MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malgorzatka o taki
https://www.olx.pl/i2/oferta/fiat-marea-1-9-jtd-2002-r-okazja-CID5-IDhBsxJ.html#:e2c01238e8
Dzięki za opinie o tych wkładkachwłasnie tak mówię, zostawie je, może nawet szczególnie się nie przydadzą
Mam nadzieję, że zawmówienie z apteki będzie jutro rano rzeczywiście do odbioru
Uska zdrówka -
mon!ta^ wrote:A ja napiszę ze jak z początku miałam wkładki były fajne ale potem trafiłam juz na jakąś felerna serię i gowno takie ze przenioslam się na nuka
Laktator to mam tylko elektryczny i jestem zadowolona z niego
Podkłady to chodzi dla dzieciaczkówto mam z canpola wielorazowy i jestem zadowolona
nie rwie się itd ale akurat ich nie ma w gemini
-
Wszystkie wizytujace dziś mamusie, trzymam za Was kciuki.
Za mnie też trzymajcie.Wizytę mam na 14.30. Ciekawa jestem czy Lenka dalej jest Lenką
Buziaki i samych dobrych wieści :***
Edit.A macie kontakt z Toską, co u niej???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 09:05
ag194, blubka, sylwucha89, amilka87, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
julita wrote:kilka stron wcześniej, któraś z was pisała, że bierze coś na zbicie temperatury, czy mogę prosić o powtórzenie cóż to było, PARACETAMOL?? jak często można to brać?
chciałabym jeszcze zapytać o poradę. za chwilę idę do lekarza rodzinnego aby mnie osłuchał i dał jakieś tabletki gdyby mi się pogorszyło, czy powinnam skonsultować to co przypisane mi rodzinny z ginekologiem czy rodzinny raczej zna się co można a co nie?julita, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
julita wrote:kilka stron wcześniej, któraś z was pisała, że bierze coś na zbicie temperatury, czy mogę prosić o powtórzenie cóż to było, PARACETAMOL?? jak często można to brać?
chciałabym jeszcze zapytać o poradę. za chwilę idę do lekarza rodzinnego aby mnie osłuchał i dał jakieś tabletki gdyby mi się pogorszyło, czy powinnam skonsultować to co przypisane mi rodzinny z ginekologiem czy rodzinny raczej zna się co można a co nie?
Paracetaol mi mój rodzinny mówił, że 2-3 razy na dobę nie dłużej niż 3 dni to dawka bezpieczna. I musi być minimum 4 h przerwy pomiędzy tabletkami. Mój rodzinny akurat daje radęmi najbardziej w ciąży pomaga miód cytryna i czosnek.
julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwia, trzymaj się, ja mam mdłości też już, a wizyta dopiero jutro...
Dziecko na mnie wymuszać próbuje i doprowadza mnie tym do szału. Dzisiaj nie poszła do przedszkola, bo ja nie przejdę takiej drogi w dwie strony, mąż po nocce śpi i jeszcze musi zaraz wstać, bo musi do dentystki lecieć, bo ostatnio miał robioną taką licówkę i mu się odkleiła. W każdym razie dziecko wstało (dopiero co) i już mi płacze o telewizor, już mnie zaczyna to wkurzać, za dużo jej pozwalamy oglądać tv. Do tego od razu zaczyna płacz i szantaż, a na to już w ogóle nie pójdę. W końcu jak się uspokoiła, to się zgodziłam na pół godziny tv, a potem sprzątanie pokoju i chowanie swoich ciuchów upranych.
julita, Ciebie też choroba złapała? Widzę, że co raz więcej z nas łapie cośMy na razie dzięki Bogu zdrowi. Rok temu przechodziłam przez straszną grypę, nie chciałabym w ciąży tego powtarzać.
-
nick nieaktualnyhttp://www.rynekaptek.pl/farmakologia/paracetamol-moze-byc-szkodliwy-dla-neurorozwoju-dzieci,14803.html
Nie moge znalezc tych badan o ktore wtedy czytalam ale google tez juz o tym wspomina.
Leon bierze tylko nurofen jak juz musi, ja u siebie goraczki nigdy nie zbijam, jak juz to biore chlodniejsza kapiel.
Tylko mnie nie hejtujcie :p bo juz na innym forum mi sie za to kieys dostalo, nie strasze tylko dziele sie tym co mi wpadlo w rece. -
Kciuki za wizytujace!
Sylwia, no jak dzisiaj to juz na pewno zobaczysz Krecika!
Julita, to byl paracetamol, na pewno. Teoretycznie lekarz rodzinny powinien wiedziec, czego nie mogą kobiety w ciązy. W praktyce, zadzwon do ginaChłodne okłady na kark albo łydki też nie zaszkodzą. I najlepiej jak zalegniesz w wyrku i sie wypocisz. Z wlasnego doswiadczenia polecam zalać łyżeczkę majeranku wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić i wypić. Ja po tym topiłam sie we własnym lozku...a majeranek w ciazy jest dozowolony. Zdrowka!
-
nick nieaktualnyJa rodzilam lozysko jak juz Leon wisial u mnie na cycu i to musialo by c jakos zaraz po porodzie dziecka, nie zwrocilam na to szczegolnej uwagi czylo to nic strasznego a juz na pewno nie bolalo wcale. W ogole dla mnie najgorsze z porodu bylo dla mnie szycie. Nie wiem czy nie dzialalo znieczulebie czy mi nie dali, pamietam to jak przez mgle, poprosilam zeby Leona na vhwile zabrali bo sie balam ze go wypuszcze czy cos i w ogole to jakies traumatyvzne bylo ;p
-
Anya wrote:O 6 rano wyjazd na trzecie badanie prenatalne...nerwy straszne...wizyta jutro o 10:40 trzymajcie kciuki...zobaczymy jak to jest z tym rozszczepem wargi i serduszkiem...
dobrej nocy dziewczyny ..bo ja to chyba nie zasnę
Trzymam kciuki! Obyś przywiozła jak najlepsze informacje.
GoNia dla Ciebie też mnóstwo pozytywnej energii, oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli!
Amilka, Sylwucha, Sylwia, Mabelle powodzenia na wizytachW sumie to mogłyśmy przyjmować zakłady, kto siedzi w brzuchu u Sylwii, obstawiam Kreciczkę
Carolina wrote:Marie ja rozpatrywalam dostawke ale nie ma sensu. Maky bedzie z nami w pokoju wiec nie bede zagracac
Na dole bede miala leżaczek tini love właśnie mama napisala, ze nam kupuje w prezencie. Takze kosze odpadaja bo nie ma sensu kupować tego nie wiadomo ile a z tego co patrze tini love nadaje sie super zeby maly jak cos przysnal w nim
Ja się zarzekałam, że nie będę zagracać mieszkania niepotrzebnymi rzeczami dla Malucha, w sumie na dole może dziecię spać w gondoli wózka na przykład, ale tak mi się podobają kołyski starocie, że sobie nie odmówięZwłaszcza że na flohmarktcie można czadową wciągnąć za 20 Euro
Materacyk, prześcieradła i inne ustrojstwa tekstylne w stylu otulacze czy poduszki uszyje mi mama z tych ton materiału bawełnianego, który zalega u niej w magazynie, więc mogę poszaleć.
Zyrcia wrote:Nie moge znalezc tych badan o ktore wtedy czytalam ale google tez juz o tym wspomina.
Leon bierze tylko nurofen jak juz musi, ja u siebie goraczki nigdy nie zbijam, jak juz to biore chlodniejsza kapiel.
Tylko mnie nie hejtujcie :p bo juz na innym forum mi sie za to kieys dostalo, nie strasze tylko dziele sie tym co mi wpadlo w rece.
Zyrcia, nie wiem, jak z Paracetamol wpływa na małe dzieci, ale na pewno wpływa źle na dorosłych biorących go na alkoholowy ból głowy - nie wolno go brać na kaca! Mój brat się tym zajmował zawodowo. Podczas rozkładu paracetamolu dochodzi do produkcji jakichś związków, które w połączeniu z alkoholem etylowym zwiększają wielokrotnie ryzyko uszkodzenia wątroby. Sorry że tak niekonkretnie piszę ale nie pamiętam szczegółów; mój brat pracuje w laboratorium przyszpitalnym i jest analitykiem medycznym z I stopniem specjalizacji, więc mu wierzę.
Więc skoro Paracetamol wpływa źle w tym przypadku, to wcale nie jest powiedziane, że w pozostałych jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 10:26
GoNia1979, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyzyrcia wrote:http://www.rynekaptek.pl/farmakologia/paracetamol-moze-byc-szkodliwy-dla-neurorozwoju-dzieci,14803.html
Nie moge znalezc tych badan o ktore wtedy czytalam ale google tez juz o tym wspomina.
Tylko mnie nie hejtujcie :p bo juz na innym forum mi sie za to kieys dostalo, nie strasze tylko dziele sie tym co mi wpadlo w rece.
Zyrcia w ciazy paracetamol jest bezpieczniejszy. A nurofenu bezwzglednie nie mozna podawac w 3 trymestrze i pozniej do 3 miesiaca zycia.Ju14 lubi tę wiadomość