MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Nie, nawet dziś się logowalam do ZUS i coś sprawdzałam. Wystawione 7.02 od 10.02.
Znalazłam coś takiego:
"Zwolnienie lekarskie co do zasady wystawia się od dnia, w którym przeprowadzono badanie lub od dnia następnego. Może być jednak wystawione od maksymalnie 4 dnia po badaniu jeśli bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy lub wtedy, gdy zgłaszamy się do lekarza przebywając już na zwolnieniu lekarskim."
Ja byłam w czw u lekarza i to było moje pierwsze zwolnienie i powiedział że musi być od piątku...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:Znalazłam coś takiego:
"Zwolnienie lekarskie co do zasady wystawia się od dnia, w którym przeprowadzono badanie lub od dnia następnego. Może być jednak wystawione od maksymalnie 4 dnia po badaniu jeśli bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy lub wtedy, gdy zgłaszamy się do lekarza przebywając już na zwolnieniu lekarskim."
Ja byłam w czw u lekarza i to było moje pierwsze zwolnienie i powiedział że musi być od piątku...
DziękujęCarla -
Kira a od jakiej wagi startowalas?
Ja mam 9kg na plusie. Start od 50kg...
Wypada mi ze od 2 wizyt czyli luty i styczen mam co miesiac 2-3 kg na plus...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Czesc:) mam pytanko. Jakie macie doświadczenie z kokonami dla niemowlaków? Mam okazję od kogoś odkupić z kocykiem i poduszkami za 70 zl ale czy warto?Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
PattisonBM wrote:Kira a od jakiej wagi startowalas?
Ja mam 9kg na plusie. Start od 50kg...
Wypada mi ze od 2 wizyt czyli luty i styczen mam co miesiac 2-3 kg na plus...
Mam podobnie.. też juz mam 9 kg na plusie start z 48,5 (157cm) niby kalkulatory mowia że jest ok ale ja się czuje jak pyzunia 😅 A co bedzie teraz przez te ostatnie 3 miesiące to się aż boję myśleć
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Jeffcia wrote:Czesc:) mam pytanko. Jakie macie doświadczenie z kokonami dla niemowlaków? Mam okazję od kogoś odkupić z kocykiem i poduszkami za 70 zl ale czy warto?
-
Jeffcia mysle,ze kokon moze byc fajna rzecza,ale pod nadzorem...szczerze zastanawiam sie nad kupnem na zasadzie lozeczko dla malucha w gosciach...ale nie zeby dziecko spalo tam w nocy...choc pewnie nic sie nie staloby...tak samo jak chce zamontowac na lozeczku taki ochraniacz oddychajacy zeby nic nie wpadlo z zabawek miedzy lozeczko a sciane...
Takmala tez sie boje co to bedzie za miesiac dwa...,bo jak sobie zaplanowalam miec na porod ók 62kg to widzac jak waga sie zmienia to nie wroze sobie tego...
Choc czuc grubo sie nie czuje...tzn jak usiade i przykleja mi sie piersi do brzucha to nie fajnie i wtedy mysle ze jestem jak wieloryb...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 08:57
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
mi szczyt grubosci przypadal na ostatnie tygodnie, budzilam sie z mysla ze nie da sie byc grubszym a tu hyc- jeszcze troszeczke, zjadlam 100g kotlecika na wadze +300g, z perspektywy czasu powiem wam ze uwielbiam to w ciazy- jem co chce, ile chce i co najwazniejsze... mam wymowkę
A do swojej wagi sie spokojnie wróci jezeli tylko sie chce:)
Po swoich 27kg na plusie z synem jestem czystym przykladem i powiem wiecej są ludzie ktorzy do tej pory twierdza ze mialam malutki brzuszek i prawie nic nie przytylam, bo u mnie robi sie to rownomiernie- jak byc grubym to wszedziePattisonBM, Frufru, Kira91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam prawie +10kg.
Ale tym razem nie rusza mnie to.
W pierwszej ciąży stając na wagę płakać mi się chciało, przytyłam prawie 30kg.
I na 10msc córki ważyłam o mniej niż 1kg niż przed ciążą.
A nic nie robiłam szczególnego.
Teraz dziewczyny zadbają o to by mamusia szybko schudła.
Jak druga córka też będzie anty wózek to będzie ciekawie. Sport lepszy niż siłownia. 🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 09:37
-
Dzięki.to myślę używać bardziej jak za dnia chce położyć synka w pokoju dziennym albo jak się pojedzie gdzieś w gości. Narazie się wstrzymałam bo całe komplety na allegro już od 115 zł nawet więc chyba wolę nowe. Kupię już na nowym mieszkaniu bo teraz czas ucieka a od 1go marca już muszę się wynieść... A człowiek tyle rzeczy nazbierało przez 5 lat że aż szok 🙈🙉 za to koleżanka za 50 zł załatwiła mi lozeczko:) więc już coś do przodu:)
Ja mam ok 8-9 kg na plusie i narazie się trzyma. Synus już nieraz chyba tam biega w tym brzuchu:) nie czuje się ociezala ani zmęczona:) ale boję się jak to będzie jeszcze przez te 3 Msc🙈Takmala lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Ja mam teraz jakies wirtualne obawy,ze moze wod plodowych mam za duzo bo malenka ma sporo miejsca bo co chwila kopie w innym miejscu,a nie czuje tego zeby sie przemieszczala...
Na poczatku balam sie,ze wod bede miala za malo,bo zawsze malo pilam...teraz co chwile chce mi sie pic...
Wariatka ze mnie...
Wrzucilam rzeczy na szpital w torbe,zeby sie tak w domu nie walalo i...ledwo zapielam,a jeszcze kosmetykow i wody nie wpakowalam...torba Lilki jest zapelniona w polowie...no masakra jakas totalna...
A jak Wam idzie z tym tematem?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM, ja do swojej walizki co rusz coś dokładam, planuję zrobić listę co muszę jeszcze zabrać a czego na razie nie spakuję (typu dokumenty, kasa, ładowarka, książka) i powiesić w widocznym miejscu. Dla małego jeszcze nic nie szykuję, w moim szpitalu prawie nic nie wymagają, więc później poszukuję ubranka, żeby tatuś podrzucił gdyby coś...
Uświadomiłam sobie, że pewno zostały mi 2 miesiące... Więc powoli czas na działanie. Na razie żyję z kartkami, tworząc listę za listąPattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ja mam od dzisiaj 9kg na plusie
Ale mam dla Was dobrą wiadomość: przeczytałam w jakimś poradniku, że normą jest utrata 0,5 kg tygodniowo w ostatnim miesiącu ciąży. Oby nas to spotkało
Jeśli chodzi o torbę, to ja zamówiłam jakieś dwie z allegro i będą dopiero w kwietniu niby, tak że tematu, póki co, u mnie nie ma
Dziewczyny, a jak Wy się zdecydowałyście na szpital? Byłyście tam w odwiedziny, czy na podstawie opinii z internetu? Ja jestem taka melepeta, że jeszcze tego tematu też nie ruszyłam...Kat20maj2020 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jeszcze Nawet listy wyprawkowej nie zaczęłam. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A o zakupach czy pakowaniu torby nie myślałam nawet. 🤦🏻♀️ Boże, czas zacząć.
Odnośnie szpitala, to ja opierałam się na info od znajomej położnej i koleżanek.
A swój szpital odwiedzam za często że względu że tam chodzę do diabetologa.
I potem już Nawet nie miałam kiedy zmienić zdania. Bo po wizycie w 35tc zatrzymali mnie na patologii i chcieli kończyć ciążę. -
Ja wybrałam konkretny szpital z tego względu, że mój lekarz tam pracuje i byłam tam już kilka razy i wiem czego się spodziewać
Na opiniach nie polegam, bo są sprzeczne. Każda potrzebuje czego innego i ma inne wymagania...