MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
WreszcieMama wrote:U mnie było 5 tygodni i 5 dni, na USG widziałam malutki 2 mm zarodek i lekarz mówił że wydaje mu się że tętni, ale na 100% nie daje gwarancji bo za mały jest i dokładnie nie widać.
A potem kiedy skończyłam 6 tydzień, tego dnia serduszko pięknie już biło, nie było wątpliwości A zarodek nadal był mały bo tylko 3 mm, więc myślę że dosyć wcześnie udało się wyłapać
Ja też w 5t5d widziałam zarodek 2mm i małą pikającą plamkę, czyli serduszkoWreszcieMama, Demsik, sylwucha89, monika_89 lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciazy slyszalam w 6t3d a teraz bylam 6t2d i ie bylo widac za maluyka fasoleczka.jade na podgladanie 27.09Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
julita wrote:my po terminie porodu jedno po drugim jak króliki i tak nie pomgło, zakończyło się CC 8 dni po TP także to też nie jest reguła ale wszak takie chodzą pogłoski
To u mnie 4 dni po terminie zaliczyliśmy pierwszy raz w ciąży a rano odszedł mi czop a wieczorem zaczęły skurcze -
sylwucha89 wrote:Spirit jak masz taką możliwość to zadzwoń do swojego gina. Tak jak dziewczyny już pisały odpoczywaj i bądź dobrej myśli.2017 #1
2019 #2
-
julita wrote:ciekawą informację znalażlam na tej aplikacji Moja Ciąża:
"W najbliższej przyszłości prawdopodobnie będzie można rozpoznawać płeć dziecka już w pierwszych tygodniach ciąży. Będzie to możliwe na podstawie analizy dynamiki przyrostu gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w surowicy krwi ciężarnej. Naukowcy zauważyli, iż w przypadku płodów żeńskich przyrost wydzielanego przez łożysko hormonu jest o ok. 20% wyższy niż w przypadku męskich."
No i własnie się zastanawialam nad tym, bo zawsze czułam jakoś ze bede miec najpierw corke, moja beta 16dpo 477! a progesteron 11,33 tylko... -
Też mam tą apkę Moja Ciąża
Co do płci to przy pierwszej ciąży miałam przeczucie że chłopiec,no i był. Przy drugiej też, że chłopiec, ale tu pozostałam tylko przy przeczuciach i nie chciałam sprawdzać, a teraz jakoś... no jakby dziewczynka Może to też jest spowodowane tym, że mój M.wymyślił sobie imię dla dziewczynki, które jakoś zupełnie mi nie podchodzi i aby w razie coś się z nim osłuchała, codziennie po kilka razy mówi mi to imię, drażniąc się ze mną Dla Synka też wybrał sobie imię i przyjął podobną taktykę, więc po paru miesiącach nie wyobrażałam sobie, że może nazywać się inaczej! Stwierdził, że teraz mój opór jest większy więc Jego działania muszą być regularne i ma jeszcze jakieś 7 miesięcy bym się przyzwyczaiła Nawet mój Tata już podłapał! A jak będzie chłopiec to będzie też bardzo fajnie, no i z imieniem mamy podobne myśli
Witajcie nowe Majóweczki!!!Krokodylica, Moniqaaa, Kleopatra lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
blubka wrote:ja mam przeczucie,że będzie córeczka i mówię, że w brzuszku siedzi Lilianka, w ogóle całe starania były właśnie o Liliankę. Wiem, że nie na tym rzecz polega ale jakoś nie mogę Lilki tak po prostu przesunąć na drugi plan i w głowie mam tylko Lili, Lili ....
-
julita wrote:Lili, Lila, Liljana bardzo ładne imię, nawet gdzieś tam przewinęło się przez naszą listę z imionami ale sąsiedzi mają suczkę, która wabi się Lilka i tak siedząc w ogrodzie słychać tylko zza płotu "Lilka, Lilka" i tak nam się odechciało ale mimo wszystko piękne imię
Wiem coś o tym, moi Rodzicie mają suczkę Majusię więc Maja to już spalone u nas imię. Był też wielki opór Dziadków wobec imieniem mojego Synka,bo pies jednego z sąsiadów tak własnie miał na imię. Szczęście w nieszczęściu, pies był stary i już go nie ma ...julita lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
WreszcieMama wrote:Klaudia N. a kiedy do lekarza się wybierasz? Może włączy Ci Luteinę albo Duphaston żebyś miała spokojną głowę? Beta super, wielkie gratulacje :)będziesz powtarzać za 2 dni?
tak, mam zrobić 2 razy wg zaleceń mojej ginekolog, i wtedy umówimy się na wizytę, napisałąm jej o progesteronie czekam aż odpisze. staram się nie martwić, może akurat trafiłam na spadek proga, będzie dobrze, bo musi.!Camilia, WreszcieMama, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Klaudia to gdzie Ty mieszkasz ? u mnie pieknie i sloneczko,bylam na spacerze.chyba tez sobie sciagne te apke jak tak chwalisz
śląsk, nieopodal katowic:)promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
hej,ojjj dziewczyny wy macie juz w wiekszosci imiona wybrane??fajnie,ja tym razem jakos niemam parcia,moze dlatego ze w poprzedniej cala ciaze czulam ze bedzie dziewczynka Amelia Lilly,no i dziewczynka sie okazalo,nawet zamowilam recznie robiony piekny napis do pokoju AMELIA,no i po porodzie jak juz wrocilismy do domu,mowie do mojego,ja niemoge do nie mowic Amelia,nie pasuje mi,ona nie wyglada na Amelie...a on na to "dobrze ze powiedzialas to ,bo mi tez nie pasuje " no i szukalismy wtedy spodobalo nam sie Olivia, LIlly zostala.teraz cos czuje ze bedzie chlopak,albo po prostu bardzo bym chciala,ale o imieniu jeszcze nie mysle ;)tez mnie ciagnie w dole brzucha,przewaznie po prawej stronie.Pozdrawiam kobitki
-
gonia13 wrote:hej, czy macie tez takie bole brzucha? takie ciagniecie, klucie, a nawet skurcze jak na okres!?
pozdrawiam wszystkie nowe majowe mamy!
hej gonia13, ja tak mam zwłaszcza w nocy, podobno to normalne macica się rozciąga. Dostałam na to magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki. We wtorek mam wizyte to jeszcze o to zapytam.Marta 267