MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:Dużo osób ma najniższa krajowa na papierze a reszta do koperty. U mnie na Mazurach tak robią pracodawcy. Takie osoby dostaną. Ale za to macierzyński mają bardzo niski. Wolę tego tysiąca nie dostać a mieć normalna pensje na papierze.
Jestem też ubezpieczona w PZU w pracy. To stąd chociaż dostaniemy z mężem za urodzenie dziecka.
Ale potem można śmiać im się w twarz gdy będą starać się o mieszkanie. Przy niskich dochodach mogą sobie co najwyżej garaż kupić. ☺️ -
PLPaulina wrote:Aaaa znam takie przypadki.. Oszuści.
Ale potem można śmiać im się w twarz gdy będą starać się o mieszkanie. Przy niskich dochodach mogą sobie co najwyżej garaż kupić. ☺️
Kurcze, dziś się czuje jakby mi prąd odcięło. Jeść mi się nie chce, ale coś muszę, bo będzie źle... -
Nowe dziecko normalnie wlicza się w rodzinę, przez co dochody dzieli się na 3 osoby nie na 2 ☺️ ja przy synku pracowałam, mąż też i zalapalismy się na becikowe.
Ja dzisiaj czuję się jakbym pół litra sama wypila. Co wstanę to takie zawroty głowy że żeby mylam w łazience na lezaco 🙈 -
Po wizycie.
Melduje:
Maluszek ma się dobrzebałaganu narobił krwiak podkosmówkowy. Jeszcze go trochę jest i będzie się opróżniał. Dostałam luteinę. O matko jaka ulga... Ale ciśnienie to miałam pod sufit. Tętno dziecka 168. Widziałam nawet rączki i nóżki
NewYork, Takmala, Endi1990, Ajka, Jeheria, PLPaulina, Magda814, Catlady, Kira91, lilly., Mysza1986, PattisonBM, szatanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To wiem. Ale żeby zrealizować taki próg to cud.
Jeśli pracuje kobieta i mężczyzna to nie możliwe się załapać. ☺️
Nie wiem co ma na celu twoj post ale odebralam to ze chcesz sie pochwalic ze co ze macie z mezem dobre zarobki ? No to gratulacje,zawsze tacy ludzie dzialaja mi na nerwy. Oh my tacy bogaci a tacy biedni.... sory,musialam
Miliony ludzi zarabia najnozsze krajowe,albo zwyczajnie najnozsze krajowe ma na papierze a reszta do reki wiec to nie jest zaden wybitny cud zalapac sie na becikowe. -
nick nieaktualnysayuri wrote:Po wizycie.
Melduje:
Maluszek ma się dobrzebałaganu narobił krwiak podkosmówkowy. Jeszcze go trochę jest i będzie się opróżniał. Dostałam luteinę. O matko jaka ulga... Ale ciśnienie to miałam pod sufit. Tętno dziecka 168. Widziałam nawet rączki i nóżki
Gratulacje kochana cudowna wiadomosc 💕💕💕💕👍👍Kat20maj2020 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, cześć i czołem!
Widzę, że baza Majówek już prawie pełna, ale może znajdzie się miejsce i dla nas.
Termin mamy na 29.05, jednak u lekarza jeszcze nie byłam. Czekam, aż będzie widać konkret. Wizyta wypada 6t6d, więc mam nadzieję na serduszko.
U mnie brak jakichkolwiek objawów, oprócz dwóch kresek i braku @. Nie wiem czy się nie pospieszyłam i nie wiem jak jest u Was, ale u mnie szyjka otwarta i miękka, w poprzedniej ciąży w tych dniach była wielka, twarda i zamknięta.
Mam już córeczkę w wieku lat 3.
Widzę, że jesteście na temacie świadczeń. My na becikowe się łapaliśmy, składa się wniosek na konkretne dziecko, więc jak najbardziej się liczy do członków rodziny:-) Przy pierwszej ciąży wymagali tyle dokumentów, tym bardziej że nie byliśmy małżeństwem, więc odpuściłam.
Sporą część ciąży byłam na L4 z powodu plamień i skracającej się szyjki, kosiniakowe mi się należało z racji takiej, iż nie miałam macierzyńskiego. W ciąży też bez kasy z pracy mimo, że pracowałam tam ponad 2lata, bo się "nie należało". To nie tak, że wszyscy od razu patologia.
Takmala, Jeheria, Magda814, sayuri, Kira91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sayuri wrote:Po wizycie.
Melduje:
To teraz leż i odpoczywaj
sayuri, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Melduje:
Ufff! Super wiadomość! 🤗sayuri, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cudne wiadomości! Teraz odpoczywaj dużo ❤️
Jak dla mnie wcale nie tak trudno załapać się na becikowe. Tam jak pisałam, i ja i mąż pracowaliśmy, najniższych nie mieliśmy a becikowe dostaliśmy.
Pozdrawiam z łazienki. Nie wychodzę dzisiaj bo non stop dziecię daje mi znać o sobie kolejnym rzygiem -
przy jednym dziecku to prawie 5800. Dzieląc na dwóch rodziców wynagrodzeni wychodzi 2900 na rękę zarabianie przez jednego rodzica. Jak na chwilę obecną nie jest to w mojej opini wielki wyczyn się załapać, przy drugim dziecku to już w ogóle
Stworka, Jeheria, NewYork lubią tę wiadomość
-
Melduje:
Stworka, sayuri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNewYork wrote:Nie wiem co ma na celu twoj post ale odebralam to ze chcesz sie pochwalic ze co ze macie z mezem dobre zarobki ? No to gratulacje,zawsze tacy ludzie dzialaja mi na nerwy. Oh my tacy bogaci a tacy biedni.... sory,musialam
Miliony ludzi zarabia najnozsze krajowe,albo zwyczajnie najnozsze krajowe ma na papierze a reszta do reki wiec to nie jest zaden wybitny cud zalapac sie na becikowe.
Uwierz, że trudno załapać się na becikowe.
Może to zależy od regionu ale łapią się w to ludzie którzy przede wszystkim tak jak piszesz to oszuści i to powinien być powód do wstydu a nie do dumy..
Unikanie podatków jest karalne. 😏 A sposób przekłamania wynagrodzenia to nic innego jak unikanie podatków. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 12:14
-
Cześć!
A ja w koncu mam dzisiaj druga wizytę, pierwsza była równo miesiąc temu.
Synek mi się mocno przeziebil i znów miałam nocke z głowy.
Proszę o kciuki za wizytę
Co do świadczeń to my też się zalapalismy na becikowe. Ja mialam najnizsza krajowa pracując w banku,za to Mąż calkiem nieźle zarabia. Teraz jestem na Kuroniowce,bo niestety w mojej miejscowości brak Żłobków, babci żadnej tu nie mam a nawet zaufanej sąsiadki której mogłabym powierzyć opiekę nad moim Synem. Nie wspominając o braku pracy nie tylko w zawodzie,ale jakiejkolwiek. Jest dramat.... Ale za to rozwijamy z Mężem Pasiekę więc zawsze to jakis dodatkowy dochód.i miodzik swój! tu gdzie mieszkam to tylko coś swojego mieć bo inaczej to bezrobocie jak dla kobiety.
No,także słodkiego dnia Wam życzę🐝🐝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 12:18
Takmala, Stworka, Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Melduje:
sayuri lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
PlPaulina napisze jeszcze raz. Załapałem się na becikowe mimo, E ani ja ani mój mąż nie zarabialismy najniższej krajowej. Ani ja, ani mąż nie mieliśmy wpisanej niższej wypłaty na umowie, oszustami ani patologia nie jesteśmy. Tak jak wyżej zostało napisane 2900 na rękę i można przy pierwszym dziecku dostać. Z całym czacunkiem, ale wypłata 2900 to często średnia zarobków ludzi w Polsce. Więc nie, nie jest cudem dostać to świadczenie.
-
nick nieaktualnyPLPaulina
Od kontroli podatkow to jest urzad skarbowy,a od poprawnosci zatrudnienia zus. Po co wychodzic przed szereg i sie wtracac w nie swoje sprawy ? Ja jestem daleka od zagladania w czyjs portfel bo ile kto sobie zarobi tyle dostanie kiedyś. I nie potepiam ani nie oceniam ludzi przez pryzmat zarobkow. ( nie mówię tu o szeroko rozumianej skrajnej patologii ale o ludziach ktorzy mierza sie z codziennoscia ciezko harujac a zarabiajac grosze) -
nick nieaktualnyStworka wrote:PlPaulina napisze jeszcze raz. Załapałem się na becikowe mimo, E ani ja ani mój mąż nie zarabialismy najniższej krajowej. Ani ja, ani mąż nie mieliśmy wpisanej niższej wypłaty na umowie, oszustami ani patologia nie jesteśmy. Tak jak wyżej zostało napisane 2900 na rękę i można przy pierwszym dziecku dostać. Z całym czacunkiem, ale wypłata 2900 to często średnia zarobków ludzi w Polsce. Więc nie, nie jest cudem dostać to świadczenie.
I ja mam inne zdanie na ten temat. Bo czuje, że zarabiam mało. Mąż więcej. A się nie zalapalismy.