MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamówiłam łóżeczko drewniane 120x60 z opcją dostawki, tj. ze zdejmowanym jednym bokiem i drugim spodem żebrowym. Zobaczę, jak długo będzie spać na dostawce, potem odsunę i będziemy używać zwykłego łóżeczka. A na drzemki w ciągu dnia mam kołyskę drewnianą. Osobnego pokoju dla dziecka nie mamy i na razie nie planujemy. Zastanowimy się później, jak przeorganizować dom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 23:26
Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Dziewczyny, które z Was zdecydowały się na dostawki do łóżka?
Podzielicie się jakie modele bierzecie pod uwagę?
Ja się wciąż zastanawiam jak to zorganizować.. pierwsze miesiące na pewno chciałabym, aby dziecko spało z nami w sypialni, i tak myślę że z dostawką byłoby najwygodniej. Do ilu miesięcy dziecko może spać w takiej dostawce? Później przerzucilibyśmy się na zwykłe łóżeczko, z przeprowadzką do małego pokoju już. 🧐
Max do 5msc.
Co potem ? Jeśli będę kp to w życiu jej nie przeniose do łóżeczka do pokoju.
Jeśli będzie na mm - to tak, może spać w innym pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 00:00
-
PattisonBM wrote:I kwestionariusz https://megawrzuta.pl/download/9bcb627602161dd815fa56e2fdea914b.html
Hmm, ciekawe, jaki byłby u mnie wniosek w świetle tego, że (nie wiem skąd) mam przeciwciała na cytomegalowirusa. Ja póki co skłaniam się ku opinii, że to bankowanie krwi to jednak ściema. Ale jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji.
My bierzemy dostawkę, chyba next2me Magic. Głównie dlatego, że oglądaliśmy w sklepie wersję dream, i kółka w niej wydawały się słabo kręcić, a jako że mam zamiar wyjeżdżać z łóżkiem w ciągu dnia do salonu, to nie chcę rysować sobie przy tym ciemnego parkietu. Mam nadzieję, że w modelu za tysiaka już te kółka jakoś usprawnili, bo na żywo w moim mieście nie ma jak tego sprawdzić.
Paulina, to mnie trochę zmartwiłaś, bo ja się nastawiam na Police. Na Pomorzany nie pójdę za Chiny, choć wiem, ze opieka tam jest super, to warunki i towarzystwo ze Śródmieścia mnie skutecznie odstraszają. Byłam tam w odwiedzinach kilka lat temu i mi stykło to, co widziałam.Catlady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa akurat nie brałam pod uwagę Szczecina. Leczę się w Policach. I mam najbliżej. 😊
Nie ma aż tak źle w Policach, więc spokojnie. Babki z neonatologii dają radę pracować za położne - więc w kwestii problemów z dzieckiem zawszę służą pomocą. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 00:06
szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam chicco next2me ten najtańszy wariant bo ustawiona będzie na stałe w sypialni przy łóżku. Do tego kupiłam łóżeczko turystyczne lionelo vera które będę miała w salonie lub w pokoju małej. Cenowo wyszło mi to taniej niż chocco jakies droższe
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
szatanka wrote:Hmm, ciekawe, jaki byłby u mnie wniosek w świetle tego, że (nie wiem skąd) mam przeciwciała na cytomegalowirusa. Ja póki co skłaniam się ku opinii, że to bankowanie krwi to jednak ściema. Ale jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji.
My bierzemy dostawkę, chyba next2me Magic. Głównie dlatego, że oglądaliśmy w sklepie wersję dream, i kółka w niej wydawały się słabo kręcić, a jako że mam zamiar wyjeżdżać z łóżkiem w ciągu dnia do salonu, to nie chcę rysować sobie przy tym ciemnego parkietu. Mam nadzieję, że w modelu za tysiaka już te kółka jakoś usprawnili, bo na żywo w moim mieście nie ma jak tego sprawdzić.
Paulina, to mnie trochę zmartwiłaś, bo ja się nastawiam na Police. Na Pomorzany nie pójdę za Chiny, choć wiem, ze opieka tam jest super, to warunki i towarzystwo ze Śródmieścia mnie skutecznie odstraszają. Byłam tam w odwiedzinach kilka lat temu i mi stykło to, co widziałam.
Większość ludzi ma przeciwciała na CMV... bo przechodziła w dzieciństwie... to bezobjawoweszatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
My tez sie nie zdecydowalismy na bankowanie. Maz stwierdzil,ze nawet by przebolal te roczne koszta bankowania,ale nie wiadomo ile by byly doplaty do NFZ jakby sie chcialo skorzystac.
My tez do konca pewnie 2021 nie bedziemy miec pokoju dla Malutkiej,wiec dostane lozeczko 120x60 z opcja kolyski. Mam zamiar brac Wyprawke Mlodego Warszawiaka a tam ma byc kosz mojzesza,wiec w nim bede Lile ciagac po domu albo w gondoli wizka,ktora tez ma opcje kolyski.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyU mnie dziewczyny będą mieć razem pokój, nie jest malutki więc powinno być dobrze. Ma nie całe 20m².
Gdzieś przewijak musi stać i te wszystkie zabawki. 🤦🏻♀️
Więc może się pomieszczą.
Ta dostawka Chicco będzie w sypialni.
Jakoś planów ciągania po domu nie mam.
Nie sądzę żeby i tym razem to miało sens po prostu. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 07:43
-
Ajka wrote:Większość ludzi ma przeciwciała na CMV... bo przechodziła w dzieciństwie... to bezobjawowe
To ciekawe, po co o to pytają. Czy to dyskwalifikuje, czy wręcz przeciwnie.
Ja muszę się zabezpieczyć z opcją przewiezienia dziecka w dzień do salonu, bo za moją ścianę z dykty w sypialni właśnie wprowadza się nowy sąsiad (obecnie robi remont, mam nadzieję, że skończy do maja), który zdaje się ma głupiego, szczekającego bez powodu psa...
-
My mamy sasiada,co uwielbia wiercic...
Stwierdzam ze sciany ma jak ser szwajcarski
Ja nie wiem jak stawiac lozeczko i przewijak bo mam do wykorzystania tylko taki kat gdzie mam okno i grzejnik i albo dlugi bok albo krotki lozeczka musi byc na scianie okno+grzejnik...a jak krotki to komoda na przewijak pod oknem...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:U mnie dziewczyny będą mieć razem pokój, nie jest malutki więc powinno być dobrze. Ma nie całe 20m².
Gdzieś przewijak musi stać i te wszystkie zabawki. 🤦🏻♀️
Więc może się pomieszczą.
Ta dostawka Chicco będzie w sypialni.
Jakoś planów ciągania po domu nie mam.
Nie sądzę żeby i tym razem to miało sens po prostu. 😊myślałam o woodies bedside crib mini, co o tym sądzicie? Chodzi o to, ze zastanawiam się czy jeśli będę karmić piersia, to to będzie wygodne? Tam nie ma boku opuszczanego.. czy nie ma różnicy według Was?
https://woodies.pl/produkt/mini-lozeczko-bedside-crib-vintage/ -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:My mamy sasiada,co uwielbia wiercic...
Stwierdzam ze sciany ma jak ser szwajcarski
Ja nie wiem jak stawiac lozeczko i przewijak bo mam do wykorzystania tylko taki kat gdzie mam okno i grzejnik i albo dlugi bok albo krotki lozeczka musi byc na scianie okno+grzejnik...a jak krotki to komoda na przewijak pod oknem... -
Ja nie będe przenosiła dostawki bo mam bujaczek rozkładany na płasko w łóżeczko i z synem sie sprawdził, ale znajac mnie mówie ze nie bede, a pewnie pierwsze co zrobie bede ciągneła dostawke przez wszystkie pokoje nawet do kibla
mwm lubi tę wiadomość
-
Ja mam akurat duży dom więc na pewno będę ciągnąć młodego w takim łóżeczku na kółkach bo nie zostawię dziecka z kotami w innym pomieszczeniu a tak np. Pojedzie że mną do łazienki czy kuchni, może sobie tam leżeć lub spać a ja np. Coś ugotuję albo głowę umyje... Cokolwiek. Dodatkowo mam jeszcze zwykle łóżeczko tuż obok naszego w sypialni i na parterze lionelo turystyczne no ale przy 2 piętrach to trochę inaczej niż pryz mieszkaniu gdzie można od razu zajrzeć do malucha
-
A ja miałam uczyć spać syna samego w nocy ale ostatnio mi się budzi po 2,3 razy z płaczem i krzykiem '' mama'' i tylko się przytuli to śpi spokojnie dalej , więc pewnie wstawię łóżeczko w tym samym pokoju co śpię z synem 😂 górę kończymy ale na meble narazie brak kasy. A w dzien leżaczek i wózek pójdą w ruch 😀
W ogóle synowi się bunt 2latka zaczął, a mi czasem brakuje sił i cierpliwości.... 😂😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 10:05
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Jeheria, ojej, Ajka ma rację. Zbijaj, żeby powyżej tego 38,5 nie urosło, a jak paracetamol nie będzie działać, to leć na IP, żeby może coś dożylnie podali, bo temperatura powyżej 38,5 jest niebezpieczna dla dzidzi. Trzymamy kciuki. Karolla, u Ciebie widocznie zwykła infekcja, leż i wygrzewaj dziadostwo, ale z tym stawaniem na nogi do weekendu, to bym nie nakładała na siebie takiej presji
. Dziecko najważniejsze.
Mysza, mój lekarz na każdej wizycie bada mnie palpacyjnie. Mierzy długość szyjki i bada położenie dna macicy, waży mnie i ogląda brzuch. Twierdzi, że na tej podstawie jest w stanie określić wzrastanie płodu i nie potrzebuje do tego USG. Być może to kwestia doświadczenia? Mój ze 30 lat takowego ma i jest zdeklarowanym minimalistą. Wg niego natomiast kierowanie co kilka tygodni tak potężnej fali dźwiękowej na tak małe dziecko może nie być dobre, a pierwsze dzieci USG, które pojawiło się w latach '90 nie mają jeszcze pięćdziesięciu lat. Dopiero za jakiś czas okaże się, jak to wszystko wpłynęło na ich słuch.
Paula, a kto robił Ci cesarkę w Policach? Jak oceniasz szycie i zachowanie blizny? -
Kira91 wrote:A ja miałam uczyć spać syna samego w nocy ale ostatnio mi się budzi po 2,3 razy z płaczem i krzykiem '' mama'' i tylko się przytuli to śpi spokojnie dalej , więc pewnie wstawię łóżeczko w tym samym pokoju co śpię z synem 😂 górę kończymy ale na meble narazie brak kasy. A w dzien leżaczek i wózek pójdą w ruch 😀
W ogóle synowi się bunt 2latka zaczął, a mi czasem brakuje sił i cierpliwości.... 😂😳PLPaulina, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Ajka wrote:Moj robi tylko mega krótkie usg - gdzie sprawdza czy dziecko rośnie- waga i tyle... on nawet nie uważa tego za usg...
Wiecie w USA, UK i w innych karajach czesto w ciazy nie patologicznej sa tylko 2 usg i koniec... to moim zdaniem wielki błąd, bo nie wyłapie się hipotrofii, ale...
w kazdym razie powinno wystarczyć 3 prenatalne jak się nic nie dzieje... ale nagadaj co szkodzi
Ja już miałam 10 usg.. 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp