X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego Chłopa koledze z podstawówki właśnie urodziła się... wnuczka! Chłop może nie jest najmłodszym tatusiem na świecie, ma już jedną dorosłą córkę, więc samo się przed się rozumie, że nie ma 25 lat, ale manie kolegi, który jest dziadkiem, to już gruba przesada jest :P
    Mam nadzieję, że Chłop nie będzie miał z tego powodu traumy ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa oglądałam na Polsat Cafe program Porody i jak tylko dzieciątko się rodziło i matka dostawała je do rąk, to wpadałam wręcz w histeryczny płacz z tej radości :D jak czyjś poród jest dla mnie tak emocjonalny, to co dopiero mój własny... :D chłop już ma zapowiedziane, że ma przy mnie być i myśleć za mnie :P

dewa lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa czy mogłabyś spytać Męża o opinię na temat wózka Adamex Vicco?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubis byc w ciazy :p z calej ciazy najlepiej wspominam porod :p
    Bola mnie dzis straszniw biodra i chyba miednica po bokach... najgorzej jak wstaje i przy chodzeniu :/
    Mnie znowu wkurza jak slysze kobitki co mowia ze ciaza to taki cudowny stan i czas :p no nie wiem jaki cudowny? Rzyganie, mdlosci, tycie, bole glowy, plecow i inne. Tu Cie zakuje to stres, potem skurcze to myslosz czy to juz czy nie, usg nerwy czy wszystko okej. Dramat jak dla mnie
    Wczoraj rozmawialismy o trzecim dziecku i doszlam do wniosku ze raczej nie dam juz rady, tym bardziej ze nie chce ryzykowac 3 chlopaka. Troche to samolubne ale wiem ze psychicznie moglabym nie zniesc 3 osobnika plci meskiej, jeszcze skonczyloby sie jakas depresja. Tak wiec na 95% umre nie spelniona bez corki :p

ag194 lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może, jak sprawdza się rozwiązanie eko-skóry w wózkach? Lepiej to czy zwykły materiał?

Byłam napalona na wózek bugaboo, ale stwierdziliśmy, że lepiej na wiosnę kupić bardzo dobrą i lekką spacerówkę. Poza tym u nas w mieście nigdzie nie mogę tego wózka znaleźć, a najpierw chciałabym zobaczyć go na żywo.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, od wielu kobiet słyszałam, że "jak już kładą Ci dziecko na brzuchu, to zapominasz o bölu". Od jednej koleżanki słyszałam tylko, że była tak wycieńczona że ostatnią rzaczą o jakiej marzyła, było dziecko przy piersi. O bólu nie zapomniała, chciała tylko spokoju i snu. Ale położyli jej Małego i kazali tak leżeć dwie godziny. Też dziwne :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny myślicie że jak ktoś wcześniej chorował na depresję to większe prawdopodobieństwo że będzie miał ją pi porodzie ? Miałam depresję i trochę się boję że mnie coś trafi

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megie my mamy dla Leona spacerowke z Elodie details. Zajmuje malo miejsca po zlozeniu, w miare lekka, rozklada sie do pozycji lezacej. Ja wole wozki z materialu, jakos eko skora do mnie nie przemawia. Mi sie bugaboo podaba nardzo ale z tego co pamietam jest dosc niski.

MEGI81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja mialam depresje po porodzie doslownie przez chwile i mysle ze kazda matka po jakims czasie ma jakis spadek formy. Zmeczenie swoje robi. Ja mam stwierdzona nerwice depresyjna i jakos dalam i daje rade wiec dasz rade :)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała poród okropny . Rodziła 18h a pod koniec zaczełam się cofać w kanale rodnym i położna rzuciła się jej na brzuch i mnie wypychala . Urodziłam się z krwiakiem na głowie . Mama mówi że o bólu się szybko zapomina i ze jak kładą dziecko to tak jakby nigdy nie bolalo :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dziękuję za informację. Podobno jest niski, ale nie mam gdzie tego sprawdzić. W związku z tym stwierdziłam, że wolę kupić wózek z tych dostępnych w mojej okolicy, żebym mogła sobie wszystko dokładnie obejrzeć i pojeździć nim chwilę po sklepie itp. Mój Mąż koniecznie chce kupić nowy wózek i nawet jego siostra da mam mutsy Evo, ale on będzie u moich rodziców. Mój Mąż oszalał na punkcie Mikołaja.

Ja też nie mogę się przekonać do eko-skóry i wolę materiał. Wydaje mi się, że ta skóra się nagrzewa i dziecku będzie bardzo gorąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:00

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra krzyczała przy porodzie ,wyciągnijcie to ze mnie, :D
    dodam, że dziecka chciała jak niczego na świecie, ale poród ją przerósł..
    teraz się z tego śmiejemy. Ale powiedziała, że rodzić nigdy więcej nie będzie.

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Klaudia ja mialam depresje po porodzie doslownie przez chwile i mysle ze kazda matka po jakims czasie ma jakis spadek formy. Zmeczenie swoje robi. Ja mam stwierdzona nerwice depresyjna i jakos dalam i daje rade wiec dasz rade :)

Dlatego mój facet ma powiedziane że bierze na mnie l4 na te 2 tyg co mu będą na mnie przyslugiwac i będzie pomagał :D

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo się pochwaliłam. Dziś to samo z temperaturą. Wzięłam Pol tabletki apapu i jestem obłożona okladami.
    Powiedzcie mi proszę, po jakim czasie takiej temperatury powinnam się zgłosić do szpitala? Czy lepiej tego nie robić i przeleżeć w domu? Zależy mi tylko na tym żeby nic się dziecku nie stało.

Espera lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja urodziłam tydzień przed terminem.
    Porodu jako takiego się nie boję, bo nie mam jakiś złych przeżyć czy wspomnień.
    Jak położyli mi córeczkę na klacie to tak strasznie chciało mi się spać, że nie wiem :) he he, a ona sobie leżała, miała otwarte oczka i w ogóle nie płakała. Tak sobie leżałyśmy dwie godzinki ciało do ciała :) wspaniałe uczucie :)

jak wróciłam do domu ze szpitala to dopiero wtedy wszystko puściło, wyłam jak bóbr, że ja nie umiem, że sobie nie poradzę, że ona jest taka malutka i bezbronna i jak my mamy ją wszystkiego nauczyć (ja już miałam wizje jak idzie do szkoły, na studia i takie tam :) )
    Myślę tak jak Zyrcia, że każda mama po porodzie ma dziwny natłok myśli i gorsze dni.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ag194 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dlatego mój facet ma powiedziane że bierze na mnie l4 na te 2 tyg co mu będą na mnie przyslugiwac i będzie pomagał :D
    oo jak to jest z L4 po porodzie na partnerkę?

Marie, może nie jestem super znawcą, ale lepiej jedź do szpitala. Nie wiadomo co się tak naprawdę dzieje, tym bardziej, że paracetamol nie daje rady..ale może zadzwoń do ginekologa, skoro masz numer. ja bym osobiście pojechała. trzymaj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:04

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż sam już w pracy zapowiedział, że bierze opiekę, żebym ja mogła odpocząć po porodzie itp i żeby mógł zająć się Kacperkiem, którego trzeba wozić do szkoły, poświęcić czas dla niego itp. Mąż kocha mojego Synka z pierwszego małżeństwa, jak swoje własne dziecko. A Młody uwielbia z nim przebywać.

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

Chyba chodzi o te 2 tygodnie tacierzyńskiego, co tatuś może wziąć w dowolnym czasie w ciągu chyba 2 lat (była ostatnio jakaś zmiana przepisów).
    Mój Chłop też je bierze od razu po porodzie, nie godzę się na zostawianie dzieciaka samego z osobą kompletnie nie wiedzącą, co ma robić (czyli ze mną ;))

ag194, Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

Tak opieka jest tylko nie wiem czy po normalnym porodzie też czy tylko po cc :p

Z tego co mi w zusie powiedzieli to 14 dni będzie mu przyslugiwac. Jeżeli nie jesteśmy małżeństwem to musimy mieć jeden adres zameldowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:05

ag194 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie, zadzwoń do gina albo jedź od razu do szpitala, oni Ci najlepiej pomogą. Chyba wszystkie się zgodzimy, że nie ma co niepotrzebnie ryzykować.

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ