X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cycki Was bolą? Mnie strasznie sutki, jakby miały zaraz eksplodować.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą i są mega ogromne, myślę że u mnie rozmiar a nawet dwa wieksze

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki są większe ale jeszcze mieszczą się w staniki co zawsze, nie bolą bo codziennie je nawilżam i to mi pomaga. Brzuch czasami delikatnie zakłuje i czuć delikatne rozpieranie, ale nie boli.

🌷Niedoczynność tarczycy.
    🌷2018r.-2019r. dwie procedury in vitro, dwa krwiotransfery😔
    🌷2019r. ciąża naturalna
    🌷👧🏼 Judyta 26.04.2020r.
    Obecnie 35lat, ciąża naturalna ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zaczęły mnie boleć sutki. I spadła mi laktacja. 😑

• Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie i sutki zaczynają boleć i podbrzusza pobolewa i śluzu durzo, myślę, że wszystko to jest normalne 😉 dziecko rośnie w bardzo szybkim tempie aktualnie i macica robi się coraz większa 😉

Ja już mam brzuch taki, że nie da się pomylić, że nie jestem w ciąży. U mnie to "genetyczne" moja mama też bardzo szybko miała brzuch ciążowy, w pierwszej ciąży było już widać w okolicach 12 tyg, teraz jeszcze szybciej. Na plusie mam 2 kg ale się nie przejmuje, wiem że to ciążowe kg plus wszystko da radę zrzucić po ciąży (w pierwszej przytyłam 20kg schudłam 25 - karmienie piersią okrutnie wyciąga)

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp nie wyciągnęło okrutnie wagi. 🤣🤣🤣🤣

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też sutki bolą wczoraj wieczorem to aż paliły, brzuch też pobolewa jak długo siedzę albo po jedzeniu się napina. Ale fakt teraz szybko wszystko rośnie, widać i czuć :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie karmienie wyciągnęlo, 27 kg miałam na plusie ale zleciało, z tym że ja się bałam o kolki i faktycznie odrzuciłam słodycze, smażone itp przez pierwsze miasiace, teraz czuje że nie będę miała takiego samozaparcia ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    U mnie w sumie karmienie wyciągnęlo, 27 kg miałam na plusie ale zleciało, z tym że ja się bałam o kolki i faktycznie odrzuciłam słodycze, smażone itp przez pierwsze miasiace, teraz czuje że nie będę miała takiego samozaparcia ;)
    Nie ma co się katować, pokarm mamy jest tworzony z krwi nie z pokarmu 😉 kolki są wynikiem niedojzalgo układu pokarmowego a nie skutkiem naszej diety 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:22

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzeba było to mówić 4 lata temu, ciućkałam się ze wszystkim jak wariatka ;)

Jak to mówi mój dziadek : gdybym rozum miał jak dzisiaj a lata jak wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:27

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja na początku czułam się inaczej niż w poprzedniej: jadłam mięso, miałam mdłości i w ogole inaczej. Dlatego sobie wkręciłam, że pewnie chłopak. I tak się już przyzwyczajałam do tej myśli, choć chciałam dziewczynkę. W międzyczasie nabrałam znowu wstrętu do mięsa. A dzisiaj nawet patrzyłam nieśmiało na chłopięce ubranka, a potem czytaliśmy wynik i poczułam lekkie ukłucie, że jednak nie chłopak. Baby to są... :)

Ajka, a Ty ten wynik miałaś w postaci zero-jedynkowej typu jest/nie ma, czy prawdopodobienstwa? Bo mi napisali przy trisomiach, ze niskie ryzyko, a aneuplodii i mikrodelecji nie wykryto. Przy trzech głównych trisomiach jest ryzyko 1 do miliarda coś tam, ale jednak nie jest to wynik rozstrzygający i tak się zastanawiam, czy to normalka.przy trzech rzadszych trisomiach nawet nie podali prawdopodobienstwa, tylko że niskie ryzyko.

Aha, moja próbka leciała jednak do Hongkongu, widocznie gościu pobierający był slabo zorientowany. A robiłam Nifty Pro.
    U nas z wyrostka płciowego chyba chłopczyk,ale jakoś nie za bardzo dowierzam, bo u mnie same dziewczynki w rodzinie. Zawsze marzyłam o dwóch coreczkach-blondyneczkach :) Ale oczywiście z synka się również będę bardzo cieszyla.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Kochana trzeba było to mówić 4 lata temu, ciućkałam się ze wszystkim jak wariatka ;)

Jak to mówi mój dziadek : gdybym rozum miał jak dzisiaj a lata jak wtedy ;)

Z pierwszym dzieckiem chyba w ogóle człowiek się cacka jak z jajkiem, z drugim (jak i z drugą ciąża trochę u mnie) jakoś człowiek się nie przejmuje - przynajmniej już wiem że wcale nie jest tak łatwo noworodka uszkodzić 😁

PattisonBM lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Aha czyli może boleć...
    Ale się zmartwiłam bo aż 2 nospy Max musiałam wziąć. Wczoraj zrobiłam spacer 5km a przedwczoraj basen.
    Wczoraj też szyjkę zbadałam i wydała mi się rozpulchniona i niezbyt długa :/
    A wizyta u lekarza dopiero w piątek.

Wiesz ja też tak ostanio miałam, nawet się tym martwiłam, bo 2 dni z rzędu tak było... ja specjalnie nie sprawdzam, ale aplikowałam sobie lactovaginal... z racji tego pechcerz i dziwnego samopoczucia poleciałam do lekarza i tam na usg szyjka onad 4 cm pieknie zamknięta...

i potem w domu wieczorem patrze że znów twarda i w ogóle... ale nastepnego dnia rano miekka i rozpulchniona... olewam, lacatovaginal koncze za 2 dni wiec nie bede nawet wiedzieć...

Jeheria lubi tę wiadomość

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 oligoasthenoteratozoospermia, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków, to zwykle nosiłam stanik rozm. 70B, teraz kupiłam 80D i jest dobry...

mwm lubi tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri to mega ci urosły 🙂

A ja zwariowałam. Wczoraj buszowałam po necie za komodą z przewijakiem i łóżeczkiem, ceny za nowe meble są różne i te co mi się podobają trochę drogie. No i znalazłam fajny komplet używany za 200zł. W sobote jadę kupić😁😁😁

PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość

🌷Niedoczynność tarczycy.
    🌷2018r.-2019r. dwie procedury in vitro, dwa krwiotransfery😔
    🌷2019r. ciąża naturalna
    🌷👧🏼 Judyta 26.04.2020r.
    Obecnie 35lat, ciąża naturalna ❤️
    preg.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powiem wam, że ja jeszcze nic nie czuję i biust na razie mi się nie powiększył - na szczęście, bo mimo że jestem szczupła,to poszło mi w cycki (65G)...liczę na to,że natura się zmiłuje i nie urosną mi zbytnio z okazji ciąży. W sumie wiele z was pisało przez ostatnie miesiące o wymiotach, mdłościach i innych "przyjemnościach", więc skoro to mnie ominęło,to może i w tej kwestii nadal będzie luz, oby.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was boli podbrzusze podczas oddawania moczu? Chodzi mi o takie ciagniecie jakby macicy, podbrzusza, pojawia się gdy trochę bardziej się wysilam do tej czynności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 12:10

Takmala lubi tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was boli podbrzusze podczas oddawania moczu? Chodzi mi o takie ciagniecie jakby macicy, podbrzusza, pojawia się gdy trochę bardziej się wysilam do tej czynności :)

Polubiłam przypadkiem ;)
    Ja cos tam czuje nie nazwałabym tego bólem ale czuje jakby macice

mwm lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to nie ból tylko rozciąganie, napieranie, dyskomfort. Swoją droga ciekawe czemu nie można nic odlubic.

Stworka lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyś czuła ból to mogłoby to świadczyć o jakiejś infekcji. Ja tylko przy dwójeczce trzymam się za brzuch z obu stron, bo boli.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ