X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    blubka, ale zakupy!!! Piękne to wszystko :D
    Jak mi powie lekarz prowadzący 2 lutego, że jednak będzie syn to nie wiem co zrobię :P

• Carolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Jak mi powie lekarz prowadzący 2 lutego, że jednak będzie syn to nie wiem co zrobię :P
    Ta sama date mam i sie troche boje chociaz mam zdjecie 3d siusiaka ;)
    Mam wszystko dla chlopca garstka ubran jest unisex nawet wozek mam dla chlopca ;)
    Jak cos bedziemy sie blubka wymieniac ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:49

blubka lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu i to już 6 miesiąc :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Anya trzymam kciuki! Dziewczyny przywołały kilka pozytwynych przykładów takich wad i trzeba wierzyć, że w Waszym przypadku też wszystko się dobrze skończy!

Ja dzisiaj pojechałam do H&M, C&A i Smyka ale nic nie kupiłam :( wszytsko przebrane, jak już coś mi się spodobało to rozmiarów nie było. Jutro po wizycie może zajrzymy jeszcze do innego CH mniej popularnego więc może tam coś kupię.

bbee, Mabelle, Maniuś, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Daisy123 oglądałaś chyba z rana DDTVN, co? bo mignął mi ten temat gdy przerzucał kanały w tv ;)
    fajnie wygląda ale 249zł za tekturowe pudełko to hmm... my mamy łóżeczko i dodatkowo kołyskę więc bym się nie zdecydowała ale zawsze jakaś alternatywa jest :P

wczoraj potłukłam więcej kotletów schabowych z indyka więc obiad jest ale korzystając z okazji, że młoda drzemie idę udusić marchewkę z groszkiem z zasmażką do obiadu.

Mama mi podesłała te boxy, więc pewnie ona oglądała.
    Też wydaje mi sie dość drogo za pudełko.
    Kamilutek - ten pomysł next to me bardzo mi się podoba :)

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka... zazdroszczę zakupów!

Dziewczyny dzięki za listę wyprawkową! dzięki niej humor mi się poprawił bo wiem że nie jestem w lesie... powiedzmy że połowę już mam.... ufff.... wczoraj zamówiłam takie pierdółki jak termometr do wanienki, aspirator do noska, podkład do przewijania (w razie jakiegoś wyjazdu) i skończyłam wyprawke dla siebie do szpitala - zostały jeszcze kosmetyki :) dziś się wybieramy z M po nawilżacz.

za wizytujące trzymam kciuki! Anja Ciebie ściskam mocno i wierzę, że Adaś jest na tyle silny że wszystko wróci do normy.

Miłego dzioneczka!

P.S. Ja chcę już weekend... :(

blubka lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem straszny :( Tak mnie bolą i ciągną pachwiny przy chodzeniu (trochę uczucie jakbym spadła z dużej wysokości na tyłek chociaż bólu kości ogonowej nie odczuwam za bardzo),przy siedzeniu tez lekki dyskomfort, nie wiem czy jednak mi na nerw coś nie naciska :( bo ciągle mam problem ze stawaniem na tej lewej nodze. Dobrze, że to nie brzuch tak boli, bo wtedy to na bank już bym u lekarza siedziała. Ale ja dziękuję, dopiero 6 miesiąc a mi się tak ciężko przez to funkcjonuje :( W pierwszej ciąży to dopiero pod koniec miałam takie uczucie i miałam dosyć. Rozmasowywać te pachwiny czy lepiej nie? Na piłce jak siedzę jest odrobinę lepiej.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka, zapewniam Cię że ubrankami dla dziecka nikogo nie można zanudzić xD

blubka, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 egzaminy, piateczka wpadła :) w ciąży jednak jakoś lepiej myślę:)
    Anya trzymaj się! Wierze w Maluszka Twojego i życzę Wam oby wyszło wszystko jak najlepiej
    Bezimienna się odezwała po wizycie ? Czy ja przeoczylam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:09

Kleopatra, aneta.be, Ju14, bezimienna, sylwia1985, Kamilutek, Rudzik, Hope_, bbee, MEGI81, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj brzuch boli i plecy. Nie mogę usiedzieć w pracy, już nie wiem co robić :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wogole w 24 tyg!
    A z USG jak zOM juz 25 :)

bbee, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo a nie możesz się zwolnić do domu?
    Sliczne rzeczy blubka kupilas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:13

blubka lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya - bardzo mi przykro. Trzymaj się, masz nasze wsparcie.

amilka87 - u mnie zakładanie skarpetek to jazda. ale najlepsze jest to jak próbuje się z wyra wydostać. Moja gracja gdzieś uciekła.

Carolina - u mnie owłosienie jest dużo mniejsze niż przed ciążą. Nie muszę tak często golić pach i nóg - dzięki Bogu ;-)

ag194 - jestem ...

Ja już po wizycie, ale zanim usiadłam do kompa, to trochę minęło i następne jak Was nadrobiłam. U nas Zuzka rośnie, wczoraj na badaniu ważyła 660 gramów, więc jak lekarz mówił w granicach normy. Dziecko jest bardzo ruchliwe. Lekarz trzymał mnie około 40 minut. Zrobił badanie, usg dowcipnie a później podglądaliśmy Zuzkę. Szyjka ma 4,73 cm więc ładnie. GIN oglądał serduszko chyba 5 minut, prawie tam umarłam, ale na koniec powiedział, że wszystko to co na ten etap się sprawdza jest prawidłowe. Dla rozładowania emocji na koniec zmierzył stopę i rozmiar buta naszej córki ;-), który wynosi 43 mm ;)

To jest nasza córka

i ja jako jej tymczasowy domek :-) 2,5 kg na plusie ;) 24t2d

Na koniec dnia dostałam ciuchy od kuzynki męża, po obejrzeniu 1/3 moje mieszkanie wygląda tak:

Trochę już niektóre zmechacone, więc wybieram to co mi się podoba i jest ładne, a resztę oddam do domu dziecka. Niektóre istne cudeńka i nowiutkie.
    Mój mąż krzyczy, że jeszcze się nie narodziła, a już zajmuje najwięcej miejsca z ciuchami ;-) prawdziwa baba po mamusi ;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:00

gaja_1, Forbidden, amilka87, Arwi, aneta.be, Kleopatra, ag194, Kamilutek, Rudzik, blubka, Camilia, Hope_, mon!ta^, bbee, GoNia1979, MEGI81, julita, sylwucha89, Anstice, Mabelle, Maniuś, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Kleo a nie możesz się zwolnić do domu?
    Sliczne rzeczy blubka kupilas
    No właśnie zaraz idę

ag194 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna u mnoe to samo
    Nogi pachy grazyna nie mam co golic ale mam meszek na brzuchu i ramionach ;)
    Brzuszek sliczny i zgrabny

Ciuszkow cala masa, rewelacja. U mjoe tez istny szal ubraniowy :) ja nie umiem sie powstrzymac od kupowania
    Dzis dokupilam kolejne ubrania i chyba powiem mozowi zeby mi karte zabral ha ha

00194326ba8bb0a8med.png

687d4547019ca801med.png

63692b7d0c370326med.png

bc6b1d8317840e7bmed.png

1502df0bc55c92d4med.png

34d5a6943efbd7ffmed.png

aneta.be, bezimienna, Kamilutek, blubka, ag194, Camilia, Hope_, bbee, MEGI81, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina gdzie zamawiałaś te cudeńka? next?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Ta sama date mam i sie troche boje chociaz mam zdjecie 3d siusiaka ;)
    Mam wszystko dla chlopca garstka ubran jest unisex nawet wozek mam dla chlopca ;)
    Jak cos bedziemy sie blubka wymieniac ha ha
    Myślę, że "w razie czego" nie będzie problemu :-) ale ja nie mogę zwątpić w moją Lile, o nie!

• Arwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zaczynamy dziś 25. tydzień ciąży! :D
    +6kg na wadze, ewidentnie poszło w dupsko :D Brzusio dalej mniejszy od pupy, standard :D Ale w szlafroczku wyglądam bardzo ciążowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:48

dewa, Rudzik, ag194, blubka, Kamilutek, Camilia, Hope_, daisy123, bbee, bezimienna, MEGI81, sylwia1985, amilka87, sylwucha89, Kleopatra, Maniuś, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dokladnie next
    Polecam ubrania od nich ja je uwielbiam tak samo jak mathercare i w sumie te dwie firmy kupuje bo sa świetne po praniu zawsze wygladaja jak nowe

Blubka mam nadzieje, ze juz nic sie zmieniac nie bedzie :)
    Qasha sliczny brzusio i ciazowy juz go widać porzadnie :)

Musze jechac po mala do szkoły a tak mi sie nie chce z domu wyjsc

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    A ja mam problem straszny :( Tak mnie bolą i ciągną pachwiny przy chodzeniu (trochę uczucie jakbym spadła z dużej wysokości na tyłek chociaż bólu kości ogonowej nie odczuwam za bardzo),przy siedzeniu tez lekki dyskomfort, nie wiem czy jednak mi na nerw coś nie naciska :( bo ciągle mam problem ze stawaniem na tej lewej nodze. Dobrze, że to nie brzuch tak boli, bo wtedy to na bank już bym u lekarza siedziała. Ale ja dziękuję, dopiero 6 miesiąc a mi się tak ciężko przez to funkcjonuje :( W pierwszej ciąży to dopiero pod koniec miałam takie uczucie i miałam dosyć. Rozmasowywać te pachwiny czy lepiej nie? Na piłce jak siedzę jest odrobinę lepiej.
    Mam to samo, czuję się jakbym miała zakwasy w pachwinie szczególnie w lewej. Mówiłam dziś o tym lekarzowi to stwierdził, że to od ucisku na kręgosłupie ale nie wiem czy tak faktycznie może być. Najgorzej jest jak stoję lub ubieram buty, do tego w nocy pojawia się straszny ból kolana. Nie wiem co z tym zrobić. Raz mąż pomógł mi się trochę porozciągać i poćwiczyć ale wydaje mi się,że trzeba by było tak codziennie a nie raz od wielkiego dzwonu. Łącze się w bólu.... Byle do maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:04

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Hej dziewczyny! Super macie brzuchy i szczerze jak któraś pisze że przytyła 6 - 7 kg to nie widać tych kilogramów.
    Mi powoli brzuszek rośnie ... nie jest jeszcze duży i ciągle na wadze mam - 2kg. No przez grudzień było + 1 kg wcześniej było - 3 i tyle.... liczę że dużo noe przytyje i tak mam wysoką wagę.
    Ja jestem w fazie planów na zmiany w moim M2. muszę sprzedać sypialniane meble i urzadzić pokoik dla dziecka.... bardzo cięzko sprzedać mi meble z sypialni i zaczynam się martwić.
    Ja nie kupuje wiele ubranek dostane taką ilość że tylko układac w szafce. Kupuiłam tylko kocyk smoczki i butelkę oraz piękny kocyk w pepco z kapturem myszki ... jeszcze chcę kupić ręczniki rożek i upolowałam piękny komplecik w TK Max taki do szpitala bo jest czapeczka rękawiczki i bodzik oraz bluzeczka i spodenki... a i jeszcze chcę kupić zestaw pielęgnacyjny w etui ile dobrze pamiętam firma philips i tam jest szczotka grzebyczek nożyczki termometr i cos jeszcze na necie od 106 pln... zastanawiam się nad kupnem....
    Poza tym przeraża mnie fakt że kończę 22 tydzień i zostały pełne 4 miesiące.

Mi lekarz robiący połówkowe zalecił zrobić ECHO i USG 4D orientujesie się zanim zapytam swojego ginekologa czy powinno się to zrobić czy jest opcja na NFZ? A czy jak pójdę prywatnie to łączy się cena usg 4d i echo? Bo wtedy to by było około 500 pln tak mi powiedzieli w enel med warszawa.

JULITA tak jak napisała mon!ta nie ma konsekwencji. Mi się już zdażyło nie odebrać zamówienia. Męczyli mnie smsami tylko że czeka na ciebie zamówienie. Więc internetowo można anulować.
    Moim zdaniem echo plodu powinien przeprowadzić wykwalifikowany lekarz kardiolog dziecięcy który również się specjalizuje w USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:14

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ