MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny opieka (dwa tygodnie) dla tatusia na mamusię przysługuje bez względu na to czy poród był siłami natury czy przez cięcie. Facet musi się o to upominać. Płatna jest 80%, czyli jak normalne zwolnienie.
Dodatkowo przysługuje dwa tygodnie urlopu tacierzyńskiego do wykorzystania do czasu ukończenia przez dziecko 2 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:33
ag194, Klaudia0727, Kamilutek, Arwi, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
ag194 wrote:Qasha wyglądasz ślicznie z brzuszkiem.
GDZIE KUPIŁAŚ TĄ SUKIENKĘ, JA SIĘ PYTAM, TEŻ CHCĘ TAKĄ!
Na happymum.plAle kupowałam ją na promocji z Black Friday to była spooooro tańsza
http://m.happymum.pl/d644a,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_navy_dress.htmlag194 lubi tę wiadomość
-
Klaudia śliczne ciuszki
Dziadkowie już są zakochani we Wnuczce
będą Ją rozpieszczali
Qasha wyglądałaś cudnie i kwitnąco
Marie_Marie zadzwoń do ginekologa i spytaj. Ja brałam paracetamol trzy razy dziennie i gorączka minęła. Do tego naturalny sok z malin, mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli i okłady na stopy, kark i czoło z wody z octem. Gorączka minęła w ciągu jednej doby, a infekcja trwała trzy dni.
Wysoka gorączka jest niebezpieczna w ciąży.
Tylko sok musi być naturalny z samych malin. Pamiętaj, że liście malin wywołują skurcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:42
Klaudia0727, marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Dziękuję za rady. Póki co siedzę z okładami i mam trochę mniej. Postanowiłam ze jak mi się pogorszy to znowu napisze do gin (wczoraj pisałam to ni kawałka wziąć paracetamol). Dam znać wieczorem
dziękuję
Mnie choróbsko męczyło ponad 2 tyg i zalecenia od gin miałam takie:
Syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, herbata z miodem, paracetamol co 8h (miałam gorączkę 37°-39°), na ból gardła chlorchinaldin 3x dziennie do ssania i do nosa woda morska i nasivin 2-3 razy dziennie. Chorowałam od 28.12 do w sumie przedwczoraj, ale ostatni tydzień to już tylko nos został.
Więc jak musisz się czymś ratować to są to zalecenia lekarzaTysiąc razy mi powtarzała "To NIE zaszkodzi dziecku, za to gorączka owszem!". A no i chłodne okłady na czoło i zatoki sobie robiłam, bo przynosiły ulgę
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Qasha wyglądałaś zjawiskowo!!! Piekna kobieta z Ciebie!
Zyrcia, ja tez uważam ze stan blogoslawiony jest przereklamowany. Pewnie to piękny czas, ale ciągły strach, tycie, te wszystkie leki (przynajmniej w moim przypadku)...
Klaudia mój syn przez lata uwielbiam myszkę miki! Myślę ze Twoje dziecie będzie zadowoloneKlaudia0727, Arwi, ag194 lubią tę wiadomość
-
Qasha, chyba wygladem przebilas Mloda
Super wygladalas! Moglibys reklamowac mode dla przyszlych mamus
Co do porodu to tu w Szwajcarii sie chyba mniej boje niz balabym sie w Polce, bo slyszalam rozne historie od kolezanek rodzacych u nas...ale nie mam porownania. Wiem, ze tu personel/polozne itp. sa mega opiekunczy, empatyczni etc. a w szpitalu w ktorym chce rodzic rodzi sie 1-2 dzieci dziennie wiec to chyba malo.
Nastawiam sie, ze wszystko bedzie dobrze.
Milej Niedzieli Wszystkim!Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Klaudia, ale dziadki zaszaleli!!! Super!!!
Qasha wyglądałaś przepięknie!!! Widać, że jesteś mega szczęśliwaaż ta radość tryska z Ciebie
Nie dziwię się, że szybko z małym się zwinęli, a nawet podziwiam, że zdecydowali się go zabrać tak szybko na taką wielką imprezę i z tyloma nieznanymi ludźmi, którzy chcieli się przywitać czy coś powiedzieć. Za dużo jak na jeden raz, tyle emocji.Klaudia0727, Arwi lubią tę wiadomość
-
MEGI81 wrote:Dziewczyny opieka (dwa tygodnie) dla tatusia na mamusię przysługuje bez względu na to czy poród był siłami natury czy przez cięcie. Facet musi się o to upominać. Płatna jest 80%, czyli jak normalne zwolnienie.
Dodatkowo przysługuje dwa tygodnie urlopu tacierzyńskiego do wykorzystania do czasu ukończenia przez dziecko 2 lat. -
Teraz siedzę na podłodze i to wszystko układam sobie w komplety :p
Dzięki dziewczyny :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0af80e26a0a4.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a599d7827c8.png
Na razie takie coś wyczarowalambędę stroic :p mój chłop za głowę sie złapał :p
Marie ja bym na twoim miejscu pojechała jednak do lekarza jakiegoś , są miejsca gdzie w sobote przyjmują a gorączka w ciąży to nie zabawaMEGI81, ag194, monika_89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Klaudia, ale urodzaj! Chyba dziecię będzie oczkiem w głowie dziadków
Qasha, chyba nie ma sensu tego powtarzać, bo Dziewczyny już to pisały na wiele sposobów, ale i tak powtórzę - wyglądałaś przepięknie! W ogóle jesteś piękną kobietą, a ciąża tylko dodała Ci promienności
Ja dzisiaj znowu muszę przygotowywać wykład na jutro, w związku z tym udało mi się już: wystawić 2 pralki i wywiesić, upiec dynię na zupę, ugotować i skroić warzywa na sałatkę, wymyć górę garów, wyszorować kibelek. Jak mam zrobić coś pilnego do pracy, to zawsze włącza mi się tryb perfekcyjnej pani domuArwi, Klaudia0727, Uszczesliwiona, sylwucha89, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
W poniedziałek Mąż był na szkoleniu w związku ze zmianą przepisów (jest na stanowisku kierowniczym) i to im mówili. Poza tym wśród moich koleżanek, które rodziły naturalnie, wielu mężów brało opiekę po porodzie.
Ja osiem lat temu, jak rodziłam, to nie wiedziałam nawet, że coś takiego jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:53
bbee, ag194 lubią tę wiadomość
-
Rudzik lubię za fajną mamę i komodę
pochwal się jak już będzie złożona
dobrze, że masz wsparcie najbliższych to jest zdecydowanie najważniejsze, mnie trochę przerosła trochę sytuacja głównie dlatego że zostałam sama bez pomocy i wsparcia. Mam nadzieję, że Cię ominie ta strona macierzyństwa
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Nie zdążę Was nadrobić
Qasha slicznie wygladacie a z Ciebie piekna kobieta jest
Klaudia cudowne ubranka
U mnie pech nie odpuszcza
Pojechałam wczoraj z mezem po dalsze zakupy komoda itd
I co... w sklepie byl wozek ktory kupiłam ale jeszcze sklep nie ma go na stanie
Joolz blue
Boze dziewczyny próbowałam mezowi nie pokazać jak czuje sie zawiedziona bojac sie, ze pomyśli o mnie jak i kobiecie ktorej nic nie pasuje
Cale szczęście maz sam sie domyslil i rowniez kolor go nie powalił szczegolnie za ta cene
W domu usiadł ze mna i zaczął rozmawiać tzn pokazywać inne wozki
Zadzwoniłam do sklepu w pl i moge wycofac sie z zakupu tracac 200zl albo przeznaczyć te 200 na cos innego
Lub nic nie kupujac ale czekajac az wozek przyjdzie do mnie i zrobic zwrot
200zl to nie problem kupię cos dla malego w sklepie bo nie bede sie bawic w zwroty
Kurcze naprawde kolor odbiega od koloru katalogowego dobrze ze go zobaczylam przed tym jak przyszedl.Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Mam na szczęście mamę fajną, która już zaplanowała urlop na po porodzie i będzie w pogotowiu. Więc dla mnie podstawa to bliscy blisko
Kurczę, a ja najbardziej bym chciała, żeby naszą trójkę ze świeżo upieczoną latoroślą wszyscy zostawili w spokoju na pierwszy tydzień, dwa. Chciałabym wszystko poznać w swoim rytmie, pomalutku, bez stresu i zaglądania rodziny przez ramię. Nie od dzisiaj wiem, że w stresujących sytuacjach najlepiej działa mi się tylko w parze z Chłopem, każda kolejna osoba, nawet mająca dobre chęci, tylko potęguje stres.
Edit: Co ja gadam, w KAŻDEJ sytuacji najlepiej działa mi się w parze z ChłopemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 12:07
dewa, MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!