MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmmm gołąbki mamusi ale mi ochoty narobiłyscie ale ja nie umiem a mamy nie będę kłopotać bo to czasochłonne... ale takie pyszne... mmm
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja ostatni tydzień non stop jadłam gołąbki 🙈 teraz mam fazę na pierogi z mięsem 🤦♀️
My dzisiaj wyjeżdżamy na drugi koniec Polski do kuzyna na ślub. Biorąc pod uwagę, że sikam co 15 minut nie wróżę szybkiej jazdySierściucha, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Sayuri polecam spacer,meliske, dobra książkę lub ulubioną muzykę
Czy masz jakiś konkretny powód nerwów?
Mój malz powie, że nie mam żadnego powodu. A mi tak hormony świszczą, że wystarczy, że powie coś nie tak albo czegoś nie usłyszy co mówię i już mam ciśnienie. Melisa nie pomaga, pije od kilku dnina dodatek jakoś apetyt straciłam. Na spacer nie mam gdzie iść, mieszkam na wsi, wokół same pola i ulica.
Boję się, czy mi depresja nie wraca:( bo mam dwa epizody za sobą. -
sayuri wrote:A ja już trzeci dzień mam nerwa... no ale jakiego.. krzyczę na małża i nie mogę się uspokoić
mam relanium ale boję się wziąć
nie radzę sobie
-
Przyszedł mi właśnie detektor tętna.
Ledwo znalazłam serduszko bo wiadomo jeszcze za szybko . Ponoć od 12 tygodnia ciąży najłatwiej znaleźć serduszko. Pokazało mi tętno 122-130. Myślicie że jest ok ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 14:26
-
Bona wrote:Przyszedł mi właśnie detektor tętna.
Ledwo znalazłam serduszko bo wiadomo jeszcze za szybko . Ponoć od 12 tygodnia ciąży najłatwiej znaleźć serduszko. Pokazało mi tętno 122-130. Myślicie że jest ok ?
a wiadomo czy dobrze zmierzył - detektor chyba od 16 tygodnia ma być... ważne że pokazał bijące serduszko2020
2023 -
A ja z innej beczki, taki problem pierwszego świata. 2 lata temu zostałam poproszona na chrzestną. Mój facet też. Ogólnie dziwna sytuacja... Chrztu wtedy jednak nie było. Teraz się okazało, że jak się rodzice dziecka dowiedzieli o mojej ciąży, to szybko chrzest chcą organizować, póki brzucha nie widać ... Przyznam, że mi się nie uśmiecha w tej chwili... Ale się przecież kiedyś zgodzilam... I mam dylemat...
-
Ajka wrote:a wiadomo czy dobrze zmierzył - detektor chyba od 16 tygodnia ma być... ważne że pokazał bijące serduszko
-
Ajka, Jeheria, cieszę się, że wizyty udane. Jeheria, piękne masz to usg, wszystko idealnie widać. U mnie to tak jak u Ajki, jakieś wszystko zamazane. Obecny doktorek chyba nie ma dużych wymagań co do sprzętu, bo w poprzedniej ciąży u innej lekarki i w innym gabinecie wszystko było o wiele lepiej widać.
Ajka, będzie dobrze z tymi testami, choć rozumiem stres. Ale pewnie potem się już na maksa uspokoisz (mam nadzieję). A ile płaciłaś i gdzie robiłaś? Bo my też będziemy robić, tylko nie wiem, czy to, czy Harmony.
Bona, no i sobie kupiłaś detektor, żeby się uspokoić, a teraz się będziesz przez niego stresować. Ja nie wiem, czy dobrze pokazuje, nie znam się, i dlatego wolę unikać takich atrakcji.
Dziewczyny, od wizyty nurtuje mnie kwestia mojego terminu porodu. Ostatnią miesiączkę miałam 6 sierpnia, ale estrofem brałam dłużej niż do 14dc, tak więc transfer 5-dniowej blastki był 26 sierpnia. Jak dotąd mniemałam (i lekarz w Medicoverze się ze mną zgadzał), za dzień poczęcia trzeba liczyć 22 sierpnia (26 - wiek zarodka), więc początek cyklu na 14 dni wcześniej (bo cykle mam 28-dniowe), czyli 8 sierpnia, co daje termin porodu na 15 maja. Tymczasem mój doktor z jakiegoś kółka, którym się posiłkował wyliczył mi termin porodu na 12 maja, a OM wpisał na 5 sierpnia. Wiecie może, dlaczego tak?
Co do imion, my już mamy od tak dawna, że myślałam, że się nie doczekam: dla niej Liliana, a dla niego Szymon.
A u mnie dziś od rana kują kafelki na klatce, pier%^&*((a można dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 14:48
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Od 12 tygodnia akurat ten można używać. Ale widziałam że dziewczyny na grupie na FB już wcześniej używały i pokazywał im też ładnie
hmmm no nie wiem... jakoś mnie ten detektor nie przekonuje... jak się boisz to zawsze możesz iść na usg... ale norma jest chyba powyżej 120... i zgadzam się z Szatanką w kwestii detektoraWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 14:50
2020
2023