X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super :) szalej, ja też kupuje wszystko unisex mimo że udało mi się dowiedzieć kto u mnie mieszka :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki a czy u któreś z Was dziecko położone jest miednicowo?

Na tym etapie to dziecko jest chwile tak a po chwili moze byc juz inaczej chyba :) tak wnioskuje po ruchach. Bo kopie mmnie po calym brzuchu. U mnie na polowkowym napisal glowkowe podluzne czy jakos tak.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Sylwia super :) szalej, ja też kupuje wszystko unisex mimo że udało mi się dowiedzieć kto u mnie mieszka :)
    ja raczej skromnie nie szaleje bo mam po synku ciuszki fakt on urodzil sie w w pazdzierniku wiec body z krotkim rrekawkiem mam malo a 56 62 ani jednego wiec tego mi brakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 22:03

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie_marie u mnie w szpitalu masz taką opcję, że gdy przyjezdzasz rodzic to zglaszasz chęć wykupienia prywatnej sali porodowej z położną i one między sobą już ustalają, która może przyjechać. Dodatkowo po porodzie dostajesz salę dwuosobową z oddzielną łazienką i położna zostaje jeszcze z Tobą kilka godzin. Taka przyjemność kosztuje 450 zł i moim zdaniem bardzo warto. Niestety może się zdążyć brak miejsca na prywatnej sali albo brak wolnej położnej ale na to już wpływu nie masz.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki a czy u któreś z Was dziecko położone jest miednicowo?
    Moje. Czasem się obraca poprzecznie bo czuję ale główkował chyba w ogóle bo po kopniakach czuje ze nie :/

blubka lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Pokaż, pokaż! :)

Ok, dziś już z łóżka nie wyłażę,ale któregoś dnia sfocę moją kolekcję ciuszków i wrzucę. Te najfajniejsze wzory z lumpeksu :P

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, to witam w klubie ;) a Ty masz już dwóch synów? W jakim wieku?
    Ja drugi poród miałam ciocie położna a tu cesarska ;p ciężko przewidzieć takie rzeczy :)
    Barrrrrdzo mocno mnie dzisiaj kopie. Aż boleśnie. Jutro mam szybki podgląd na NFZ.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Kuba wiecznie w tej samej pozycji :) Głowa po lewej stronie pępka, a nóżkami kopie po prawej stronie pępka tak na dole :D

Byłam dzisiaj u kardiologa po wyniki holtera i moje serducho ma się super! Z radości aż się lepiej poczułam i pojechałam kupić sobie nowy stanik.... No i tu zaczyna się komedia! 70F za małe, 70G za duże! I bądź tu mądry! Brafitterka rozłożyła ręce, przymierzyłam wszystkie modele, które były w sklepie i ŻADEN nie pasował :( Chyba będę skazana na mój 70F lekko ciasnawy, ale daje radę.

Na pocieszenie kupiłam sobie serek homoseksualny i dwa ciuszki dla Kubusia, tadam:
    ffa2785ed5c6e8c3m.jpg

Teraz sobie leżakuję w łóżku, bo gorączka już prawie poszła w zapomnienie, ale katar ciągle męczy :)

Karissa, Uszczesliwiona, GoNia1979, WreszcieMama, bbee, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psia dupa, ostatnio zaczęłam mieć tzw. "zachciolki":p w prawdzie dopiero zdarzyło sie to z 3 razy, ale zawsze mi sie to włącza na późny wieczor i tak oto ostatnio wszamalam 2 małe kawałki ciasta grubo po północy, dzis po 21 zjadłam makaron tagiatelle z pesto bazyliowym i parmezanem - niebo w gębie!!!:) Oby to sie nie powtarzało zbyt często, bo kurczę dobrze mi idzie z trzymaniem formy... Moze to płytkie, ale jakoś boje sie roztyc...

Zyrcia - Wow! Ale Ty już masz zestawik! Twój M nie ma z tym problemu?:D Bo moj, to jak zobaczył szufladę ciuszków, to wściekał sie jakbym wózek kupiła bez konsultacji :p

MEGI81 lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia wow ale szalejesz inland to wszystko małe na sam początek?
    Ja mam może tyle co Ty ale raczej 0-3-6

Sylwia ale masz wstydnisia albo wstydnisia

Gonia gratki rodzinka PL super

Moj z tego co mi lekarze powiedzieli już ma położenie prawidłowe

Ja kosmetyki też będę kupować na ostatni moment pewnie w kwietniu

Moj mały też kopie już mocno a dziś wkładal mi ręce albo nogi między zebra to sobie znalazł zabawę :) A matka niech cierpi

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Espera, możesz zerknąć czy to ten? I jeszcze pytanie czy nie ma rozbieżności w wynikach gdy robi się kilka pomiarów jeden za drugim?
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-bezdotykowy-non-contact.html
    Rudzik, sorki ze tak późno ale dopiero na chatkę wpadłam i już was nadrabiam. Tak to dokładnie ten. Pomiary porównywałam z elektronicznymi jakie miałam w domu i rozbieżności były rzędu 0,1-0,2.

Rudzik lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Psia dupa, ostatnio zaczęłam mieć tzw. "zachciolki":p w prawdzie dopiero zdarzyło sie to z 3 razy, ale zawsze mi sie to włącza na późny wieczor i tak oto ostatnio wszamalam 2 małe kawałki ciasta grubo po północy, dzis po 21 zjadłam makaron tagiatelle z pesto bazyliowym i parmezanem - niebo w gębie!!!:) Oby to sie nie powtarzało zbyt często, bo kurczę dobrze mi idzie z trzymaniem formy... Moze to płytkie, ale jakoś boje sie roztyc...

Zyrcia - Wow! Ale Ty już masz zestawik! Twój M nie ma z tym problemu?:D Bo moj, to jak zobaczył szufladę ciuszków, to wściekał sie jakbym wózek kupiła bez konsultacji :p
    Ja mam to samo boję się rozstać a do tego dochodzi myśli chorego biodra któremu dodatkowe kg nie pomogą

U mnie z ubrankami to samo tzn ja mogę kupić nawet tira wypełnionego ubraniami ale tylko jak maz jedzie ze mną
    On ma większą jazdę niż ja na rzeczy dla małego ;) pojedyncze zakupy są ok ale jak już mam jechac na większe to mąż zawsze jedzie ze mną :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z położeniem miednicowym ale moja Ala była dwa razy owinięta pepowiną i lekarz powiedział, że na tym etapie to normalne bo ma jeszcze dużo miejsca i dużo płynu i ciągle się przemieszcza, a poza tym pępowina jest gruba i mam się nie martwić. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym się nie martwiła. Jak będę w przyszłym tygodniu u mojej gin to spytam czy się odwinęła

uwo9yx8db7dsv504.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo maz(wdowiec) ma syna Krystiana ma 5 lat a ja Jakuba skonczyl 14 lat wiec ekipa niezla hehe...

Kleopatra, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja tam wolę homogenizowane od homoseksualnych, no ale jak kto woli :-))
    (wiem wiem, słownik zapewne poprawił Cię, ale uśmiałam się)

GoNia1979, Hope_, Kleopatra, Klaudia N., MEGI81, marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A to Kuba wiecznie w tej samej pozycji :) Głowa po lewej stronie pępka, a nóżkami kopie po prawej stronie pępka tak na dole :D

Byłam dzisiaj u kardiologa po wyniki holtera i moje serducho ma się super! Z radości aż się lepiej poczułam i pojechałam kupić sobie nowy stanik.... No i tu zaczyna się komedia! 70F za małe, 70G za duże! I bądź tu mądry! Brafitterka rozłożyła ręce, przymierzyłam wszystkie modele, które były w sklepie i ŻADEN nie pasował :( Chyba będę skazana na mój 70F lekko ciasnawy, ale daje radę.

Na pocieszenie kupiłam sobie serek homoseksualny i dwa ciuszki dla Kubusia, tadam:
    ffa2785ed5c6e8c3m.jpg

Teraz sobie leżakuję w łóżku, bo gorączka już prawie poszła w zapomnienie, ale katar ciągle męczy :)
    Qash a nie zmieniała tobie obwodu i np miseczki. Jak nie w ta to w ta można zrobić i dobrać stanik ;)
    Ja to na echo serca musze się umówić na luty musze zadzwonić. A jutro echo mojego drugiego skarba :)
    Marie - co do położnych to wydasz 3 tys dasz znać ze jedziesz rodzic a jak przyjedzie a Ty już tulisz dzidzie w rękach. I czy ja wiem czy warto. Wiadomo każda kobieta inaczej rodzi jedne wypluwaja dzieciaczki inne się męczą i jest sn a jeszcze inne sn a kończy się na CC. Także to sama musisz podjąć decyzję czy jest ona Tobie niezbędna...

Sylwucha ja się tam nie przejmuje zasłania nóżki to niech zasłania najwyraźniej nie lubi jak ktoś zagląda w nie swoje sprawy xD ubrań mam na ta płeć i na ta także nic nie kupuję :)

sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Qasha ja tam wolę homogenizowane od homoseksualnych, no ale jak kto woli :-))
    (wiem wiem, słownik zapewne poprawił Cię, ale uśmiałam się)

Dopiero teraz zauważyłam, że tak napisałam, hahahaha :D Aż to zostawię, bo jest śmieszne :D

mon!ta^ wrote:
    Qash a nie zmieniała tobie obwodu i np miseczki. Jak nie w ta to w ta można zrobić i dobrać stanik ;)
    Ja to na echo serca musze się umówić na luty musze zadzwonić. A jutro echo mojego drugiego skarba :) (...)

Zmieniała, mierzyłam nawet takie z obwodem 80! Problem w tym, że albo miseczka była za mała albo wbijała mi się pod pachy i ramiączka były za szeroko :( Nie dało się znaleźć takiego, żeby i obwód był okej i miseczka. A nawet wzięłam ze sobą dwie przedłużki do staników w nadziei, że jak znajdę jakąś dobrą miseczkę, a będzie za wąsko pod biustem to wsadzę albo przedłużkę 7cm, albo przedłużkę 12cm i pyknie, a tu klops. Nie znalazłam NIC!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha może inna firma staników będzie lepiej leżeć?

sywlia zdązy sie jeszcze sto razy odwrócić głową w dół i usiąść na tyłku, spokojnie :)

Maks dziś ma lenia i to bardzo a ja się denerwuję. Pierwszy raz od dawna w ruch poszedł detektor i uroiłam sobie ze ma za szybkie tętno. Tak źle tak niedobrze. Matka polka wariatka :P

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. nadeszła chwila, na którą czekałam od roku, bo mi się tyłka ruszyć nie chciało. Napisałam całe 56 stron pracy licencjackiej i mam nadzieję, że się obroni :)

Zdycham, mój mózg paruje od nadmiaru informacji :D

Arwi, Kamilutek, Hope_, sylwucha89, Rudzik, MEGI81, mon!ta^, Forbidden, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malz powiedzial ze jestem.chora psychicznie :d ze mam sie leczyc i ze zacznie nie dlugo cos podejrzewac skoro codziennie kurierzy mniw odwiedzaja ;dd

Ciuchy mam wszystkie na 50,56 na 62 musze dokupic pare bodziakow na krotki. Mam jeszcze jeden karton zimowych rzeczy typu kurtki. No i moze dokupie jeszcze trochw legginsow bo w sumie to mam malo :D

W ogole to ostatnio siw tak zastanawialam bo niektorzy pisali niw raz ze ich dzieci nosily od razu 62. To co to za giganty? :D Leo wazyl 3525 g czyli raczej tak normalniw i 56 na nim wisialo, dlatego teraz kupilam pare sztuk 50 a zawsze moge dokupic przedluzacz do body i bedzie git

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ