MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurna to ja Wam powiem, ze mi siostra P proponowała ostatnio lampkę wina. KUR WA bo inaczej juz nie powiem- ona nalegała, bo na pewno nie zaszkodzi. Chuuuu mnie strzelił normalnie. Ciekawe czy w swoje dzieciaki by wlewala alkohol. Nosz kurw. Ja to odbieram jak nieszanowanie zdrowia mojego dziecka.
-
dewa wrote:Największym wydatkiem będzie wózek...ech, zastanawiam się czy kupić na rok używaną gondolę a potem zainwestować w spacerówķę na kilka lat, czy już teraz wydać kasę i kupić wózek 2w1 i do tego fotelik...jakieś rady?
Mi tak doradził kolega, który zresztą oddał mi swoją gondolę - Kruszynka będzie 4 dzieckiem w niej wożonym, a budka wygląda jak nowa. Wydaje mi się, że w 6 miesięcy, w których używa się gondoli, nie za bardzo jest jak ją zepsuć. Chyba lepiej zainwestować w dobrą spacerówkę.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
A ja mam teraz taki dylemat: na większości metek ubranek jest żeby prać w 40 st i zastanawiam się czy to wystarczy czy wstawiać na wyższą temperaturę, ale to znowu ryzyko, że się zniszczy. A Wy jak prałyście? Może to nie jest najważniejszy teraz problem, ale nurtuje mnie to
-
duży? on jest ogromny! Paula na tym etapie miała ledwie 700g, mam nadzieję, że potem przystopuje z rośnięciem
druga rzecz błąd pomiaru no i u mnie lada moment zacznie się 25tc (26 wg OM) więc ma prawo tyle ważyć
szalejecue z tymi zakupami, zazdroszczę ale ja w sumie nie mam co kupowac bo część wyprawki mam, dokupię tylko parę ładniejszych "wyjściowych" ubranek
Espera przykro że rodzina męża tak zlewa temat
Kamilutek nie daj się!
dewa ja miałam 2w1 i sobie chwalę. Wg mnie lepiej kupić 2 wózki. Jak dzieciak siada, nie mieści sie do gondoli to spacerówka a potem jak już chodzi to taka niższa z której bez problemu wyskakuje i do niej sam wskakuje. Dla mnie takie rozwiązanie jest lepsze
gaja ja wszystko jak leci piorę w 60Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 18:38
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
gaja_1 wrote:A ja mam teraz taki dylemat: na większości metek ubranek jest żeby prać w 40 st i zastanawiam się czy to wystarczy czy wstawiać na wyższą temperaturę, ale to znowu ryzyko, że się zniszczy. A Wy jak prałyście? Może to nie jest najważniejszy teraz problem, ale nurtuje mnie to
-
Witam dziewczyny,mam nadzieję ze jeszcze mnie pamiętacie bo długo mnie nie było,nie odzywałam się.W poniedziałek byłam na połówkowym-będzie syn,teraz z wagą 412 gram,wszystkie narzady,kończyny,przepływy prawidłowe.Teraz jest problem z imieniem bo mamy z mężem odmienne pomysły.Ruchy czuje już od Nowego roku ale jeszcze są delikatne. Co do wyprawki to nadal dla męża to za wczesnie a dla mnie potem to za duzy wydatek i wysiłek wszystko znaleść,kupić.
Dziewczyny fajne już brzuszki macie,takie typowo ciążowe,mój tez już spory jest.Na wadze +6 kg od początku ciąży.Mabelle, Kamilutek, Rudzik, Kleopatra, Arwi, ag194, blubka, amilka87, malgorzatka199, Hope_, bbee, MEGI81, Uszczesliwiona, Camilia, Maniuś, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
-
Demsik wrote:Mabelle trzymam kciuki za wyniki.daj znac jak wyszly.
Wyniki wyszły chyba ok, podane w jednostkach mmol/l
na czczo 3.6 norma 3.4- 5.5
Po 1 godz - 7.00
Po 2 godz - 6.3 (norma do 7.
Reszta badań okmonika_89, Kamilutek, blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Booooooże, kupiliśmy wózek! Leniwie przeglądałam olx i znalazłam wczorajsze ogłoszenie, wózek firmy Mutsy, w podobającym mi się kolorze i kształcie, do tego fotelik samochodowy z adapterem Maxi Cosi 0-13 kg. Do tego bardzo sympatyczna właścicielka dorzuca do kompletu materacyk, poduszkę i śpiworek do wózka, a także bujaczek leżaczek, pokrowiec i torbę do wózka z przewijakiem (cokolwiek to znaczy), a to wszystko za 400 zł, uuuuuuuuf. Ulga. Z głowy! Jak myślicie, warto?
Pani powiedziała, że to jej drugi wózek i nieporównywalnie lepszy niż poprzedni. Zwrotny, dobrze się prowadzi. Jej dziecko wyrosło i przechodzą na spacerówkę.
Jak sądzicie?
Kamilutek, Rudzik, Kleopatra, Arwi, monika_89, Forbidden, ag194, blubka, sylwucha89, Hope_, bbee, Mabelle, MEGI81, Uszczesliwiona, Camilia, Maniuś, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość
-
Co do pomocy to ja też narzekać nie mogę . Mama z tatą kupili dla Aurelki już 2 wielkie torby ubranek i torbę akcesorii . A także mama stwierdziła że mam dużo wydatków to dała mi pieniądze na meble do pokoju ( bo remont robimy) a mi tak głupio brać od niej . A teściowie ? Teściowa jaka jest taka jest ale dała nam cała górę domu i dała na remontowca ... ale nigdy nie zapytała jak się czuje ani czy mała kopie ;p jedyne co to pocalowala 2 pierwsze usg. A teśc ? Nic .... nie piszę , dzwoni do mojego faceta ale nie pyta o dziecko jakby tematu nie było
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
dewa wrote:Kamilutek...współczuję. Doskonale wiem, co czujesz
Co strzeliło?
Zbiornik wyrównawczy na strychu do płaszcza wodnego(zbiornik podłączony do otwartego obiegu wody)
Lało się przez cały dzień. W piwnicy woda po kolana.
Już wiem, że nie przeprowadzimy się do końca kwietnia, bo nawet bez konieczności robienia stropów od nowa byłoby ciasno, a teraz to dodatkowy miesiąc.
Chłop pociesza, że nie ma tego złego, co by na dobre wyszło, bo wymienimy stare stropy na nowe i będziemy mieć pewność, że nie czają się w nich korniki czy inne robactwo. Ale skąd wytrzasnąć kasę??? I czas???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:30
dewa wrote:Booooooże, kupiliśmy wózek! Leniwie przeglądałam olx i znalazłam wczorajsze ogłoszenie, wózek firmy Mutsy, w podobającym mi się kolorze i kształcie, do tego fotelik samochodowy z adapterem Maxi Cosi 0-13 kg. Do tego bardzo sympatyczna właścicielka dorzuca do kompletu materacyk, poduszkę i śpiworek do wózka, a także bujaczek leżaczek, pokrowiec i torbę do wózka z przewijakiem (cokolwiek to znaczy), a to wszystko za 400 zł, uuuuuuuuf. Ulga. Z głowy! Jak myślicie, warto?
Pani powiedziała, że to jej drugi wózek i nieporównywalnie lepszy niż poprzedni. Zwrotny, dobrze się prowadzi. Jej dziecko wyrosło i przechodzą na spacerówkę.
Jak sądzicie?
my dostaliśmy właśnie Mutsy (model College) i mój kolega bardzo go zachwalał. W sieci w ogóle jest pełno dobrych opinii o ich wózkach.
A 400 złociszy za całe to wielkie dobro - toż to prawie jak za darmoMEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
Dewa, ale super Ci się trafiło!!!
Moi rodzice kupili nam wózek, a teście fotelik z bazą także też pomoc mieliśmy wielką.
Później jak się mała urodziła to jedni i drudzy sypnęli kasą, a bo to pampersy, a bo ubranka, a może coś z akcesoriów no i jeszcze chrzciny...
także absoltnie nie mogliśmy narzekać na pomoc, bo dostaliśmy prawie wszystko, bo co kupiliśmy przed narodzeniem małej to nam się później "zwróciło".
My mamy wózek 2w1, później kupiliśmy taką zwykłą, najzwyklejszą parasolkę na szybko na zakupy czy kościoła.
Dużo moich znajomych właśnie kupowała samą gondolę, a później spacerówkę. -
Kamilutek wrote:Zbiornik wyrównawczy na strychu do płaszcza wodnego
(zbiornik podłączony do otwartego obiegu wody)
Lało się przez cały dzień. W piwnicy woda po kolana.
Już wiem, że nie przeprowadzimy się do końca kwietnia, bo nawet bez konieczności robienia stropów od nowa byłoby ciasno, a teraz to dodatkowy miesiąc.
Chłop pociesza, że nie ma tego złego, co by na dobre wyszło, bo wymienimy stare stropy na nowe i będziemy mieć pewność, że nie czają się w nich korniki czy inne robactwo. Ale skąd wytrzasnąć kasę??? I czas???
Jpd...no to dupa czarna. U nas niby tylko kuchnia, salon i widmo zaplaty za to wszystko. Ale Chlop ma racje Kamilutek! Wiem, kasa i czas to cos co trudno ot tak sobie dorobic, aaaale. Nic nie poradzisz. Shit happens. Do maja sie wyrobicieMam nadzieje, ze my tez. Grunt, ze macie gdzie mieszkac