MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe majóweczki.Mi pokazuje termin na 17 maja a nie 20-go bo widzę że jestem wpisana na dwie daty.Proszę o poprawę na 17 maja. Ja jeszcze mierzę temperaturę to tak z przyzwyczajenia,oczywiście dopochwowo,mam wrażenie że w razie czego będę wiedzieć gdyby coś się działo.Dziś zaczynam 6 tydzień:5T0D-mdłości brak,zachcianek też,tylko czasami ból lub kłucie z lewej strony i czasami piersi bolą lub brodawki są wrazliwe.Plamień brak.Jakoś tak od początku mam przeczucie że będzie syn ale okaże się za jakiś czas.Byłam wczoraj u gina,zarodek ma około 3mm i jest umiejscowiony gdzie trzeba.Witamin mam nie brać tylko jeść zdrowo to co jest teraz dostępne.Za 3 tygodnie chyba pójdę na kolejną wizytę z wynikami krwi i moczu. Co do imion to już mamy wybrane dla synka na razie.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Moniqaaa wrote:Promyczek idzie jutro
A ty idź spać kobieto, należy ci się. Potrójne urodziny, wyobrażam sobie ile miałaś roboty.
Jeszcze teściom nie mówiliśmy, dopiero się dowiedzą za 2 tyg. jak będziemy w Polsce. Ale chyba padną z wrażenia, bo nawet nie wiedzą, że się staraliśmy
PS.
Już zdjęcia widać
Aaa, myślałam że dzisiaj.
A teściom chyba miała mówić MOnika_89.
Ja zaraz idę spać bo plecy mnie bolą, ale ogólnie rodzina dużo pomogła -
Ja rodzicom na razie nie będę mówić ani rodzeństwu.Mam zamiar powiedzieć dopiero na Mikołaja 6 grudnia bo mój tata ma tez urodziny tak będzie miał podwójny prezent.A dziś dowiedziałam się że braciszek zostanie ojcem w styczniu.Nieźle,po prostu wysyp ciąż się zrobił
-
Moniqaaa super, gratuluję
Ja narazie wchodzę we wszystkie gacie.W poprzednich ciazach w 4 m-cu jeszcze nic nie było widać i spałam na brzuchu.Mam nadzieje ze teraz tez tak będzieMoniqaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, a ja się zaczynam martwić, że długo z Wami nie zabawię, mam podbarwiany na jasnobrązowo śluz, byłam dziś u gina dostałam dupka...zobaczymy.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Hej dziewczyny, a ja się zaczynam martwić, że długo z Wami nie zabawię, mam podbarwiany na jasnobrązowo śluz, byłam dziś u gina dostałam dupka...zobaczymy.
Oj tam, oj tam nie martw się będzie dobrze. Przecież nie wszystkie plamienia oznaczają ze dzieje się coś złego. Trzymam za Ciebie kciuki.Dużo leż i odpoczywaj.Jak masz dupka to będzie ok.Zieziulka lubi tę wiadomość
-
Na mnie na przykład duphaston nie działa więc różnie może być. Oszczędny tryb życia zdecydowanie wskazany.
Mi ostatnio ryby wieczorami wchodzą: makrela, szprotki i dzisiaj śledzie
Serduszko pierwszy raz widziałam na wizycie 6t5dWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 22:54
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Karotka wrote:U mnie dzień pod znakiem mdłości. Są zdecydowanie mniejsze niż z córką.
Ha zostałam dziś ciocia To chyba dobry znak bo też mam termin na 17 tylko ze maja
Zastrzezona zdradzisz jakie imię wybrał mąż?
Kochana chyba jeszcze nie jestem gotowa , ale jak już będzie znana płeć i wybrane imię to na pewno Ci napiszę chodzi o takie polskie, stare imię np.moja Pani od matematyki tak miała na imię,pamiętam, że przeorała nas równo w średniej,ostra babka
A swoją drogą nie wiem o co chodzi, ale mnie co jakiś czas dopadają takie stany podrączkowe, ból brzucha, jakieś dreszcze, raz mi zimno, raz gorąco, muszę wtedy leżeć, bo jest kiepsko i czuję się wtedy jakbym miała zaraz zejść. Nigdy wcześniej nie miałam tak w ciąży, wręcz przeciwnie, nawet na początku miałam mnóstwo energii a teraz to jakaś porażka
Poza tym pod paznokciami pojawiły mi się białe plamki, to chyba brak jakiejś witaminy?
Aniołek * 16.02.2016 -
zastrzeŻona wrote:Kochana chyba jeszcze nie jestem gotowa , ale jak już będzie znana płeć i wybrane imię to na pewno Ci napiszę chodzi o takie polskie, stare imię np.moja Pani od matematyki tak miała na imię,pamiętam, że przeorała nas równo w średniej,ostra babka
A swoją drogą nie wiem o co chodzi, ale mnie co jakiś czas dopadają takie stany podrączkowe, ból brzucha, jakieś dreszcze, raz mi zimno, raz gorąco, muszę wtedy leżeć, bo jest kiepsko i czuję się wtedy jakbym miała zaraz zejść. Nigdy wcześniej nie miałam tak w ciąży, wręcz przeciwnie, nawet na początku miałam mnóstwo energii a teraz to jakaś porażka
Poza tym pod paznokciami pojawiły mi się białe plamki, to chyba brak jakiejś witaminy?
No to teraz jeszcze bardziej wzmożyłaś moją ciekawość kiedy idziesz na usg w którym się dowiecie jaka będzie płeć??? :]
Uwielbiam stare polskie imiona. U nas jeśli będzie syn to będzie Antonii- Antoś po pradziadku.
Może cię łapie jakieś choróbsko powoli. Przejdź się do apteki i zapytaj o leki na twoje dolegliwości, które możesz wziąć w ciąży.
Dobrej nocy kochane. Ja na pewno zasnę z uśmiechem na twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 01:20
zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-) ja już rosolek na gazie postawiony dziś robie wołowy bo coś mi ostatnio to mięso smakuje:-) nie spalam cała noc a teraz wstałam chora jak diabli. Z nosa leci gardło boli. Masakra a tak próbowałem się uchowac. Nic tylko herbatka z miodem i cytryna rosolek z czosnkiem i trzeba jechać do apteki po prenalen .
blubka lubi tę wiadomość