MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymwm wrote:A czemu uważasz ze ciąganie po domu nie ma sensu?
Bo to nie jest do końca tak, że wsadzisz dziecko do łóżeczka a w tym czasie można góry przenosić..
Noworodki może i dużo śpią ale też potrzebują dużo bliskości. A kp na początku nie jest wcale takie łatwe. Bo jest dość częste.
I potem każde chwilę gdy dzidzia śpi to często my śpimy razem.
A gdy maluszek jest łaskawy i lubi dużo pospać to ja akurat jestem za higieną snu. Nie chciałabym spać w miejscu gdzie ktoś wali garami, odkurza czy gdy leci woda.
Więc wolę wziąć kamerkę i robić swoje, a dzidzia niech śpi u siebie.
A potem już gdy maleństwo nie śpi to wcale nie jest mega zadowolone z łóżeczka z którego nic nie widzi, stąd te wszystkie wynalazki jak lezaczki, chusty, bujaczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 12:33
-
Wszystkie moje koleżanki ciągały dzieci w kołyskach czy innych łóżeczkach ze sobą do innych pokoi więc ja mam same pozytywne zdania w otoczeniu na ten temat. Żadna nie mówiła, że to się nie sprawdza a jedna z nich jest matką już trójki. W ogóle jakoś od koleżanek w realu mało negatywnych rzeczy słyszę typu „zobaczysz” „tak nie będzie” „albo coś jest inaczej niż myślisz” jakoś zauważyłam dużo spokoju i chyba właśnie takiego podejścia bardziej - każda z nas jest inna i i tak będzie robić po swojemu. Ja dostanę jutro drewnianą kołyskę na kółkach od jednej z koleżanek i właśnie w ciągu dnia mam zamiar ciągać w niej młodego
mwm, Mysza1986, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Wszystkie moje koleżanki ciągały dzieci w kołyskach czy innych łóżeczkach ze sobą do innych pokoi więc ja mam same pozytywne zdania w otoczeniu na ten temat. Żadna nie mówiła, że to się nie sprawdza a jedna z nich jest matką już trójki. W ogóle jakoś od koleżanek w realu mało negatywnych rzeczy słyszę typu „zobaczysz” „tak nie będzie” „albo coś jest inaczej niż myślisz” jakoś zauważyłam dużo spokoju i chyba właśnie takiego podejścia bardziej - każda z nas jest inna i i tak będzie robić po swojemu. Ja dostanę jutro drewnianą kołyskę na kółkach od jednej z koleżanek i właśnie w ciągu dnia mam zamiar ciągać w niej młodego
moj mąż mówi ze jestem mądrzejsza niż encyklopedia i nie da mi się nic przetłumaczyć i chyba ma trochę racji haha
-
A wracając do tematu książek to zakupiłam zestaw mamy dla mamy i jestem na końcu pierwszej części jak ktoś rozważa zakup to ja raczej nie polecam. Nie wiem jak 2 część ale 1 to same banały zero konkretów tak ja to oceniam. Jakby ktoś jeszcze planował zakup
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:A wracając do tematu książek to zakupiłam zestaw mamy dla mamy i jestem na końcu pierwszej części jak ktoś rozważa zakup to ja raczej nie polecam. Nie wiem jak 2 część ale 1 to same banały zero konkretów tak ja to oceniam. Jakby ktoś jeszcze planował zakup
Ja czytam część o macierzyństwie i nie uważam, żeby tam były same banały. Bardzo dużo przydatnych informacji w jednym miejscu. Być może to jest tak, że pod koniec ciąży już wszystko na jej temat wydaje się nam banalne i tak samo będę oceniać kiedyś ten II tom, mając już kilkuletnie doświadczenie w macierzyństwie, ale póki co, to wszystko jest dla mnie raczej nowe i podane w konkretny sposób. Obecnie jestem na rozdziale poświęconym kalendarzowi szczepień i cieszę się, że ktoś mi to przedstawił w tak syntetyczny sposób.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Ja czytam część o macierzyństwie i nie uważam, żeby tam były same banały. Bardzo dużo przydatnych informacji w jednym miejscu. Być może to jest tak, że pod koniec ciąży już wszystko na jej temat wydaje się nam banalne i tak samo będę oceniać kiedyś ten II tom, mając już kilkuletnie doświadczenie w macierzyństwie, ale póki co, to wszystko jest dla mnie raczej nowe i podane w konkretny sposób. Obecnie jestem na rozdziale poświęconym kalendarzowi szczepień i cieszę się, że ktoś mi to przedstawił w tak syntetyczny sposób.
Taka moja ocena tej części jak przeczytam 2 część też się z wami podzielę opiniaale patrząc na spis wygląda obiecująco i mam nadzieję że też mi się spodoba jak i Tobie
szatanka lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
Takmala wrote:A wracając do tematu książek to zakupiłam zestaw mamy dla mamy i jestem na końcu pierwszej części jak ktoś rozważa zakup to ja raczej nie polecam. Nie wiem jak 2 część ale 1 to same banały zero konkretów tak ja to oceniam. Jakby ktoś jeszcze planował zakup
A czytałaś może coś innego co mogłabyś polecić?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Takmala wrote:Obstawiam że 2 część jest lepsza bo jednak w Internecie jest sporo pozytywnych opinii. Ale oceniam 1 część gdzie sa tez tematy jeszcze mi nie znane. I po przeczytaniu takimi pozostają. Dlatego uważam że sa głównie banały i część 1 jest zbyt ogólnie napisana. Być może jestem z tych bardziej wymagających. Bo nie oceniam czy wszystko wiem o czym czytałam a całokształt. I nie uważam że jestem też na końcu ciąży bo 2 trymestr to jednak jeszcze trochę czasu jest A nic nie czytałam wcześniej o ciąży, porodzie itp
Taka moja ocena tej części jak przeczytam 2 część też się z wami podzielę opiniaale patrząc na spis wygląda obiecująco i mam nadzieję że też mi się spodoba jak i Tobie
To może w drugiej części bazowali na większym doświadczeniu przy redakcji takiej pozycji. Nie wiem, bo nie czytałam tej pierwszej, w każdym razie ja drugą polecam, a też raczej jestem z tych wymagających.Choć "Pierwszy rok z życia dziecka" zniechęcił mnie już po samym spisie treści, tutaj z kolei jest za dużo szczegółów, a część o ciąży była za bardzo zamerykanizowana, przez co niektóre rzeczy brzmiały obco. Mamy dla mamy jest bardziej swojska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 15:27
Catlady, Takmala lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za opinie w temacie dostawek. Po przejrzeniu filmików na YT i przeczytaniu kilku opinii chyba też zdecydujemy się na Chicco Next2Me Dream. Muszę jeszcze tylko obejrzeć na żywo i pomacać
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:A ja właśnie polecam, uważam że fajnie napisana 2 część aktualnie czyta moja siostra i mówi, że też super.
A czytałaś może coś innego co mogłabyś polecić?
Lat 36
Hashimoto
Catlady wrote:Dzięki dziewczyny za opinie w temacie dostawek. Po przejrzeniu filmików na YT i przeczytaniu kilku opinii chyba też zdecydujemy się na Chicco Next2Me Dream. Muszę jeszcze tylko obejrzeć na żywo i pomacać
Moim zdaniem na żywo robią lepsze wrażenie niż na obrazkuPLPaulina, Catlady lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:A mnie jakoś w ogóle nie ciągnie do książek... wychodzę z założenia, że jakoś ogarniemy...
Ajka, PattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:nie przejmuj się, ja mam trzy pachnące nowością ksiązki o macierzyństwie i okresie ciazy i prawde mówiąc nie mogłam się do nich przekonać... ogarnęłam bez literatury- syn żyje i raczej ma się swietnie. Każdemu wedle potrzeb, chęci i upodobań
U nad np książki o ciąży i macierzyństwie ostatnio najbardziej upodobał sobie kotjak na załączonym obrazku
Karolllla, PattisonBM, Ajka, Endi1990 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny a jak wasze brzuszki? Mnie jakoś ostatnio pobolewa... za tydzień mam wizytę i mega mam stresa. Dawno tak nie miałam że stresowalam się przed wizytą A nie mogę wizyty przyspieszyć A od kilku dni się czuje jakoś dziwnie. Młoda jakby też troche inaczej się rusza staram się myśleć że ma zwyczajnie ciasniej i dlatego inaczej już ją czuje. A wy czujecie cały czas tak samo? Taka sama intensywność ruchów?
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.