 potem połówkowe. Trochę się dygam, ale nie mogę się doczekać aż zobaczę Kubusiaag194 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny podczytuje Was ale jakos nie bylo chwili zeby pisać
Pin Klaudia sliczne brzuszki i zgrabne fogury
Aga wielkie gratulacje
U nas jakos wciaz malo swiatecznie. Zabieram sie za ubranie choinki i cos jej ubrac nie mogę
Zakuoy dla maluszka tez wciąż odkladamy na później a teraz jesteśmy na etapie szukania szczeniaka ale zrobilam sie w ciazy wybredna i co mi corka pokazuje szczeniaczki na wszystko krece nosem
Tak samo z imieniem dla synka. Maz traci cierpliwość i mowi, ze dziecko zostanie bezimienne bo ja wciaz jestem na nie...
Na razie jest Laurent i coś czuje ze tak zostanie
Maz poszedl mi na rękę i zrezygnował z imienia po sobie to ja pojde mu na reke z imieniem ktore wybrał.
ag194, sylwia1985, malgorzatka199 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Mogę spokojnie iść jutro na połówkowe
daisy, Julia to piękne imię, u mnie w rodzinie jest malutka Julka i dlatego tak sama nie nazywam
Sylwucha to super kierunek skończyłaś
Zjadłam kebaba na mieście i nareszcie w domu, teraz pakowanie, połówkowe i wyjazd na Mazury wreszcie
daisy ale to miłe w sumie, że mówią Ci, że jesteś grzechu wartaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 15:16
daisy123, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha ja od 6 lat zamawiam kalandarze na colorland
Tez się jeszcze nie zawiodłam. Teraz chciałabym fotoalbumy
Imię oczywiście nie może być prześmiewcze ale do 99% imion można znaleźć jakiś beznadziejny rym czy porównanie. Mam koleżankę w pracy Stefanie i mówimy na nią SteniaZupełnie normalne imię
daisy123, sylwucha89, Rudzik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madu dzieki za odpowiedź co do cc
Ja mam 4.01 wizyte u lekarza u z nim mam rozmawiać bo tak jak wspominałam moja położna jest do niczego
Jest mi obojętne czy cc czy sn aby tylko moje biodro wytrzymalo to
Co zadecyduje lekarz tak będzie przezylam porod sn i cc wiec jeden i drugi nie jest mi strasznywszystko da sie znieść Qasha trzymam kciuki. Rok temu mialam holter bo co bylam u lekarza lub pielęgniarki miałam za wysokie cisnienie
Jednek holter pokazał tylko dwa skoki wiec obylo sie bez lekarstw.
Na chwile obecna z ciśnieniem nie mam problemów chociaz ex mojego meza wczoraj podniosla mi je porządnie
Zablokowała meza wszędzie gdzie sie da a napisała do mnie jakbym ja miała rozwiązywać ich problemy z mlodsza córkaMadu1611 lubi tę wiadomość
-
Też mi się wydaję, że do każdego imienia można znaleść jakiś niemiły rym, albo przezwisko. Ważne żeby się rodzicom podobało (oczywiście przede wszystkim mamie
) i do nazwiska pasowało co by nie było przypadków, że bez żadnego wysiłku będą się z dziecka nabijać (znam dziewczyne o nazwisku Moneta a rodzice dali jej na imię Aneta, no słabo, czy Róża Jeżyna...)
Arwi, daisy123, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość
-
daisy123 wrote:ale w sumie to każde imię można jakoś przerobić na przezwisko - jak moje Marta - i zawsze grzechu warta muszę słuchać do dzisiaj!
Mojego imienia nigdy nie przerobiono na przezwiskoZawsze Karolina i tyle. Chociaż z drugiej strony od nazwiska dawali popisy... kijana, kij, kajak, no różne. Strasznie mnie to wkurzało w gimnazjum, ale do liceum za mną nie poszło, tam już byłam bardziej stanowcza i raz się komuś wyrwało kijana to się po prostu do takiej osoby nie odzywałam i tyle, w końcu się oduczyli.
Na szczęście w podstawówce nikt nie wpadł na genialny pomysł przezywania mnie, bo mogliby mi zniszczyć dzieciństwo, czy psychikę, czy coś
Tak więc dla dziewczynek polecam imię Karolina 10/10!Karissa lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam imie karolina ha ha ha
Tak jak piszecie wszedzie mozna cos znaleźć
Moj syn jezeli pozostanie Laurent pewnie w polsce by mogl miec przechlapane ale zeby myslec o powrocie do pl musialabym sie z mezem rozwiesc a tego nie planuje ha hs
Natomiast mlodsza corka ma amelia a w uk jest EmiliaArwi lubi tę wiadomość