X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    malgorzatka ale sliczny malutki brzuszek :)

Malutki, malutki. Ale za to chyba chce nadrabiac do wiekszych rozmiarow, bo ciagnie i troszke mi ciąży, czasem pobolewa. Troszke stresuje mnie to:( Mam nadzieje ze to sie skonczy jak wysttzeli tak jak u Qashy :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mi też jakoś ten czas ostatnio przyspieszył :) jeszcze praktycznie nie mam nic przygotowane a tu tylko 4 miesiące w najlepszym przypadku.. Na jedno się boję tego co nastąpi, jak Nikoś zareaguje na siostrę jak ogarnę sama dwójkę małych dzieci z czego przynajmniej jedno ma adhd ;) a na drugie jestem podekscytowana i nie mogę się doczekać aby poznać moją małą księżniczkę ;)

malgorzatka199, Madu1611, MEGI81 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha termometr jest w ofercie lidla gazetka ZDROWIE obowiązyująca od wczoraj. Ale zniknęła chyba ze strony.... W każdym razie wczoraj w lidlu były na bank.
    Ja nie kupiłam w końcu, bo dostanę za free od znajomego, który w lidlu pracuje. Znowu mi się udało :P

Julita, a kto wystawia to L4 i kiedy? Tzn np może być to lekarz przy wypisie ze szpitala,czy jak? Będę wdzięczna za info, mój chłop by na to poszedł bo tez ma firmę i byłoby to korzystne. a te 2 tygodnie tatusiowego moglibyśmy później na wakacje wykorzystać.

MEGI81 lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mój Robert też brał po porodzie 2 tygodnie L4 na opiekę nade mną, biorąc pod uwagę że prowadzi własną firmę to mu się to bardzo opłacało bo dodatkowo dostał z ZUS jakąś kasę ale nie wiem jak to wygląda w sytuacji gdy pracuje się będąc zatrudnionym u kogoś

Julita a jak.to wygląda na własnej działalności? Bo mój w grudniu założył działalność i myślałam że jemu nic nie przysługuje. Bo na umowie każdemu przysługuje dodatkowe 2tyg urlopu

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Malutki, malutki. Ale za to chyba chce nadrabiac do wiekszych rozmiarow, bo ciagnie i troszke mi ciąży, czasem pobolewa. Troszke stresuje mnie to:( Mam nadzieje ze to sie skonczy jak wysttzeli tak jak u Qashy :)

Już niedługo będziesz miała małą piłeczkę :) ale nie licz na to, że będzie lżej ;) dzieciaki rosną i coraz częściej będzie nas ciągnęło, strzykało itp .. Ale mimo wszystko lubię stan ciąży a w szczególności wygibasy małych lokatorów ;) i chociaż pod koniec bywa ten duży brzuszek czasami uciążliwy to po porodzie bardzo mi go brakowało :)

Arwi, malgorzatka199, MEGI81, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Qasha termometr jest w ofercie lidla gazetka ZDROWIE obowiązyująca od wczoraj. Ale zniknęła chyba ze strony.... W każdym razie wczoraj w lidlu były na bank.
    Ja nie kupiłam w końcu, bo dostanę za free od znajomego, który w lidlu pracuje. Znowu mi się udało :P

Julita, a kto wystawia to L4 i kiedy? Tzn np może być to lekarz przy wypisie ze szpitala,czy jak? Będę wdzięczna za info, mój chłop by na to poszedł bo tez ma firmę i byłoby to korzystne. a te 2 tygodnie tatusiowego moglibyśmy później na wakacje wykorzystać.

A pamiętasz po ile były? :)

Proszę mi zabrać dostęp do mojego konta, promocje na stronie Smyka doprowadzą mnie do bankructwa :D
    Kupiłam ten termometr, bo ma i spoko opinie i fajnie mi go babeczka w sklepie przedstawiła parę dni temu, a na necie jest o wiele tańszy. Do tego kupiłam rożek, taki śliczny, ale z tych najtańszych, żeby mieć do szpitala chociaż, bo potem do domu to chcę taki dwustronny minky (podobają mi się noooo :d), no i kupiłam też przewijak, bo bardzo nam się w Smyku spodobał, ale tam był drogi i stwierdziłam, że trzeba to przemyśleć. A na stronie Smyka jest za 45zł to sporo taniej, więc no...
    Troszkę z konta ubyło, ale się cieszę, bo coraz więcej rzeczy dla naszego małego królewicza już jest <3

sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze muszę jutro na wizycie spytać lekarza o ten mój brzuch bo mnie martwi. Jak siedzę albo leżę to jest mięciutki, a jak tylko trochę pochodzę to zaraz się robi twardy i aż ciężko mi chodzić. Ostatnio byliśmy z M na zakupach i po odwiedzeniu dwóch sklepów miałam dość, musiałam usiąść bo mnie zginało aż. Jak mnie to chwyci to się nie umiem do końca wyprostować bo czuję, że zaraz mi brzuch pęknie, cały twardnieje jak kamień. Biorę magnez, ale średnio to pomaga. Boję się, żeby mi to szyjki nie skracało

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, my kupiliśmy wczoraj ten termometr z Lidla (chyba 50 PLN) i dzisiaj oddaliśmy - zawyża o 1-2 stopnie, nic mi nie jest a pokazywał, że mam 38,7C.
    Któraś mama na kwietniówkach pisała, że jej egzemplarz też zawyża.

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Już niedługo będziesz miała małą piłeczkę :) ale nie licz na to, że będzie lżej ;) dzieciaki rosną i coraz częściej będzie nas ciągnęło, strzykało itp .. Ale mimo wszystko lubię stan ciąży a w szczególności wygibasy małych lokatorów ;) i chociaż pod koniec bywa ten duży brzuszek czasami uciążliwy to po porodzie bardzo mi go brakowało :)

No to licze ze w koncu sie wyluzuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Kurcze muszę jutro na wizycie spytać lekarza o ten mój brzuch bo mnie martwi. Jak siedzę albo leżę to jest mięciutki, a jak tylko trochę pochodzę to zaraz się robi twardy i aż ciężko mi chodzić. Ostatnio byliśmy z M na zakupach i po odwiedzeniu dwóch sklepów miałam dość, musiałam usiąść bo mnie zginało aż. Jak mnie to chwyci to się nie umiem do końca wyprostować bo czuję, że zaraz mi brzuch pęknie, cały twardnieje jak kamień. Biorę magnez, ale średnio to pomaga. Boję się, żeby mi to szyjki nie skracało

No spytaj koniecznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz z Leosiem ulepic balwanka...
    ffbd30858fc06fd7med.jpg
    To ulepili...

Martchen, blubka, Kamilutek, Espera, bbee, Klaudia0727, marie_marie22, ag194, sylwucha89, Madu1611, Arwi, MEGI81, Kleopatra, Uszczesliwiona, Rudzik, amilka87, Maniuś, rybka33, monika_89 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha sudnie wygladałaś - a ten Twój mężczyzna wygląda mi na takiego trochę maminsynka :) hihihihihihihihi

malgorzatka199, Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    L4 dostał w klinice gdzie rodziłam a wystawił je lekarz który przeprowadzał CC. wystawione w dniu wypisu do domu :)

A rodzilas prywatnie czy w publicznrj placowce?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj nie miałam nawet chwili by wejść na bbf - zachciało mi się pizzy więc ją robiłam a potem ciasta z jabłkami więc tez je zrobiłam a potem jak młody miał drzemkę pojechaliśmy z mężem jak w każdy tydzień a duże spozywcze zakupy - zawsze chciałam mieć toster więc nie wyszłam ze sklepu dopóki go nie kupiłam - oczywiście mąż przeciwny ale sorki to ja płaciłam więc nie ma nic do gadania - wychodząc już ze sklepu zobaczyłam piękną chustę na zimę a że była przecena to oczywiście ją kupiłam - i tak poszło ponad 350 zł a i jeszcze kupiłam młodemu bluzę z przeceny za 25 zł z uszkami :) słodka
    ponieważ nie wiem kto we mnie siedzi nie kupiłam nic dla krecika - chciałam ale maz zaczął się wkurzać że po co , że nie ma sensu jak nie znamy płci

Dziewoje trzymajcie kciuki jutro idę prywatnie na połówkowe i może wreszcie zobaczę dzidziusia bo nikt mi go jeszcze nie pokazał - może gin da mi wydrukowaną focię i może wreszcie jutro dowiem się kto tam siedzi
    wizyta o 11 a ja już mam stresa

malgorzatka199, ag194, sylwucha89, Madu1611, Arwi, MEGI81, Kleopatra, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciuki za wizyte trzymam

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do porodów to jak ja dowiedziałm się o drugiej ciązy to wpadłam w panikę teraz też czasem wpadam bo pamiętam ten koszmar - wody odeszły nad ranem o 7 rano jechałam na szpital a młodego urodziłam 0:10 byłam wykończona na maxa - ból ogromny nie do opisania - masaż szyjki ( super się to nazywa masaż ja wyłam z bólu) nie chciała się rozwierac pomimo podania 3 razy oxy
    chodziłam ,skakałam na piłce itp i dupa potem już nie kontaktowałam z bólu tylko słyszałam głosy dookoła i mnóstwo ludzi - położna nacinała kroczę aż po samą dupę za przeproszeniem - dwie babeczki leżały mi na brzuchu i pchały młodego na zewnatrz a lekarz wyciągał go za głowę zassawką i miał tydzień taką dużą siną głowę- widziałam jak wszyscy byli spoceni - oj ciężko było - nawet potem polozna powiedziala mi ze nie pamietaja tak ciezkiego porodu sn i ze mlodemu tak skoczylo tetno ze bali sie o niego i nawet mi go nie polazali tylko takiego wymordowanego zabrali na godzine - potem mi go dali
    Gojenie krocza tez bylo koszmarne nie moglam usiasc na dupie bo wszystko bolalo ciagnelo - dochodzilam do siebie psychicznie prawie pol roku

Nie wiedzialam jak to jest teraz wiem i boje sie dwukrotnie bardziej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Rodziłam prywatnie ale wydaje mi się że w publicznym szpitalu też by wystawiono L4

Z tym publicznie to roznie jednak bywa... ale sprobowac nie zaszkodzi :)

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:37

malgorzatka199, Klaudia0727, Kamilutek, ag194, Madu1611, Arwi, MEGI81, Uszczesliwiona, Camilia, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki prośba gdyby któraś nie miała komu przekazać 1 % proszę o przekazanie Zuzi córeczce koleżanki która urodziła się chora :(

98cfdfb7f474eb25med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:38

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ