MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Ja jestem po baby shower, sesji brzuszkowej, odwiedzinach koleżanek, mega chorobie i odpoczywam...
Pokaz sesje brzuszkowa,bo tez zamierzam sie skusicPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
No to ja się pochwalę. My już po remoncie pokoiku dla małej . Taki efekt wyszedł. Jeszcze kilka drobiazgów które ocieplą pokój ale na to jeszcze jest czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 20:00
Endi1990, Manna, szatanka, Drzemka, Cer, Frufru, PLPaulina, Ajka, Andzia86, Niki2803, Karolllla, Kira91, Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Bona, superefekt. Dodatki dodadzą smaku i podkreśla charakter... Aż trochę żałuję, że mój mały na razie będzie miał tylko swój kącik, na pokoik trochę poczeka
-
nick nieaktualny
-
Bona ślicznie ❤️
My też się trochę wzieliśmy do roboty
od piątku mam szafę Pax drzwi przesuwne - lustro w pokoju małej (podobno lustro bardzo się może przydać przy nauce raczkowania/ chodzenia, a zresztą wiem że dzieci uwielbiają)... Pokój jest taki jasno zielonkawy... Od początku miał być dla potomka, więc od razu tak pomalowany...
Meble są już zamówione z tej kolekcji:
https://www.brw.pl/kolekcja-timon,517
Będzie komoda z przewijakiem, łóżeczko i regał.
Poza tym chcę kupić taki fotel, ale jeszcze się waham:
https://allegro.pl/oferta/fotel-bujany-do-karmienia-kidzmotion-deluxe-8753875905?reco_id=2ccfd1a4-5679-11ea-bf8e-000af7f61140&sid=1b14f67fa36602937f1572a57e6df4124ef63b53ab9897d3b9ab8b1bd1d899d5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 21:24
PLPaulina lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Oooo,właśnie zerknęłam na wyniki badań, TSH i FT4 strasznie mi się rozjechało - TSH 0,065 mU/l (widełki między 0,270 - 4,200), FT4 25,7 pmol/l (normy 12-22). Ciekawe, dotąd miałam problemy raczej z podwyższonym TSH,no ale w ciąży wszystko szaleje. Teraz biorę Euthyrox 125, pewnie zmniejszą mi dawkę, nie? Dobrze, że mam wizytę we wtorek.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
nick nieaktualnyCer wrote:Oooo,właśnie zerknęłam na wyniki badań, TSH i FT4 strasznie mi się rozjechało - TSH 0,065 mU/l (widełki między 0,270 - 4,200), FT4 25,7 pmol/l (normy 12-22). Ciekawe, dotąd miałam problemy raczej z podwyższonym TSH,no ale w ciąży wszystko szaleje. Teraz biorę Euthyrox 125, pewnie zmniejszą mi dawkę, nie? Dobrze, że mam wizytę we wtorek.
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Moja córka zaczęła lubić lustro w momencie gdy miny zaczęła do niego robić. 😆😆😆
Synek kumpeli jak marudził u "cioci" na rączkach to lustro ratowało sytuację, teraz córeczka 5 miesiecy ma tak samo.
A poza tym tak szczerze mówiąc to brakowało mi takiego naprawdę dużego lustra w mieszkaniu 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 21:52
2020
2023 -
Cer wrote:Oooo,właśnie zerknęłam na wyniki badań, TSH i FT4 strasznie mi się rozjechało - TSH 0,065 mU/l (widełki między 0,270 - 4,200), FT4 25,7 pmol/l (normy 12-22). Ciekawe, dotąd miałam problemy raczej z podwyższonym TSH,no ale w ciąży wszystko szaleje. Teraz biorę Euthyrox 125, pewnie zmniejszą mi dawkę, nie? Dobrze, że mam wizytę we wtorek.
O mi też spadło mam 0,3 a było 1,5...2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Synek kumpeli jak marudził u "cioci" na rączkach to lustro ratowało sytuację, teraz córeczka 5 miesiecy ma tak samo.
A poza tym tak szczerze mówiąc to brakowało mi takiego naprawdę dużego lustra w mieszkaniu 🤪
Moja mama ma w salonie. I mnie to aż przytłacza. 😆
Nie, to u mojej córki ta chęć lustra zdecydowanie później. Tak jak już dreptała. Po 10 msc. ☺️
To mój mały diabełek z lustrem. 😆
........Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 00:42
Ajka lubi tę wiadomość
-
Kat20maj2020 wrote:Dziewczyny czy tylko ja mam szczęście mieć hemoroidy...? Zaczynają mi dokuczać... 28 tydzień.. niedługo mam wizytę więc pogadam z lekarka ale strasznie uprzykrza mi to życie.
Na pewno nie tylko Ty. To podobno mega częste więc zaraz ktoś się znajdzie.
Moja mama miała np, a przy porodzie pierwszym zrobiła się tragedia z nimi i musiała mieć zabieg.
Na szczęście nie wszystko się dziedziczy po mamie 🤪
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie się pojawiły tak w 7 msc w pierwszej ciazy.
Ale nie dokuczają mi wcale.
Tzn że wychodzą ale cię nie bolą? Jak to wyglądało przy porodzie...? Mam wrażenie że mi jelita na wierzch wyjdą od parcia 😰 lekarz coś zaradzi na to czy w ciąży zakaz stosowania wszelkich srodkow,..? -
nick nieaktualnyWyszły, nie bolą i nie krwawią☺️
Na razie odczuwam to tylko jako efekt kosmetyczny.
Nie rodziłam więc w tej kwestii nie pomogę. Jestem po cc.
Trzeba ginekologa zapytać jak parcie wplywa na hemoroidy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 00:42
-
PattisonBM wrote:Pokaz sesje brzuszkowa,bo tez zamierzam sie skusic
Na efekty trzeba poczekać chwilę 😏
Co do hemoroidów mam to samo niestety, nie bolą ale wylazły i mnie to krępuje. Gin mówiła mi, że spokojnie można stosować maści ale nie zapamiętałam czy jakaś konkretna. -
Ajka, super meble! Ale fotel średnio mi się podoba, rozumiem, że ma jakieś super funkcje? Bo urodą nie grzeszy
Co do hemoroidów, ja nie mam, ale proktolog mi powiedział, że pewnie będę miała. Mam nadzieję, że się jednak myli. Ważne, żeby unikać długiego siedzenia i stania oraz dużo się ruszać. A jak już wyjdą, to w jakiejś gazecie o sprawach ciążowych widziałam, że można stosować taką maść: https://www.doz.pl/apteka/p62559-Procto-Glyvenol_50_mg__20_mgg_krem_doodbytniczy_30_g
"Lek Procto-Glyvenol w postaci kremu doodbytniczego może być stosowany od 4 miesiąca ciązy oraz w okresie karmienia piersią, pod warunkiem nieprzekraczania zalecanych dawek."
Ja badałam hormony tarczycy w piątek i są dokładnie na tym samym poziomie, co miesiąc temu, czyli Ft3 i FT4 w górnych granicach normy ciążowej dla 3. trymestru, a TSH jakieś 0,3. Wygląda więc na to, że mam dobrze dobraną dawkę i się unormowało.