MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe majóweczki.Mi pokazuje termin na 17 maja a nie 20-go bo widzę że jestem wpisana na dwie daty.Proszę o poprawę na 17 maja. Ja jeszcze mierzę temperaturę to tak z przyzwyczajenia,oczywiście dopochwowo,mam wrażenie że w razie czego będę wiedzieć gdyby coś się działo.Dziś zaczynam 6 tydzień:5T0D-mdłości brak,zachcianek też,tylko czasami ból lub kłucie z lewej strony i czasami piersi bolą lub brodawki są wrazliwe.Plamień brak.Jakoś tak od początku mam przeczucie że będzie syn ale okaże się za jakiś czas.Byłam wczoraj u gina,zarodek ma około 3mm i jest umiejscowiony gdzie trzeba.Witamin mam nie brać tylko jeść zdrowo to co jest teraz dostępne.Za 3 tygodnie chyba pójdę na kolejną wizytę z wynikami krwi i moczu. Co do imion to już mamy wybrane dla synka na razie.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Moniqaaa wrote:Promyczek idzie jutro
A ty idź spać kobieto, należy ci się. Potrójne urodziny, wyobrażam sobie ile miałaś roboty.
Jeszcze teściom nie mówiliśmy, dopiero się dowiedzą za 2 tyg. jak będziemy w Polsce. Ale chyba padną z wrażenia, bo nawet nie wiedzą, że się staraliśmy
PS.
Już zdjęcia widać
Aaa, myślałam że dzisiaj.
A teściom chyba miała mówić MOnika_89.
Ja zaraz idę spać bo plecy mnie bolą, ale ogólnie rodzina dużo pomogła -
Ja rodzicom na razie nie będę mówić ani rodzeństwu.Mam zamiar powiedzieć dopiero na Mikołaja 6 grudnia bo mój tata ma tez urodziny tak będzie miał podwójny prezent.A dziś dowiedziałam się że braciszek zostanie ojcem w styczniu.Nieźle,po prostu wysyp ciąż się zrobił
-
Moniqaaa super, gratuluję
Ja narazie wchodzę we wszystkie gacie.W poprzednich ciazach w 4 m-cu jeszcze nic nie było widać i spałam na brzuchu.Mam nadzieje ze teraz tez tak będzieMoniqaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, a ja się zaczynam martwić, że długo z Wami nie zabawię, mam podbarwiany na jasnobrązowo śluz, byłam dziś u gina dostałam dupka...zobaczymy.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Hej dziewczyny, a ja się zaczynam martwić, że długo z Wami nie zabawię, mam podbarwiany na jasnobrązowo śluz, byłam dziś u gina dostałam dupka...zobaczymy.
Oj tam, oj tam nie martw się będzie dobrze. Przecież nie wszystkie plamienia oznaczają ze dzieje się coś złego. Trzymam za Ciebie kciuki.Dużo leż i odpoczywaj.Jak masz dupka to będzie ok.Zieziulka lubi tę wiadomość
-
Na mnie na przykład duphaston nie działa więc różnie może być. Oszczędny tryb życia zdecydowanie wskazany.
Mi ostatnio ryby wieczorami wchodzą: makrela, szprotki i dzisiaj śledzie
Serduszko pierwszy raz widziałam na wizycie 6t5dWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 22:54
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Karotka wrote:U mnie dzień pod znakiem mdłości. Są zdecydowanie mniejsze niż z córką.
Ha zostałam dziś ciociaTo chyba dobry znak bo też mam termin na 17 tylko ze maja
Zastrzezona zdradzisz jakie imię wybrał mąż?
Kochana chyba jeszcze nie jestem gotowa, ale jak już będzie znana płeć i wybrane imię to na pewno Ci napiszę
chodzi o takie polskie, stare imię np.moja Pani od matematyki tak miała na imię,pamiętam, że przeorała nas równo w średniej,ostra babka
A swoją drogą nie wiem o co chodzi, ale mnie co jakiś czas dopadają takie stany podrączkowe, ból brzucha, jakieś dreszcze, raz mi zimno, raz gorąco, muszę wtedy leżeć, bo jest kiepsko i czuję się wtedy jakbym miała zaraz zejść. Nigdy wcześniej nie miałam tak w ciąży, wręcz przeciwnie, nawet na początku miałam mnóstwo energii a teraz to jakaś porażka
Poza tym pod paznokciami pojawiły mi się białe plamki, to chyba brak jakiejś witaminy?
Aniołek * 16.02.2016 -
zastrzeŻona wrote:Kochana chyba jeszcze nie jestem gotowa
, ale jak już będzie znana płeć i wybrane imię to na pewno Ci napiszę
chodzi o takie polskie, stare imię np.moja Pani od matematyki tak miała na imię,pamiętam, że przeorała nas równo w średniej,ostra babka
A swoją drogą nie wiem o co chodzi, ale mnie co jakiś czas dopadają takie stany podrączkowe, ból brzucha, jakieś dreszcze, raz mi zimno, raz gorąco, muszę wtedy leżeć, bo jest kiepsko i czuję się wtedy jakbym miała zaraz zejść. Nigdy wcześniej nie miałam tak w ciąży, wręcz przeciwnie, nawet na początku miałam mnóstwo energii a teraz to jakaś porażka
Poza tym pod paznokciami pojawiły mi się białe plamki, to chyba brak jakiejś witaminy?
No to teraz jeszcze bardziej wzmożyłaś moją ciekawośćkiedy idziesz na usg w którym się dowiecie jaka będzie płeć??? :]
Uwielbiam stare polskie imiona. U nas jeśli będzie syn to będzie Antonii- Antośpo pradziadku.
Może cię łapie jakieś choróbsko powoli. Przejdź się do apteki i zapytaj o leki na twoje dolegliwości, które możesz wziąć w ciąży.
Dobrej nocy kochane. Ja na pewno zasnę z uśmiechem na twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 01:20
zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-) ja już rosolek na gazie postawiony dziś robie wołowy bo coś mi ostatnio to mięso smakuje:-) nie spalam cała noc a teraz wstałam chora jak diabli. Z nosa leci gardło boli. Masakra a tak próbowałem się uchowac. Nic tylko herbatka z miodem i cytryna rosolek z czosnkiem i trzeba jechać do apteki po prenalen .
blubka lubi tę wiadomość