X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, Zyrcia jacy są Wasi synkowie? Bo myślę pomału nad imieniem dla małego i tak przewija mi się Nikodem i Leon ;)

Ja po powrocie do domu też nikogo nie chciałam. Wpadła moja siostra z mężem na dosłownie pół godzinki zobaczyć malutką i przywieźli moją mamę, która została u nas na noc, bo już nie miała jak wrócić do domu (80km). Wiecie co było najbardziej rozczulające? Jak się przebudziłam w nocy i poszłam zobaczyć do malutkiej, a moja mama spała przy jej łóżeczku na krześle... Iga od samego początku spała w swoim łóżeczku i w swoim pokoju.
    Tego widoku nigdy nie zapomnę, moja mama była taka przejęta, że taka mała kruszynka sama w wielkim łóżeczku, w wielkim pokoju śpi sama :)
    przez jakieś półtora tygodnia czy dwa nikt do nas nie przyjeżdżał i to było super. Ja chodziłam z cycakami na wierzchu, bo wietrzenie, bo z sutków lała się krew z ropą i nikt nam nie przeszkadzał. Na spokojnie uczyliśmy się swojego dziecka, a ona nas :)
    Teraz na pewno jakoś tydzień przed terminem, któraś z mam przyjedzie, bo jak się zacznie akcja to z kimś musi zostać Iga. Póżniej mąż weźmie te 2 tygodnie wolnego, a później... nie wiem, zobaczymy, chociaż ja też jak Symwucha zastanawiam się i jestem przerażona jak ogarnę dwójkę maluchów.

WreszcieMama, ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie nie wyobrażam nikogo w domu oprócz nas jak się Aurelka urodzi ;)

Dzisiaj od mamy dostałam jej dwa lumpeksowe łupy dla wnusi.

24ee13f4f80cc715med.jpg

fd70632f32542a18med.jpg

WreszcieMama, ag194, Arwi, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, monika_89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:39

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest Leon? Jezuu straszny :D haha
    Jest strasznis zywy, zawsze mowie ze on nie potrafii siedziec :D wszedzie go pelno, smieje sie szyderczo, przylazi mi dac cos sprobowac i w ostatniej chwili zabiera :D lazic zaczal jak mial 10mcy teraz to juz maratonczyk. Mowi do mnie mami, przytula sie, uwielbia dzieci.
    Jest idealny :D troche uparty osiol. Co bys chciala wiedzuec ? :D

Ju14, Kleopatra, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już prawie wszystkie ciuszki Kruszynki wyprane i wyprasowane, suszy się jeszcze tylko jeden bodziak granatowy.
    Oczywiście jak przystało na pierworódkę, miałam wielki dylemat, czy posortować je wg kolorów, czy wg rozmiarów - na razie stanęło na tym pierwszym, ale jeszcze się zobaczy, jak w końcu Chłop przywiezie tą szafę dla Małej, co to ją obiecał dwa miesiące temu przywieźć.

Na razie rzeczy dziecia są składowane w mojej szafie i wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb0faa1daaf1.jpg

Żeby nie było, że mi odwaliło teraz z układaniem ciuchów z powodu dzieciaka, wrzucam też zdjęcie moich ciuchów, te są z kolei posortowane wg rodzajów i kolorów:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/081513f06956.jpg
    Szlag mnie trafia, jak wiszą nierówno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 17:08

bbee, ag194, sylwucha89, WreszcieMama, Ju14, MEGI81, marie_marie22, Rudzik, Hope_, Anstice, Maniuś, rybka33, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże hormony mi buzują
    Ju14 jak napisałaś, że Twoja mama spała przy łóżku malutkiej, to mi łzy pociekły.
    Strasznie ostatnio się wzruszam. Nie mogę oglądać reklam nawet niektórych.
    Jak urodziła się moja siostrzenica miałam 12 lat i zasnęłam na krześle obok łózeczka, trzymając ją za rączkę. siostra zrobiła nam zdjęcie. takie zżyte do tej pory jesteśmy a młoda 11 lat ma i mnie kocha jak nie wiem co a ja ją. tak mi się przypomniało, więc Twoja mama pewnie jest dobrą Babcią

Ju14, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Lo matko! Ja tez nikogo nie chce w domu! A już na pewno nie teściowej!

WreszcieMama, Arwi lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Madu mi też jakoś ten czas ostatnio przyspieszył :) jeszcze praktycznie nie mam nic przygotowane a tu tylko 4 miesiące w najlepszym przypadku.. Na jedno się boję tego co nastąpi, jak Nikoś zareaguje na siostrę jak ogarnę sama dwójkę małych dzieci z czego przynajmniej jedno ma adhd ;) a na drugie jestem podekscytowana i nie mogę się doczekać aby poznać moją małą księżniczkę ;)

Ja tez jestem w plecy z przygotowaniami i mam takie same obawy jak Ty. Jak ja ogarnę dwoje maluchów. Mój synek ogólnie jest łatwy w obsłudze, że się tak wyrażę :) ale i tak nie będzie łatwo. Jednak bez wózka rok po roku się nie obędzie u mnie a nawet nie zaczęłam zgłębiać tematu. Kompletnie nie wiem co wybrać :O .
    I pomocy ze strony familii żadnej niestety, tylko na męża będzie można liczyć a un bidny jeszcze będzie w robocie będzie tyrać do tego :/ .

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 Nikoś jest boski. Ma zdecydowanie adhd, nie potrafi posiedzieć w miejscu dłużej niż kilka minut, cały czas biega i psoci ;) ale jest przy tym strasznie uroczy, zawsze jak idzie coś zbroić to upewnia się dwa razy czy nikt nie patrzy ;) szybko nabywa nowe umiejętności i mocno się denerwuje gdy mu coś nie wychodzi. Jest uparty i lubi rządzić a najlepiej się czuje wśród dużej liczby ludzi lubi tez wymuszać i ogólnie jest małym terrorystą. Jest bardzo towarzyski a jeszcze bardziej zazdrosny. I straszny pieszczoch z Niego uwielbia się do mnie przytulać i dawać buziaczki :) zdecydowanie nie ma łatwego charakteru ale nie da się z Nim nudzić :)

Widzę Zyrcia że nasze dzieci podobne charaktery mają ;)

Ju14 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:15

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja na męża nie mam co liczyć bo też od świtu do nocy w pracy. U mnie lepiej pod tym względem że niby mama i teściową mieszkają blisko ale zainteresowania mocnego nie wykazują, chyba że sama do nich pojadę.. Ale nie wiem jak malutka będzie znosila podróże samochodem. Też myślałam o wózku rok po roku ale kupię jednak dostawkę bo Nikos ma bunt na wózek i wszędzie na własnych nogach chce chodzić. Ale musimy dać jakoś radę bo jak nie my to kto ;)?

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Moja mama miała poród okropny . Rodziła 18h a pod koniec zaczełam się cofać w kanale rodnym i położna rzuciła się jej na brzuch i mnie wypychala . Urodziłam się z krwiakiem na głowie . Mama mówi że o bólu się szybko zapomina i ze jak kładą dziecko to tak jakby nigdy nie bolalo :p
    To ja miałam identycznie z Wiktorem. I miałam potem depresję. Mąż mnie wyciągnął.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • dewa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Jaki jest Leon? Jezuu straszny :D haha
    Jest strasznis zywy, zawsze mowie ze on nie potrafii siedziec :D wszedzie go pelno, smieje sie szyderczo, przylazi mi dac cos sprobowac i w ostatniej chwili zabiera :D lazic zaczal jak mial 10mcy teraz to juz maratonczyk. Mowi do mnie mami, przytula sie, uwielbia dzieci.
    Jest idealny :D troche uparty osiol. Co bys chciala wiedzuec ? :D
    Hahahha to akurat chyba nie kwestia imienia, ale genów :D Coś mi się wydaje, że rodzice też nie są spokojni i ponurzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 17:38

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie będzie wyjścia i trzeba będzie podołać choćby nie wiem co. Mój mały szkrab cztery dni temu skończył roczek i sam jeszcze nie chodzi. Przy meblach drepcze i na czworaka póki co. A po za tym to on z tych wózkowych jest. Doszłam do wniosku, że dostawka to może być dla niego za mało i lepiej będzie jak po prostu zainwestuje w wózek.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Qasha termometr jest w ofercie lidla gazetka ZDROWIE obowiązyująca od wczoraj. Ale zniknęła chyba ze strony.... W każdym razie wczoraj w lidlu były na bank.
    Ja nie kupiłam w końcu, bo dostanę za free od znajomego, który w lidlu pracuje. Znowu mi się udało :P

Julita, a kto wystawia to L4 i kiedy? Tzn np może być to lekarz przy wypisie ze szpitala,czy jak? Będę wdzięczna za info, mój chłop by na to poszedł bo tez ma firmę i byłoby to korzystne. a te 2 tygodnie tatusiowego moglibyśmy później na wakacje wykorzystać.

Wystawić opiekę na mamusię po porodzie może lekarz w szpitalu przy wypisie, lekarz ginekolog prowadzący ciążę, lekarz rodzinny.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    To ja miałam identycznie z Wiktorem. I miałam potem depresję. Mąż mnie wyciągnął.

Moja mama depresji nie miała ale przez to że miałam krwiaka to miała obsesję na moim punkcie i jak spalam to stala i pilnowala czy oddycham. Ale współczuję Ci bardzo bo z opowiadania mamy wiem że to niezły hardcore

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Co do opieki po porodzie to moge sie wypowiedziec na temat szpitala na Inflanckiej w Warszawie jesli kogos interesuje - Po cc maz moze dostac 2 tygodnie, po SN nic nie wystawiaja (sprawdzone info).

Jak nie chcą wystawić w szpitalu, to trzeba poprosić swojego ginekologa albo lekarza rodzinnego. Często lekarze odsyłają, a partner ma prawo do opieki nad mamą i dzieckiem po porodzie.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy temat na tapecie :) czy te dwa tygodnie męża to mają być od razu wystawione czy np może je wziąć po tyg od tego gdy urodzę? Tzn wiem ze chyba od razu jakby był przy mnie ale pytam z ciekawości jakie są możliwości.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:15

marie_marie22, Kleopatra, Spirit, MEGI81, bbee, WreszcieMama, Anstice, ag194, amilka87, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ciekawy temat na tapecie :) czy te dwa tygodnie męża to mają być od razu wystawione czy np może je wziąć po tyg od tego gdy urodzę? Tzn wiem ze chyba od razu jakby był przy mnie ale pytam z ciekawości jakie są możliwości.
    oj nie wiem jaki jest termin mi sie wyadje ze po wyjsciu ze szpitala od koljnego dnia. No ale moge sie mylic :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ