X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dobra, ha dalej nic nie wiem, chyba mózg mi w ciazy nie przyswaja. Chce szczepic zgodnie z kalendarzem, tylko tymi platnymi szczepionkami. Jak nam to zrobić? W ciąży iść co pediatry pobrecepte zrby wykupić i w 1 podali? Czy te płatne to dopiero późniejsze nie w 1 dobie? Nie ogarniam :D
    to dopiero te późniejsze, ja już nie pamiętam dokładnie jak to było więc może mi się coś poplątało, poza tym u nas zawsze mąż się takimi rzeczami zajmował, na pewno dostaje się wezwanie listowne i można wtedy do przychodni podejść i się umówić co i jak, w niektórych przychodniach można szczepionki zamówić, można też samemu w aptece i donieść własną.

Qasha, no pewnie, za takie pieniądze to nic tylko brać, jak coś wyjdzie w praniu to nie będzie tak żal, można koła wymienić itd, a i tak się wyjdzie na swoje ;)

Co do różków to ja miałam dwa miękkie i ostatnio czytałam, że jednak miękkie lepsze niż usztywniane. Potem się możesz kierować jego grubością i materiałem z jakiego jest wykonany. Ja miałam najzwyczajniejsze, więc w tym temacie nie doradzę. Ostał mi się jeden i sama się zastanawiam czy kupić drugi, czy kupić otulacz, czy różek i kocyk bambusowy do spowijania na cieplejsze dni...

Spirit, Arwi lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit,
    to są późniejsze, pierwsza dawka jakoś ok.6tygodnia życia. Ja nie musiałam kupować w aptece, bo przychodnia zapewnia szczepionki.
    I tak w 3 tygodniu życia jest taka wizyta patronażowa, wtedy pediatra wszystko Ci powie odnośnie szczepienia i szczepionek. Dostaniesz też skierowanie na usg bioderek no i jak będziesz sama musiała wykupić szczepionkę to receptę wtedy też dostaniesz.

Chyba, że w tej pierwszej dobie chcesz szczepić na WZW Engerixem to musisz mieć swój, ale można go donieść, a jak nie to zaszczepią refundowanym Euvaxem.

Spirit lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wybrać rożek? Bo myślałam, że to się różni tylko wzorkami, a kurde są jakieś usztywniane, miękkie itp. :O I nie wiem, który lepszy i w sumie czym się kierować przy wyborze rożka. A bardzo chce mieć, bo mi się po prostu podobają :D

Ja kupiłam miękki, bo było mi w takim wygodniej trzymać dziecko. Jak nie jesteś pewna z którym Tobie będzie wygodniej to chyba z tych usztywnianych można wyjąć to usztywneinie i w razie co masz miękki, tylko chyba te usztywnianie są droższe.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha najlepsze rozki wg mnie sa te usztywniane ale z możliwością wyciagniecia tego usztywnienia w razie potrzeby.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was też bolą pachwiny podczas chodzenia? Czy to jest normalne??

010iyx8dls33fb4m.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepien, tak jak pisalam zagłębiam się dopiero w temacie i chcialam poznac Wasze opinie. Choc z niektorymi sie nie zgadzam nie bede sie wyklocac. Kazdy zrobi jak uwaza co dla jego dziecka bedzie najlepsze. Dziekuje za odpowiedzi:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda9102 wrote:
    Dziewczyny Was też bolą pachwiny podczas chodzenia? Czy to jest normalne??
    Mnie bolą, od leżenia niewygodnego nawet ;) wszystko tam teraz gwałtownie rośnie, pewnie stąd ten dyskomfort.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Diewczyny, już mi się trochę rozjasnilo :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam i miękki i usztywniany. W usztywnianym na początku wygodniej nosić, chociaż ja rożki mało co używałam :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast uczyć się na prawko przeczesuję odmęty internetu :)
    Baaaardzo podoba mi się ten rożek, ale dość drogi jest:
    http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-rozek-molomoco-jasno-szary-nr1690239.htm
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4d56dfa9042.jpg

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja miałam miękkie i uzywalam ich jak ktoś przychodził i w dzień do leżenia. Wg mnie 1/2 wystarczą.
    Generalnie nie uzywalam do noszenia dziecka ;) na poczatku Paula jeszcze w nim spala i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 21:49

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Sylwucha a wy jakie imię wybraliście dla córeczki?

Niestety nadal nie wybraliśmy i nie mam pojęcia kiedy to nastąpi ;) mąż uparł się na Jaśminę i nie chce odpuścić, ja wolałabym Anastazję ale jednak mąż stwierdził, że już mu się nie podoba :( Nadię i Nelkę też mi odrzucił a to były moje dwa główne typy.. Jaśmina jest zdecydowanie najlepszą jego propozycją bo wcześniej była Sonia, Tamara, Noemi, Leila, Lea i Vanessa ;) więc chyba zostanie Jaśmina bo nie wiem czy mam jeszcze siłę walczyć ;)

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha u mnie rożki się nie sprawdziły przy Nikosiu. Miałam dwa jeden cieplejszy z usztywnieniem, drugi cienki miękki. Pierwszego nie użyłam ani razu bo rodzilam w duże upały a w drugim próbowałam kilka razy mlodego uspać ale bardzo go nie lubił. Oba oddałam koleżance i jej akurat się przydały. Teraz planuję kupić jeden miękki cienki i otulacz bambusowy bo może małej akurat się spodoba ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Ty chyba kupowałaś tkane kocyki i bambusowe? Możesz napisać recenzje ;)?

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kocyki moja specjalnosc :D
    To tak:
    Bambusowy z bolo.pl jest swietny, no i mysle ze na okres wakacyjny bedzie idealny bo jednak jest dosc cienki. Mam tez bambusowy ktory wyglada bardziej jak przescieradlo wiec go niw polece.
    Tkany mam z colorstories, ten mam zamiar uzywac zima bo jest gruby,mily i podejrzewam ze bardzo cieplutki.
    Mam tez kocyk z Elodie details on ma fakture taka hmm cos jak posciel z kory? I tez jest dosc gruby ale niw az tak jak ten tkany wiec obstawiam ze nada sie na chlosniwjsze dni i na na cieplejsza jesien.
    Tkany mam tez z Effi, fajny jest ale przy tym z colorstories wypada dosc kiepsko. Niw jest taki gruby i jakis taki sztywny, za ta cene mogli sie bardziej postarac, moze po praniu bedzie fajniejszy.
    Mam tez z effi muslinowy, to jak taka grubsza pielucha tetrowa troche. Nawet spoko ale szalu nie ma ;p
    Nie lubie Minky wiec tych w ogolw niw kupowalam, da strasznie sztuczne, mialam dla Leona i rzadko uzywalam.

Polecam kupic dwa ColorStories i bambusowy z pomponami z bolo.pl ;)

A no i na gorace ale wietrzne lato pieluszki bambusowe. Jestem zachwycona, material jest cudowny i milutki ;)

Espera, sylwucha89, bezimienna, Hope_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge jutro w dzien porobic jakies lepsze foty ze zblizeniami jesli chcesz ;)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny jest promocja na chusty jAK się polubi ich stronę na fb to tam jest link i taniej można kupić te z drugiego gatunku https://littlefrog.shop/product-pol-4691-Chusta-tkana-Little-Frog-Kwarc-Dymny-4-2-m-II-gatunek.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:49

Arwi lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia tego posta potrzebowałam! Rób foty i wrzucaj. Wprawdzie mam 3kocyki po Stachu ale co tam... Ciuchy siostra kupuje, rodzice wózek kupili i fotelik i jeszcze jeden wózek to ja chociaż z kocyki poszaleje... Jak już we czwartek poznam płeć zacznę wybierać żeby pasowały i do płci i do wózków... A i pościel muszę sprawdzić czy mam i poszewki... Ale to też jak będę znać płeć...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko czytam o tym co piszecie :O i rożki, otulacze i kocyki jakieś tam nic mi nie mówią :D chyba powoli muszę zacząć się uczyć co kupić itp.. Bo aż mi głupio haha.. No ale co też ja wiem pierwsze dziecko i dopiero pierwsze zakupy zrobiłam :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia bardzo proszę o foty :) właśnie się zastanawiałam nad colorstories lub poofi jeśli chodzi o tkane i colorstories lub bolo z bambusowych z kapturkiem ;) bardzo mi się podobają, a że zdecydowaną większość wyprawki mam to trochę zaszaleje a co mi tam ;)

Hope_ lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ