MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Ech, miałam nadzieję, że dużo mniej.
A jak to się u Was objawiało? Bo u nas jest dodatkowa pobudka na karmienie, w sensie takim, że gdy my się kładziemy spać, to ona się wybudza, nieważne czy to jest 24:00, 1:00 czy 2:00 w nocy, a potem nie chce spać. Do tego przed każdą drzemką jest płacz i wyrywanie się z rąk. Widać, że chce jej się spać, bo jest ta pora, ziewa jak nakręcona i oczy jej się kleją, ale płacze chce ucieć nie wiadomo dokąd. Po czym w pół sekundy np. zasypia. Strasznie mnie to stresuje. Wcześniej po prostu jak widziałam, że zbliża się drzemka to brałam ją na ręce, a ona siedziała sobie spokojnie aż do półzaśnięcia, a potem ją odkładałam.
To widzę, że oprócz Catlady jakiegoś szału ze spadającymi kilogramami tu nie ma. Jakieś przereklamowane to kp
Mimi, a mogę zapytać, dlaczego już nie karmisz piersią? Straciłaś mleko, czy jak? Jeśli nie chcesz, to nie odpowiadajPytam z ciekawości.
MIMI, nie martw się na zapas. Choć ja się martwiłam tym regresem, bo faktycznie u nas też jedynie spanie było niemal idealne, to teraz mam
Ajka, a nie możesz jej jakoś bardziej aktywizować w ciągu dnia, żeby w nocy spała?
Karollla, ty masz dziecko z katalogu po prostu!
Szatanka KP nie jest dla mnie
Wyjdę teraz na wyrodną matkę no ale nie nie rajcuje mnie to
Straszny ból , dyskomfort.
Po.drugie już w szpitalu powiedział mi lekarz, że Leon jest duży i cycem to samym nie wykarmię ;(
Może i bym.wykarmiła ale by mi wisiał na nim 24 na 24 A ja mam jeszcze jedno dziecko w.domu.
Starszak był karmiony piersią 3 miesiące i dlatego że wykryto uczulenie musiałam przestać karmić.
I nie widzę po nim jakiś nieprawidłowości związanych z tym, że nie miał cyca przez rok 🤗
Leon karmiony piersią był przez 2 miesiące mam nadzieję,że krzywdy mu tym nie zrobiłam 😉
Dlatego nikogo nie oceniam niech każdy karmi tyle ile chce, tyle ile może.
🙏Lilka94 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Lipcówka jaki boski!!! 😍
Szatanka nie jest z katalogu oj nie jest, teraz jest bardziej marudny ale fakt, że ileż można w wózku siedzieć. I przyznam, że jak czytam o Waszych przebojach to on naprawdę jest bardzo przewidywalny. Dzisiaj np. marudził i ani nie chciał leżeć na takiej niby macie, ani znów do wózka nie chciał bo non stop tam siedzi od kilku dni. To wzięłam jak stałam, poszłam mu las pokazywać na rękach i tak chodziliśmy i był spokój. I ręce mi już odpadały ale dziecko się uspokoiło i później zasnelo szybko. Więc ja jakoś tak zawsze znajdę na niego sposób i może dlatego te płacze czy marudzenia nie przeciągają się w czasie i nie odczuwam tego jako duży problem 🤷🏼♀️lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:17
Hercia35, PLPaulina, Mimi1987, Karolllla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hercia35 wrote:Kurczę to moja jest starsza A jeszcze tak pięknie nie leży na brzuszku. Nie lubi za bardzo
Tak zaczął leżeć jakieś 3-4 dni temu, wcześniej też było bez szału, na chwilę i wrzask, a tutaj nagle jakby mi ktoś dziecko podmienił leży i gada zadowolony do kart kontrastowych
Już się tutaj nauczyłam, że każde dziecko jest inne i nabywa umiejętności w swoim tempie więc myślę, że spokojnie za niedługo Cię córka zaskoczyHercia35 lubi tę wiadomość
-
Tak jak mój nienawidził leżeć na brzuchu ale serio NIENAWIDZIŁ, tak teraz sam się przewraca i najchętniej by tak cały czas na brzuchu leżał, spał, bawił się.
Andzia, a ta butelka ze zdjęcia zdaje egzamin? Cóż to za model? Bo się zaczynam rozglądać za czymś takim, ale kompletnie nie mam pojęcia co wybrać...Hercia35 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:18
Frufru lubi tę wiadomość
-
Przekręca się. Najpierw tylko z pozycji na boku a teraz skumał i nawet z pleców się przekręca. Nie wiem, szybko, nie szybko, ale tak ma, sam z siebie.
Moje zdziwienie gdy go zostawiłam leżącego na plecach, wyszłam po kawę, wracam, a ten na brzuchu i po zabawkę sięga...
Ale mi się wydaje, że Kuba wszystko szybko robi... Śmiałam się, że w brzuchu kilka miesięcy za długo siedział...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 13:03
Andzia86 lubi tę wiadomość
-
.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny...dostalam info,ze z bobovity dostane promocyjny sloiczek marchewki na rozszerzanie diety...
I zaczelam sie zastanawiac - czy gotowac jedzenie samej czy korzystac ze sloiczkow...
Na FB tez taki post powstal - ze sloiczek to wiadomo co jest ze produkty na te obiadki sa sprawdzone rygorystycznie a marchew z bazaru to nie wiadomo czy pryskana czy zdrowa,bo nie wiadomo co z nia bylo.
Jak Wy sie zapatrujecie?
Paula jak bylo u Was?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mimi1987 wrote:Szatanka KP nie jest dla mnie
Wyjdę teraz na wyrodną matkę no ale nie nie rajcuje mnie to
Straszny ból , dyskomfort.
Po.drugie już w szpitalu powiedział mi lekarz, że Leon jest duży i cycem to samym nie wykarmię ;(
Może i bym.wykarmiła ale by mi wisiał na nim 24 na 24 A ja mam jeszcze jedno dziecko w.domu.
Starszak był karmiony piersią 3 miesiące i dlatego że wykryto uczulenie musiałam przestać karmić.
I nie widzę po nim jakiś nieprawidłowości związanych z tym, że nie miał cyca przez rok 🤗
Leon karmiony piersią był przez 2 miesiące mam nadzieję,że krzywdy mu tym nie zrobiłam 😉
Dlatego nikogo nie oceniam niech każdy karmi tyle ile chce, tyle ile może.
🙏
Mimi, rozumiem. Ale powiem Ci, że ostatnio myślałam o Twoim kp, jak Ty dajesz radę karmić i piersią i butelką, bo niestety, ale uważam, że ta butelka mimijumi jest beznadziejna. Kupiliśmy ją, ale szybko odstawiliśmy, bo ona tylko wygląda jak cycek, ale z techniką ssania z cycka jej smoczek nie ma nic wspólnego, co najwyżej uczy chwytać samą brodawkę i to może dlatego Ciebie to bolało? Może nie, ale gdybyś jednak miała urodzić dziecko CR7, to polecam Ci spróbować innej butli. Choć akurat Cristiano to się później sam tymi dzieciakami zajmuje i je karmi, co nie? 😁
Dziewczyny, możecie mi napisać w formie od - do, jak śpią Wasze dzieci w nocy? Tzn. o której je kładziecie, i o której wstają, bez względu na liczbę pobudek. Bo jak czytam o tym regresie, to jednak chyba to powinno być po 4. miesiącu, a nie 4. miesiąc, więc może to coś innego powoduje u nas te zaburzenia? Dziś w nocy znowu było czuwanie od 0:30 do 2:30, potem jakieś odsypianie do 11.00 i potem cały dzień jakiś rozryty, dziecko rozdrażnione, nie chce jeść i koło się napędza. Dzisiaj wieczorem odstawiła taki płacz jak nigdy, nie chciała słyszeć o jedzeniu, a ostatni posiłek zjadła o 17.20. W końcu jakoś zasnęła, myślałam, że wstanie po chwili i doje, ale śpi do teraz. No już sama nie wiem, co się z nią dzieje. Fakt, że dzisiaj był u nas rekordowy dzień upałów. Ale może po prostu za wcześnie ją kładziemy jak na jej aktualne potrzeby? Bo u nas mała między 18:30 a 19.00 już zazwyczaj śpi, czasami lekko po 19.00. Wstaje punkt o 6.00, ale nawet wtedy gdy sporadycznie pójdzie spać po 20.00 Do tej pory taki system nam się sprawdzał, ale może coś się zmieniło i stąd ta przerwa w nocy? -
.
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy się kładziemy zazwyczaj ok 23.00 A wstajemy 6-7.
Ja nie mogę rozkminic dlaczego moja się tak ciężko usypia na noc... w dzień jest w miarę ok, zawine w kocyk, bujne na rękach i zasypia (oczywiście nie zawsze jest tak pięknie), a na noc.. walki, awantury, krzyki.. 🙉 czasem to trwa 2 godziny zanim zaśnie, a ja mam już wtedy dość fizycznie i psychicznie. -
Pattison, ja zamierzam stosować BLW, słoiczek ewentualnie sporadycznie na wyjazdach. Mam już pomrozona marchewkę, pietruszke, fasolke i borówki. Planuje jeszcze dynie i buraki ekologiczne.
Szatanka, u nas Kuba idzie spac pomiędzy 20-21 a wstaje pomiędzy 7-9. Wiec śpi ładnie. Pobudki sa od 1do 3, rzadko 4. Ale po karmieniu od razu usypia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 23:51
szatanka lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnyMy kładziemy 21:30 i tak do 6:30 śpimy. ☺️
U starszej regres snu zaczął się po 3miesiacu.
Książkowo regres snu występuje, gdy dziecko ma: 4 miesiące, 8 do 10 miesięcy, 18 miesięcy i 2 lata.🤦♀️
Ale to zależy od indywidualnego rozwoju maluszka.
U nas było typowo. Skrócił się sen. Jakość była gorsza.
Ona nie za bardzo spała w dzień. A wtedy było już totalne 0. I noce, trudno było uśpić. Nagle budziła się po magicznych 15 minutach niby wyspana.
Ja przy rozszerzaniu diety całkowicie luzuje pośladki.
Ze starszą miałam plany, blw, zero słoiczków. 😅
A wyszło tak, że akceptowała tylko słoiczki HiPP.
Całe produkty, w całości zaczęła dopiero grubo po roczku. A jeść normalnie z chęcią po 15msc. ☺️
Więc teraz nie chce planować, nastawiać się. ☺️
Zaczniemy od gotowania własnych, ale też wjadą słoiczki. I tym razem jak będzie chciała tak będzie. ☺️Ajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzatanka, gdy ty kładziesz swoją to moja z drzemki wstaję. 😅 Ale to nie ważne..
Praktycznie sen dziecka zmienia się tak skokowo co nowy skok, to trzeba trochę zmieniać życie. ☺️
Ale to wszystko musi pasować i Wam i dziecku. ☺️
My np długo jesteśmy aktywni. I taki system nam pasuje. Ale też znam takich co lubią dzieci kłaść przed dobranocka i jeszcze bez dzieci kończyć dzień.