X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:

Dziewczyny powiedzcie mi tak realnie jakie ilości, jakich ciuszków będą mi potrzebne, bo mam mętlik w głowie, mój P. mówi, że przesadzam. Nie chce kupić ogromnej ilości żeby połowy nie założyć ale też nie chcę prać codziennie. Wstępnie myślałam żeby kupić 8 kompetów na 56, na które będą się składać pajace albo body+półśpiochy albo kaftaniki+śpiochy i 10 kompletów na 62, czy to dużo/mało, czy dokupić jakieś dodatkowe body np. Ile Wy macie czy planujecie mieć?

Planuje mniej więcej 15 kompletów na początek, różnego rodzaju polspioszki+ koszulki, body+ leginsy, pajacyki nooo i sukienki z rajstopkami

• bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja, moim zdaniem wystarczy tyle ciuszków ;) tak ok 8 kompletów powinno być w sam raz.

spirit, wiesz że ja już tak dokładnie nie pamiętam jak to było z krwawieniem po cc? ale po pierwsze, to nie jest krwawienie takie od razu silne żeby leżeć w kałuży krwi, po drugie leżysz w sali pooperacyjnej i tak się nie możesz ruszyć przez parę godzin, a potem jakoś o własnych siłach czy z pomocą idziesz pod prysznic i do innej sali. Jakoś tego krwawienia się nie zauważa, po prostu po prysznicu już zakładasz majtki (siatkowe!)i wkład poporodowy i tyle.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa metoda z tym oddychaniem przed snem. Nie słyszałam o niej nigdy. Jakby mnie ciążowa bezsenność dopadła to na pewno wypróbuje na sobie.

Co do krwawienia po cc to jest od razu. Ja cc miałam w nocy i rano właśnie leżąc poczułam, ze coś ze mnie leci. Powiedziałam o tym pielęgniarce i jak sprawdziła co jest grane i nacisnęła mi lekko na brzuch to migiem wysłała koleżankę po lekarza. Zleciała się cała ekipa włącznie z anestezjologiem. Dostałam jakieś zastrzyki w ręce w uda, dodatkowe kroplówy itp. Cały czas czułam, ze krew wypływa. Na szczęście to była "tylko" ta krew która się nagromadziła ze względu na brak możliwości wstawania wcześniej a nie żaden krwotok taki z rany czy skąd tam indziej. Brzmi trochę drastycznie ale nie było to groźne.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Jak wstaniesz po CC to cię zaleje, poczujesz tylko ciepło po nogach :-)
    A tak serio to od razu krew leci, u nas jest tak że przychodzi położna myje broszkę i tak leżymy jakiś czas. Później pomaga wstać, trzeba najpierw podkłady sobie odpowiednio długie podłożyć bo jak się wstanie to bywa różnie

to u mnie tak nie było :) krwawienie się rozkręciło stopniowo

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;( wyglada na to ze sobie jeszcze ze dwie godzinki poczekam ;(

Termin na 10:40 ale babka z 10 jeszcze nie weszła ;(

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:39

zem3o7esxha3u0v7.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Spirit krwawienie po porodzie jest z rany po lozysku wiec od razu po urodzeniu lozyska sie zaczyna, po cc tak samo. Tyle ze po porodzie szybko sie wstaje, po okolo 2 godzinach a po cc jednak te 8-12 godzin lezysz, wiec moze sie w srodku ta krew skumulowac i w wiekszej ilosci wyplynac po wstaniu z lozka. No i kazda z nas ma inny organizm, inaczej macica sie obkurcza, wiec zarowno ilosc tej krwi jak i dlugosc krwawienia beda rozne.
    mi po cc kazali wstać po ok 4h, może dlatego mnie nie zalało, ale za to ciężko było wstać i się umyć, poruszać itd.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja wgl nie wiem za co się brać, co kupić, ile, jakie ubranka. A wyprawka to wgl czarna magia dla mnie jest :P ale co tam od lutego zacznę :P zabiorę mamusie to mi pomoże napewno ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • gonia13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Gonia, trzymaj sie kochana <3

Mnie dopadło chorobsko. Boli gardlo i jestem zasmarkana

Mnie porod przeraza. Tzn corke 18scie lat temu rodzilam naturalnie
    Bolało i nie bylo opcji znieczulenia... tylko oxy
    Przeżyłam to strasznie i na widok kobiety w ciąży miałam drgawki ;)
    Druga ciąża cc i bolał juz po ale dało sie znieść
    Teraz chyba cc czekam na potwierdzenie we wtorek lekarza

Marie ja rozpatrywalam dostawke ale nie ma sensu. Maky bedzie z nami w pokoju wiec nie bede zagracac
    Na dole bede miala leżaczek tini love właśnie mama napisala, ze nam kupuje w prezencie. Takze kosze odpadaja bo nie ma sensu kupować tego nie wiadomo ile a z tego co patrze tini love nadaje sie super zeby maly jak cos przysnal w nim

Madu, zrezygnowałam całkiem z joolz bo kolory ktore pozostały w sprzedaży nie podobaja mi sie
    Bylam dzis na nowo oglądać John lewis wozki i mam jeden wielki balagan w glowie po raz kolejny :)
    Icandi
    Silver cross
    Bugaboo
    a moze stokke kazdy z nich ma cos w sobie co mi sie podoba ;)
    Zakochałam sie w bugaboo cameleon ale cene za nowy model 1000£ juz jest mocno przesadna

Po prostu nie mam pomysłu na wózek ;)

a ogladalas peg perego? to sa super wozki wloskiej firmy. ja sie chyba na taki zdecyduje. na pewno tez sa w uk.

moja kolezanka brytyjka ma tu w szwajcarii silver cross kupiony w uk i bardzo poleca. rzeczywiscie super jest ten wozek.

w szwajcarii za to bugaboo cameleon to co drugi wozek, ktory widac na ulicach. nie wiem dlaczego popularny, bo dla mnie jest za niski po prostu, a cena z kosmosu...to samo dotyczy moim zdaniem joolz i stokke. wizulanie sa one super, ale niekoniecznie takie swietne opinie maja, a kosztuja tez mega duzo.

ja najchetniej kupilabym wozek polskiej firmy w polsce, bo nie ustapuja niczym zagranicznym, ale nie mam jak pojechac, w necie jak zamowie to koszt przesylki i clo do szwajcarii to wyjdzie mi jak kupienie wozka tutaj. a jeszcze dochodzi to, ze nie bylam w polsce w zadnym sklepie z wozkami, a tak bez obejrzenia i dotkniecia to nie kupie..

ech...ciezka sprawa z tymi wozkami.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Marta931217 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam się w 24 tc :D!! Jak ten czas zasuwa

Madu1611, bbee, sylwucha89, marie_marie22, Arwi, ag194, Uszczesliwiona, Maniuś, monika_89, rybka33 lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Spirit krwawienie po porodzie jest z rany po lozysku wiec od razu po urodzeniu lozyska sie zaczyna, po cc tak samo. Tyle ze po porodzie szybko sie wstaje, po okolo 2 godzinach a po cc jednak te 8-12 godzin lezysz, wiec moze sie w srodku ta krew skumulowac i w wiekszej ilosci wyplynac po wstaniu z lozka. No i kazda z nas ma inny organizm, inaczej macica sie obkurcza, wiec zarowno ilosc tej krwi jak i dlugosc krwawienia beda rozne.
    P widzisz tego nie wiedziałam. Myślałam ze wypływa po prostu wszystko co tam w środku było poza dzieckiem i odzyskiem, nie wiązała tego w sumie z rana.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:40

zem3o7esxha3u0v7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    ;( wyglada na to ze sobie jeszcze ze dwie godzinki poczekam ;(

Termin na 10:40 ale babka z 10 jeszcze nie weszła ;(
    No to spore opóźnienie, pewnie pacjentki zapisywane co 10 minut a w gabinecie przynajmniej 20-30 się siedzi

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:17

WreszcieMama, julita, Arwi lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacjentki zapisywane co 20 min a każda siedzi 40 czyli jeszcze gorzej

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, zgroza :/ U mojej pierwszej ginki bylo to samo. Przyszlam na konkretna godzine i ponad godzine czekalam :/ Na szczescie u mojego obecnego lekarza poślizg wynosi maksymalnie 15 minut, a przewaznie wchodzi sie od razu. No nic, powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 11:49

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, nigdy sie tak zle nie czulam... Do lekarza nie pojechalam bo nie moge ustac na nogach. Wzielam tabletke paracetamolu i jest troche lepiej bo gorączka spadla. A mięśnie w nogach mnie tak bola ze sie zwijam z bolu...

Co do łożyska to mnie w ogole nie bolalo. Szycie tez nie bolalo ale okropnie bolalo nacięcie krocza, az krzyknelam wtedy. Nie wiem czy inne dziewczyny tez, ale mnie takze bolalo wyciagniecie dziecka.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co to za epidemia na forum panuje???
    Zdrowieć dziewczyny!!!

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, Amilka, Sylwia, powodzenia na wizycie i wszystkie inne które dziś wizytują również - powodzenia :)

Gonia, mam nadzieję, że już niebawem wszystko się pomyślnie ułoży i będzie dobrze :) Fajnie, że się odezwalaś :):)

Wczoraj wieczorem mój R pierwszy raz wreszcie poczuł kopniaczka od Lili :D <3 Tak mocno kopnęła, że naprawdę bym się zdziwiła, gdyby nie poczuł. Zaczął do niej mówić i się ruszyła :D Ale się cieszę :D

Aga, gratuluję kupna samochodu. Ja też mam wkładki i majtki z canpol

Uska, współczuję, ja też mam/miałam podobnie. Zaczęło się w piątek jak wyszłam na zakupy, myslalam, że mnie coś trafilo nagle i się upadnę. Byłam akurat w kolejce i miałam ochotę usiąść na ziemi ;p Letnie kąpiele, okłady, herbata z miodem i cytryną to moje sposoby. Gin doradziła mi 1 tab paracetamolu (wczoraj brałam po pół apapu co 7 h). Dziś u mnie jest lepiej jesli chodzi o temp, natomiast kaszlem i gardłem juz się mniej martwię. Mam nadzieję, że i Tobie szybko minie gorączka :*

Mam dziwne pytanie: czy w ciąży można jeść sajgonki?

Julita, mi gin mówiła, że na zbicie temp mogę wziąć 1 tab paracetamolu dziennie. Ja w necie wyczytałam, że można max 1000 mg dziennie brać. Tabletka apapu ma 500mg. Ja brałam po pół tabletki co kilka godzin. Wystarczało mi na zbicie temperatury. Paracetamol nieszkodliwy dla dziecka.

Kurcze, właśnie dzowniła pani z LuxMedu do mnie i się dowiedziałam, że odwołali moją piątkową wizytę u ginekologa :( A tak chciałam się już z nią spotkać (jakkolwiek śmiesznie to nie brzmi), no i mam wyniki badań dla niej, echh. I l4 potrzebuję. Zapisali mnie do innego dr, ale na znanym lekarzu ma 2/5 gwiazdek, to trochę się boję. Zastanawiam się czy gdzieś prywatnie nie pójść.

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Zyrcia w ciazy paracetamol jest bezpieczniejszy. A nurofenu bezwzglednie nie mozna podawac w 3 trymestrze i pozniej do 3 miesiaca zycia.

Zgadzam się w 100%

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ