MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeheria wrote:Mimi gratulacje ❤
Szatanka ale Lilka zrobiła postępy, szok. Idzie jak burza 👏
Noo,3 miesiące rehabilitacji zrobiły swoje. Jednak bobathy działają.
Kciuki za wszystkie nasze Maluchy! Damy radę!
Jeheria lubi tę wiadomość
-
My też jutro adaptacja Maciej idzie na 2 godziny 😱a ja będę buczeć w aucie 🤣
-
Szatanka
A gdzie Ja napisałam, że macie powstrzymać emocje.
Napisałam, abyście nie myślały, że oddajecie gdzieś dzieci. Co druga pisze oddaje dziecko do żłobka.
Oddać dziewczyny to można za małą bluzkę do sklepu.
Dzieci są zaprowadzane do nowego miejsca, do nowych Pań i fajnych zabawek.
I tyle w temacie.
Mam kilka znajomych które pracują w żłobku i One czują się jak jakieś terrorystki. Bo mamusie do nich z tekstami, że muszą oddać swojego bombelka.
Nawet dzisiaj Pani w żłobku wspomniała, że Ona preferuje aby na adaptację lepiej przychodzili tatusiowie. Bo mamy się nakręcają i niestety te emocje widzą dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 21:53
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Andzia86 wrote:My też jutro adaptacja Maciej idzie na 2 godziny 😱a ja będę buczeć w aucie 🤣
A to już sam zostaje ????
U nas przez 3 dni jest z nami na 2h.
Od poniedziałku będzie już sam od 8 do 1220.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:A to już sam zostaje ????
U nas przez 3 dni jest z nami na 2h.
Od poniedziałku będzie już sam od 8 do 12 -
Andzia86 wrote:Niestety sam... U nas nie pozwalają siedzieć rodzicom ☹️
Ej no, Andzia, ja bym się kłóciła. Widziałaś link, który wkleiłam? Tam jest napisane, że pozostawienie dziecka bez rodzica w takiej chwili może się odbić na jego rozwoju. Ja bym zażądała odpowiedzi odmownej na piśmie z informacją, że poproszę ministerstwo o opinię w tej sprawie.
Inna sprawa, że głupio robić kwas na samym początku, ale kurde, tu chodzi o dobro Waszych dzieci. Może zamiast jutro ryczeć w aucie, warto się zgadać z innymi odprowadzającymi rodzicami, żeby iść do dyrekcji i powiedzieć, żeby sobie nie robiła jaj, a na podkładkę mieć ten artykuł, który wkleiłam?
Mimi, najwyraźniej nadajemy na innych falach i się nie zrozumiemy. Ciekawe, co by Ci powiedział Twój syn, gdyby umiał dokładnie wyrazić co czuje, kiedy go pierwszy raz "odprowadziłaś w nowe miejsce", czy raczej nie wydawało mu się, że go właśnie oddałaś na zawsze, bo nie rozumiał, że niedługo wrócisz, gdyż nie miał możliwości tego rozumieć. I może my właśnie te emocje dziecka antycypujemy i rozumiemy, dlatego już teraz nam ciężko. A paniom w żłobku to może faktycznie jest nie na rękę i nie potrafią zmieścić w sobie tych wszystkich emocji tylu matek i dzieci, ale to, że matki takie emocje mają, jest jak najbardziej normalne, moim zdaniem. Nienormalne byłoby, gdyby ich nie miały, więc mówienie o nakręcaniu się jest nie w porządku. A to ile ja z tych emocji pokażę dziecku, to inna sprawa. Zresztą, traktowanie wszystkich ojców, jakby im zwisało, też jest nie fair. Mój mąż np. w wielu sprawach jest bardziej wrażliwy i "miękki" ode mnie i takich ćwiczeń vojty nie dał rady robić z małą.
-
Andzia86 wrote:Niestety sam... U nas nie pozwalają siedzieć rodzicom ☹️
Kurcze Andzia trzymaj się .
A pytałaś dlaczego mają takie podejście ?
Hmmm zganianie na covid trochę by było słabe bo by wychodziło że tylko w Twojej miejscowości są restrykcję.20.10.2012 👰🤵💍
O kurcze to jutro idę do dyrektorki!
Co do tatusiow to mój nie chciał zaprowadzić Maćka do żłobka tłumaczył się ze ja wszystko wiem lepiej 🤣 za miękki jest nie dałby rady 🤭 -
Ale też nie wiem czy się zgodzą bo ja bez maski chodzę 🤭 mam zaświadczenie
-
Andzia86 wrote:Ale też nie wiem czy się zgodzą bo ja bez maski chodzę 🤭 mam zaświadczenie
U nas wszyscy rodzice bez maseczek. Pani dyrektor poinformowała nas, że nie chce wprowadzać dodatkowy stres dzieciom, cała sala zamaskowanych ludzi 🙈
Liczy na odpowiedzialność rodziców, że nikt chory nie przyjdzie oraz zakatarzony. Podpisujemy oświadczenie przed wejściem oraz mamy pomiar temperatury.20.10.2012 👰🤵💍
Spać nie mogłam masakra ☹️ Macius tak płakał a ja teraz w aucie 😭😭😭
-
Mimi1987 wrote:Jednak nie wpuścili ?
-
Karolllla, Andzia86, Catlady, Anka12 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Boże Andzia biedna Ty i biedny Maciuś. Trzymajcie się tam, ale takie rzeczy powinny być zabronione serio, żeby tak od razu sam🥺😤
Ja dostałam przed chwilą fotkę, Oli dziś pierwszy raz poszedł na 8:30 raczej dziś niechętnie i biedny nie dźwignął tej godziny i nie doczekał do zupy nawet 😂
Mimi1987, Andzia86, Catlady, Lilka94, Jeheria lubią tę wiadomość
-
No ja zdjęcia nie mam. Maciej jak płaczę to pojawiają mu się czerwone kropki i właśnie taki wyszedł z sali ehhh chodził ze swoją podusia nic nie zjadl 😭