X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Apropos snu... postanowiłam sobie wczoraj, że Weronika pójdzie wczesniej spac i koniec... miało być bez drzemki po 17... Rezultat: Ja ładowałam zmywarkę - ona bawiła się w łóżeczku (które robi za kojec) i o godzinie 18 nagle padła... obudziłam ją i dałam na podłogę - usmiechnęla się i padła znowu... wziełam ją na ręce spi, dałam do łózeczka robiąc sporo hałasu... obudziła się, zaczęlismy z mężem głośną rozmowę i sprzatanie salonu... po 3 min ona znów śpi (i to na brzuszku) poddaliśmy się i normalnie funkcjonowalismy nie probujac byc cicho - przez ponad godzinę spała jak zabita
    Oczywiście spac poszła po 23:00... ehhhh

A wszystko przez drugą dolną jedynkę - jedna nieprzespana noc wszystko rozregulowała...
    i teraz się bujamy z wieczorną drzemką. Także ten budzić nie zawsze da radę, a tym bardziej uśpić kiedy nam pasuje.
    Współczuję... u nas nawet jak ma oczy czerwone jak wampir to nie zaśnie sama. To jest właśnie najgorsze, że jedna zmiana w rytmie dnia /nocy i już lipa. Nieraz jak gdzieś jechaliśmy z Małą i długo spała np. na dworze, to wszyscy mówią ale fajnie, odpoczniecie sobie, a ja tylko nerwowo zerkałam ma zegarek że już powinna wstać, bo każde przedłużenie snu dziennego zawsze rzutowało na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:48

• MIMI Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu kiedyś czytałam coś takiego, że jak dziecko ma ustaloną drzemkę np. na 9 i zwykle śpi 40 minut, a zaśnie o 9.30, to po 10 minutach powinno się je wybudzić. Dla mnie to abstrakcja i nigdy nie odważyłabym się u nas czegoś takiego zastosować. Chyba aż tak sztywnych godzin to nie chcę.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym, że Oli jednocześnie uczy się pełzania i raczkowania na zmianę i dziś cały dzień walczyl i bardzo mało spał zaczęłam coś szperać w necie. Bo w sumie lepiej jakby się na jednym skupił, a tu dwa naraz ćwiczy. Znalazłam przedziwny i długi artykuł (bardziej namawianie na kupno szkolenia) ale idąc tym tropem, żadne z naszych dzieci nie rozwija się prawidłowo 😅🤦🏼‍♀️

https://cudownedziecko.pl/co-oznacza-prawidlowe-pelzanie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:12

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI super z obrotem, ogarnie drugi bok bez problemu. Na początku ten jeden przypada do gustu, postymulujesz trochę i się wyrówna :)

MIMI lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI, to faktycznie mała nie pozwala Ci się nudzić, codziennie coś nowego :D Sorki, ale ja już głupawkę mam od tych dzieciowych numerów, my mamy jakąś jazdę bez trzymanki jeśli chodzi o spanie i nie wiem, jak z tego wyjść. Dzisiaj staraliśmy się wszystko ładnie, ale wyszły jej tylko 2 drzemki po 40 minut i efekt jest taki, że po kąpieli zasnęła na kolejne 40 minut i teraz z nią garujemy.

Super, że Ci się mała zaczęła tak przewracać, moja dalej nic. I kurde, jak się ją na ten brzuch położy i ona ma motywację, żeby leżeć, bo ją coś jawnie interesuje, to nawet leży długo, ale generalnie to ma to w pompce i woli plecy. I nie ma sposobu, żeby ją przekonać. Ręce mi już opadają. A ty jesteś z Poznania, dobrze kojarzę? Podasz mi nazwisko tej rehabilitantki? Jak już będziemy w desperacji, to może się do niej przejedziemy skoro takie cuda u Ciebie zdziałała.

mwm, a co to za mądre książki czytasz o śnie? Poleć jakąś, bo czuję, że muszę porozkminiać temat - promocja na super sen naszego dziecka się skończyła.

Z pozytywów, to dzisiaj został samodzielnie wsadzony do buzi, odgryziony, przeżuty i połknięty 2-mm kawałek ziemniaka, więc jest progres :D

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Współczuję... u nas nawet jak ma oczy czerwone jak wampir to nie zaśnie sama. To jest właśnie najgorsze, że jedna zmiana w rytmie dnia /nocy i już lipa. Nieraz jak gdzieś jechaliśmy z Małą i długo spała np. na dworze, to wszyscy mówią ale fajnie, odpoczniecie sobie, a ja tylko nerwowo zerkałam ma zegarek że już powinna wstać, bo każde przedłużenie snu dziennego zawsze rzutowało na noc.
    O właśnie o tym mówiłam. 😄

Ja musiałam zapłacić by mi babka powiedziała, że za dużo snu w dzień skutkuje tym co Hania robiła w nocy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pracowity dzień. Młoda rozkminia jak raczkować.

Ogólnie usiadła sama dziś już kilka razy. 👏👏 Tak do tej pory to udawało się jej raz na kilka dni.
    I udało jej się jeden kroczek raczkując zrobić.

Oby tylko w nocy nie trenowała bo oszaleję. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:47

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    W związku z tym, że Oli jednocześnie uczy się pełzania i raczkowania na zmianę i dziś cały dzień walczyl i bardzo mało spał zaczęłam coś szperać w necie. Bo w sumie lepiej jakby się na jednym skupił, a tu dwa naraz ćwiczy. Znalazłam przedziwny i długi artykuł (bardziej namawianie na kupno szkolenia) ale idąc tym tropem, żadne z naszych dzieci nie rozwija się prawidłowo 😅🤦🏼‍♀️

https://cudownedziecko.pl/co-oznacza-prawidlowe-pelzanie/

Dobre Weronika pełza naprzemiennie (niech tam czasem pomija lewą nogę), znaczy co? Ma niby rozwinięte ciało modzelowate...hmmm

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas noce są też tragiczne od tych ćwiczeń, diety, zębów itd. Bardzo dużo się wybudza, a pobudki dziś w dzień z mega płaczem jak z koszmarów. Jak otworzy oczy to uśmiech ale dopóki ma zamknięte to dramat.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Dobre Weronika pełza naprzemiennie (niech tam czasem pomija lewą nogę), znaczy co? Ma niby rozwinięte ciało modzelowate...hmmm

Myślałam o Was właśnie jak to czytałam :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas pracowity dzień. Młoda rozkminia jak raczkować.

Ogólnie usiadła sama dziś już kilka razy. 👏👏
    I udało jej się jeden kroczek raczkując zrobić.

Oby tylko w nocy nie trenowała bo oszaleję. 🤦🏻‍♀️

Weronika też coś na ten kształt dziś wyczyniała... tylko u niej to było w litere w i podpierając się rękoma, albo jedną reką... tak z czworaków... i tak się zastanawiam czy to już usiadła sama czy jeszcze to nie jest sedzenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:37

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest coś takiego ale to raczej jakiś półsiad 🧐

afa1a0a7f7de.jpg

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas Karolla taki sam. To jest właśnie siedzenie.
    Do takiego jak my to sobie wyobrażamy a tym bardziej bez podparcia to dużo musi minąć.

Karolllla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/02/01/2-sposoby-w-jakie-siada-dziecko/

• Ajka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/02/01/2-sposoby-w-jakie-siada-dziecko/
    Czyli u nas źle... ale w sumie przy słabym brzuszku to chyba raczej z tym moze być problem

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam to ale myślałam, że właśnie w tej pozycji dopiero jak bardziej prosto usiądzie to jest siad, a to teraz to taki półsiad 😉

Ajka w ogóle cofnęłam się kilka stron bo czegoś szukałam i natknęłam się na zdjęcie młodej w krzesełku, nie widziałam go. Ależ ona ma oczyska i w ogóle śliczna i bystra taka widać. Mam wrażenie, że przez tą „wadę” ona właśnie nadrabia inteligencją, nawet z Twoich opisów to wynika, że idzie jak burza. A krzesełko ma super tą przegródkę na nogi. Ja teraz zakładam spodnie do jedzenia to jest lepszy ślizg i nie ma tragedii ale gołe nogi tam wsadzić to niekoniecznie wygodnie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, ja z Konina. To jest Katarzyna Ślugaj. Wiesz, dla mnie ta cała osteopatia to takie trochę czary mary, ale ważne że widzę efekty.

Frufru lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karolla :)
    A jeśli chodzi o krzesełko, to muszę przyznać, że jest zajebiste... Taka trochę moja fanaberia, ale jak dotąd wszystko mi się w nim podoba i wszystko w nim wydaje mi się przemyślane i funkcjonalne... zobaczymy jak będzie dalej.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jeszcze nie poszło spać...mieliśmy falstart o 22:00 gdzie niby zasnęła, ale obudziła się po 45 min "drzemce" i od tego czasu szaleję. Aktualnie jesteśmy na etapie pogróżek z oknem życia w roli głównej

EDIT:
    Jest 1:30 śpi wreszcie... o losie... a mi się już całkiem spać odechciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 01:30

• szatanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam 4h. Dziecko spalo od 22.30 do 1.00 potem przerwa do 3.00. Teraz obudziła się osiódmej na karmienie i chciała spać dalej, ale niezawodny pies mojej sąsiadki zaczął tak szczekać, że się totalnie rozbudziła. Poszłam sąsiadce zrobić awanturę, że mogłaby trochę szybciej reagować na to jego szczekanie, to mi powiedziała, że się czuje jak niewolnik we własnym mieszkaniu. No i co tu zrobić. Ja się poważnie obawiam, że się moje dziecko jakichś problemów przez to ostatnie niespanie nocne nabawi. Dzisiejszej nocy od kąpieli wyszedł jej bilans 7h snu, trochę mało jak na niemowlaka chyba.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ