X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cycki Was bolą? Mnie strasznie sutki, jakby miały zaraz eksplodować.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą i są mega ogromne, myślę że u mnie rozmiar a nawet dwa wieksze

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki są większe ale jeszcze mieszczą się w staniki co zawsze, nie bolą bo codziennie je nawilżam i to mi pomaga. Brzuch czasami delikatnie zakłuje i czuć delikatne rozpieranie, ale nie boli.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zaczęły mnie boleć sutki. I spadła mi laktacja. 😑

• Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie i sutki zaczynają boleć i podbrzusza pobolewa i śluzu durzo, myślę, że wszystko to jest normalne 😉 dziecko rośnie w bardzo szybkim tempie aktualnie i macica robi się coraz większa 😉

Ja już mam brzuch taki, że nie da się pomylić, że nie jestem w ciąży. U mnie to "genetyczne" moja mama też bardzo szybko miała brzuch ciążowy, w pierwszej ciąży było już widać w okolicach 12 tyg, teraz jeszcze szybciej. Na plusie mam 2 kg ale się nie przejmuje, wiem że to ciążowe kg plus wszystko da radę zrzucić po ciąży (w pierwszej przytyłam 20kg schudłam 25 - karmienie piersią okrutnie wyciąga)

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp nie wyciągnęło okrutnie wagi. 🤣🤣🤣🤣

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też sutki bolą wczoraj wieczorem to aż paliły, brzuch też pobolewa jak długo siedzę albo po jedzeniu się napina. Ale fakt teraz szybko wszystko rośnie, widać i czuć :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie karmienie wyciągnęlo, 27 kg miałam na plusie ale zleciało, z tym że ja się bałam o kolki i faktycznie odrzuciłam słodycze, smażone itp przez pierwsze miasiace, teraz czuje że nie będę miała takiego samozaparcia ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    U mnie w sumie karmienie wyciągnęlo, 27 kg miałam na plusie ale zleciało, z tym że ja się bałam o kolki i faktycznie odrzuciłam słodycze, smażone itp przez pierwsze miasiace, teraz czuje że nie będę miała takiego samozaparcia ;)
    Nie ma co się katować, pokarm mamy jest tworzony z krwi nie z pokarmu 😉 kolki są wynikiem niedojzalgo układu pokarmowego a nie skutkiem naszej diety 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:22

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzeba było to mówić 4 lata temu, ciućkałam się ze wszystkim jak wariatka ;)

Jak to mówi mój dziadek : gdybym rozum miał jak dzisiaj a lata jak wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 10:27

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja na początku czułam się inaczej niż w poprzedniej: jadłam mięso, miałam mdłości i w ogole inaczej. Dlatego sobie wkręciłam, że pewnie chłopak. I tak się już przyzwyczajałam do tej myśli, choć chciałam dziewczynkę. W międzyczasie nabrałam znowu wstrętu do mięsa. A dzisiaj nawet patrzyłam nieśmiało na chłopięce ubranka, a potem czytaliśmy wynik i poczułam lekkie ukłucie, że jednak nie chłopak. Baby to są... :)

Ajka, a Ty ten wynik miałaś w postaci zero-jedynkowej typu jest/nie ma, czy prawdopodobienstwa? Bo mi napisali przy trisomiach, ze niskie ryzyko, a aneuplodii i mikrodelecji nie wykryto. Przy trzech głównych trisomiach jest ryzyko 1 do miliarda coś tam, ale jednak nie jest to wynik rozstrzygający i tak się zastanawiam, czy to normalka.przy trzech rzadszych trisomiach nawet nie podali prawdopodobienstwa, tylko że niskie ryzyko.

Aha, moja próbka leciała jednak do Hongkongu, widocznie gościu pobierający był slabo zorientowany. A robiłam Nifty Pro.
    U nas z wyrostka płciowego chyba chłopczyk,ale jakoś nie za bardzo dowierzam, bo u mnie same dziewczynki w rodzinie. Zawsze marzyłam o dwóch coreczkach-blondyneczkach :) Ale oczywiście z synka się również będę bardzo cieszyla.

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Kochana trzeba było to mówić 4 lata temu, ciućkałam się ze wszystkim jak wariatka ;)

Jak to mówi mój dziadek : gdybym rozum miał jak dzisiaj a lata jak wtedy ;)

Z pierwszym dzieckiem chyba w ogóle człowiek się cacka jak z jajkiem, z drugim (jak i z drugą ciąża trochę u mnie) jakoś człowiek się nie przejmuje - przynajmniej już wiem że wcale nie jest tak łatwo noworodka uszkodzić 😁

PattisonBM lubi tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Aha czyli może boleć...
    Ale się zmartwiłam bo aż 2 nospy Max musiałam wziąć. Wczoraj zrobiłam spacer 5km a przedwczoraj basen.
    Wczoraj też szyjkę zbadałam i wydała mi się rozpulchniona i niezbyt długa :/
    A wizyta u lekarza dopiero w piątek.

Wiesz ja też tak ostanio miałam, nawet się tym martwiłam, bo 2 dni z rzędu tak było... ja specjalnie nie sprawdzam, ale aplikowałam sobie lactovaginal... z racji tego pechcerz i dziwnego samopoczucia poleciałam do lekarza i tam na usg szyjka onad 4 cm pieknie zamknięta...

i potem w domu wieczorem patrze że znów twarda i w ogóle... ale nastepnego dnia rano miekka i rozpulchniona... olewam, lacatovaginal koncze za 2 dni wiec nie bede nawet wiedzieć...

Jeheria lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków, to zwykle nosiłam stanik rozm. 70B, teraz kupiłam 80D i jest dobry...

mwm lubi tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri to mega ci urosły 🙂

A ja zwariowałam. Wczoraj buszowałam po necie za komodą z przewijakiem i łóżeczkiem, ceny za nowe meble są różne i te co mi się podobają trochę drogie. No i znalazłam fajny komplet używany za 200zł. W sobote jadę kupić😁😁😁

PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powiem wam, że ja jeszcze nic nie czuję i biust na razie mi się nie powiększył - na szczęście, bo mimo że jestem szczupła,to poszło mi w cycki (65G)...liczę na to,że natura się zmiłuje i nie urosną mi zbytnio z okazji ciąży. W sumie wiele z was pisało przez ostatnie miesiące o wymiotach, mdłościach i innych "przyjemnościach", więc skoro to mnie ominęło,to może i w tej kwestii nadal będzie luz, oby.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was boli podbrzusze podczas oddawania moczu? Chodzi mi o takie ciagniecie jakby macicy, podbrzusza, pojawia się gdy trochę bardziej się wysilam do tej czynności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 12:10

Takmala lubi tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was boli podbrzusze podczas oddawania moczu? Chodzi mi o takie ciagniecie jakby macicy, podbrzusza, pojawia się gdy trochę bardziej się wysilam do tej czynności :)

Polubiłam przypadkiem ;)
    Ja cos tam czuje nie nazwałabym tego bólem ale czuje jakby macice

mwm lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to nie ból tylko rozciąganie, napieranie, dyskomfort. Swoją droga ciekawe czemu nie można nic odlubic.

Stworka lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyś czuła ból to mogłoby to świadczyć o jakiejś infekcji. Ja tylko przy dwójeczce trzymam się za brzuch z obu stron, bo boli.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ