MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:a ja dalej ruchów nie czuję... no ile można czekać! dziecko - ogarnij się i pokop matkę
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam sie dzoewczyny w czwartkowy poranek
Trzymam kciuki za wizytujace mamy
Hooe mam pytanie usg 4d do jakiego lekarza w gdansku?
Polecalyscie mi juz na watku trójmiasto ale teraz konkretnie mi chodzi o dobre usg 4d
W lutym lecimy do pl na kilka dni i jak beda terminy to chce sie wybrac na usg di dobrego ginekologa i przy okazji zrobic usg 4d
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Anya trzymam kciuki za Was, musisz być silna dla Adasia. Wszystko będzie dobrze! Musi
kciuki też za resztę wizytujących dzisiaj
Dziewczyny w temacie imienia - tak sobie wczoraj myślałam, chyba z naszego forum żadna się nie zdecyduje na Bożenę lub na Grażynęmam nadzieję, że nie uraziłam żadnej Bożeny ani Grażyny
blubka, Kleopatra, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Podczytuję ale nie mam weny do pisania. Idę dziś na nadprogramową wizytę u gin bo od dwóch dni pobolewa mnie brzuch w dnie macicy, jakby mi ktoś igły bijał. NIe wiem, może macica sie rozciąga, na pewno to nie skurcze, dziwne uczucie. Plus niedawne cc, wolę skontrolowac. Tylko taka pogoda że nie chce mi sie wyściubiać nosa z domu...
Anya ogromnie mi przykro ze drugi lekarz potwierdził diagnozę. Rozszczep wargi jak dziewczyny piszą to dziś nie problem, zresztą facet z blizną jest sexy! Przynajmniej ten lekarz działa a nie każe Ci czekac 3 tygodnie bo on sobie pokonsyltuje z kolegami. Mówił czy to idzie z jakimś zespołem wad czy taki urok Adasia z dziurą w serduszku? Po prostu urodzisz w szpitalu o wyższej referencyjności, operacja i wrócisz do domu ze zdrowym dzieckiem. Nie wiem czy śledziłaś na fb akcję "serduszko Nikosia" nie miał chłop szans a niedawo rok skończył. Glowa do góry! :*13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
julita wrote:czy któraś z was orientuje się czy czekają mnie jakieś konsekwencje jeśli nie odbiorę zamówienia złożonego na empik.com? powiedzmy, że się rozmyśliłam
a tak ułatwia im pracę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 10:52
julita lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Anya, bardzo mi przykro. Ale trzymam kciuki by wszystko było jak najlepiej. I tak jak dziewczyny pisały, by nie była to groźna wada serduszka.
Julita, a rozmyśliłaś się? Musisz poczytać regulamin. Ogólnie przy zamówieniach przez Internet jest 10 dni na odstąpienie od umowy. Ale nie wiem jak tu
Zaczynamy 24 tydzień
Dzisiaj już miałam zachciankę na loda wodnego i mąż mi kupił mrożone zmiksowane truskawkiwciągnęłam cały kubeczek
Córka poszła na bal, od rana się poddawała moim zabiegom fryzjerskimWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 10:53
sylwucha89, Rudzik, Maniuś, ag194, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Amilka Amilka! Masz już położną wybraną? I szpital, w którym będziesz rodzić?
Jeszcze nie, ale:
19.01 i 24.01 mamy info wieczor w szpitalach w Lubece gdzie sie lekarze przedstawiaja i ogląda sie szpital
24.01 mamy taki wieczor w hamburgu
A 6.02 w bad segeberg
Ogólnie w hamburgu wiem mniej więcej co i jak i kocham ten szpital i chciałabym tam ale 55 km
W Lubece obydwa maja dobre opinie, chociaż są bardzo duże i tam sie zastanawiam nad tym jakby w tym ostatnim miejsca nie było to do lubeki czy do Hamburga jechać chce je zobaczyc tam mam 25 km
A ostatni Bad Segeberg jest śliczny, mały szpital w parku z najnowsza technologia ze sobie z podczepionym ktg można iść do parku na spacer, ze jest tam wanna w sali porodowej, takie liny i szale do wieszania sie na nich podczas porodu, i sale rodzinne po porodzie, czyli masz pokój z dwoma łóżkami jedno twoje jedno męża i normalna łazienka, jedzenie jest bufet na śniadanie obiad i kolacje normalnie jak taki hotel ale maja tylko 16 miejsc wiec sie boje ze miejsca nie będzie. Chociaż u nas i tak musisz sie w 28 tc zgłosić w szpitalu ze tam chcesz rodzic i wtedy masz spotkanie znowu z lekarzami tam i położnymi robią podstawowe badanie czy lepiej dla ciebie cesarka czy SN i robią z tobą ten plan porodu.
I tam mam 8 km czyli najlepiej.
Do szkoły rodzenia tez bedziemy w tym szpitalu gdzie bedziemy rodzic chodzić i na basen dla ciężarnych i na odbudowę po ciąży. Antek idzie tez jeden dzien na szkole dla starszego rodzeństwa.
Położna chce wybrać po przeprowadzce. Bo tu w hamburgu nie ma sensu.
Dewa nie wiem jak w waszym bundeslandzie ale u nas ćwiczenia odbudowujące po ciąży są obowiązkowe, płaci je kasa chorych tam trzeba min 6 tyg i max 3 miesiące po porodzie sie zgłosić wiec zobacz czy u was tez tak nie jest bo trzeba sie szybko zgłaszać tam już terminy maja rozpisane na cały rok.
A i jak chcecie miejsce w żłobku i u dobrego lekarza to tez sie już zajmij szukaniem. Ja mam już zameldowane ze oczekuje dziecka które od maja 2018 będzie szło do żłobka (krippe) i już jestem na liście oczekujących do dwóch które mi sie podobają i pierwsza wcale nie jestem.
A u kinderarzt tez są przepełnienia my teraz już szukamy lekarza bo w związku z przeprowadzka musimy i tak zmienić, ale to już teraz jest dla mnie horror bo mi już 3 odmówiło bo miejsc nie maja na nowych pacjentów.
wersja z OM
-
Carolina wrote:Witam sie dzoewczyny w czwartkowy poranek
Trzymam kciuki za wizytujace mamy
Hooe mam pytanie usg 4d do jakiego lekarza w gdansku?
Polecalyscie mi juz na watku trójmiasto ale teraz konkretnie mi chodzi o dobre usg 4d
W lutym lecimy do pl na kilka dni i jak beda terminy to chce sie wybrac na usg di dobrego ginekologa i przy okazji zrobic usg 4d
Carolina ja ide teraz w pon do invicty do dr brzózki w gdansku dam ci znać jak tam było i czy polecamjade bez męża wiec dla mnie tez ta płytka ważna żeby mu potem pokazać mam nadzieje ze zrobi bardzo fajnie
wersja z OM
-
Ja już po wizycie
wszystko pozamykane, cisnienie dobre, L4 wypisane, skierowanie na morfologie,mocz i pychotke glukoze. Kolejny przegląd z podglądem 2 lutego.
Co do bozenki i Grazynki i przez to forum gabrysi jestem na NIE!!!
U nas bedzie Lilianabbee, daisy123, sylwucha89, Hope_, Camilia, Kleopatra, Maniuś, gaja_1, MEGI81, bezimienna, ag194, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Oglaszam wszem i wobec ze zaczynam stadium zakladanie skarpetek i butow zaczyna byc gimnastyka dla sredniozaawansowanych
tez juz tak macie? Mam takie wrazenie ze przy tej ciazy to jest o wiele szybciej niz w poprzedniej. Moj maz sie wczoraj zlitowal i mi buty zawiazal
Hope_ lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Amilka dzięki bede wdzieczna
U nas wozek w końcu potwierdzony jeszcze miałam chwile wahania bo w uk juz sa joolzy 2 ale nie podobaja mi sie ona
Tzn sa bardzo podobne do poprzedniego tylko mają wieksze kosze na zakupy a mi sie podoba ten z malym bo moim zdaniem wyglada subtelniej
I noe moge doczytac czy joolz 2 ma obracane siedzisko spacerowe
No i cena roznica zakupu w pl a w uk roznica okolo 1500zl
Za jakis tydzien wozek powinien byc juz u mnie
Sylwia nie donerwuj sie nie ma sensu wiem, ze sie nastawilas ale pomysl pozytywnie w pon zobaczysz dzidzie
Bbee ja wczoraj wciagnelam spora ilosc truskawek zmiksowanych ze smietana i cukrem
Tez maz kupił mrozonea corka wciagnela truskawki z makaronem ktore mojego meza doprowadzaja do mdlosci bo on nie rozumie jak mozna jesc truskawki z makaronem
Misia jeszcze chwila i bedziesz wciagac lodymi pokazalo ze mam do porodu 120 dni ale ten czas zlatuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 11:46
-
Amilka ja jeszcze nie
Na razie radze sobie jakos ale na wieczór po calym dniu czuje sie jak sloniatko
A ja kolejne pytanie
Dziewczyny macie wieksze owlosienie w ciazy tzn nie mam na mysli grazyny, pach czy nog ( ja od czasu ciazy na nogach w ogole nie mam wlosow ale przed ciaza mjalam ich tyle co i nic )
Ale za to mam na brzuchu takie cienkie jasne wloski, na ramieniach to samo
Matko dobrze ze jestem blondynka i tego w ogole nie widac ale maz wczoraj robil mi masaż i ciagnal dla żartów za te włoski
Podibno w ciazy z chlopcem mozna miec wlasnie wieksze owlosienie -
Ja zmian w owlosieniu nie zauważyłam... Zawsze miałam z tym kłopot i teraz tez jest...
A mój 3,5 miesięczny, ważący 17kg szczeniaczek opanował otwieranie drzwi klamką... Kilka dni temu to zauważyliśmy, ale dziś to zaszalał... Przeszedł obok w kierunku tylnego wyjścia. Zanim zdążyłam odstawić herbatę on już był na podwórku:-)Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Super macie brzuchy i szczerze jak któraś pisze że przytyła 6 - 7 kg to nie widać tych kilogramów.
Mi powoli brzuszek rośnie ... nie jest jeszcze duży i ciągle na wadze mam - 2kg. No przez grudzień było + 1 kg wcześniej było - 3 i tyle.... liczę że dużo noe przytyje i tak mam wysoką wagę.
Ja jestem w fazie planów na zmiany w moim M2. muszę sprzedać sypialniane meble i urzadzić pokoik dla dziecka.... bardzo cięzko sprzedać mi meble z sypialni i zaczynam się martwić.
Ja nie kupuje wiele ubranek dostane taką ilość że tylko układac w szafce. Kupuiłam tylko kocyk smoczki i butelkę oraz piękny kocyk w pepco z kapturem myszki ... jeszcze chcę kupić ręczniki rożek i upolowałam piękny komplecik w TK Max taki do szpitala bo jest czapeczka rękawiczki i bodzik oraz bluzeczka i spodenki... a i jeszcze chcę kupić zestaw pielęgnacyjny w etui ile dobrze pamiętam firma philips i tam jest szczotka grzebyczek nożyczki termometr i cos jeszcze na necie od 106 pln... zastanawiam się nad kupnem....
Poza tym przeraża mnie fakt że kończę 22 tydzień i zostały pełne 4 miesiące.
Mi lekarz robiący połówkowe zalecił zrobić ECHO i USG 4D orientujesie się zanim zapytam swojego ginekologa czy powinno się to zrobić czy jest opcja na NFZ? A czy jak pójdę prywatnie to łączy się cena usg 4d i echo? Bo wtedy to by było około 500 pln tak mi powiedzieli w enel med warszawa.
JULITA tak jak napisała mon!ta nie ma konsekwencji. Mi się już zdażyło nie odebrać zamówienia. Męczyli mnie smsami tylko że czeka na ciebie zamówienie. Więc internetowo można anulować.mon!ta^ lubi tę wiadomość