Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze ,ze na naszym nowym adresie beda mlodzi fajni ludzie...a nie jakies stare buce...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ja licze ,ze na naszym nowym adresie beda mlodzi fajni ludzie...a nie jakies stare buce...

Wiesz Młodzi równa się imprezki i parapetówki. U nas parapetówki trwały ładne kilka miesięcy. Więc są plusy i minusy 🤷‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Oj dadzą dadzą 🤗 gwarantuję to Wam
    Mój starszak np wymyślił sobie kosz do gry w koszykówkę . Zamontowany jest na przedpokoju 😉 kozłowanie level hard najlepiej wychodzi po 21 🤪🤪🤪
    No albo hmmm 30 resoraków nagle uderza o podłogę . No i czasem się zdarza muza na cały regulator typu hmm teraz miał się uczyć piosenki patriotycznej do szkoły 🤣
    Więc gwarantuję Wam odpłacicie się sąsiadom z nawiązką 🥳🥳🥳😉

Ech, już nie mogę się doczekać! No ale tak naprawdę ona już im daje czadu, bo przecież płaczliwa jest. Choć jednak nie w nocy i nie jak zasypiają albo mają lekki sen nad ranem. Wtedy szybko ją pacyfikuję. Ale jak ją ubieram w cokolwiek albo na wieczornym karmieniu to się drze jak stare prześcieradło czasem.

Dzisiaj dbałam o to, żeby drzemki były w regularnych odstępach i trochę później ją położyliśmy, bo wyszło po 20.00. Zasypianie było dziwne, bo wtuliła się tak mocno twarzą w moją twarz, a uspokoiła się dopiero jak ją też bardzo mocno przytuliłam, no tak jakby była u mnie na rękach choć leżałyśmy na łóżku. W końcu zasnęła i śpi już ponad godzinę, więc jakiś postęp jest. Jakąś silną potrzebę bliskości ma teraz moja mała. Dlatego do łóżeczka bałam się ją odłożyć i pewnie znowu mąż wyląduje na kanapie. A jak usypiają obecnie Wasze szkraby?

Psa sąsiadki dzisiaj prawie nie słyszałam, może się wyprowadziła z rozpaczy 🤣🤣🤣 Kij jej w oko. ***** *** i sąsiadów!

Paula, a z tymi sąsiadami na wsi to faktycznie. Jak byliśmy latem tydzień u teściów to odczułam, że wiele się to nie różni, jeszcze gorzej w sumie, bo ujadają chórem. Pocieszam się, że tam, gdzie się budujemy, jest stosunkowo mało psów i domów w ogóle dookoła. Ale mimo wszystko dla mnie klima to mus, żebym nie musiała latem spać w domu przy otwartych oknach i tego słuchać.

A młoda mnie dziś rozwaliła tym, że kuma już, że na termometrze trzeba wcisnąć przycisk i sama to dzisiaj chciała zrobić paluszkiem, tylko siły bidulka nie miała.

Przyszedł dziś bidon bbox i była pierwsza próba picia. Powiedzcie mi, jak to technicznie wygląda, że dziecko zaczaja, że ma to pić, na zasadzie odruchu ssania z cycka? Bo na razie to gryzie tę słomkę jak gryzak i nie ogarnia mechanizmu.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, dobre 😅. Dzieci w szkole piosenki patriotyczne, a matki na demonstracjach...😆

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Wiesz Młodzi równa się imprezki i parapetówki. U nas parapetówki trwały ładne kilka miesięcy. Więc są plusy i minusy 🤷‍♀️
    Dokładnie o tym samym pomyślałam. U nas są tacy, którzy już się wyszaleli i jest super 🙂. Ale nie ma reguły.

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i miałam pisać. Przeczytałam wczoraj ten artykuł o pełzaniu i się trochę podłamałam. Mój Jasiek skończył już pół roczku i nie pełza do przodu. Tylko do tyłu, na boki, wokół własnej osi. I często robi te samolociki. Wygląda to tak, że dość długo jest w podporze (wtedy bawi się różnymi zabawkaki/gryzakami) i wysokim podporze, który przerywa pozycją na samolocik. Okazuje się, że to nie jest dobrze. Dzisiaj jak tak robił, to mu przytrzymywałam nogi i wtedy wracał do wysokiego podporu. Nie wiem, jak jeszcze mogę mu pomóc?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    Ach i miałam pisać. Przeczytałam wczoraj ten artykuł o pełzaniu i się trochę podłamałam. Mój Jasiek skończył już pół roczku i nie pełza do przodu. Tylko do tyłu, na boki, wokół własnej osi. I często robi te samolociki. Wygląda to tak, że dość długo jest w podporze (wtedy bawi się różnymi zabawkaki/gryzakami) i wysokim podporze, który przerywa pozycją na samolocik. Okazuje się, że to nie jest dobrze. Dzisiaj jak tak robił, to mu przytrzymywałam nogi i wtedy wracał do wysokiego podporu. Nie wiem, jak jeszcze mogę mu pomóc?

A ta pani to jest faktycznie jakaś guru czy szarlatanka na miarę Zięby? Bo mnie się to wszystko dziwne wydaje, tak jak Karolla mówiła, że wtedy żadne z dzieci tutaj nie rozwijało się prawidłowo, bo chyba żadne nie pełzało w wieku 3 miesięcy. W każdym razie jak pytałam ostatnio moją fizjo o pływanie, czy też ten samolocik, to powiedziała, że jeżeli dziecko wskakuje z tego w wysoki podpór, to jest ok.

Anka12 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no coś Ty nie przejmuj się, moja mała identycznie robi!! I ja chyba kiedyś czytałam ten artykuł ale to pare mięsiecy temu wiec teraz nawet nie wchodziłam w to żeby się nie denerwować. Wszystko jest ok z naszymi dziećmi, naprawdę :)

Anka12 lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp, dzisiaj pierwszy raz piła wodę z kubka doidy, ale dosłownie odrobinę jej dałam, żeby najpierw skumała o co chodzi. Zdziwiłam się, bo bardzo chętnie próbowała się napić. Mam b.boxa i za jakiś czas spróbuję jej podać, właśnie jestem bardzo ciekawa czy ogarnie jak z niego pić.

Rozszerzenie diety zaczelismy lekko ponad tydzień temu, czasem ładnie otwiera buzię, ale czesto język wypycha jak kotek i międoli. Zjada łącznie z 1 łyżeczkę. Na razie była marchewka, dynia i brokuł (ten się nie przyjął, z resztą nie dziwię się, próbowałam, wstrętny). Ciekawe kiedy zacznie tak normalnie jeść większe porcje.

Dzisiaj potrzebowała dużo bliskość, marudna była(może w końcu te zęby jej wyjdą, nie ma ani jednego), była śpiąca ok 17:00, ale nie spała, za to padła przy ostatnim karmieniu o 19:20.
    Za to w dzień gdy położyliśmy się na łóżku to lgnęła do mnie jak nigdy, wtulała się, bardzo to miłe było :)

Ola, 14.05.2020r :)
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Anka no coś Ty nie przejmuj się, moja mała identycznie robi!! I ja chyba kiedyś czytałam ten artykuł ale to pare mięsiecy temu wiec teraz nawet nie wchodziłam w to żeby się nie denerwować. Wszystko jest ok z naszymi dziećmi, naprawdę :)
    Pewnie masz rację, ale reagujesz na to jakoś? Bo ja do tej pory nic, dopiero dzisiaj nogi dociskałam do maty i chyba tak będę robiła. Cały czas się nie da, ale chociaż trochę...

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    Pewnie masz rację, ale reagujesz na to jakoś? Bo ja do tej pory nic, dopiero dzisiaj nogi dociskałam do maty i chyba tak będę robiła. Cały czas się nie da, ale chociaż trochę...

Nie ja nic z tym nie robię bo mała robi przez chwile samolocik a pozniej wraca do zabawy.

Mi się wydaje ze tak to wyglada https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/04/10/plywanie/
    Chyba ze u Ciebie jest inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 23:53

Anka12 lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, co do bboxa to Kuba za pierwszymi chyba dwoma razami tylko gryzł ta słomkę. Chyba jakoś za trzecim razem pociągnął i zrozumiał że leci tam woda🙂

szatanka lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ta pani to jest faktycznie jakaś guru czy szarlatanka na miarę Zięby? Bo mnie się to wszystko dziwne wydaje, tak jak Karolla mówiła, że wtedy żadne z dzieci tutaj nie rozwijało się prawidłowo, bo chyba żadne nie pełzało w wieku 3 miesięcy. W każdym razie jak pytałam ostatnio moją fizjo o pływanie, czy też ten samolocik, to powiedziała, że jeżeli dziecko wskakuje z tego w wysoki podpór, to jest ok.

szarlatanka na miarę Zięby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 00:08

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja nie wiem czy Ty ogarniasz te nasze gminne sprawy. Ale u nas nie ma zagospodarowania przestrzennego i oprócz hałaśliwych sąsiadów nagle może się okazać, że koło domu, na pustej działce wyrośnie sklep czy przedszkole. 😄

Moja starsza późno załapała b.boxa. w necie już szukałam sposobów jak jej pomóc i natrafiłam że na tubce z owocami spróbować nauczyć tego robienia dziubka.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Szatanka ja nie wiem czy Ty ogarniasz te nasze gminne sprawy. Ale u nas nie ma zagospodarowania przestrzennego i oprócz hałaśliwych sąsiadów nagle może się okazać, że koło domu, na pustej działce wyrośnie sklep czy przedszkole. 😄

Moja starsza późno załapała b.boxa. w necie już szukałam sposobów jak jej pomóc i natrafiłam że na tubce z owocami spróbować nauczyć tego robienia dziubka.

Na szczęście koło mojej działki nic się już nie zmieści 😋

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka oj nieee Ty się w ogóle tym artykułem nie przejmuj! Ja to na poprawę humoru wrzuciłam bardziej 😅 bo idąc tym tropem wszystkie dzieci się źle rozwijają hehe
    Na pełzanie przyjdzie czas spokojnie, Oli skończył 7 miesięcy i dopiero ogarnął do przodu bo tak to na wstecznym jechał już od dawna. On to w ogóle robi wszystko naraz z pełzaniem, raczkowaniem, siadaniem a nawet kombinował coś na wyprostowanych nogach je ruszyć do czworakowania zamiast robić jedną rzecz, a dobrze. No ale co ja mu powiem i tak nie zrozumie ale na szczęście z każdym dniem dana czynność zmierza chociaż w prawidłową stronę. Pełzać prawidłowo zaczyna dopiero teraz.

Ja młodego usypiam na łóżku przy cycku z włączoną muzyczką i jak zasypia to go przerzucam do dostawki i wychodzę. Przeważnie budzi się po godzinie/dwóch i wtedy zabawa się zaczyna z podstawieniem cycka znów wymknięcie się z sypialni i tak w kółko. Dziś wyszła druga jedynka na dole także chyba wiem czemu wczoraj był bardziej markotny.

Anka12, szatanka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas zasypianie na noc zawsze w łóżeczku, sam, my tam obok śpiewamy głaszczemy, aż w końcu przewróci się na bok i Kima :)
    W dzień jedna drzemka w wózku, a druga na rękach i odkładam.

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    No fakt...
    Skonczyli 6mc wczesniej budynek...my ledwo zlapalismy firme od wykonczen...

Szatanka...wiesz jak sie popiesci to wszystko sie zmiedci...zart...dobrze,ze nic dziwnego Ci pod nosem nke wybuduja...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Nie ja nic z tym nie robię bo mała robi przez chwile samolocik a pozniej wraca do zabawy.

Mi się wydaje ze tak to wyglada https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/04/10/plywanie/
    Chyba ze u Ciebie jest inaczej
    Dokładnie tak 🙂. Dzięki Bogu mamy tą Mamę Fizjoterapeutę 🙂. A zmartwiłam się, bo mam wrażenie, że od jakiegoś czasu stoimy w miejscu, żadnych nowych umiejętności, jakby coś go blokowało. No nic, może po prostu wzmacnia mięśnie i tyle 🤷‍♀️

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia w łóżeczku. Przed snem bawi się przytulankami. Bardzo lubi, kiedy głaszczę go po główce. W dzień na drzemkę kładę go do takiego pontoniku (dobrze sprawdza się od urodzenia). Jedna drzemka w wózku na spacerze, chociaż pogoda coraz gorsza. Przedwczoraj nie wzięłam folii na wózek i znienacka zaczął padać deszcz. Raz tak mu zakosiło po twarzy i zaczął płakać, tzn. tylko taki pisk na chwilę i się uspokoił. Takie mu funduję atrakcje... Wczoraj z kolei założyłam folię, ale z przodu zostawiłam okienko otwarte. Niestety nie mógł rozglądać się na boki. Dzisiaj jak będzie padać, to nigdzie nie idę, mam w nosie takie spacery.

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ