X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee jestem jestem znalazalm sily by napisac..
    Milo ze sie martwisz o mnie..

bbee lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:16

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka o taki
    https://www.olx.pl/i2/oferta/fiat-marea-1-9-jtd-2002-r-okazja-CID5-IDhBsxJ.html#:e2c01238e8

Dzięki za opinie o tych wkładkach :) własnie tak mówię, zostawie je, może nawet szczególnie się nie przydadzą
    Mam nadzieję, że zawmówienie z apteki będzie jutro rano rzeczywiście do odbioru :)

Uska zdrówka

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    A ja napiszę ze jak z początku miałam wkładki były fajne ale potem trafiłam juz na jakąś felerna serię i gowno takie ze przenioslam się na nuka :)

Laktator to mam tylko elektryczny i jestem zadowolona z niego :)

Podkłady to chodzi dla dzieciaczków :) to mam z canpola wielorazowy i jestem zadowolona :) nie rwie się itd ale akurat ich nie ma w gemini
    właśnie z canpola ten wielorazowy też zamówiłam i kilka jednorazowych. Mam nadzieję, że metodą prób i błędów nauczę się co się opłaca kupić.:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wizytujace dziś mamusie, trzymam za Was kciuki.
    Za mnie też trzymajcie.Wizytę mam na 14.30. Ciekawa jestem czy Lenka dalej jest Lenką :D

Buziaki i samych dobrych wieści :***

Edit.A macie kontakt z Toską, co u niej???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 09:05

ag194, blubka, sylwucha89, amilka87, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya powodzenia

Ja nie śpię od 4 takiego mam stresa a jak się boję to mam mdłości - bleee

dam znać jak będę po - zmykam bo muszę ogarnąć młodego bo zostaje z teściową na chwilę

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle trzymam kciuki :)

Mabelle lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kilka stron wcześniej, któraś z was pisała, że bierze coś na zbicie temperatury, czy mogę prosić o powtórzenie cóż to było, PARACETAMOL?? jak często można to brać?

chciałabym jeszcze zapytać o poradę. za chwilę idę do lekarza rodzinnego aby mnie osłuchał i dał jakieś tabletki gdyby mi się pogorszyło, czy powinnam skonsultować to co przypisane mi rodzinny z ginekologiem czy rodzinny raczej zna się co można a co nie?
    Mój rodzinny się nie zna i w poprzedniej ciąży zanim mi coś przepisał to najpierw poszedł do apteki zapytać farmaceutę co kobieta w ciąży może wziąć :-) :P

julita, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol mi kazał brać i rodzinny i ginekolog 3 razy dziennie. Ja wszystkie leki konsultuję z ginekologiem.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    tego się obawiam ;) spróbuję raczej dodzwonić się do gina, najważniejsze aby zbić temperaturę!
    To pewnie będzie najlepsze rozwiązanie :-)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kilka stron wcześniej, któraś z was pisała, że bierze coś na zbicie temperatury, czy mogę prosić o powtórzenie cóż to było, PARACETAMOL?? jak często można to brać?

chciałabym jeszcze zapytać o poradę. za chwilę idę do lekarza rodzinnego aby mnie osłuchał i dał jakieś tabletki gdyby mi się pogorszyło, czy powinnam skonsultować to co przypisane mi rodzinny z ginekologiem czy rodzinny raczej zna się co można a co nie?

Paracetaol mi mój rodzinny mówił, że 2-3 razy na dobę nie dłużej niż 3 dni to dawka bezpieczna. I musi być minimum 4 h przerwy pomiędzy tabletkami. Mój rodzinny akurat daje radę ;) mi najbardziej w ciąży pomaga miód cytryna i czosnek.

julita lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore paracetamolu ani nie daje Leonowi od kiedy przeczytalam jakis artykul :p
    Nie chce siac burzy ale moze spytajcie lekarza czy w takich przypadkach mozna brac nurofen ?

• bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia, trzymaj się, ja mam mdłości też już, a wizyta dopiero jutro...

Dziecko na mnie wymuszać próbuje i doprowadza mnie tym do szału. Dzisiaj nie poszła do przedszkola, bo ja nie przejdę takiej drogi w dwie strony, mąż po nocce śpi i jeszcze musi zaraz wstać, bo musi do dentystki lecieć, bo ostatnio miał robioną taką licówkę i mu się odkleiła. W każdym razie dziecko wstało (dopiero co) i już mi płacze o telewizor, już mnie zaczyna to wkurzać, za dużo jej pozwalamy oglądać tv. Do tego od razu zaczyna płacz i szantaż, a na to już w ogóle nie pójdę. W końcu jak się uspokoiła, to się zgodziłam na pół godziny tv, a potem sprzątanie pokoju i chowanie swoich ciuchów upranych.

julita, Ciebie też choroba złapała? Widzę, że co raz więcej z nas łapie coś :( My na razie dzięki Bogu zdrowi. Rok temu przechodziłam przez straszną grypę, nie chciałabym w ciąży tego powtarzać.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rynekaptek.pl/farmakologia/paracetamol-moze-byc-szkodliwy-dla-neurorozwoju-dzieci,14803.html

Nie moge znalezc tych badan o ktore wtedy czytalam ale google tez juz o tym wspomina.
    Leon bierze tylko nurofen jak juz musi, ja u siebie goraczki nigdy nie zbijam, jak juz to biore chlodniejsza kapiel.
    Tylko mnie nie hejtujcie :p bo juz na innym forum mi sie za to kieys dostalo, nie strasze tylko dziele sie tym co mi wpadlo w rece.

• dewa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace!

Sylwia, no jak dzisiaj to juz na pewno zobaczysz Krecika! :)

Julita, to byl paracetamol, na pewno. Teoretycznie lekarz rodzinny powinien wiedziec, czego nie mogą kobiety w ciązy. W praktyce, zadzwon do gina :D Chłodne okłady na kark albo łydki też nie zaszkodzą. I najlepiej jak zalegniesz w wyrku i sie wypocisz. Z wlasnego doswiadczenia polecam zalać łyżeczkę majeranku wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić i wypić. Ja po tym topiłam sie we własnym lozku...a majeranek w ciazy jest dozowolony. Zdrowka! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam pytanie do Mamuś...po jakim czasie od urodzenia dziecka rodzi się łożysko? To też boli czy w porównaniu z Dzieckiem to pikuś? Ile trwa taka akcja?

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:39

MEGI81 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam lozysko jak juz Leon wisial u mnie na cycu i to musialo by c jakos zaraz po porodzie dziecka, nie zwrocilam na to szczegolnej uwagi czylo to nic strasznego a juz na pewno nie bolalo wcale. W ogole dla mnie najgorsze z porodu bylo dla mnie szycie. Nie wiem czy nie dzialalo znieczulebie czy mi nie dali, pamietam to jak przez mgle, poprosilam zeby Leona na vhwile zabrali bo sie balam ze go wypuszcze czy cos i w ogole to jakies traumatyvzne bylo ;p

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    O 6 rano wyjazd na trzecie badanie prenatalne...nerwy straszne...wizyta jutro o 10:40 trzymajcie kciuki...zobaczymy jak to jest z tym rozszczepem wargi i serduszkiem...:( dobrej nocy dziewczyny ..bo ja to chyba nie zasnę

Trzymam kciuki! Obyś przywiozła jak najlepsze informacje.
    GoNia dla Ciebie też mnóstwo pozytywnej energii, oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli!
    Amilka, Sylwucha, Sylwia, Mabelle powodzenia na wizytach :) W sumie to mogłyśmy przyjmować zakłady, kto siedzi w brzuchu u Sylwii, obstawiam Kreciczkę :)
    Carolina wrote:
    Marie ja rozpatrywalam dostawke ale nie ma sensu. Maky bedzie z nami w pokoju wiec nie bede zagracac
    Na dole bede miala leżaczek tini love właśnie mama napisala, ze nam kupuje w prezencie. Takze kosze odpadaja bo nie ma sensu kupować tego nie wiadomo ile a z tego co patrze tini love nadaje sie super zeby maly jak cos przysnal w nim

Ja się zarzekałam, że nie będę zagracać mieszkania niepotrzebnymi rzeczami dla Malucha, w sumie na dole może dziecię spać w gondoli wózka na przykład, ale tak mi się podobają kołyski starocie, że sobie nie odmówię :) Zwłaszcza że na flohmarktcie można czadową wciągnąć za 20 Euro :)
    Materacyk, prześcieradła i inne ustrojstwa tekstylne w stylu otulacze czy poduszki uszyje mi mama z tych ton materiału bawełnianego, który zalega u niej w magazynie, więc mogę poszaleć.
    Zyrcia wrote:
    Nie moge znalezc tych badan o ktore wtedy czytalam ale google tez juz o tym wspomina.
    Leon bierze tylko nurofen jak juz musi, ja u siebie goraczki nigdy nie zbijam, jak juz to biore chlodniejsza kapiel.
    Tylko mnie nie hejtujcie :p bo juz na innym forum mi sie za to kieys dostalo, nie strasze tylko dziele sie tym co mi wpadlo w rece.

Zyrcia, nie wiem, jak z Paracetamol wpływa na małe dzieci, ale na pewno wpływa źle na dorosłych biorących go na alkoholowy ból głowy - nie wolno go brać na kaca! Mój brat się tym zajmował zawodowo. Podczas rozkładu paracetamolu dochodzi do produkcji jakichś związków, które w połączeniu z alkoholem etylowym zwiększają wielokrotnie ryzyko uszkodzenia wątroby. Sorry że tak niekonkretnie piszę ale nie pamiętam szczegółów; mój brat pracuje w laboratorium przyszpitalnym i jest analitykiem medycznym z I stopniem specjalizacji, więc mu wierzę.
    Więc skoro Paracetamol wpływa źle w tym przypadku, to wcale nie jest powiedziane, że w pozostałych jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 10:26

GoNia1979, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    http://www.rynekaptek.pl/farmakologia/paracetamol-moze-byc-szkodliwy-dla-neurorozwoju-dzieci,14803.html

Zyrcia w ciazy paracetamol jest bezpieczniejszy. A nurofenu bezwzglednie nie mozna podawac w 3 trymestrze i pozniej do 3 miesiaca zycia.

Ju14 lubi tę wiadomość

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ