X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcale nie mam problemu z położną. Mojego Męża ciocia z nami jedzie i wcześniej wszystko będzie dogadane w szpitalu. Tym sposobem mam dobrą i prywatną położną za darmo :)

Qasha serek homoseksualny :) :) :) jak głupia śmiałam się do telefon :)

Zyrcia lepiej taka choroba niż te bardziej szkodliwe :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Chuj dupa kamieni kupa, dzwonili że sklepu ze roan w tym roku rezygnuje z mietowego koloru:( i.mamy przemyśleć sytuację, sie wkurzylam.
    to może spróbujcie w jakimś innym sklepie znaleźć jakikolwiek Roan Bass, niech mąż obejrzy,a zmówcie przez neta ze sklepu internetowego w kolorze miętowym jeśli mężowi będzie się wózek podobał? Na internecie w sklepach można znaleźć często w atrakcyjnych cenach wózki ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja też czasami miewam zachcianki :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope mozna na stronie nexta uk zamawiac do pl?

• blubka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Hej dziewczyny, kciuki za wizytujące.

Gdzie czujecie swoje dzieciaczki?
    Wg ostatnich usg moja mała jest odwrócona główką do dołu i cały czas czuję ją bardzo nisko, wręcz pod spojeniem łonowym, a od wczoraj mam wrażenie jakbym obrywała po szyjce i czuję tam dziwne ciśnienie jak obrywam. Na dodatek mam wrażenie jakby miała mi zaraz wypaść.
    I tak się zastanawiam czy to normalne, że czuję ją tak nisko?
    Ja tez tak nisko czuje dziecko, wrecz ponizej lini bikini i bizny po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:46

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Chuj dupa kamieni kupa
    hahahaha! dobre określenie! :D

serek homoseksualny Qashy też super!

Nie ma to jak od rana mieć dobry humor:D Dziękuję :):)

nadia - ja czuję córeczkę tak naprawdę wszędzie. Raz w podbrzuszu, a za chwilę przy pępku. Czasem ma fazę lenistwa, a czasem się uaktywnia (zwłaszcza wtedy kiedy tatuś przestaje dotykać brzuszka mamy) i mam wrażenie że pływa sobie jak szalona :D To jest dla mnie tak niesamowite uczucie, że mogłabym tak leżeć i tylko sobie czuć jej ruchy <3 <3 <3
    Pewnie jak się urodzi i już jak będzie w domku spać, to oboje z R będziemy się pewnie jej ciągle przyglądać, patrzeć jak w obrazek. Jak kupiliśmy sobie świnki czy szczurka, to tak patrzyliśmy, to co będzie dopiero, gdy urodzi się dziecko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:44

ag194, Arwi, GoNia1979, aneta.be, Klaudia N., Karissa lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mąż nie ma nic przeciwko temu, że kupuję rzeczy dla Kacperka i Mikołaja. Zresztą sam często też coś kupuje, a jak jesteśmy razem na zakupach, to jest to oczywiste, żd wracamy z rzeczami dla chłopaków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:49

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - a wiesz może czy miała położoną opłaconą tylko dla siebie, czy po prostu skorzystała z tych które były na dyżurze?

Marie - ja też się waham czy brać położną, jak widać opinie są różne i z jednej strony szkoda kasy..ale też pierwsze dziecko i ogólnie jestem przerażona :/ a tak zawsze jest ktoś przy tobie. Z tego co wiem to jeśli ta wybrana przez Ciebie nie może dojechać, wskazuje inną na zastępstwo która też jest tylko dla Ciebie, a jeśli okaże się że jest CC a nie SN to wtedy nie płacisz.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:51

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Ju14 - ja bym od kwietnia nie dawała, będzie Ci wszytsko przynosić do domu, Ty na końcu ciąży, maluszek jak się urodzi, jeśli już to ja bym prędzej celowała od września dać do przedszkola, maluszek będzie już chwilę na świecie, ja tak planuję zrobić. Też miałam pierwszą myśl, żeby dać od kwietnia, ale potem stwierdziłam, że to bez sensu.
    A od września zobaczymy, jeśli odpukać będzie dramat z zostawaniem lub choroby to odpuszczę i dam go za rok, a do młodszego nianię. (PS mój ma 2,5 roku i jeszcze do żłobka publicznego w Gdańsku się nie dostał :P)
    No i w Twoim przypadku dawanie na chwilę do żłobka, żeby zaraz dawać do przedszkola, to bez sensu trochę za dużo stresu wg mnie, choć też zależy jakie masz dziecko. są cygańskie i bardziej związane. Mojej przyjaciółki syn chodzi do żłobka od czasu jak skonczył roczek, teraz ma 2,5 i biedny cały czas płącze, jak skręcają w ulicę (mieszkam na tej co żłobek) to biedny płącze zze on nie chce do dzieci... Wg mnie jak poszedł tam to wcale się nie uspołecznił, tylko stał bardziej zaborczy o zabawki, bo tam o wszytsko walka, jedyne co to jest bardzo samodzielny jeśli chodzi o ubieranie to się sam ubiera. każde dziecko inne i mama najlepiej musi wyczuc co bedzie najlepsze dla jej dziecka. :)

a jeśli chodzi o położną to jak jakąś fajną wyczaję to dam CI namiary :D moja kumpela jakąś ma która przyjeżdża juz w ciazy do domu jak sie chce planuej do niej zadzownic, ale jakos nie mogę sie zebrac :) (ps. chodzilas na SR do akpolu?)

Rudzik, my mamy thermoflash LX-26 czy jakoś tak, ale on koło 180 kosztował. mamy też baby ono po mojej siostrze, ale wg mnie to dramat - po 2 stopnie rożnicy w pomiarach raz 36,5 za sekundę 38,7 - nie na moje nerwy. Równie dobrze w ogóle można nie mierzyć zamiast mierzyć takim czymś.. thermoflash bez wad nie jest ale działa o niebo lepiej.

bbee - ja olej kokosowy nierafinowany kupuje za 36,99 za 900ml, to za 200 ml wychodzi ok 8 zł.
    ale przez neta, tylko zamawiam też inne rzeczy więc się opłaca :)

zyrcia ale poszalałaś z zakupami! szlafrok ja mam cienki z italian fashion nie był drogi, ale jest cienki bawełniany, jasno szary z blekitna wstawką. nie jest to moze najmodniejsza rzecz ajka mam, ale w koncu to szlafrok, a nie kiecka wieczorowa :D

Hope, no właśnie wczoraj rozmawiliśmy z mężem, że odpuszczamy żłobek. Zobaczymy jak będzie, jak nie będę dawała rady, czy będzie mi ciężko to jakąś panią poszukamy choćby dwa razy w tygodniu do posprzątania :)
    Na początku maluszek dużo śpi, więc z Igą będę się bawić w tym czasie, żeby nie czuła się opuszczona ;) czas zweryfikuje co i jak.

Jeśli jest jakaś taka położna to ja bardzo chętnie :)
    my chodziliśmy na SR na Rotmankę, bo jak już pisałam mieszkam na Maćkach ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą czuje wszędzie :p haha raz nisko , raz koło pępka , raz po prawej raz po lewej na wysokości pępka :D zależy od jej humoru :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że te nasze dzidzie to raz nózkami kopią, a raz piąstkami potrafią uderzyć lub główką ;) Moja potrafi na raz w dwóch miejscach brzucha, więc chyba raczej na pewno w tym przypadku nie używała tylko nóżek :P

Nam się może dzisiaj uda w końcu obejrzeć wózek na żywo ;) wg producenta w całym zachodniopomorskim nie ma wózków Roan, ale pewnie po prostu z żadnym sklepem nie mają ścisłej współpracy. Zależy mi by sprawdzić z jakich materiałów jest zrobiony konkretny model, bo na zdjęciach wyglądają jakby były z róznych materiałów, a nigdzie nie można znaleźć informacji który model z jakich, tyle te co są całe z ekoskóry to jest napisane, a te z ekoskóry parę stów droższe.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jak sypie tu :D i -7 jest pięknie nareszcie
    Jakieś wizyty dziś? Powodzenia
    Moja mała to żywioł cały czas pępek, lewa prawa XD gora dol. XD a jak napije się coli to wariat

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 TC czas start :D

Uszczesliwiona, bbee, marie_marie22, sylwucha89, bezimienna, monika_89, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Hej dziewczyny, kciuki za wizytujące.

Gdzie czujecie swoje dzieciaczki?
    Wg ostatnich usg moja mała jest odwrócona główką do dołu i cały czas czuję ją bardzo nisko, wręcz pod spojeniem łonowym, a od wczoraj mam wrażenie jakbym obrywała po szyjce i czuję tam dziwne ciśnienie jak obrywam. Na dodatek mam wrażenie jakby miała mi zaraz wypaść.
    I tak się zastanawiam czy to normalne, że czuję ją tak nisko?
    To jak tak czujesz kładz tyleczek wyżej żeby dziecko się przemiescilo ma jeszcze miejsce :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24. tygodniu ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:43

MEGI81, Uszczesliwiona, nadia1, ag194, Kamilutek, marie_marie22, sylwucha89, bbee, GoNia1979, bezimienna, malgorzatka199, Camilia, aneta.be, monika_89, WreszcieMama, Maniuś, Kleopatra, Anstice, Uska, Karissa, Breezee, Mabelle lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam sporo śpiochów, pajacyków itp po Kacperku. Niestety mają powycinane metki i nie wiem w jakich są rozmiarach :( proszę podajcie mi mniej więcej wymiary rzeczy na 56 i 62

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu i według belly to już 6 miesiąc?! Ale ten czas zasuwa :) a moje dziecię nadal leniwe i kopać mu się nie chce :D

Trzymam kciuki za wizytujące!

ag194, marie_marie22, bbee, malgorzatka199, monika_89, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    To jak tak czujesz kładz tyleczek wyżej żeby dziecko się przemiescilo ma jeszcze miejsce :)

Dzisiaj już musiałam tak zrobić bo strasznie tam gmerala i jeszcze to dziwne ciśnienie jakby ktoś mi tam na dole gazy puszczal. Ale co... Położę tyleczek na poduchy jest poprawa, a później skubana i tak potrafi stoczyć się niżej mimo poduszek. Jeszcze staram się przykładać rękę to ja czasem uspokaja.

mon!ta^ lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:44

ag194, marie_marie22, Kamilutek, bbee, GoNia1979, sylwucha89, bezimienna, MEGI81, Camilia, Arwi, aneta.be, blubka, monika_89, Maniuś, Uszczesliwiona, sylwia1985, Uska, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ