X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia szalejesz:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Rudzik Przejrzałam wiele szkół rodzenia, bo też poszukuję. Wiele z nich jest na NFZ. Ciężko dobrać godziny na NFZ dla par bo wiele szkół rozpoczyna się w godzinach rannych lub popołudniowych. Na wielu stronach jest napisany wymóg jaki trzeba spełniać do zapisu na NFZ np. w Warszawie trzeba być zameldowanym.... ale szczerze nic nigdzie nie słyszałam o wymogu wyboru położnej??!! Wydaje mi się że to bzdura przecież jest dowolność zapisu do roznych szkół i dowolność wyboru szpitala i jak przejzałam tyle różnych ofert szkół nic nie było wspomniane o położnych.
    Może to skąd o tym słyszałaś jest powiązane z tym że jakaś szkoła nakazuje bo biją na tym kasę.
    W Warszawie, np Szkoła Rodzenia przy szpitalu Sw. Zofii na Żelaznej jest za darmo ( na stronie jest wymienionych kilka szkół mają zajęcia wieczorami http://edukacja.szpitalzelazna.pl/szkoly-rodzenia), trzeba mieć meldunek w WWie lub tu rozliczać podatki.
    Ale z tymi położnymi to jakiś cyrk, jeśli się chce by zajęła się tylko Toba podczas porodu to koszt 1500-2000 zł, a teraz jak powoli się dowiaduję to okazuje się że żadna nie ma już i tak wolnych terminów....nic z tego nie rozumiem. Chciałam rodzić w tym szpitalu ale teraz boję się że tam po prostu odeślą mnie z kwitkiem jak będę rodzić... :/

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    837e52164ee7a5ffmed.jpg
    6ac3b4b73d552d09med.jpg

Przesadzilam ?? :D

bbee, Rudzik, MEGI81, blubka, monika_89, ag194, sylwia1985, Camilia, marie_marie22, sylwucha89, Uszczesliwiona, Moniqaaa, amilka87, Karissa, Arwi, Uska, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice ja mam problemy z tylkiem, w sensie z kością ogonową i dołem kręgosłupa. Jak trochę dłużej siedzę albo leżę na plecach, to zaczyna się jazda i boli.

Amilka!!! Miałaś już połówkowe z tego co widzę i piszesz, że 10 minut i po robocie? Ja mam jutro i rozpędzam się na przynajmniej pół godziny a tu taka sytuacja? Jak to u Ciebie wyglądało? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia, tylko trochę :D he he

Ja już z ciuchami też nie mam co szaleć ;) Muszę najpierw wszystko usystematyzować, ułożyć rozmiarami itd ;) Ale z całą resztą akcesoriów, pieluch itd, to jestem do tyłu ;) Ale teraz w styczniu mamy wózek zamówić z fotelikiem, więc chyba od lutego będzie dalsze zbieranie wyprawki ;)

Klaudia N, fajnie chociaż, że możecie ten wózek na żywo zobaczyć, naszego nigdzie u nas w mieście raczej nie ma, jutro chcemy pojeździć i poszukać (mamy 3 sklepy z wózkami na krzyż), ale mąż sobie już na zdjęciach oglądał i filmiki z prezentacjami wózka i jest prawie na 100% przekonany. Też chcemy Roana tylko Marita Prestige, bo mój mąż tylko na klasyczne koła się zgadza.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Rudzik ja mam microlife nc150 na gemini kosztuje stówkę, bardzo fajny, oprócz tryby pomairu temperatury mozna go przełączyć na domowy i mierzyc np tem wody w wanience. Mnie jeszcze nei okszukał, parę razy sprawdzałam zwykłym dla pewności i zawsze pomiaty mi się pkkrywały Jeśli chodzi o SR to ja chodziąłm na nfz i warunkiem było właśnie korzystanie z położnej środowiskowej z SR, myśle że warto bo ile tez czasu spędzisz z taką położną. Tyle ile przyjedzie na wizyty patronażowe. Żeby mieć położną wypłniasz wniosek, na dzień dobry położną (jak i pielęgniarkę) masz przypisaną w ośrodku zdorowia do którego należysz. Po prostu idziesz gdzie indziej i składasz wniosek że chcesz zmienic na inną, tyle. Pewnie w SR mają odpowiednie dokumenty

Dzięki Monika za odpowiedź, no właśnie o to mi chodziło,że chciałabym pozostać przy położnej z ośrodka zdrowia, bo jest polecona i podobno super babka, do tego mieszka blisko i jest na zawołanie kiedy trzeba. a nawet gdy nie trzeba przyjeżdża dodatkowo. A szkoły rodzenia najbliższe mam 30 km od domu i jaką mam pewność,że położna z tej szkoły rodzenia raczy przyjechać do mnie na wieś... i czy w ogóle będzie jakaś sensowna. A chyba wszystkie szkoły na NFZ wymagają podpisania oświadczenia o położnej od nich...Ja innej nie znalazłam póki co w Poznaniu. Eh...dylematy...

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa byłam mega zawiedziona. Najpierw typowo pobranie krwi, waga itp.
    Potem podłączyly mnie pod ktg ale bez tego przy którym słychać serduszko tylko ta cześć czy skurcze macicy sie piszą i kazały tak pół godziny leżeć żeby miec zapis.
    A potem do lekarza spojrzała na zapis ktg, ze żadne skurcze to dobrze po czym obejrzała dzidziusia na usg, ze chłopak zmierzyła obwód główki, wagę i kość udowa. O wielkość małego musiałam pytać. Po czym powiedziała ze 4 kg w miesiąc to zaszalalam i muszę uważać co jem. A na moje pytania odpowiedziala mi ze najwyższy czas znaleźć sobie położna i ona mi będzie na wszystkie pytania odpowiadac i ze za to kasa płaci wiec jak chce miec fajna to lepiej już szukać. I ze widzimy sie za miesiąc na ktg, glukozę i badanie bez usg. A i ze jak chce to połówkowe które godzinę trwa to mogę zapłacić 200€, ale ona nie widzi sensu.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, OMG!!! Serio aż tyle?! Jak ja bym położyła gromadkę rzeczy, które mam obok Twoich to nikt by tego niezauważył nawet :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia WOW! :P ja bym musiała tyle ciuchów nakupić bo miałam córę ale Ty syna i jeszcze tyle ubranek?

Rudzik jeśli jest położną środowiskową to MUSI przyjechac na wizytę patronażową czy jej się podoba czy nie. zapisz się do jakiejs grupy mamus i popytaj o nią

amilka co to za teksty :/

Rudzik lubi tę wiadomość

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja tez zakupocholiczka ale czekam teraz na nasze niemieckie wyprzedaże. Już mojemu mężowi powiedziałam ze on zostaje zły dzien z Toskiem a ja lecę z jego karta na zakupy ;) Hihi

Jak usłyszałam 200€ za połówkowe, to stwierdziłam ze i tak lecę do polski i taniej mi wyjdzie to tam zrobić z płytka dla męża.
    Lecę tylko na dwa dni bo nie chce żeby mama jechała do nas sama samochodem, a przy okazji zrobię badania, kupię meble i spotkam sie na szybko z rodzinka ;)

Tak sie cieszę ze będę miała mamę przy przeprowadzce na prawie cały miesiąc. Normalnie widzę sie z nia 5 razy w roku a teraz cały miesiąc. Dzięki Bogu ona mojego męża nie denerwuje, bo jest spokojna i pogodna babka. Gorzej z tata, ale on na szczęście w morzu. Jak mój tata z mama przyjedzie to mój maz po dwóch godzinach pyta mnie kiedy oni jadą do domu.

Ale sie nie dziwie mój tata słabo słyszy przez co jest głośny, ogląda 5 meczy na raz na tv dwóch laptopach i telefonach, masakra, a jak sie z nim gdzieś wyjdzie to po dwóch piwach jest pijany i zaczyna dziki podryw na oczach naszych i mamy i jeszcze tłumaczy mojemu ze faceci maja to w genach i to nic złego.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ja zrobie ze miala byc corka i musze sobie jakos to odrobic :D

monika_89, MEGI81, Rudzik, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziuś zdrowy - ma dwie rączki , nóżki , serduszko w całości - struktury prawidłowe - połozone jest miednicowo i odwrócone do kręgosłupa - na wadze gina również +3kg - niestety miało złożone nóżki i płeć nadal nieznana
    waży 252 gramy i ma 15,29 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:51

monika_89, blubka, bbee, Madu1611, Camilia, marie_marie22, gaja_1, Kamilutek, ag194, sylwucha89, Anstice, Kleopatra, mon!ta^, malgorzatka199, Forbidden, Hope_, MEGI81, Rudzik, Spirit, Uszczesliwiona, Karissa, Arwi, Uska, aneta.be, Maniuś, Breezee, Mabelle lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wstydniś. Najważniejsze że zdrowy dzidziuś :)

• blubka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzidziuś zdrowy - ma dwie rączki , nóżki , serduszko w całości - struktury prawidłowe - połozone jest miednicowo i odwrócone do kręgosłupa - na wadze gina również +3kg - niestety miało złożone nóżki i płeć nadal nieznana
    Ważne,że wszystko ok ale szkoda że się krecik nie ujawnił
    U mnie też wstydzioszek , może jutro się ujawni na polowkowych ale wątpię

sylwia1985, MEGI81, malgorzatka199 lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14, mój synek będzie miał w maju 15 m-cy jak urodzi się maleństwo i nie planuję dla niego żłobka ani nikogo do pomocy. Będę musiała dwójkę maluchów ogarnąć jakoś. Niestety pomocy ze strony rodziny żadnej gdyż wszyscy mieszkają w pl. I do tego też zamierzam robić make up (może nie przez godzinę ;) ) i zakładać kiecki na spacery :D

Do szkoły rodzenia nie chodziłam poprzednio i teraz też nie będę. Wczesniej kolidowało to z moimi godzinami pracy a teraz z tym, że mężu pracuje do późna i nie mam jak. A po za tym to szczerze mówiąc nie mam ciśnienia na te zajęcia.

Moniqaaa, a co Ty przepadłaś na tak długo? Już po świętach i po nowym roku a Ty ciągle na baletach ;) ?

Carolina, wizyta u lekarza chyba po Twojej myśli przebiegła? Fajnie, jeszcze tylko w pracy jutro spotkanie i relaxxx do maja :) .

Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Blubka, Wasze maluchy to naprawdę potrafią podkręcać ciekawość forumowych ciotek ;)

Karissa lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sylwia, Twój dzieć jest taką samą Kruszynką jak mój :)
    Coś mi się wydaje, że to dziewczynka, do tego bardzo dbająca o swoją prywatność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 18:25

MEGI81, sylwia1985, Karissa lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, musimy z mężem się zastanowić co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:32

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może to rzeczywiście dziewczynka, skoro tak nóżki krzyżuje xD
    Moja w 14tc rozłożyła nogi, a teraz na każdym badaniu zasłaniała buźkę i krzyżowała nóżki :)
    Nic się nie dało dojrzeć kompletnie? bo u mnie nawet jak na I polowkowych w 20tc skrzyżowała nogi, to powiedział, że nie widzi worka mosznowego i raczej laseczka :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY, pisałaś coś o szpitalu św. Zofii w Warszawie. Mój lekarz prowadzący tam pracuje i zastanawiam się bardzo poważnie nad tym szpitalem, poza tym mam pytanie czy może kojarzysz lekarza Roberta Makowskiego? Robię u Niego teraz połówkowe i robiłam Genetyczne i chciałam dowiedzieć się jak cenowo to wygląda i czy się orientujesz może?

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ