X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mnie dzisiaj brzuch boli i plecy. Nie mogę usiedzieć w pracy, już nie wiem co robić :(
    Może pora aby nasza forumowa Mrówka odpoczęła? :-) Jakieś L4 np?

Rudzik, Kamilutek, Kleopatra lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Kamilutek, mi się wydaje, że trzeba mieć różne śpiochy, na początku jak się maluszek rodzi to jeszcze nie ma takiej super termoregulacji ciała jak my i trzeba obserwować czy mu nie jest za zimno albo za ciepło (dotykasz czy ma zimne stópki albo rączki), wtedy dopasowujesz ciuch do sytuacji ;) Ja mam różne, a z takich najmniejszych to na razie mam tylko dwa bawełniane, jedne welurowe ;) W maju bywa jeszcze różna pogoda, czasem i w czerwcu bywa chłodniej.

Moja przesyłka już czeka w empiku, a byliśmy tam dzisiaj, bo przy okazji w Centrum handlowym na chwilę i babka powiedziała, że jak wczoraj wysłane, to na pewno nie ma, że idzie ze 3 dni i dupy nie ruszyła sprawdzić, taka pewna siebie... wyszliśmy, wróciliśmy do domu i mąż dostał sms, że paczka czeka... Jak tam dzisiaj wróci to chyba ją opierdzieli... Jak pracowałam w obuwniczym to nie wyobrażałam sobie komuś powiedzieć, że czegoś tam na pewno nie ma na magazynie, bo nie chciało mi się sprawdzić...
    Bee oni nie wiedzą jakie paczki dostają i kiedy i zazwyczaj jest tak jak tobie powiedziała. A jak dostają towar to otwierają skanuje paczkę i z automatu klient dostaje e-mail. Wiec nie masz co się na niej wyzywać bo prawdę powiedziała :)

Edit: i powiem że bardzo szybko dostałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:18

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Monita polecam globus z amazona
    W nocy sluzy jako lampka pokazujaca planety etc

Ja sie wkurzylam
    Dzwonili do mojej mamy ze sklepu w ktorym kupiłam wozek
    Nie ma koloru ktory chce ani wozka ani fotelika

Zostały 3 kolory wozkow
    Jeden bardzo ciemny braz
    Drugi nie brzydki ale bez dodatkow skorzanych a mi na nich zalezy
    3 podobal mi sie od poczatku ale typowy dla chlopca i z racji czysto ekonomicznych myslalam, ze latwiej bedzie mi sprzedac wozek w kolorze uniwersalnym niz typowy dla chlopca

No trudno mam nadzieje ze Laurent nie zmieni sie w Paole ha ha a o sprzedaz bede sie martwic za dwa lata

Fotelik wzielam w podobnym kolorze tylko o 300zl drozej bo z tego modelu co wybralam kolory w ogole mi sie nie podobaly. Wiec wzielam tej samej firmy be safe ale jakis tam udoskonalony

A to kolor ktory wzielismy

0f9353c7ef8ecd56med.png

a6bced54f98f852fmed.png

Mam nadzieje, ze juz niespodzianek nie bedzie i faktycznie przyjdzie do mnie ten wozek bo nie wyobrazam sobie kolejnego poszukiwania

Carolina hahaahha ja mam taki kolor dla córki <3 :P nie martw się śliczny jest :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja otulacza nie używałam i teraz też nie kupuję. Wydaje mi się, że bioderka powinny mieć luz a nie być skrepowane by właściwie sie uksztaltowaly.
    Carolina cudne te ubranka!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po pierwszej wizycie. Potwierdzono że to chłopak :) wiec się cieszę. Seruszko wygląda na zdrowe,nerki tez i inne narządy. Wieczorek wizyta i mojej gin.więc liczę na fajne fotki małego.

Arwi, Kamilutek, Hope_, gaja_1, Rudzik, bezimienna, bbee, mon!ta^, blubka, sylwia1985, sylwucha89, ag194, Kleopatra, Mabelle, Maniuś, Camilia, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:55

Kleopatra lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:55

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kleopatra może zrób sobie jakieś wolne?
    Dzisiaj się mnie z kolei w robocie pytali czy ja to długo jeszcze tu będę przychodzić - wiem doskonale o co chodzi - zaczęły się u nas przeprowadzki bo zmieniają system pracy i się czają na moje świetne miejsce :P Póki co pracuję, czuję się w miarę dobrze, więc chyba jeszcze chcę trochę popracować, tylko własnie nie wiem do kiedy, tylko my z Kleo jeszcze pracujemy a reszta już się leniuchuje?

A ja, a ja? Pamiętajcie o mnie, pracuję do końca marca :)

Czekam na swoją paczkę z c&a i czekam, niby nadali, a w systemie ciągle jest w WUP Komorniki od 10 stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:59

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę Ci jakos pomóc Hope z zakupami daj znac

Ja nigdy nie kupowałam na next uk bedac w pl nawet nie wiedziałam, ze było mozna płacić pl karta
    Dzieki za namiary do lekarza, zalezy mi na tym i na tym ale wiadomo zdrowko malego ważniejsze takze i pomiary :)
    Uszczesliwiona to mnie pocieszylas... bo sobie w glowe wbilam, ze to tylko dla chlopaka

Jade po mala do szkoly... jestem na maxa rozleniwiona dzis

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monita, tak, tylko ona powiedziała mojemu mężowi, że dzisiaj tej paczki nie będzie ;)
    A paczka odebrana, kocyk fajny pluszowy, ale taki nie za gruby, pieluszek muślinowych nie umiem ocenić, bo nigdy w rękach nie miałam wcześniej, ale podobno po praniu robią się miękciejsze, na razie jednak nie są zbyt miękkie.
    blubka wrote:
    Mam to samo, czuję się jakbym miała zakwasy w pachwinie szczególnie w lewej. Mówiłam dziś o tym lekarzowi to stwierdził, że to od ucisku na kręgosłupie ale nie wiem czy tak faktycznie może być. Najgorzej jest jak stoję lub ubieram buty, do tego w nocy pojawia się straszny ból kolana. Nie wiem co z tym zrobić. Raz mąż pomógł mi się trochę porozciągać i poćwiczyć ale wydaje mi się,że trzeba by było tak codziennie a nie raz od wielkiego dzwonu. Łącze się w bólu.... Byle do maja

Moja mama z jakimś uciskiem na nerw leżała 3 tyg w szpitalu jak była w ciąży z moją siostrą i wczoraj mi mówiła, że oby to nie było to :/ Poszłam dziś po córkę i nawet po schodach nie mogłam zejść bo nie mogę całym ciałem stać na lewej nodze, a potem było tylko gorzej :(
    Też wspomnę o tym lekarzowi, bo idę we wtorek, już wcześniej i tak bym nie mogła pójść.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja na szybko bo ledwie wróciłam to musze dalej śmigać. Nadrobię Was później. Otóż na monitorze dostałam potwierdzenie ze nosze w sobie 550 gramowego Jerzyka :-)
    Wszystko w porządku, wietcibski strasznie!Ale to czuje codziennie. Mam uważać na węglowodany, no i ustaliliśmy ze ok 10dni przed terminem robimy CC, a ze dr ma dyzury we wtorki to będzie chyba 2maja :-)

bbee, Misia 69, bezimienna, mon!ta^, Kamilutek, blubka, daisy123, Forbidden, Arwi, Rudzik, gaja_1, sylwia1985, sylwucha89, ag194, Kleopatra, Hope_, Mabelle, Maniuś, Camilia, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a do mnie przyszła paczka z HM i kocyk :)

Więc tak monita- Lka na mnie jest chyba ok, tj jest za duza i jeszcze mam miejsce na brzuch, poczekam na XL, ale wg mnie na Ciebie Mka bedzie spoko albo za duza :)

kocyk z Petit Coco super - milutki i mięciutki! Mogę polecić! (bambus 50%+bawełna 50% )
    No to jestem ciekawa :) do mnie jeszcze nie przyszła

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:42

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    .

Ja też :) jeszcze do lutego popracuję :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Czekam na swoją paczkę z c&a i czekam, niby nadali, a w systemie ciągle jest w WUP Komorniki od 10 stycznia...
    Pewnie dziś dostaniesz wiadomość z datą i godziną dostawy. Ja na swoją też się naczekałam :-) od 6 stycznia do dziś, tylko że brałam na przelew i zaksiegowali dopiero we wtorek, dwa dni w Komornikach i dziś przyszła. Ale warto było czekać. Nie przyszło mi co prawda kilka pozycji ale i tak jest super, tym bardziej że ceny od 14,90 a najdroższe 3pak body za 39,90 :-) kocham C&A ale tylko przez internet bo jak do sklepu wejdę to nic mi się nie podoba i tak jakby jakość inna...

Arwi, Kamilutek lubią tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ćwiczy na piłce? Bo szukam ćwiczeń na YT,ale nic mi nie odpowiada. Macie coś sprawdzonego? Ktoś chyba coś wrzucał wcześniej, ale nie mam czasu szukać :P
    Sylwia, Ty jesteś sportsmenka, nie wrzucałaś czegoś kiedyś?

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój chłop wkurzył :/ dzwoni do mnie, że po pracy jedzie odwiedzić mamę bo jest chora na zapalenie oskrzeli. Opieprzyłam go, że ma tam nie jechać bo mi zarazki do domu przywiezie i jeszcze ja zachoruję. Oczywiście mnie nie posłuchał, stwierdził że wymyślam, że w pracy też ludzie przychodzą chorzy i jakoś się nie zaraził. Nie mam już sił, ważniejsze jest dla niego odwiedzenie mamy bo dzwoniła i mu jej szkoda, niż zdrowie moje i Małego... Jakby nie mógł poczekać kilka dni i dopiero tam pojechać...

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje do.konca lutego ale bede próbować namowic meza na marzec jeszcze:)

Ale sie zobaczy jak będę sie czuc, decyzja nalezy tylko i wyłącznie do mnie, jakbym chciala to juz bym mogla leniuchowac:)

W ogole musze powiedziec ze strasznie dobrze mam z rodzinka moja, siostra ma dla mnie mnostwo ciuchow zabawek i dwa lozeczka, tata da na wozek a tesciowa powiedziala ze ona w takim razie daje dwa tysiące na mebelki ;) a teraz w agacie 40 rat zero procent i chuba weźmiemy bo chcemy tez w duzym pokoju wymienic:)

bbee, Kamilutek lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to widze ze dziewczynki sie u nas rozgoscily i teraz wiecej niz chlopcow:) baby Góra! ;)

Rudzik lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    A w ogole to widze ze dziewczynki sie u nas rozgoscily i teraz wiecej niz chlopcow:) baby Góra! ;)
    A tak straszyli wojną... :-)

Klaudia N., Rudzik, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ