MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Przyszedł mi właśnie detektor tętna.
Ledwo znalazłam serduszko bo wiadomo jeszcze za szybko . Ponoć od 12 tygodnia ciąży najłatwiej znaleźć serduszko. Pokazało mi tętno 122-130. Myślicie że jest ok ? -
sayuri wrote:Zresztą, nie ma co się przywiązywać do terminów porodów. To i tak tylko szacunkowy przecież.
racja...ciąża wbrew pozorom nie trwa 38 tygodni (czy 40 od @), tylko u każdej ciut inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:12
2020
2023 -
Sierściucha wrote:Mogę spytać ile zapłaciłaś??
2347 zł - ale jeszcze nie zapłaciłam... na razie zaliczkę do poniedziałku muszę przelać resztę.
https://badanienifty.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 15:35
2020
2023 -
Ja tez nad tym dokładnie testem myśle
ale nie wiem czy dobry mam tok rozumowania i tak sobie wymyśliłam ze zrobię już po usg prenatalnym i pappa. Bo jak wyjdzie bardzo złe usg i pappa to chyba nifity pro się już nie robi tylko chyba już inwazyjne. Dobrze myśle ? macie inne zdanie?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Bona wrote:Co to jest za badanie ?
Bona lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
Takmala wrote:Ja tez nad tym dokładnie testem myśle
ale nie wiem czy dobry mam tok rozumowania i tak sobie wymyśliłam ze zrobię już po usg prenatalnym i pappa. Bo jak wyjdzie bardzo złe usg i pappa to chyba nifity pro się już nie robi tylko chyba już inwazyjne. Dobrze myśle ? macie inne zdanie?
to badanie można zrobić od skończonego 10 tygodnia, więc teoretycznie możesz idąc na usg genetyczne mieć już wynik w ręku... wykrywa też podwyższone ryzyko różnych niestandardowych wad (które nie koniecznie są sprawdzane np przy amniopunkcji, chyba że się specjalnie chce konkretną wadę spr), mam bardzo mało wyników fałszywie dodatnich.
Oczywiście to nadal badanie przesiewowe, jak wyjdzie źle i tak sie robi amniopunkcje2020
2023 -
Ja jak wyjdzie usg i pappa ok to będę robić dla świetego spokoju ja to z tych co mało optymistycznie wszystko widza i wszytko lubię/muszę potwierdzać
Lat 36
Hashimoto
Karolllla wrote:Ja na 99% nie robię żadnych dodatkowych badań jeśli na usg będzie wszystko ok ale zobaczę co lekarz powie. Najpierw muszę się dowiedzieć w poniedziałek po 3 tygodniach przerwy czy kropek ma się tam w ogóle dobrze 😏
Ja przerabiałam już kilka wyników fałszywie dodatnich przy Pappie wśród znajomych i jeden ekstremalny w rodzinie... o wiele trudniej się czaka na wynika takiego badania po nieprawidłowej Pappie.
Dodam, że wszystkie te dzieciaki są żywe i zdrowe (w tym jedno z przeziernością karkową ponad 5,6mm), a w badanich typu Nifty wszystko było ok - w USA te badania to standard dla wszystkich, jak u nas PappaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:01
2020
2023