MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
mwm wrote:No tak, to nie ból tylko rozciąganie, napieranie, dyskomfort. Swoją droga ciekawe czemu nie można nic odlubic.
Takie objawy są też przy infekcji, ale wtedy dochodzą tez inne, w szczególnosci taki ból ucisk na cewke moczową w czasie oddawania moczu, zwłasza na poczatku i pod koniec...
2020
2023 -
Cer wrote:W sumie wiele z was pisało przez ostatnie miesiące o wymiotach, mdłościach i innych "przyjemnościach", więc skoro to mnie ominęło,to może i w tej kwestii nadal będzie luz, oby.
-
Ja dzisiaj w nocy też miałam akcję wymiotną i w ogóle dzisiaj mi ciężko na żołądku.
Cycki tez mnie bolą od kilku dni.
Odebrałam wyniki. W moczu bakterii juz nie bylo, ale znowu dość liczne pasma śluzu. Trochę mnie to zmartwiło, ale lekarz opisujący badanie napisał, że w porządku. Dziwi mnie natomiast pH: w czw bylo 5, a wczoraj 8. Mozliwe, żeby aż tak się wahalo w ciągu doby, czy to kwestia stania moczu?
Mam też zarąbiście niskie TSH: 0,065. To dlatego znowu od jakiegoś czasu zasapuję się wchodząc na 2. pietro, drżą mi ręce i w ogóle słabość. Tak samo miałam w poprzedniej ciąży. Tylko wtedy na początku miałam zmianę dawki, a teraz wciąż biorę tyle samo, a TSH sukcesywnie spada. Jedyne co zmieniłam, to sposób przyjmowania, bo biorę tabletkę idąc w nocy na siku i pewnie przez to się lepiej wchlania niż 20-30 min przed śniadaniem. Chyba więc d1k 25./ jest dla mnie za duża, ale w pn na szczęście w koncu idę do endo. -
Ja dzisiaj też się nie czuje dobrze kolejna noc z problemem żeby usnąć a rano hm jakby na wymioty jakby refluks nie mam pojęcia tak czy owak czekam az bedzie lepiej... nic innego nie pozostaje
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
A u mnie zaczyna się jakieś przeziębienie 😑 młody ma katar po kostki, mnie też już zasmarczylo i czuję że mnie rozkłada. A że w ciąży jedyne co można przy chorobach to idąc się do umieralni to radam niesamowicie
-
Jeheria wrote:A cycki Was bolą? Mnie strasznie sutki, jakby miały zaraz eksplodować.
-
mwm wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was boli podbrzusze podczas oddawania moczu? Chodzi mi o takie ciagniecie jakby macicy, podbrzusza, pojawia się gdy trochę bardziej się wysilam do tej czynności
mwm lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:Jak mam pełen pęcherz i zrobię siku to wtedy jest taki trochę dyskomfort, wtedy ciężko mi się od razu wyprostować.
To ja tak mam po jedzeniu. Dzisiaj pomarańczę zjadłam i zgięta w pół przez chwilę chodziłam:/ śmiałam się do męża, że dzidzia ma już swoje smaki i ciągnie za sznur od środka jak coś nie pasujeMIMI lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:
Ja jestem jednak w szpitalu bo bóle okresowe były nadal. Dostaje zastrzyki w tyłek rozkurczowe. Doktor powiedział że macica spięta bo się rozciąga. Muszę się oszczędzać. Wczoraj byłam na spacerze 5km z psem który trochę mnie pociągał a przedwczoraj na basenie. Z dzidzia ok. Na 100% chłopiec ♥️
Lilly możesz dopisać. A byłam na tej wizycie w Białymstoku i powiedzieli że heparynę odstawia się 12h przed porodem, acard bierze się do 36 tc. Zaleca się poród siłami natury.
Teraz w szpitalu zbadali mi wszystkie jakieś tam czasy przepływu krwi, d dimery. Wszystko ok. A i powiedzieli że heparyna strasznie wypłukuje wapń. Trzeba suplementowac, polecili calperos 1000. Bardzo łatwo może dojść do złamania.lilly. lubi tę wiadomość
-
Jeheria dobrze że wszystko dobrze u Was. W takim razie masz teraz czas na dużo odpoczynku. Dobrze że pojechałaś do szpitala to sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 19:13
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Stworka wrote:A u mnie zaczyna się jakieś przeziębienie 😑 młody ma katar po kostki, mnie też już zasmarczylo i czuję że mnie rozkłada. A że w ciąży jedyne co można przy chorobach to idąc się do umieralni to radam niesamowicie
Łącze się w bólu, rozłożyło mnie dzisiaj, ból gardła, kaszel, ból głowy, początki kataru...dobijcie mnie....⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Endi1990 wrote:Mnie łamią krzyże ale to przez to że chciałam być bardziej aktywna i poszłam na dwugodzinny spacer z psem, może jednak lepiej sobie tyć w spokoju;)
albo iść na pół godziny... ja byłam na 45 min z meżem i czuje sie superJeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Endi1990 wrote:niestety był z nami tez syn, a czterolatkowi żądnemu nauki jazdy na rowerze nie dałam rady wytłumaczyć, że mama ma kondycje mniejszą niż jego buldog
Wyobrażam sobie że negocjacje z 4latkiem mogą być trudnePattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
2020
2023