MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
GoNia1979 wrote:Witajcie dziewczyny... moja dluga nie obecność spowodowana jest zlym samopoczuciem i problemami osobistymi..nerwy daja sie we.znaki brzuch boli ale Oli fika koziolki juz coraz czesciej i intensywniej..
Czytam was intensywnie gratuluje pieknych dzidzi
Witam nowe.dziewczyny
Zazdroszcze tak dalekich postepow zwiazanych z wyprawka.. u mnie.z nia cienko ale nadrobimy...
W czwartek wybieram sie na polowkowe badanie.. jutro zaczynamy 22 tydzien a to my z dzisiaj..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/284dbc0f8bc3.jpg
Gonia bidulko trzymaj się kochana
GoNia1979 lubi tę wiadomość

Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
A przepraszam muszę sprostować przsługłuje 60 dni opieki w przypadku dziecka lub żony opiekującej się dzieckiem, która zachorowała. Tu macie link do ustawy, tj. Rozdział 7
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19990600636Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:58
Anstice, MEGI81, Kamilutek, monika_89 lubią tę wiadomość

-
sylwucha89 wrote:
Madu a Ty jeszcze karmisz piersią?
Już nie karmię. Przestałam około dwóch miesięcy temu. W sumie to Synek sam się odstawił tzn zauważyłam, że ciumkał cyca jak smoczka ale nie wyciągał mleka. Chyba przestało mu smakować (nawet odważyłam się spróbować kilka kropelek i było takie słono niedobre). Sory za opis, wiem że dla niektórych to obrzydliwe ale musiałam sama się przekonać co i jak z pokarmem. Pozwoliłam się dalej używać jako smoczek a po jakichś dwóch tygodniach mały sam zrezygnował i zasypiał bez ciumkania przytulony do mnie. Także odstawianie poszło łatwo, lekko i bez stresu.
Gonia, dużo sił dla Ciebie, trzymaj się i oby się wszystko szybko "ponaprawiało" !
GoNia1979, sylwucha89, monika_89 lubią tę wiadomość

-
KAMILUTEK też lubie takie porządki i też segreguje kolorami

SYLWIA trzymam jutro kciuki!
FORBIDEN też mam tak jak ty mięciutki i niewielki brzuszek a jak idę np. na zakupy to wypina mi się jest twardy .... ostatnio byłam u gina wszystkie badania ok i wyszlo mi z głowy oby zapytać więc czekam na info od ciebie!
SUPER MACIE BRZUCHY!
Nadrobiłam czytania cały dzień uuu sporo
dobrze wiedzieć z L4 dla męża!
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Oj... Moja garderoba nie pogniewałaby się jakbyście wpadły do niej i podporządkowały... Porządek w garderobie to plan na nadchodzący tydzień. Co kilka miesięcy musze go robić... Jakoś nie chce się dłużej utrzymać...
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Gonia, trzymaj sie kochana

Mnie dopadło chorobsko. Boli gardlo i jestem zasmarkana
Mnie porod przeraza. Tzn corke 18scie lat temu rodzilam naturalnie
Bolało i nie bylo opcji znieczulenia... tylko oxy
Przeżyłam to strasznie i na widok kobiety w ciąży miałam drgawki
Druga ciąża cc i bolał juz po ale dało sie znieść
Teraz chyba cc czekam na potwierdzenie we wtorek lekarza
Marie ja rozpatrywalam dostawke ale nie ma sensu. Maky bedzie z nami w pokoju wiec nie bede zagracac
Na dole bede miala leżaczek tini love właśnie mama napisala, ze nam kupuje w prezencie. Takze kosze odpadaja bo nie ma sensu kupować tego nie wiadomo ile a z tego co patrze tini love nadaje sie super zeby maly jak cos przysnal w nim
Madu, zrezygnowałam całkiem z joolz bo kolory ktore pozostały w sprzedaży nie podobaja mi sie
Bylam dzis na nowo oglądać John lewis wozki i mam jeden wielki balagan w glowie po raz kolejny
Icandi
Silver cross
Bugaboo
a moze stokke kazdy z nich ma cos w sobie co mi sie podoba
Zakochałam sie w bugaboo cameleon ale cene za nowy model 1000£ juz jest mocno przesadna
Po prostu nie mam pomysłu na wózek
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Gonia, trzymaj się cieplutko :*
Dziś do Nas w gości przyjechali znajomi mojego chłopa i okazało się, że jego kolegi narzeczona jest w ciąży z terminem na początek maja, dwa tygodnie dłużej jest w ciąży ode mnie
I tak sobie pogadałyśmy, okazało się, że też chcą mieć córkę Anastazje albo Michalinę haha
No i miałam okazję zapytać jak to jest u Nas w szpitalu z porodówką bo okazało się, że jej lekarz prowadzący przyjmuje u Nas w szpitalu 
Powiem Wam, że ja tak przeżywam moją ciąże, a ona podchodzi do tego na takim luzie, że nawet jej tego zazdroszczę :o

👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Anstice, Forbiden - ja miałam w sumie podobnie, przy czym przy czwartkowej wizycie lekarka podczas nadania wyłapała napiętą macicę, może nie kamień ale jednak stosunkowo twarda była.
na chwilę obecną leżenie, leżenie i jeszcze raz leżenie i liczenie jak często się pojawia. Jeżeli za często to wejdą leki.
Takie częste spinanie (twardnienie brzucha) może doprowadzić do skrócenia szyjki.. więc chyba lepiej się pooszczędzać dla dobra dzieciaczków -
Anstice, Forbiden - mi też spinał się brzuch w 18 tygodniu, dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział, że mam czekać do wizyty i brać No spe (40mg)... ale martwiłam się bo co nie zrobiłam to skała :o w 19 tyg miałam wizytę i okazało się, że taki urok ciąży bo dzidzia super zdrowa, szyjka zamknięta i twarda. Mój doktor powiedział, że taki urok ciąży, więc może u Was też nic groźnego się nie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 22:21

👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Trzymamy!!! Spróbuj odpocząć :*Anya wrote:O 6 rano wyjazd na trzecie badanie prenatalne...nerwy straszne...wizyta jutro o 10:40 trzymajcie kciuki...zobaczymy jak to jest z tym rozszczepem wargi i serduszkiem...
dobrej nocy dziewczyny ..bo ja to chyba nie zasnę
-
Anya wrote:O 6 rano wyjazd na trzecie badanie prenatalne...nerwy straszne...wizyta jutro o 10:40 trzymajcie kciuki...zobaczymy jak to jest z tym rozszczepem wargi i serduszkiem...
dobrej nocy dziewczyny ..bo ja to chyba nie zasnę
Trzymam kciuki by wszystko bylo ok...
By rozszczep okazal sie tylko kosmetyczny a wada serduszka tak lekka jak moja.. bo z wieloma wadami mozna żyć a dzis medycyna poszla tak do przodu ze wszystko skonczy sie dobrze. -
Ja też miałam kiedyś ale po porodowej na szczęście nie doświadczyłam.Klaudia0727 wrote:Właśnie dziewczyny myślicie że jak ktoś wcześniej chorował na depresję to większe prawdopodobieństwo że będzie miał ją pi porodzie ? Miałam depresję i trochę się boję że mnie coś trafi
-
Anya trzymaj się i daj znać po wizycie. Wszystkie będziemy z Wami myślami. Musi być wszystko dobrze.
GoNia1979 niech szybko rozwiążą się Twoje problemy. Życzę Ci dużo spokoju dla Ciebie i Maluszka w brzuszku.
Wszystkim jutro wizytującym życzę powodzenia i czekam na same dobre wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 22:31
-
Natalia ja też mam wszyskie badania bez zarzutu moze tak jak twój dr powiedział urok ciąży.
Martchen jak coś tak jak piszesz zgłoszę się do dr na konsultacjie i zobaczymy....
Mi lekarz jak badał szyjkę powiedział że widać że leniuchujemy zinterpretowałam to tak że nie przeciążam się wię jest ok
i serio leniuchuje mój mąż nakazuje mi ćwiczyć ale się boję chociaż jak wychodze na miasto to do autobusu biegnę...
jak wylecze uszy ktore od 1.5 miesiąca mnie bolą mam infekcje i zwezenie kanału słuchowego to jak lekarz pozwoli w lutym zapisze sie na basen.
ANYA będzie dobrze! Nie martw ! Trzymam kciuki
-
Anya, trzymam kciuki

Sylwia, powodzenia jutro na połówkowym, może dowiesz się kto u Ciebie siedzi w brzuszku! Trzymam kciuki!!
Anstice, może to są te skurcze przygotowujące do porodu, podobno może być takich około 10 dziennie i to jest normalne.
👧 05.2017r.
👶 05.2022r.