MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Na www.smyk.com są fajne promocje na pajace, body, półśpiochy i inne. Wczoraj pozwoliłam sobie trochę zamówić- pierwsze zakupy dla Maluszka
Miałam już ze smyka pajace i body dla Julki i wiem, ze gatunkowo i rozmiarowo są w porządku.
Jula urodziła się 57 cm i 4160g i na początku nosiła rozmiar 56 ze smyka właśnie.
Ale mi się dzisiaj kiepsko spało:-/ Co chwilę się budziłam i miałam męczące sny. Czyżby to hormony czy raczej wiatr? No nic trzeba się ponownie przyzwyczajać do kiepskich nocy. Z Julą przez 9 miesięcy spałam po 5-6 godzina na dobę z około 6 przerwamiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:22
-
A u nas najlepiej spisują sie pieluszki Dada. Na szczęście są zawsze w dobrej cenie i nie trzeba robić zapasów. Z kosmetyków na początku były tylko emolienty (Emolium, Oilatum, Oillan) bo Julka miała atopową, podrażnioną skórę. Póżniej Baydream a teraz Nivea
Do pupy płatki kosmetyczne zmoczone ciepłą wodą. -
Hope_ wrote:Leiron ale jaja, a raczej ich brak
ciekawe ciekawe... myślałam, że pomyłki tylkow drugą stronę
Zyrcia - może jest jeszcze nadzieja?!
hihi
Wcześniej jajków też nie było. Było coś na kształt pisiorka, ew. lekarz zastrzegł, że może to być opuchnięta łechtaczkaNo ja nie wiem co ta mała tam świrowała w brzuchu ale jajków nadal nie ma a pisiorek zniknął
9.01 mamy jeszcze jedne połówkowe, wstrzymam sie do tego czasu z zakupami bo może pisior znowu będzie
-
nick nieaktualny
-
hej u mnie nastrój do d... nie dośc że noc tagiczna to jeszcze na budowie wyskoczyły problemy, mam nadzieję, że aż tak nas nie szarpnie po kieszeni
madu no fakt u mnie zero postępu. Jak masz szanse to probuj
Kamilutek rozsądne podejście do tematu, teraz juz wszystko jasne
Klaudia to zamawiaj bez chłopa
nadia z prawej, lewej, koło pępka, pod spojeniem, wszędzie
Qasha ale CIę wywaliło
Leirion ale niespodzianka z płcią!lecę zmienić listę
wpisac CI Maję? U mnie na SR prawie same babeczi były, mało która z meżem
Kladudia bardzo fajny skład ma seria babydream z rosmana i hipp. Zajrzyj na bloga sroka o też jak dziewcyzny polecam
My od urodzenia używamy rosmanowskich, chusteczki wymiennie z dwoma rodzajami tescowskich bo tez mają dobry skład. Poza tym olejek ze słodkich migdałów i na ewentualnie czerwoną pupę bephanten, moim zdaniem sudocrem wyusza. Pampersy jak leci gdzie akurat jestem. Lidl, tesco, dada. Jedynie na noc białe pampersy
moja Paula urodziąła sie malutka, 53cm i 3170g, dłuuuuugo wisał na neij rozmiar 56 i późno wskoczylismy w 62
-
monika_89 wrote:
Leirion ale niespodzianka z płcią!lecę zmienić listę
wpisac CI Maję? U mnie na SR prawie same babeczi były, mało która z meżem
Monika, wstrzymaj się09.01 idę na drugie badanie, wtedy będziemy zmieniać. Nie wiem, może się ten pisior gdzieś schował
A ja już sie od Mai odzwyczailam i będziemy chyba na nowo dyskutować o imieniu
Mój Krzysiek juz do brzucha mówił "syneczku" a pasierb po gwiezdnych wojnach podszedł i pyta: Brachu, podobało się? Musimy się przestawiać teraz
Karissa lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Rudzik z tego co się orientuje masz prawo wybrać oddzielnie położna i SR. To prawo każdej ciężarnej. Nie słuchaj babek, bo one chcą mieć po prostu jednego pacjenta więcej na papierze, bo co miesiąc maja za Ciebie kasę.
No tylko ja właśnie wchodzę na strony szkół rodzenia, a tam zwykle brak informacji o tym, a jak zadzwoniłam i spytałam wprost, to się okazuje,że wymagane jest podpisanie właśnie takiej umowy wyboru położnej. No bo oni oczywiście mają z tego kasę. Dlatego pytam, tylko ciekawa jestem czy tak jest wszędzie na NFZ. -
Witam serdecznie moje drogie Panie
nareszcie jestem na bieżąco
Gratuluję udanych wizyt oraz poznania płci
Ja mam wizytę w poniedziałek, już nie mogę się doczekać
Maxiu kopie wszędzie dosłownieposzedł w ślady brata
Życzę Wam wszystkim miłego dzionka i czekam na pozostałe wiadomosci z wizytag194, GoNia1979, amilka87 lubią tę wiadomość
-
Jestem po połówkowych. ZDROWA DZIEWCZYNKA
ANASTAZJA
Waży 410g. Mam podwójne łożysko na przedniej i częściowo na tylniej ścianie. Szyja 5 cm - w każdym badaniu tyle samo miałam. Uśmiech na mej buzi od ucha do uchanatalia1354, Forbidden, bezimienna, Kleopatra, Kamilutek, aneta.be, ag194, monika_89, gaja_1, daisy123, marie_marie22, Hope_, Rudzik, GoNia1979, Uszczesliwiona, sylwucha89, blubka, Camilia, Demsik, bbee, Uska, Maniuś, Arwi, julita, MEGI81, Moniqaaa, amilka87, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość
-
Daisy, z tego co się orientuje to nie wykupowała położnej, mała urodziła się w 31 tygodniu przez cc i rozmawiałam tylko z jej bratem o opiece i jak malutka, nic więcej w sumie nie wiem, ale oni wszyscy bardzo zachwyceni tym szpitalem. Do Warszawy mamy jakieś 50km, a mój doktor przyjmuje u mnie w mieście, ale jest z Warszawy, dlatego zastanawiam się nad porodem w tym szpitalu, tylko czy ja zdążę ;p
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Anstice - super. Gratulację!
Muszę się pochwalić, już Wam pisałam, że na wózek się zdecydowaliśmy - joie literax air plus gondola. Tylko faktycznie miał mankament, bo nie było zalecane zdejmowanie spacerówki i tak dziwnie pokazane, że gondole zakłada się na spacerówka - Tragedia jakaś. Niby pisali, że zdjąć można, ale to ileś śrubek do odkręcenia itd.
a dziś wchodzę na fb na grupę joie i piszą, że będzie nowy joie mytrax, na pompowanych kołach z możliwością zdejmowania spacerówki i składania gondoli. No mój ideał. Co prawda jakieś 300 zł droższy. Ale jadę do uk i może tam upoluję taniej, albo bratowa będzie szukać. Mega happyoooo
Anstice lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:to może spróbujcie w jakimś innym sklepie znaleźć jakikolwiek Roan Bass, niech mąż obejrzy,a zmówcie przez neta ze sklepu internetowego w kolorze miętowym jeśli mężowi będzie się wózek podobał? Na internecie w sklepach można znaleźć często w atrakcyjnych cenach wózki
problem w tym, ze mam informacje od producenta ze nie beda produkowac mietowych w ogole juz , poza tym z neta nie chce zamawiac, tam gdzie chcialam kupic roznica jest w sumie 50 zl, a jak przyjdzie co do gwarancji to zaqwsze latwiej niz bawic sie w wysylanie...
chyba po prostu wybierzemy inny kolor... -
Leirion Gratuluje dziewczynki!
Ja ogladałam filmik chyba na you tube jak kształtuje się płeć i najpierw jest pindolek ale jak ma być to dziewuszka to pindolek się wchłania i ksztaltują dopiero wargi sromowe. Dlatego często lekarze nie podają płci na początku.bo taki malusi odrostek często nie musi świadczyc o płci męskiej.
A co śmieszne u mnie na badaniu dzidzia była głową w doł a nogi do góry że jej tak wygodnieale stuki i puki dzidzi czuje bardzo nisko na samym dole.
Leirion lubi tę wiadomość
-
No i dziś się okazało że moja siostra jak na święta przyjechała to nawiozła 2torby ciuszków (mieszka w danii) i zostawiła je u mamy, nie chciała mi dawać bo ja jeszcze nic nie kupuje... Większość unisex lub chlopiece, ale jal już poznamy plec to mam jej dać znać żeby mogła kontynuować szal zakupów... Wiec mi zbyt wiele nie pozostanie... Moze jakiś kocyk i kosmetyki i pare polspioszkow...
MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość