MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak pech to pech
mam taki katar, że mi się normalnie strumieniem leje... A na 13 wizyta u gina i potem muszę iść do dentysty, bo mam plombę tymczasową i coś mnie zaczyna ćmić, a wolę to zdusić od razu niż się męczyć. No ale jak ja taka zakatarzona się dentyście pokażę? A on niestety tylko dzisiaj może mnie przyjąć... Sama już nie wiem co robić
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, Anya musi być dobrze!28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Doradźcie Dziewczyny, jak sobie radzić z bezsennością? Od paru tygodni strasznie źle mi się śpi, budzę się o 2, zasypiam przed świtem, a za chwilę muszę wstawać do roboty. Jestem wykończona. Nic nie pomaga, nie śpię w ciągu dnia, żeby pójść do łóżka odpowiednio zmęczona, ale to na nic. Już nie mam pomysłu, co z tym robić.
I jeszcze jedno mnie dręczy - piszecie do napinaniu się macicy, a ja nie wiem, co to dokładnie jest. Czy to, że wieczorem zawsze mam strasznie "opiętą" skórę na brzuchu i wywalona jestem jak w 9 miesiącu świadczy o tym, że za bardzo się przemęczam w ciągu dnia? W sumie to tryb życia mam taki jak zawsze, może trochę wolniej się poruszam i co 15 minut latam do kibelka, ale poza tym nic się nie zmieniło. Może powinnam się bardziej oszczędzać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 10:31
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Julita mi akurat nie był w ciąży potrzebny bo gorączka się nie rozkreciła. Ale przy zapaleniu piersi podczas kp dawał radę w tych dawkach co wyżej pisałam.
Zyrcia u niemowlaków ibuprofen jest bardziej niewskazany podobno. Mój Nikos akurat wziął jeden czopek paracetamolu i po jednej dawce paracetamolu i nurofenu przez 1,5 roku więc luz. Jak ze wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek w nadmiarze każdy lek może wywołać reakcję niepożądane. Nie jestem zwolennikiem faszerowania lekami przy zwykłym przyziebieniu lub wirusie szczególnie amtybiotykami, ale jak już byłoby niebezpiecznie to oczywiście podalabym bez zawachania. -
Kamilutek wrote:Doradźcie Dziewczyny, jak sobie radzić z bezsennością? Od paru tygodni strasznie źle mi się śpi, budzę się o 2, zasypiam przed świtem, a za chwilę muszę wstawać do roboty. Jestem wykończona. Nic nie pomaga, nie śpię w ciągu dnia, żeby pójść do łóżka odpowiednio zmęczona, ale to na nic. Już nie mam pomysłu, co z tym robić.
I jeszcze jedno mnie dręczy - piszecie do napinaniu się macicy, a ja nie wiem, co to dokładnie jest. Czy to, że wieczorem zawsze mam strasznie "opiętą" skórę na brzuchu i wywalona jestem jak w 9 miesiącu świadczy o tym, że za bardzo się przemęczam w ciągu dnia? W sumie to tryb życia mam taki jak zawsze, może trochę wolniej się poruszam i co 15 minut latam do kibelka, ale poza tym nic się nie zmieniło. Może powinnam się bardziej oszczędzać?
Na bezsenność polecam metodę 4-7-8, mi czasem pomagaw poprzedniej ciąży jej nie znałam i nie spałam bardzo dłuuuugo, zresztą pisałam już o tym kiedyś
malgorzatka199, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
Kamilutek, a próbowałaś tych wszystkich rytuałów przed snem? Wietrzenie pokoju, żadnego telefonu czy innych tabletów, nic co może Cię rozpraszać. Ciepłe mleko z rozgniecionym bananem i cynamonem? Cisza i spokój, ewentualnie książka?
Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalgorzatka199 wrote:Zyrcia w ciazy paracetamol jest bezpieczniejszy. A nurofenu bezwzglednie nie mozna podawac w 3 trymestrze i pozniej do 3 miesiaca zycia.
Moze sa jakies inne leki, lub ziola ktore moze brac ciezarna zeby zbic goraczke. Niie wiem, wiem co lekarze mowia na ten temat i ze zalecaja paracetamol ale ja to lekarza srednio ufam :p wiec jak nie musze to nic nie biore :p
Z drugiej strony na pewno jak raze w ciazy przy goraczce sie wezmie pewbie nic sie nie stanie -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wieści, nie ma innej opcji
Gonia super, że się odezwałaś i mam nadzieję, że problemy szybko się rozwiążą
Aga gratuluje zakupu auta!
Chorym dziewczynom życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia!
Mi gin przy przeziębieniu powiedziała, że w razie wysokiej gorączki mam brać apap, na szczęście u mnie temperatuta nie przekroczyła 37,7 st., więc obyło się bez. A co do lekarza, to rodzinny teoretycznie powinien wiedzieć co dać ciężarnej, ale w praktyce to już może być różnie, ja bym skonsultowała zapisane leki z ginem.
Dziewczyny powiedzcie mi tak realnie jakie ilości, jakich ciuszków będą mi potrzebne, bo mam mętlik w głowie, mój P. mówi, że przesadzam. Nie chce kupić ogromnej ilości żeby połowy nie założyć ale też nie chcę prać codziennie. Wstępnie myślałam żeby kupić 8 kompetów na 56, na które będą się składać pajace albo body+półśpiochy albo kaftaniki+śpiochy i 10 kompletów na 62, czy to dużo/mało, czy dokupić jakieś dodatkowe body np. Ile Wy macie czy planujecie mieć?GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O jak pojawiło sieytanie o rodzinie łożyska to dorzucę swoje dziwne pyranie w podobnym klimacie. Kiedy zaczyna się krwawi po cc? Po sn no to wiem ze od razu a cc? Bo przeraża mnie wizja tych kilku godzin leżenia po cc bez ruchu i leżenia w kałuży krwi bo nie można wstać się przebrać.
Wiem że głupie pytanie, no ale nie wiem2017 #1
2019 #2
-
Dewa łożysko urodziłam parę minut po porodzie nawet nie poczułam
szycie to też dla mnie był relaks mimo że bez znieczulenia jedynie gaz dostałam, w porównaniu do wielugodzinnych skurczy krzyżowych to reszta wraz z wielkim finałem było dla mnie niczym strasznym
Kamilutek ja też obstawiam dziewczynkę i to strasznie wstydliwąa na bezsenność w nocy polecam zwolnienie lekarskie
odejdzie Ci trochę stresów i zawsze po nie przespanej nocy możesz odespać w dzień
Rudzik lubi tę wiadomość
-
malgorzatka199 wrote:Co to za metoda?
-
Cześć babeczki,
Powodzenia dla wizytujących
Straszna ciekawość mnie zżera co Sylwia "wychodowalaś" ale przeczuć nie mam żadnych czy chłopiec czy dziewczynka. Słaba jestem w zgadywankami.
Jadę właśnie do pracy. Pierwszy dzień po ponad rocznej przerwie. Rany, jak mi się nie chce!!! RATUNKU!!!
-
Gaja ja mam bardzo mało, musiałabym policzyć ale ok 10 body na rozmiar, z 3 komplety dopasowane i z 3 spodenki miękkie. kilka ald to dosliwnie kilka moze po 4 bodh i 4 spod3nki uzywane od kogos, nawet nie siem czy 56 czy 62 czy wieksze. Wychodzę z założenia ze najwyżejdokupie online z hm np jak nie bede nadążać z praniem Plus zakładam ciepłe Lato więc body plus puelucha wystarczy2017 #1
2019 #2
-
dewa wrote:Kamilutek, a próbowałaś tych wszystkich rytuałów przed snem? Wietrzenie pokoju, żadnego telefonu czy innych tabletów, nic co może Cię rozpraszać. Ciepłe mleko z rozgniecionym bananem i cynamonem? Cisza i spokój, ewentualnie książka?
Wietrzenie pokoju zawsze jest, mleko da się zrobić, cisza jest, książka jest (choć ostatnio nie chce mi się czytać, a mam takie fajne książki wypożyczone...), ale jeśli chodzi o promieniowanie z urządzeń obsługiwanych wieczorową porą, to najpierw musiałabym pójść na odwyk od forum
Ale może rzeczywiście spróbuję odstawiać komputer najpóźniej o 20, zobaczymy co to da.
A tę metodę Blubki wypróbuję, a jakże!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Spirit wrote:O jak pojawiło sieytanie o rodzinie łożyska to dorzucę swoje dziwne pyranie w podobnym klimacie. Kiedy zaczyna się krwawi po cc? Po sn no to wiem ze od razu a cc? Bo przeraża mnie wizja tych kilku godzin leżenia po cc bez ruchu i leżenia w kałuży krwi bo nie można wstać się przebrać.
Wiem że głupie pytanie, no ale nie wiem
A tak serio to od razu krew leci, u nas jest tak że przychodzi położna myje broszkę i tak leżymy jakiś czas. Później pomaga wstać, trzeba najpierw podkłady sobie odpowiednio długie podłożyć bo jak się wstanie to bywa różnie -
nick nieaktualnyblubka wrote:Metoda 4-7-8 polega na odpowiednim oddychaniu. Pomysł jest prosty: wdychasz powietrze przez 4 sekundy - wstrzymujesz oddech na 7 sekund (dzięki temu dotlenisz organizm) - pilnujesz, by wydech trwał 8 sekund. Serię powtarzasz cztery razy. Ważne jest, aby podczas ćwiczenia mieć oczy zamknięte, zaś czubek języka lekko dotykał podniebienia - pomoże to w koncentracji.
Kurcze zrobilam tak raz i mi sie duszno zrobilo... chyba to nie sla mnie. Albo nie umiem -
nick nieaktualny