MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit wrote:Dobra, ha dalej nic nie wiem, chyba mózg mi w ciazy nie przyswaja. Chce szczepic zgodnie z kalendarzem, tylko tymi platnymi szczepionkami. Jak nam to zrobić? W ciąży iść co pediatry pobrecepte zrby wykupić i w 1 podali? Czy te płatne to dopiero późniejsze nie w 1 dobie? Nie ogarniam
Qasha, no pewnie, za takie pieniądze to nic tylko brać, jak coś wyjdzie w praniu to nie będzie tak żal, można koła wymienić itd, a i tak się wyjdzie na swoje
Co do różków to ja miałam dwa miękkie i ostatnio czytałam, że jednak miękkie lepsze niż usztywniane. Potem się możesz kierować jego grubością i materiałem z jakiego jest wykonany. Ja miałam najzwyczajniejsze, więc w tym temacie nie doradzę. Ostał mi się jeden i sama się zastanawiam czy kupić drugi, czy kupić otulacz, czy różek i kocyk bambusowy do spowijania na cieplejsze dni...
Spirit, Arwi lubią tę wiadomość
-
Spirit,
to są późniejsze, pierwsza dawka jakoś ok.6tygodnia życia. Ja nie musiałam kupować w aptece, bo przychodnia zapewnia szczepionki.
I tak w 3 tygodniu życia jest taka wizyta patronażowa, wtedy pediatra wszystko Ci powie odnośnie szczepienia i szczepionek. Dostaniesz też skierowanie na usg bioderek no i jak będziesz sama musiała wykupić szczepionkę to receptę wtedy też dostaniesz.
Chyba, że w tej pierwszej dobie chcesz szczepić na WZW Engerixem to musisz mieć swój, ale można go donieść, a jak nie to zaszczepią refundowanym Euvaxem.Spirit lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wybrać rożek? Bo myślałam, że to się różni tylko wzorkami, a kurde są jakieś usztywniane, miękkie itp.
I nie wiem, który lepszy i w sumie czym się kierować przy wyborze rożka. A bardzo chce mieć, bo mi się po prostu podobają
Ja kupiłam miękki, bo było mi w takim wygodniej trzymać dziecko. Jak nie jesteś pewna z którym Tobie będzie wygodniej to chyba z tych usztywnianych można wyjąć to usztywneinie i w razie co masz miękki, tylko chyba te usztywnianie są droższe. -
Zamiast uczyć się na prawko przeczesuję odmęty internetu
Baaaardzo podoba mi się ten rożek, ale dość drogi jest:
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d56dfa9042.jpg
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Qasha ja miałam miękkie i uzywalam ich jak ktoś przychodził i w dzień do leżenia. Wg mnie 1/2 wystarczą.
Generalnie nie uzywalam do noszenia dzieckana poczatku Paula jeszcze w nim spala i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 21:49
-
blubka wrote:Sylwucha a wy jakie imię wybraliście dla córeczki?
Niestety nadal nie wybraliśmy i nie mam pojęcia kiedy to nastąpimąż uparł się na Jaśminę i nie chce odpuścić, ja wolałabym Anastazję ale jednak mąż stwierdził, że już mu się nie podoba
Nadię i Nelkę też mi odrzucił a to były moje dwa główne typy.. Jaśmina jest zdecydowanie najlepszą jego propozycją bo wcześniej była Sonia, Tamara, Noemi, Leila, Lea i Vanessa
więc chyba zostanie Jaśmina bo nie wiem czy mam jeszcze siłę walczyć
blubka lubi tę wiadomość
-
Qasha u mnie rożki się nie sprawdziły przy Nikosiu. Miałam dwa jeden cieplejszy z usztywnieniem, drugi cienki miękki. Pierwszego nie użyłam ani razu bo rodzilam w duże upały a w drugim próbowałam kilka razy mlodego uspać ale bardzo go nie lubił. Oba oddałam koleżance i jej akurat się przydały. Teraz planuję kupić jeden miękki cienki i otulacz bambusowy bo może małej akurat się spodoba
-
nick nieaktualnyOoo kocyki moja specjalnosc
To tak:
Bambusowy z bolo.pl jest swietny, no i mysle ze na okres wakacyjny bedzie idealny bo jednak jest dosc cienki. Mam tez bambusowy ktory wyglada bardziej jak przescieradlo wiec go niw polece.
Tkany mam z colorstories, ten mam zamiar uzywac zima bo jest gruby,mily i podejrzewam ze bardzo cieplutki.
Mam tez kocyk z Elodie details on ma fakture taka hmm cos jak posciel z kory? I tez jest dosc gruby ale niw az tak jak ten tkany wiec obstawiam ze nada sie na chlosniwjsze dni i na na cieplejsza jesien.
Tkany mam tez z Effi, fajny jest ale przy tym z colorstories wypada dosc kiepsko. Niw jest taki gruby i jakis taki sztywny, za ta cene mogli sie bardziej postarac, moze po praniu bedzie fajniejszy.
Mam tez z effi muslinowy, to jak taka grubsza pielucha tetrowa troche. Nawet spoko ale szalu nie ma ;p
Nie lubie Minky wiec tych w ogolw niw kupowalam, da strasznie sztuczne, mialam dla Leona i rzadko uzywalam.
Polecam kupic dwa ColorStories i bambusowy z pomponami z bolo.pl
A no i na gorace ale wietrzne lato pieluszki bambusowe. Jestem zachwycona, material jest cudowny i milutkiEspera, sylwucha89, bezimienna, Hope_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jest promocja na chusty jAK się polubi ich stronę na fb to tam jest link i taniej można kupić te z drugiego gatunku https://littlefrog.shop/product-pol-4691-Chusta-tkana-Little-Frog-Kwarc-Dymny-4-2-m-II-gatunek.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:49
Arwi lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Zyrcia tego posta potrzebowałam! Rób foty i wrzucaj. Wprawdzie mam 3kocyki po Stachu ale co tam... Ciuchy siostra kupuje, rodzice wózek kupili i fotelik i jeszcze jeden wózek to ja chociaż z kocyki poszaleje... Jak już we czwartek poznam płeć zacznę wybierać żeby pasowały i do płci i do wózków... A i pościel muszę sprawdzić czy mam i poszewki... Ale to też jak będę znać płeć...
-
Zyrcia bardzo proszę o foty
właśnie się zastanawiałam nad colorstories lub poofi jeśli chodzi o tkane i colorstories lub bolo z bambusowych z kapturkiem
bardzo mi się podobają, a że zdecydowaną większość wyprawki mam to trochę zaszaleje a co mi tam
Hope_ lubi tę wiadomość