X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolory wózka, to tylko jasne widzę, ciemnych zwyczajnie nie znoszę, na ciemnym też plamy widać. My pytaliśmy o materiały do "naszego wózka" i praktycznie wystarczy przetrzeć mokrą szmatką by wyczyścić, mieliśmy przy Hani wózek zielony i każdą plamę było widać i materiał beznadzieja. Najpraktyczniejsze pod tym względem są wózki z ekoskóry, łatwe w utrzymaniu czystości, nasz będzie w połowie z ekoskóry ze względu na cenę.
    W ogóle to stwierdziłam, że dla mnie wygląd wózka ma spore znaczenie, bo będę z nim chodzić codziennie, a nawet parę razy dziennie, wolę żeby mi się podobał, a nie jak na poprzedni ledwo patrzeć mogłam... brrr Teraz bardzo próżnie chce żeby wózek był ładny ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    My mamy Roan Marita, stoi w przedpokoju i czeka na Kubusia <3
    Jest duży i ciężki, więc jeśli nie masz windy/nie mieszkasz na parterze to średnio polecam :)
    My mieszkamy na I piętrze, ale wózek będziemy trzymać na pół piętrze, gondolę będę sobie wypinać i zabierać z dzieckiem do domu, a stelaż sobie wniosę na pół piętro ;) Poza tym nie jest chyba aż tak ciężki? ok 15 kg, to większość wózków tyle jednak waży, a często i więcej.

Kamilutek lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie lubię kolorowych wózków :P no i też polowqlam na uniwersalny dlatego mamy czarno szary. Na początku mama i tesciowa troche krecily nosem ze takie ponure dla dziecka ale wole stonowane rzeczy (łącznie z ubraniami dla dzieci:P)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja nie znam :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z Leonem Adamexa, nie mieszkalismy wtedy w domku i jak przyszlo mi znosic 15kg wozek plus 5-10kg dziecka to byl dramat. Dobrze ze teraz nie musze na to zwracac uwagi ale nasz EasyGo jest w miare lekki ;)
    Leon ma spacerowke Elodie czarna a ten wozek bedzie szary. Mam nadzieje ze na dniach zadzwonia ze moge odbierac bo juz sie niecierpliwie :D
    Chcialam jeszcze dokupic Monitor oddechu ale ceny z kosmosu, pamietam ze wtedy kupilismy za ok. 100zl. No i nie wiem czy inwestowac w drugi czy zabrac Leonowi. Jakos tak spokojniej spie jak wiem ze ten monitor tam czuwa mimo ze on juz taki duzy.

Dzis zaliczylismy sanki, teraz ogladamy skoki a pozniej zabieram sie do robienia pasty z makreli :D taka zachcianka !

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam skoki a później robię pastę ze szprotek, bo też mam zachciankę :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czyli tylko ja nie znam jeszcze płci ? :( czy któraś jeszcze nie zna?
    No ja nie znam :-)
    W 15tyg powiedział że chłopak a w b19 jak mój Staś był że mną i wspomniał o braciszka to lekarz powiedział że z tym chłopakiem to może być kłopot ;-)
    No ale skoro poprzednio mówił że chłopak to jednak nic mi nie mówi bo jakoś kiepsko dziecko się ułożyło... Więc wiem tyle co i Ty. Czekam na czwartkowa wizytę...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasta z makreli bleeeee :)
    Normalnie uwielbiam, ale od czterech miesięcy nie mogę nawet jej wąchać.
    To samo mam z czosnkiem (a wyniucham na kilometr) i jajkami.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja na szczęście będę już w marcu mieszkać w domu, więc z tym nie ma problemu:) Siostra go miała i bardzo chwaliła, a to był jej 2-gi wózek, wcześniej miała chicco chyba..także porozglądam się najpierw za używanym w db stanie, jak nie znajdę do marca, to uderzam do bbee :)

O rany, ja chcę na sanki :D wiem wiem nie ten wiek, ale co roku zjeżdżaliśmy z jakiejś górki, a teraz nie mogę ryzykować, że polecę na brzuch ;/

Arwi lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała ostatnio o ZAWROTACH GŁOWY. Czytam sobie często różne strony i zastanowilo mnie dlaczego kobiety powinny spać na lewym boku, a nie na prawym.... znalazłam taka stronkę http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html
    Gdzie jest opisane że leżenie na prawym boku czy na plecach może powodować właśnie zawroty głowy... co fakt że ciężko spać czy leżeć tylko na lewym boku.... :/

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my jeszcze nie znamy

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, urwało mi posta...
    W poniedziałek mam połowkowe to może się dowiemy na 100%

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    My mieszkamy na I piętrze, ale wózek będziemy trzymać na pół piętrze, gondolę będę sobie wypinać i zabierać z dzieckiem do domu, a stelaż sobie wniosę na pół piętro ;) Poza tym nie jest chyba aż tak ciężki? ok 15 kg, to większość wózków tyle jednak waży, a często i więcej.

No jak miałam porównanie do innych wózków to Roan Marita jest naprawdę duży, ciężki i słabo poręczny. Ale za to jest mega stabilny i dziecko będzie mieć w nim dużo miejsca. Sama gondola jest bardzo duża i dość ciężka, ja bym jej bezpiecznie z dzieckiem w środku nie uniosła, może nie tyle z powodu wagi co z powodu jej rozmiarów.
    Myśmy się zdecydowali, bo mieszkanie na 1 piętrze + winda, poza tym ten wózek nie ma szans zmieścić się do bagażnika innego niż combi, ale my auta nie mamy, więc to nam akurat zwisa :D
    Ja jestem w wózku zakochana, ale to jeden z największych i najcięższych modeli, więc warto ten zakup 50 razy przemyśleć :)
    ag194 wrote:
    Qasha ja na szczęście będę już w marcu mieszkać w domu, więc z tym nie ma problemu:) Siostra go miała i bardzo chwaliła, a to był jej 2-gi wózek, wcześniej miała chicco chyba..także porozglądam się najpierw za używanym w db stanie, jak nie znajdę do marca, to uderzam do bbee :)

O rany, ja chcę na sanki :D wiem wiem nie ten wiek, ale co roku zjeżdżaliśmy z jakiejś górki, a teraz nie mogę ryzykować, że polecę na brzuch ;/

Polecam olx, ja tam wyczaiłam używany, który wygląda jak nówka (nawet szprychy się błyszczą), gondola, spacerówka, z adapterem do nosidełka/fotelika, żeby go móc do stelaża przymocować za 230zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:44

ag194 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Któraś z Was pisała ostatnio o ZAWROTACH GŁOWY. Czytam sobie często różne strony i zastanowilo mnie dlaczego kobiety powinny spać na lewym boku, a nie na prawym.... znalazłam taka stronkę http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html
    Gdzie jest opisane że leżenie na prawym boku czy na plecach może powodować właśnie zawroty głowy... co fakt że ciężko spać czy leżeć tylko na lewym boku.... :/
    Ja nie daję rady spać tylko na lewym boku, wydaje to się niemal nierealne... staram się na boku, raz jednym, raz drugim, na plecach unikam spania, bo łapią skurcze i ciężej się oddycha.

Aga, ja szukałam używanych, to tak mniej więcej w dobrym stanie były takie ok 700-800 zł, a za ok 1150 zł masz nowy Roan Marita Prestige. Ja znalazłam opcję za 1419zł z fotelikiem. W sklepie stacjonarnym z fotelikiem wychodziło ponad 1700 zł, bez 1450zł. Wiadomo jak kasy nie ma, to każda stówa się liczy, ale fajnie mieć tą dwuletnią gwarancję i pewniaka co do opon, że nie są przebite i łatane itd.

ag194 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    No jak miałam porównanie do innych wózków to Roan Marita jest naprawdę duży, ciężki i słabo poręczny. Ale za to jest mega stabilny i dziecko będzie mieć w nim dużo miejsca. Sama gondola jest bardzo duża i dość ciężka, ja bym jej bezpiecznie z dzieckiem w środku nie uniosła, może nie tyle z powodu wagi co z powodu jej rozmiarów.
    Myśmy się zdecydowali, bo mieszkanie na 1 piętrze + winda, poza tym ten wózek nie ma szans zmieścić się do bagażnika innego niż combi, ale my auta nie mamy, więc to nam akurat zwisa :D
    Ja jestem w wózku zakochana, ale to jeden z największych i najcięższych modeli, więc warto ten zakup 50 razy przemyśleć :)
    my mierzyliśmy nam bez problemu do sedana wejdzie do bagażnika, jeszcze miejsce zostanie ;) Osobno się wsadza stelaż i gondolę, a jak się jedzie np. tylko do sklepu to można zabrać sam stelaż i zamontować fotelik na stelaż. Mi akurat ciężar nie przeszkadza, bo ja sobie bez problemu na piętro wniosę gondolę z dzieckiem, a stelaż mogę zostawić na chwilę na dole i potem wnieść na półpiętro.
    Jak szukałam wózka to mało który ważył mniej niż te 15kg, no chyba że spacerówki. A były nawet perełki 18 kilowe ;) to jest dopiero masakra.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ha dalej nic nie wiem, chyba mózg mi w ciazy nie przyswaja. Chce szczepic zgodnie z kalendarzem, tylko tymi platnymi szczepionkami. Jak nam to zrobić? W ciąży iść co pediatry pobrecepte zrby wykupić i w 1 podali? Czy te płatne to dopiero późniejsze nie w 1 dobie? Nie ogarniam :D

Kofeina lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat wózek już mam więc jedna z najtrudniejszych decyzji za mną ;) jestem wzrokowcem więc wózek przede wszystkim mi się podoba wizualnie :) kolory mam popielaty z białym i pomimo różnych trudnych terenów wygląda jak nowy, białe części przetarłam dosłownie kilka razy więc nie bójcie się jasnych kolorów ;) i co mogę jeszcze doradzić to wybrać się do sklepu z dużą ilością wózków aby zobaczyć jaka jest różnica w prowadzeniu i amortyzacji :)

Arwi, ag194, mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha a wy jakie imię wybraliście dla córeczki?

• Arwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    my mierzyliśmy nam bez problemu do sedana wejdzie do bagażnika, jeszcze miejsce zostanie ;) Osobno się wsadza stelaż i gondolę, a jak się jedzie np. tylko do sklepu to można zabrać sam stelaż i zamontować fotelik na stelaż. Mi akurat ciężar nie przeszkadza, bo ja sobie bez problemu na piętro wniosę gondolę z dzieckiem, a stelaż mogę zostawić na chwilę na dole i potem wnieść na półpiętro.
    Jak szukałam wózka to mało który ważył mniej niż te 15kg, no chyba że spacerówki. A były nawet perełki 18 kilowe ;) to jest dopiero masakra.

No myśmy go transportowali sedanem, ale w sumie do wsadzenia mieliśmy stelaż, gondolę, spacerówkę i fotelik + ochraniacze, parasolkę, śpiworek, który dostaliśmy gratis to część rzeczy jechała z Marcinem na tylnym siedzeniu :) Faktycznie, sama gondola zajmie mniej miejsca, nie pomyślałam o tym, miałam przed oczami obraz tego obładowanego auta :D A Toyota Avensis mała nie jest :D Najlepiej wydane 230zł w tej ciąży :)

Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wybrać rożek? Bo myślałam, że to się różni tylko wzorkami, a kurde są jakieś usztywniane, miękkie itp. :O I nie wiem, który lepszy i w sumie czym się kierować przy wyborze rożka. A bardzo chce mieć, bo mi się po prostu podobają :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • asin Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam też zerkac na allegro na licytacje. My upolowalismy na wyprzedaży 2016 wozek nowy od uzytkownika ktorym jest sklep z wozkami, tako junama carbon za tysiaka :) juz nam przyszedl i jest cudny :)

3jgxlbet3njxnn4i.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ