MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dewa super wózek! Bardzo mi się podoba. ja mam takiego starocia bardzo nie trendy,ale za darmochę to nie narzekam.
Kamilutek strasznie mi przykro. Straszny pech!
Mi się tez dziś ciśnienie podniosło. Miałam dziś akcję z kurierem. Zamówiłam płyty betonowe takie udające drewno na ścieżki do ogrodu. Całą paletę. Ogromną, bo mamy kilka ścieżek do ułożenia.
Zapłaciłam za to milion monet razem z przesyłką. No i dziś przyjeżdża kurier, ja cały dzień udupiona w chacie żeby to odebrać, a on wjechał ciężarówką drogą prowadzącą do naszej posesji aż do bramy i otwiera tą ciężarówkę. Ja mu na to,że chyba wjedzie na posesję mi to wyładować a on na to,że jest ślisko i on się może zakopać i że brama za wąska (?!!!) i on to wyładuje w bramie bo dalej nie wjedzie. W bramie. Rozumiecie to? chciał zostawić paletę materiałów budowlanych w bramie. Gdzie cała posesja opłotowana i mamy jedną bramę i nie miałabym nawet jak wyjechać autem z posesji. No to mu mówię, że 10 metrów dalej już będzie ok, bo jakoś wykręcimy autami, a ten kutas się uparł i nie zgodził. Po długiej wyminie zdań, kazałam mu spadać i odjechał. I zostałam bez płyt, zapłaconych.Wku...na jak nigdy.
Oczywiście firma, z której zamawiałam próbowała to wyjaśnić i jutro ma być "ponowna próba dostarczenia" przez inną osobę, ale jestem pewna,że już się panowie z poczty polskiej dogadali i drugi pan może również stwierdzić,że się nie zmieści, poślizgnie, zakopie czy ch. wie co jeszcze....
Nie wiem co zrobimy. Jak to zostawią w bramie to mąż będzie to tydzień przenosił. jedna płyta waży 20 kg a jest ich 72 sztuki...
Wyżaliłam się, sorry za spam.
-
Kamilutek o kurde
współczuję bo doszło sporo roboty
Mam nadzieję, że uda sie to zrobić jakoś po taniości
dewa świetny zakup!
My od moich rodziców i teściów dostaniemy "na wózek". Wózek jest wiec kupimy spacerówkę Pauli, reszta idzie na konto oszczędnościowe i będzie na meble do pokoi dzieciecych13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Cześć dziewczyny, długo się nie odzywałam. Gratuluje udanych wizyt!
Dziewczyny ten dzień jest jakiś masakryczny... Ten tydzień. W środę ukradli mojej mamie telefon, a dziś z klatki ukradli rower mojemu bratu. Na klatce są kamery, a administracja nie chce pokazać nam nagrania... Czy to normalne?
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Dewa gondola na rok nie sprawdzi Ci sie
Ja jezeli nie mogłabym teraz kupić dobrego wozka 2 x 1 czy 3 w 1 to bym kupiła sama gondole a po pol roku zmienila na spacerowke lepsza
My sie zdecydowalismy na jeden wydatek odrazu i kupiliśmy wozek 2 w 1 indo niego fotelik ktory moge wsadzić w stelaż
Mam nadzieje, ze nie bede zalowac wydanych pieniędzy
Fotelik jestem pewna, ze jest ok bo dla mnie najważniejsze bylo 5* w tescie ADAC a co do wózka kierowała sie opinią ludzi i nie znalazłam złych więc mam nadzieję, ze bedzie ok
Co do wozkow mutsy słyszałam mase bardzo dobrych opini
Dziewczyny czy ktoras z Was wie cos na temat au pair
Moja corka chce wyjechać jako au pair a ja odchodzę od zmysłów bo to dość ryzykowne
Kto.daje gwarancje, ze jedzie na pewnondo rodziny z dziećmi
Cholera dlaczego moje dziecko zawsze ma milion pomysłów i nosi ja...
-
Cześć dziewczyny, wizyte w poradni specjalistycznej mam umowiona na poniedziałek na 10:40 to juz ostatni dzwonek na pobranie plynu obwodniowego. Sprawdzą dokladnie rozszczep czy tylko wargi i jak wyglada podniebienie oraz przejrza mojego Adasia pod kazdym względem...boję sie jak diabli
-
Kamilutek przykro mi z powodu zalania, macie ubezpieczenie? Jak nie urok to ... Ach... Dobrze ze Twój mąż potrafi dostrzec plusy sytuacji...
Dziewczyny dziękuję bardzo za zrozumienie i możliwość wygadania się... Jakoś tak dziś mnie wyjątkowo tknęło... Było mi to potrzebne...
Dewa wózek super. Ja tez mam używki i jestem zadowolona.
Właśnie przytargałam 2torby ciuszków od mojej siory i musze wygrzebać ciuchy poo Stasiu. Potem ukladanie rozmiarami i podliczenie czego brak... Zaczyna się !!!
Natalia, a może policja wywrze większy wpływ na administrację... To jest jakiś obłęd z tymi monitoringami... Niby super ze sa, ale jak cos się stanie tobalbonpokazac nie moga/nie chcą, albo akurat tego co się stało kamera nie objęła... Mi kiedyś pod marketem auto zarysowali... Chciałam złapać gnojka, ochrona super pomocna filmiki natychmiast znalezli, pokazali, ale co z tego jak akurat mojego auta kamery nie obejmowały... Na szczęście ryska była niewielka i pasta polerska zalatwila sprawę... -
Anya dobrze, że poszłaś do innego lekarza, bo według tego pierwszego "geniusza" czekałabyś sobie 3 tygodnie. To przerażające kto nas czasem leczy... To, że się boisz to chyba zrozumiałe, ale postaraj się myśleć pozytywnie, to chyba najlepsze co możesz w tej chwili zrobić. My tu wszystkie trzymamy kciuki!
Anya lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Anya dodaj mnie do przyjaciółek proszę.
Trzymam za Ciebie kciuki! Żeby Było bez wad genetycznych. Pamiętaj, że są opcje szybszych wyników - QF-PCR, FISH, i to co ja miałam czyli A-CGH mikromacierz - nie wiem przy jakich wadach może wystąpić rozszczep, ale jeśli tak jak u nas przepuklina przy szerokim spektrum to najlepsze najszersze wyniki da mikromacierz acgh. Będą CI pobierać płyn owodniowy czy robić biopsję kosmówki?
Nie wiem do konca jak to sie nazywa aminopunkcja czy cos takiego beda pobierac igla z brzucha plyn obwodniowy...w poniedziałek będę na bieżąco to napiszęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 20:52
-
Daj spokój... Nie wiem czy młody pójdzie z tym na policje, spisał rower na straty, ale jutro osobiście tam pojadę i zrobię awanturę!!!
Z tych przyjemniejszych rzeczy pokaże Wam jakie mam śliczne opaseczki i ciuszki dla Małej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/747f68e0c52d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/257b628b5d0e.jpgbbee, Kamilutek, blubka, monika_89, Kleopatra, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, Hope_, sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Ania, bardzo mi przykro... trzymam za Was mocno kciuki. Wierzę w to, że wszystko będzie dobrze.
Rudzik, miałam bardzo podobna sytuacje, tylko wtedy nie byłam w ciąży. Zamówiłam takie betonowe płyty na ścianę do sypialni, kurier przawiózł i paletę wyladowal przed blokiem... nie było żadnego z sąsiadów, a obok nas mieszka koleś, który jest w domu cały czas. Pech chciał, że tego dnia go nie było... a on wysoki i napakowany... zrobiłam zdjęcie i wysłałam mężowi jako zdjęcie rozwodoweRudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Espera wrote:Kamilutek przykro mi z powodu zalania, macie ubezpieczenie? Jak nie urok to ... Ach... Dobrze ze Twój mąż potrafi dostrzec plusy sytuacji...
Akurat od zalania nie mamy, w całej chałupie i tak trwa remont, więc my tam na stałe nie mieszkamy, i tego typu awarie nie podlegają wtedy ubezpieczeniu (w naszym landzie to podpada pod poważne zaniedbanie - Fahrlässigkeit). Od wszystkiego ubezpieczymy dopiero, jak będziemy tam mieszkać, na razie mamy tylko od pożaru, wichury i upadku drzewa, bo w tych przypadkach nie ma czynnika Fahrlässigkeit (wystąpienie szkody nie jest zależne od naszych działań czy zaniedbań).
W każdym razie jeśli do wymiany są tylko stropy, to nie powinno być tak źle, przynajmniej wyrównamy sobie podłogę na parterze bo teraz to są znaczne różnice poziomów pomiędzy pomieszczeniami, do tego położymy sobie ogrzewanie podłogowe. Nie planowaliśmy tego robić, bo kasy szkoda a przecież podłoga nadawała się do użytku. Mieliśmy w planach na całość położyć kafle, które na pół parteru już są kupione, na pozostałe Chłop zamówił właśnie piękne wapienne płyty po taniości. Najgorzej będzie w sypialni i pokoju Maluszka, bo tam dechy zalało (ale stare sosnowe, z ubytkami, miały być tymczasowo zasłonięte wykładziną i czekać na dopływ dolarów), a teraz pewnie w trybie będziemy musieli kupić nowe.
Już mi trochę lepiej.
Anya, grunt że udało się konsultację z innym lekarzem i amniopunkcję szybko umówić! To niewątpliwie należy zapisać po stronie sukcesów.
Wyprała się pierwsza pralka z rzeczami dla Kruszynki. Powiedzcie, ile razy trzeba ubranka prać? I czy między praniami trzeba suszyć czy można takie mokre wyprać od razu? A proszek można stosować normalny i dopiero do ostatniego prania dać dla dzieci?Mabelle lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:Praca mi nie szła więc wyskoczyłam na chwilę do ciuchlandów okolicznych, najbliżej są takie, w których ciuchy dla dzieci walają się bez ładu i składu w koszach i nie dałam rady mimo szczerych chęci, ale nieco dalej są "ekskluzywne" z ciuszkami na wieszakach i zaszalałam!
Kupiłam - wszystko w świetnym stanie - 7 bodziaków, 1 rampersa, 1 czapeczkę. Za wszystko zapłaciłam 4,40 PLN!
-
carolina http://ikspee.blogspot.com/ wejdź tu, dziewczyna z sąsiedniego miasta jest w usa jako au pair, wszystko dokładnie opisuje, ma kategorię aupair
Anya dobrze że tak szybko udało sie umówić na badnia. Trzymam kciuki żeby skończyło się tylko na tym co już wiesz13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Anya cale szczęście ze nie czekałaś. W poniedziałek już będziesz wiedziała co i jak no i słuchaj hope odnośnie badan. Zamiast czekać kilka tyg można tylko tydzień!
Kamilutek, toż wy nie w Polsce, zapomniałam...ciesze się ze już się lepiej czujesz...
Natalia, a mieszkanie ubezpieczone? Często w ubezpieczeniach sa dodatkowe opcje, ktore może obejma kradzież roweru... No ale zgłoszenie na policje wtedy obowiazkowe... -
Leirion wrote:Kamilutek, które ciucholandy polecasz? Nie chodziłam nigdy, nie wiem gdzie warto się wybrać z mojego wygwizdowa.
Odwiedziłam 5:
- Jagiellońska przed Placem Zamenhoffa (London Fashion???), taki duży - ten polecam, elegancko wszystko na wieszakach, tylko rzeczy dla dzieci w różnym wieku razem poupychane, trzeba naszukać się tych mikrusich wśród rzeczy dla dzieci-wielkoludów;
Pozostałe 4 radzę omijać szerokim łukiem:
- Jagiellońska koło Regionalnego Centrum Innowacji i Transferu Technologii ZUT - fuj fuj fuj, wszystko skudlone w koszach, obrzydliwie niemiłe baby na kasie,
- Bohaterów Warszawy koło Rowerowego Kadrzyński - nie tak źle jak powyżej, ale kosze są bardzo nisko i trzeba się schylać, tortura dla krzyża kobiety z brzuchem
- Plac Żołnierza Polskiego naprzeciwko Kaskady - pełno ludzi i wszystko przebrane
- Plac Lotników koło przystanku - kosze i jeszcze raz koszeLeirion lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ps. w tym na Jagiellońskiej London Fashion widziałam nawet ciuszki Ralpha Laurena dla maluczkich, więc jak ktoś chce odziać potomstwo w projektantów, to ten ciuchland jest w sam raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 21:48
Rudzik lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!