MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki2803 wrote:Szczerze to nawet ulotki nie przeczytałam. Po prostu wierzę swojemu lekarzowi ale dajesz mi do myślenia.
jak nie masz problemów z żołądkiem... to mozna sie az tak nie przejmować...ja mam i mimo wskazań mam zalecenie zeby odstawić jak by sie cos działo... i jechac na samym clexanie.
Podobno Accard po tranferze moze minimalnie pomoc przy zagnieżdzeniu... no ale jak juz doszło do zagniezdzenia to... bo ja wiem.2020
2023 -
Też właśnie wiedziałam że pomaga przy zagnieżdzaniu i trochę się zdziwiłam że mam brać no ale ok pomyślałam. Nie mam problemów z żołądkiem i dawka tez nie jest wysoka. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale na początku ciąży jak jeszcze o niej nie wiedziałam miałam problem chwilami z oddychaniem, taki lekki bezdech że tego głębokiego oddechu nie idzie wziąść a jak biorę acard to nie mam tego problemu.
-
A to ciekawe... ja nie biorę nic ale tez taki problem z oddechem miałam myślałam ze to przypadek a nie od ciąży
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Dziekuje za odzew. W artykule mowa jest o wadach wrodzonych a szczególnie serca w 3 trymestrze ale faktycznie pytanie przy jakiej dawce były badania robione. Na moim acardzie 75mg na ulotce tez jest zakaz na 3 trymestr ale wiem ze lekarze przepisują i pol polski bierze.
U mnie akurat wskazanie jest bo oprócz nawracających poronienien, mutacji MTHFR jest PAI homo, a do tego przeciwciała przeciw kardiolipinie i obniżone białko S co wskazuje na zespół antyfosfolipidowy. Podpytam dokładnie lekarza jeszcze na kolejnej wizycie o ta ulotkę i zaraportuje Wam3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Niki witam,
Moze acardy warto skonsultowac tez np z kardiologiem, bo chyba nasercowy...Niki2803 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Dziekuje za odzew. W artykule mowa jest o wadach wrodzonych a szczególnie serca w 3 trymestrze ale faktycznie pytanie przy jakiej dawce były badania robione. Na moim acardzie 75mg na ulotce tez jest zakaz na 3 trymestr ale wiem ze lekarze przepisują i pol polski bierze.
U mnie akurat wskazanie jest bo oprócz nawracających poronienien, mutacji MTHFR jest PAI homo, a do tego przeciwciała przeciw kardiolipinie i obniżone białko S co wskazuje na zespół antyfosfolipidowy. Podpytam dokładnie lekarza jeszcze na kolejnej wizycie o ta ulotkę i zaraportuje Wam
No w takiej sytuacji, to bym sie nawet nie zastanawiala... bo bez tych leków może sie okazać....2020
2023 -
Hej dziewczyny1 Pytanie z innej beczki Czy widac już u was brzuchy? nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciązy ale u mnie w sumie jeszcze nic nie odstaje a widziałam na tych grupach fejsowych że dziewczyny niektóre mają już pokaźne brzuszki. Tzn jak się najem pod wieczór to bebzol mam spory, ale z rana nic
ahhh... ale zaczyna mi się pojawiać ta niesforna ciemna kreska na brzuchu, ostatnim razem tez ją tak wczesnie miałam a później rok po ciazy jeszcze się utrzymywała... to chyba kwestia karnacji.
-
Karolllla wrote:Ja mam jak się najem
a tak to rano raczej bez zmian.
Tez tak mam...jestem szczupła wiec w teorii to w 4/5 mc moze cos byc widac...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Tez tak mam...jestem szczupła wiec w teorii to w 4/5 mc moze cos byc widac...
co to za dziwna teoria, moim zdaniem im kto szuplejszy tym szybciej widać... albo inaczej im kto drobniejszy tym brzuch bedzie wiekszy... jak dziewczyna ma grube kości, szeroką miednicę i wzrost powyżej 170 to bedzie mniej widac niz jak ktos ma 160 cm i wazy 50 kg.
Miałam okazje widziec sporo zaciążonych kolezanek i te szczupeł drobne miały szybciej i większe brzuchy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:38
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
No ja mam brzuch ogromny, ale taki zrobił się przy stymulacji do in vitro. Brałam też sterydy i ogólnie przytylam, ale brzuch to w szczególności.. nie mieszcze się praktycznie w żadne dżinsy, nawet zwykle getry mnie uciskają. A ciążowe jeszcze za duże:/ i weź tu bądź mądry. W domu to pół biedy, ale jak gdzieś mam wyjść to mam dopiero problem z ubraniem. Dostałam od koleżanki górę ubrań ciążowych, ale co najmniej rozmiar za duże, więc zwyczajnie wiszą. A boję się kupić coś nowego, bo nadal obawiam się o swoją ciążę
-
sayuri wrote:No ja mam brzuch ogromny, ale taki zrobił się przy stymulacji do in vitro. Brałam też sterydy i ogólnie przytylam, ale brzuch to w szczególności.. nie mieszcze się praktycznie w żadne dżinsy, nawet zwykle getry mnie uciskają. A ciążowe jeszcze za duże:/ i weź tu bądź mądry. W domu to pół biedy, ale jak gdzieś mam wyjść to mam dopiero problem z ubraniem. Dostałam od koleżanki górę ubrań ciążowych, ale co najmniej rozmiar za duże, więc zwyczajnie wiszą. A boję się kupić coś nowego, bo nadal obawiam się o swoją ciążę
A nie masz jakiegos zatrzymania płynów po stymulacji?2020
2023 -
Ja jestem niska i szczupła ale szeroki rozstaw bioder chyba mam ale tez mnie uwierają już spodnie... chodzę w rozpiętych 🙈
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.