MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kolory wózka, to tylko jasne widzę, ciemnych zwyczajnie nie znoszę, na ciemnym też plamy widać. My pytaliśmy o materiały do "naszego wózka" i praktycznie wystarczy przetrzeć mokrą szmatką by wyczyścić, mieliśmy przy Hani wózek zielony i każdą plamę było widać i materiał beznadzieja. Najpraktyczniejsze pod tym względem są wózki z ekoskóry, łatwe w utrzymaniu czystości, nasz będzie w połowie z ekoskóry ze względu na cenę.
W ogóle to stwierdziłam, że dla mnie wygląd wózka ma spore znaczenie, bo będę z nim chodzić codziennie, a nawet parę razy dziennie, wolę żeby mi się podobał, a nie jak na poprzedni ledwo patrzeć mogłam... brrr Teraz bardzo próżnie chce żeby wózek był ładny -
Qasha wrote:My mamy Roan Marita, stoi w przedpokoju i czeka na Kubusia
Jest duży i ciężki, więc jeśli nie masz windy/nie mieszkasz na parterze to średnio polecamPoza tym nie jest chyba aż tak ciężki? ok 15 kg, to większość wózków tyle jednak waży, a często i więcej.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Ja za to nie lubię kolorowych wózków
no i też polowqlam na uniwersalny dlatego mamy czarno szary. Na początku mama i tesciowa troche krecily nosem ze takie ponure dla dziecka ale wole stonowane rzeczy (łącznie z ubraniami dla dzieci:P)
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam z Leonem Adamexa, nie mieszkalismy wtedy w domku i jak przyszlo mi znosic 15kg wozek plus 5-10kg dziecka to byl dramat. Dobrze ze teraz nie musze na to zwracac uwagi ale nasz EasyGo jest w miare lekki
Leon ma spacerowke Elodie czarna a ten wozek bedzie szary. Mam nadzieje ze na dniach zadzwonia ze moge odbierac bo juz sie niecierpliwie
Chcialam jeszcze dokupic Monitor oddechu ale ceny z kosmosu, pamietam ze wtedy kupilismy za ok. 100zl. No i nie wiem czy inwestowac w drugi czy zabrac Leonowi. Jakos tak spokojniej spie jak wiem ze ten monitor tam czuwa mimo ze on juz taki duzy.
Dzis zaliczylismy sanki, teraz ogladamy skoki a pozniej zabieram sie do robienia pasty z makrelitaka zachcianka !
-
sylwia1985 wrote:czyli tylko ja nie znam jeszcze płci ?
czy któraś jeszcze nie zna?
W 15tyg powiedział że chłopak a w b19 jak mój Staś był że mną i wspomniał o braciszka to lekarz powiedział że z tym chłopakiem to może być kłopot
No ale skoro poprzednio mówił że chłopak to jednak nic mi nie mówi bo jakoś kiepsko dziecko się ułożyło... Więc wiem tyle co i Ty. Czekam na czwartkowa wizytę...sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Qasha ja na szczęście będę już w marcu mieszkać w domu, więc z tym nie ma problemu:) Siostra go miała i bardzo chwaliła, a to był jej 2-gi wózek, wcześniej miała chicco chyba..także porozglądam się najpierw za używanym w db stanie, jak nie znajdę do marca, to uderzam do bbee
O rany, ja chcę na sankiwiem wiem nie ten wiek, ale co roku zjeżdżaliśmy z jakiejś górki, a teraz nie mogę ryzykować, że polecę na brzuch ;/
Arwi lubi tę wiadomość
-
Któraś z Was pisała ostatnio o ZAWROTACH GŁOWY. Czytam sobie często różne strony i zastanowilo mnie dlaczego kobiety powinny spać na lewym boku, a nie na prawym.... znalazłam taka stronkę http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html
Gdzie jest opisane że leżenie na prawym boku czy na plecach może powodować właśnie zawroty głowy... co fakt że ciężko spać czy leżeć tylko na lewym boku.... -
bbee wrote:My mieszkamy na I piętrze, ale wózek będziemy trzymać na pół piętrze, gondolę będę sobie wypinać i zabierać z dzieckiem do domu, a stelaż sobie wniosę na pół piętro
Poza tym nie jest chyba aż tak ciężki? ok 15 kg, to większość wózków tyle jednak waży, a często i więcej.
No jak miałam porównanie do innych wózków to Roan Marita jest naprawdę duży, ciężki i słabo poręczny. Ale za to jest mega stabilny i dziecko będzie mieć w nim dużo miejsca. Sama gondola jest bardzo duża i dość ciężka, ja bym jej bezpiecznie z dzieckiem w środku nie uniosła, może nie tyle z powodu wagi co z powodu jej rozmiarów.
Myśmy się zdecydowali, bo mieszkanie na 1 piętrze + winda, poza tym ten wózek nie ma szans zmieścić się do bagażnika innego niż combi, ale my auta nie mamy, więc to nam akurat zwisa
Ja jestem w wózku zakochana, ale to jeden z największych i najcięższych modeli, więc warto ten zakup 50 razy przemyśleć
ag194 wrote:Qasha ja na szczęście będę już w marcu mieszkać w domu, więc z tym nie ma problemu:) Siostra go miała i bardzo chwaliła, a to był jej 2-gi wózek, wcześniej miała chicco chyba..także porozglądam się najpierw za używanym w db stanie, jak nie znajdę do marca, to uderzam do bbee
O rany, ja chcę na sankiwiem wiem nie ten wiek, ale co roku zjeżdżaliśmy z jakiejś górki, a teraz nie mogę ryzykować, że polecę na brzuch ;/
Polecam olx, ja tam wyczaiłam używany, który wygląda jak nówka (nawet szprychy się błyszczą), gondola, spacerówka, z adapterem do nosidełka/fotelika, żeby go móc do stelaża przymocować za 230złWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 18:44
ag194 lubi tę wiadomość
-
Anstice wrote:Któraś z Was pisała ostatnio o ZAWROTACH GŁOWY. Czytam sobie często różne strony i zastanowilo mnie dlaczego kobiety powinny spać na lewym boku, a nie na prawym.... znalazłam taka stronkę http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html
Gdzie jest opisane że leżenie na prawym boku czy na plecach może powodować właśnie zawroty głowy... co fakt że ciężko spać czy leżeć tylko na lewym boku....
Aga, ja szukałam używanych, to tak mniej więcej w dobrym stanie były takie ok 700-800 zł, a za ok 1150 zł masz nowy Roan Marita Prestige. Ja znalazłam opcję za 1419zł z fotelikiem. W sklepie stacjonarnym z fotelikiem wychodziło ponad 1700 zł, bez 1450zł. Wiadomo jak kasy nie ma, to każda stówa się liczy, ale fajnie mieć tą dwuletnią gwarancję i pewniaka co do opon, że nie są przebite i łatane itd.ag194 lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:No jak miałam porównanie do innych wózków to Roan Marita jest naprawdę duży, ciężki i słabo poręczny. Ale za to jest mega stabilny i dziecko będzie mieć w nim dużo miejsca. Sama gondola jest bardzo duża i dość ciężka, ja bym jej bezpiecznie z dzieckiem w środku nie uniosła, może nie tyle z powodu wagi co z powodu jej rozmiarów.
Myśmy się zdecydowali, bo mieszkanie na 1 piętrze + winda, poza tym ten wózek nie ma szans zmieścić się do bagażnika innego niż combi, ale my auta nie mamy, więc to nam akurat zwisa
Ja jestem w wózku zakochana, ale to jeden z największych i najcięższych modeli, więc warto ten zakup 50 razy przemyślećOsobno się wsadza stelaż i gondolę, a jak się jedzie np. tylko do sklepu to można zabrać sam stelaż i zamontować fotelik na stelaż. Mi akurat ciężar nie przeszkadza, bo ja sobie bez problemu na piętro wniosę gondolę z dzieckiem, a stelaż mogę zostawić na chwilę na dole i potem wnieść na półpiętro.
Jak szukałam wózka to mało który ważył mniej niż te 15kg, no chyba że spacerówki. A były nawet perełki 18 kiloweto jest dopiero masakra.
-
Dobra, ha dalej nic nie wiem, chyba mózg mi w ciazy nie przyswaja. Chce szczepic zgodnie z kalendarzem, tylko tymi platnymi szczepionkami. Jak nam to zrobić? W ciąży iść co pediatry pobrecepte zrby wykupić i w 1 podali? Czy te płatne to dopiero późniejsze nie w 1 dobie? Nie ogarniam
Kofeina lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Ja akurat wózek już mam więc jedna z najtrudniejszych decyzji za mną
jestem wzrokowcem więc wózek przede wszystkim mi się podoba wizualnie
kolory mam popielaty z białym i pomimo różnych trudnych terenów wygląda jak nowy, białe części przetarłam dosłownie kilka razy więc nie bójcie się jasnych kolorów
i co mogę jeszcze doradzić to wybrać się do sklepu z dużą ilością wózków aby zobaczyć jaka jest różnica w prowadzeniu i amortyzacji
Arwi, ag194, mon!ta^, Hope_ lubią tę wiadomość
-
bbee wrote:my mierzyliśmy nam bez problemu do sedana wejdzie do bagażnika, jeszcze miejsce zostanie
Osobno się wsadza stelaż i gondolę, a jak się jedzie np. tylko do sklepu to można zabrać sam stelaż i zamontować fotelik na stelaż. Mi akurat ciężar nie przeszkadza, bo ja sobie bez problemu na piętro wniosę gondolę z dzieckiem, a stelaż mogę zostawić na chwilę na dole i potem wnieść na półpiętro.
Jak szukałam wózka to mało który ważył mniej niż te 15kg, no chyba że spacerówki. A były nawet perełki 18 kiloweto jest dopiero masakra.
No myśmy go transportowali sedanem, ale w sumie do wsadzenia mieliśmy stelaż, gondolę, spacerówkę i fotelik + ochraniacze, parasolkę, śpiworek, który dostaliśmy gratis to część rzeczy jechała z Marcinem na tylnym siedzeniuFaktycznie, sama gondola zajmie mniej miejsca, nie pomyślałam o tym, miałam przed oczami obraz tego obładowanego auta
A Toyota Avensis mała nie jest
Najlepiej wydane 230zł w tej ciąży
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wybrać rożek? Bo myślałam, że to się różni tylko wzorkami, a kurde są jakieś usztywniane, miękkie itp.I nie wiem, który lepszy i w sumie czym się kierować przy wyborze rożka. A bardzo chce mieć, bo mi się po prostu podobają