MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa brałam w poprzedniej ciąży zaświadczenie o ciąży do kadr, dzięki temu miałam ciut łagodniej w pracy.
Potem do 12tc pracowałam. Ze względu na to że nie przestawalam plamić i krwiak się nie zmniejszal gin kazała mi iść na l4.
Teraz boli mnie brzuch, cmi tak trochę. I zero objawów. Co zaczyna powoli mnie martwić! 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 08:57
-
Wizyta o 10.45. Na razie nie krwawię więcej.. nie wiem co to mogło być. Krew jak okresowa. Zobaczymy na wizycie.
Jeśli chodzi o termin miesiączki to powinnam być teraz gdzieś w środku okresu. Ale krwawienie ma zawsze jakaś przyczynę. Może mały krwiak był albo coś... nie musze mówić że słabo spałam i że głowa od rana boli.. -
NewYork wrote:A gdzie sie podzialy majowki z naszej listy ?? Halo,halo dziewczyny odezwijcie sie conu was bo grupa zebrala sie duza a tylko kilka osob pisze 🤔🤔🤔
Widzę, że temat l4 powróciłja nie planuje wracać, nie dam rady. Zaraz mi ciśnienie podskoczy bo w pracy nerwy bez przerwy...
Sayuri, daj znać. Na pewno jest ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 09:04
-
Kat20maj2020 wrote:I planujesz już zostać do końca ciąży na tym L4? Kurcze lekarka nie dała mi takiego zaświadczenia ;( ciekawe czy przy następnej wizycie wypisze z datą wstecznaPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Kat20maj2020 wrote:Powiedzcie dziewczyny kiedy ujawnianie się w ciąży ( ja mam zamiar po skończonym 3 mc jeśli wszystko będzie dobrze ) cóż trzeba do kadr dostarczyc? Pomóżcie mi od tej strony organizacyjnej. Byłam na 1szej wizycie u ginekologa ale ona nie dała mi jakiegoś ,, zaświadczenia ,, o ciąży bo wiem że do becikowego będzie potrzebne że do 10 tyg przebywało się pod opieką lekarza. A następna wizyta będzie koło 13 tyg ..
do kadr wpłynęło moje zwolnienie elektronicznie
-
sayuri wrote:Wizyta o 10.45. Na razie nie krwawię więcej.. nie wiem co to mogło być. Krew jak okresowa. Zobaczymy na wizycie.
Jeśli chodzi o termin miesiączki to powinnam być teraz gdzieś w środku okresu. Ale krwawienie ma zawsze jakaś przyczynę. Może mały krwiak był albo coś... nie musze mówić że słabo spałam i że głowa od rana boli..
-
Kurde mało nie zeszłam na zawał wczoraj... ledwo do łazienki dobiegłam
nie musze chyba mówić jakie myśli przez głowę przebiegały...
Aha, mówiłam, że od kilku dni jakby mdłości ustąpiły. No coz, powróciły ze zdwojoną siłą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 09:39
-
sayuri wrote:Kurde mało nie zeszłam na zawał wczoraj... ledwo do łazienki dobiegłam
Aha, mówiłam, że od kilku dni jakby mdłości ustąpiły. No coz, powróciły ze zdwojoną siłą... -
nick nieaktualny
-
sayuri wrote:Kurde mało nie zeszłam na zawał wczoraj... ledwo do łazienki dobiegłam
Aha, mówiłam, że od kilku dni jakby mdłości ustąpiły. No coz, powróciły ze zdwojoną siłą...
No jak ja to dziś rano przeczytałam, to też mi serce przyspieszyło... daj znać po wizycie...
A co do mdłości to ja od wczoraj umieram... a wczesniej bylo 2-3 dni takich w miaręWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:14
2020
2023 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Mnie przy pierwszej ciąży się nie należało becikowe.
A teraz to nie wiem 😵 takie same limity czy jak to wygląda.
Ogolnie masakra, że jak dwoje rodziców pracuje to się nie należy. 😑
To nie chodzi o to ze fwoje rodzicow pracuje,tylko o prog dochodowy ktory nie moze przekraczac 1920 zl netto, i ta kwote mnozysz przez liczbe osob w gosp domowym i wtedy dzielisz przez wasze wyplaty i wiesz czy sie nalezy czy nie -
NewYork wrote:To nie chodzi o to ze fwoje rodzicow pracuje,tylko o prog dochodowy ktory nie moze przekraczac 1920 zl netto, i ta kwote mnozysz przez liczbe osob w gosp domowym i wtedy dzielisz przez wasze wyplaty i wiesz czy sie nalezy czy nie
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNewYork wrote:To nie chodzi o to ze fwoje rodzicow pracuje,tylko o prog dochodowy ktory nie moze przekraczac 1920 zl netto, i ta kwote mnozysz przez liczbe osob w gosp domowym i wtedy dzielisz przez wasze wyplaty i wiesz czy sie nalezy czy nie
Jeśli pracuje kobieta i mężczyzna to nie możliwe się załapać. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:24
-
Sayuri, trzymam kciuki aby się okazało, że to nic poważnego ✊🏻
Dziewczyny, u mnie do tej pory brak jakichkolwiek objawów. Ale staram się nie nakręcać, spokojnie czekam na wizytę, jeszcze tydzień.
Miłego i spokojnego dnia 😘Mysza1986 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnysayuri wrote:Pytanie czy przy uwzględnieniu liczby osób w gospodarstwie uwzględnia się nowonarodzone dziecko.. bo to dużo robi
Czekam w kolejce do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 10:35
-
Dużo osób ma najniższa krajowa na papierze a reszta do koperty. U mnie na Mazurach tak robią pracodawcy. Takie osoby dostaną. Ale za to macierzyński mają bardzo niski. Wolę tego tysiąca nie dostać a mieć normalna pensje na papierze.
Jestem też ubezpieczona w PZU w pracy. To stąd chociaż dostaniemy z mężem za urodzenie dziecka.PattisonBM lubi tę wiadomość