MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam że na zgagę imbir i migdały.
Bona daj znać koniecznie jak tam?
Ja to ciągle mam ochotę na zupy (w tym chińskie),hamburgery ♥️
FruFru moja szwagierka wymiotowała tak jak Ty bodajże do 5 miesiąca. Tylko coś zjadła i kibelekwspółczuję kochana...
-
Migdały pomagają mi na chwilę, a potem jest jeszcze gorzej. Ja się męczę ze zgagą od stycznia tego roku, brałam jakieś różne leki i było raz lepiej raz gorzej, ale wiadomo - w ciąży to nic nie można, a progesteron i acard dodatkowo wzmagają refluks. Obecnie stosuję jedynie gaviscon - to jest lek alkalizujący, ale nie zawiera soli aluminium, więc jest polecany dla kobiet w ciąży. Miałam nadzieję, że znacie jeszcze jakieś inne patenty jednak.
-
Jeheria wrote:FruFru moja szwagierka wymiotowała tak jak Ty bodajże do 5 miesiąca. Tylko coś zjadła i kibelek
współczuję kochana...
Lekko nie będzie, ale jak trzeba to dam radę... Byleby z dzieckiem było ok.
Migdały mi nie pomagają,spróbuję z imbirem. W internecie średnie te porady. Może któraś będzie miała coś sprawdzonego. -
Frufru wrote:Lekko nie będzie, ale jak trzeba to dam radę... Byleby z dzieckiem było ok.
Migdały mi nie pomagają,spróbuję z imbirem. W internecie średnie te porady. Może któraś będzie miała coś sprawdzonego.
Fru, a stosowałaś taki lek prevomit albo teraz widziałam pregna vomi? ja miałam w poprzedniej ciąży co prawda tylko leciutkie mdłości, ale pamiętam, że mi ten prevomit pomagał od razu.
Aha, i jeszcze z tego co się orientuję, to szczególnie korzystnie na mdłości działa witamina B6, ja brałam ją w poprzedniej ciąży w preparacie prenatal uno, teraz wiem o swojej mutacji MTHFR, więc od wielu miesięcy przyjmuje kompleks witamin B w sporej dawce, w preparacie B-right, może dlatego nic mnie nie bierze tak na serio. Dzisiaj czuję jakiś taki dyskomfort w żołądku, ale mdłościami bym jeszcze tego nie nazwała. I tak mam od kilku dni w sumie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 15:29
-
Koleżanka zawsze miała przy lozku ciepła wodę z imbirem i herbatniki. Najbardziej wymioty dokuczały jen jak była głodna.
szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Na razie nic nie stosowałam,bo dopiero wczoraj mnie wzięło. Myślałam, że przejdzie, ale nic nie jest lepiej. Chyba w drodze do domu odwiedzę aptekę
szatanka lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Lekko nie będzie, ale jak trzeba to dam radę... Byleby z dzieckiem było ok.
Migdały mi nie pomagają,spróbuję z imbirem. W internecie średnie te porady. Może któraś będzie miała coś sprawdzonego.
U mnie nie ma opcji wymiotowania, chociaż myślę, ze przyniosłoby to chwilową ulgę...
Mi jest zwyczajnie niedobrze, tak że człowiek najchętniej by zwymiotował, ale nie może... chociaż dziś mi jest w sumie jakoś tak mało niedobrze, wiec się nakręcam oczywiście czy wszystko ok... lubię te mdłości i zawroty głowy przynajmniej wiem że wciąż jestem w ciąży... a tak to człowiek zaczyna schizować2020
2023 -
Wracamy z wizyty. Ciąża młodsza, bo z OM6t6d a z USG 6t0d. Póki co wyglada ok, serduszka nie ma jeszcze.
sayuri lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Bolą Was jajniki dziewczyny albo kręgosłup? Wczoraj miałam taki promieniujący bol na lewy pośladek z 1h-2h nie jakiś silny a dzis dla odmiany prawy jajnik mnie kłuje boli juz jakiś czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 17:29
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mnie boli cała prawa strona od pasa w dół. Kochana rwa kulszowa złapała i nie chce puścić i to wyjątkowo długo. Z reguły po dwóch dniach mijało, a teraz prawie tydzień... I od punkcji boli mnie w okolicach lewego jajnika, ale wyżej. Mówiłam na wizycie gin ale powiedział że wszystko jest ok, wody w brzuchu nie ma.
lilly. lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:Mnie boli cała prawa strona od pasa w dół. Kochana rwa kulszowa złapała i nie chce puścić i to wyjątkowo długo. Z reguły po dwóch dniach mijało, a teraz prawie tydzień... I od punkcji boli mnie w okolicach lewego jajnika, ale wyżej. Mówiłam na wizycie gin ale powiedział że wszystko jest ok, wody w brzuchu nie ma.
po punkcji potrafi cos takiego być... nie ma się czym przejmować, a jeśli chodzi o punkcje mam naprawdę duze doswiadczenie, po za tym jajniki mogą tez kuc z powodu ciązy... jest jeszcze opcja torbieli ciałka żółtego... konsekwecja punkcji + ciąży... ale też niegroźne...
a rwe musisz przeczekać.... mnie w styczniu zmogło na prawie 2 tygodnie... az sie dorobiłam zapalenia żołądka od leków i musiłam wszystko przestać brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 19:12
lilly. lubi tę wiadomość
2020
2023 -
sayuri wrote:Ja się boję cokolwiek brać. Mąż mnie naciera wieczorem Amolem, ale czy to cokolwiek daje? Nie wiem... chyba skuszę się na żel przeciwbolowy i przeciwzapalny.
nie warto... efekt mizerny... bez leków też minie, a tych co dziają i tak nie możesz brać...
jest jeszcze cos takiego:
https://www.orteo.pl/przyrzady-do-masazu/duza-podwojna-pilka-do-masazu-i-rolowania-peanut-pvc-2?gclid=EAIaIQobChMIx_qMh-jL5AIVhKQYCh3TXQaeEAQYASABEgIVGfD_BwE
mąż tez cię moze spodem nadgarstka pougniatać... poza tym są jeszcz pasy (moim zdaniem najskuteczniejsze) np takie
https://allegro.pl/oferta/ortopedyczny-pas-ledzwiowy-dyskopatia-rwa-kulszowa-6786404222?reco_id=4f8e79a6-d583-11e9-855f-b026284ba3e0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
ciekawe czy mnie ocenzurują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 19:34
2020
2023 -
sayuri wrote:Ja mam wrażenie że mi mijają.... I się nieco niepokoję....
nie nakręcaj się... objawy pewnie mają różne natężenie...
mnie np cycki wczoraj nic nie bolały a dziś ze zdwojoną siła ból powrócił...
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️