MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit wrote:O jak pojawiło sieytanie o rodzinie łożyska to dorzucę swoje dziwne pyranie w podobnym klimacie. Kiedy zaczyna się krwawi po cc? Po sn no to wiem ze od razu a cc? Bo przeraża mnie wizja tych kilku godzin leżenia po cc bez ruchu i leżenia w kałuży krwi bo nie można wstać się przebrać.
Wiem że głupie pytanie, no ale nie wiem -
My po wizycie 535g dalej chłopiec kropka w kropkę wyglada jak brat porównywałam z lekarka zdjęcia, jak coś polecam dr brzózkę w invicta zrobiła wszystko żeby zobaczyc buźkę mimo ze młody nie chciał
wieczorem napisze więcej i spróbuje zrobić zdjęcie z filmu albo wrzucę link do filmu
bo zdjęcia sie nie udało
Hope_, Kamilutek, marie_marie22, Ju14, gaja_1, dewa, malgorzatka199, sylwucha89, blubka, mon!ta^, Madu1611, Arwi, WreszcieMama, Camilia, bbee, Mabelle, ag194, sylwia1985, MEGI81, Uszczesliwiona, Anstice, natalia1354, Kleopatra, Maniuś, monika_89, rybka33, daisy123, Breezee lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Paracetamol jest jednym z najbezpieczniejszych leków (i to też tak ogólnie). Oczywiście jak ze wszystkim trzeba zachować umiar i nie sięgać po tabletkę jak tylko gdzieś zaboli lub zakłuje
No i oczywiście zabroniony jest na kaca!
Jeśli chodzi o szkodliwość no to uszkadza nerki, no ale to przy długotrwałym leczeniu i przy przedawkowaniach!!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące!
No i życzę zdrówka chorującym, oby szybko przeszło i bardziej się nie rozwinęło.marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość
-
Marie dziekuje:-) Ty tez sie kuruj:-)
Julita czujemy się podobnie. Maz musial teraz wyjechać z domu i przywiezie moja mame do mnie bo boje sie byc sama z synkiem w domu.
Temperatura szaleje spada na chwile i zaraz sie podnosi. Godzinę temu mialam 36,5 a teraz juz 37,5. Slabo mi dalej i strasznie goraco... -
zyrcia wrote:Ja tylko chcialam powiedziec o tych najnowszych badaniach. Ja nie biore nic, wole sie troche przemeczyc, Leon dostaje nurofen jak ma goraczke powyzej 39 wczesniej nie zbijam. Nurofen tez dawalam prze zabkowaniu.
Moze sa jakies inne leki, lub ziola ktore moze brac ciezarna zeby zbic goraczke. Niie wiem, wiem co lekarze mowia na ten temat i ze zalecaja paracetamol ale ja to lekarza srednio ufam :p wiec jak nie musze to nic nie biore :p
Z drugiej strony na pewno jak raze w ciazy przy goraczce sie wezmie pewbie nic sie nie staniecoraz gorsze jedzenie bo ziemia skażone coraz gorsze powietrze itd
wszystko jest szkodliwe ale też wszytko jest dostępne i to co zalecaja a co nie. Wiadomo każdy robi po swojemu.
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Super wieści z wizyt
U mnie za 25h prenatalne nie moge sie doczekac:)
Czytam na bieżąco ale zawsze zapominam co mialam.napisaći właśnie raz pytalam juz ale nie moglan sie potem dogrzebac do odp więc przepraszam jesli ktos odpisal i prosze jeszcze raz o info co sie stalo z lista wrozb toski w exelu?
Milego dnia:) -
Klaudia N. wrote:Super wieści z wizyt
U mnie za 25h prenatalne nie moge sie doczekac:)
Czytam na bieżąco ale zawsze zapominam co mialam.napisaći właśnie raz pytalam juz ale nie moglan sie potem dogrzebac do odp więc przepraszam jesli ktos odpisal i prosze jeszcze raz o info co sie stalo z lista wrozb toski w exelu?
Milego dnia:)Moja też się nie sprawdzila
Tośka, wrócisz?? -
Ojj, trzymajcie się chorujące dziewczyny. Mnie cholerstwo trzymało ponad 2 tyg, teraz już tylko czasem nos przytka. Mam nadzieję, że wam szybciej choroba odpuści!
Mi ulgę przynosiły chłodne okłady na czoło i zatoki, wypróbujcie, może wam też pomogą.
A co do czucia kopniaczków to Marcin już parę razy czułOgólnie Kuba ma takie fazy, że albo się cały przekręca i wtedy tylko ja to czuję, bo robi to tak ostrożnie/delikatnie, albo boksuje mnie chyba nóżkami i wtedy Marcin może to poczuć, bo silny ten nasz maluch jest
No i standardowo czasem wypycha główkę tak, że taka buła mi się na brzuchu robimarie_marie22, Anstice, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:mi tez sie nie sprawdziła, ale już bez cienia szansy nawet
ciekawa jestem ile dzisiaj bede jechac do domu... a raczej do mojego pana od pazurków bo mam miec po robociena pewno mnie opierdzieli bo mis ie mega polamaly - zawsze wtedy jojczy co ma mi zrobić na takich krotkich hihi
-
Qasha wrote:Ojj, trzymajcie się chorujące dziewczyny. Mnie cholerstwo trzymało ponad 2 tyg, teraz już tylko czasem nos przytka. Mam nadzieję, że wam szybciej choroba odpuści!
Mi ulgę przynosiły chłodne okłady na czoło i zatoki, wypróbujcie, może wam też pomogą.
A co do czucia kopniaczków to Marcin już parę razy czułOgólnie Kuba ma takie fazy, że albo się cały przekręca i wtedy tylko ja to czuję, bo robi to tak ostrożnie/delikatnie, albo boksuje mnie chyba nóżkami i wtedy Marcin może to poczuć, bo silny ten nasz maluch jest
No i standardowo czasem wypycha główkę tak, że taka buła mi się na brzuchu robi -
marie_marie22 wrote:Qasha, właśnie śmiesznie, bo ja od kilku tyg już tak mocno czułam i jak Robert przykładał rękę do brzucha, to Lila od razu już przestawała się ruszać. A ostatnio jak już się ruszała, to on i tak nie czuł tego, co mnie bardzo dziwiło:D Dobrze, że wczoraj się wreszcie udało
Ja też mocno czuję wiercipiętę w brzuchu, ale jak tylko przykładamy ręce - czy ja, czy CHłop - to Mała przestaje. Boi się czy co?Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja dzisiaj tez ide na paznokcie:)
A moj maz ruchy dzieciny pod reka poczul juz w 20tc:) i tak sie zlozylo ze zaczelam je widziec mniej wiecej w tym samym czasie co czuc, z reguly jak jestem w pracy to cisza, w aucie czesto kopie a wieczorem to.ma niezły melanz heh ostatnio caly dzien tylko pojedyncze stuki a potem cwiczylam.i po cwiczeniach pare Godzin dawala czasu non stop i tez sie chyba rozciągala bo w dwoch przeciwleglych stronach brzucha sie wypuklilo w tym samym momencie heh -
Kamilutek wrote:Ja też mocno czuję wiercipiętę w brzuchu, ale jak tylko przykładamy ręce - czy ja, czy CHłop - to Mała przestaje. Boi się czy co?
Moja tez tak czesto robi:)