X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Na stronie znalazłam, nie chciałoby mi się jechać do każdego z osobna ;)
    To w moich szpitalach tak dobrze chyba nie ma. Albo ja nie umiem szukać.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Na www szpitala najczęściej są gotowe listy dla mamy i malucha

Dokładnie tak, każdy szpital na stronie www ma rozpiskę co zabrać dla mamy i dla dziecka, czy spakować jedną czy dwie torby. Jeśli nie na strony www to najlepiej zadzwonić i zapytać. Nam położna polecała dni otwarte żeby zapoznać się z układem szpitala i dowiedzieć podstawowych informacji.
    Tam gdzie planuje rodzić rzeczy dla malucha mają być podzielone na dwie części, do tego ma być osobna torba dla mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 15:33

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Jeffcia mysle,ze kokon moze byc fajna rzecza,ale pod nadzorem...szczerze zastanawiam sie nad kupnem na zasadzie lozeczko dla malucha w gosciach...ale nie zeby dziecko spalo tam w nocy...choc pewnie nic sie nie staloby...tak samo jak chce zamontowac na lozeczku taki ochraniacz oddychajacy zeby nic nie wpadlo z zabawek miedzy lozeczko a sciane...

Takmala tez sie boje co to bedzie za miesiac dwa...,bo jak sobie zaplanowalam miec na porod ók 62kg to widzac jak waga sie zmienia to nie wroze sobie tego...
    Choc czuc grubo sie nie czuje...tzn jak usiade i przykleja mi sie piersi do brzucha to nie fajnie i wtedy mysle ze jestem jak wieloryb...
    fuu też tego nie znoszę jak cycki się przyklejają do brzucha :/
    u mnie 11 kg do przodu. dziecko 1700g, początek ciazy 55 kg (168cm)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    W Poznaniu chyba wszystkie szpitale mają takie listy. Kiedyś porównywałam i szok, jakie różnice. Aż chłop spytał, czy uszykuję rzeczy w razie czego na inny szpital...

Jak spakujecie rzeczy dla dziecka? luzem, w woreczki, jeszcze jakoś inaczej?
    Ja bede pakowała kompletami w woreczki strunowe, w ikei sa takie fajne, dosyc duze wiec powinny pomieścić całe komplety.

Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny kiedyś była rozmowa o lezaczkach.
    Ja Wam mówiłam, że przy problemach u córki z napięciem mieliśmy zakaz. Dlatego teraz nie chcę kupować.

I już wiem co kupię: swing to sleep 😊😊

Poparzyłam na to i się zastanawiam czy w PL TO SIE DA W OGÓLE KUPIĆ. Ciekawe, ale cały zestaw 550 euro....

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Poparzyłam na to i się zastanawiam czy w PL TO SIE DA W OGÓLE KUPIĆ. Ciekawe, ale cały zestaw 550 euro....
    Ale u nas są też podobne jakby hamaki.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale u nas są też podobne jakby hamaki.

wrzuć linka, ja generalnie chce kołyskę kupić przód tył ale nic sensownego nie mogę znaleźć...

rozważam nawet coś co nazywa się memola ale strasznie drogie i trzeba dziury w suficie...

• Carla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam jedna torbę przy poprzednim porodzie z rzeczami moimi i młodego. Z tym, że u nas w szpitalu są ubranka do dyspozycji i środki myjące również dla niemowląt. Do tej torby spakowałam koszule na zmianę, bieliznę i moje kosmetyki i podkłady. W domu zostawiłam mężowi torbę, w której były rzeczy na wyjście i przywiózł je w dniu wypisu czyli moje ubranie i młodego ubranie. Naprawdę radzę nie brać miliona rzeczy, zawsze można dowieźć. Wszystko w praniu wychodzi

PattisonBM, Catlady, Jeffcia, Frufru lubią tę wiadomość

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarzy na forum nie chce wrzucać więc troszkę po tuningu fotki ;)

a52c8d533832.jpg

d68e4bcf261d.jpg

d14c8f327e35.jpg

bc0487a2e973.jpg

lipcowka86, Andzia86, Takmala, Endi1990, mwm, Ajka, Catlady, Cer, Niki2803, szatanka, Kira91, Kat20maj2020, Jeffcia, PattisonBM, Frufru, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla śliczne zdjęcia😍😍😍😍
    Sexy mamuśka z Ciebie 😘😘😘

Karolllla lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolllla fajne zdjęcia :)

ja generalnie sesji ciążowych nie lubię, bo często robione są totalnie bez gustu, ale takie w normalnych ciuchach to co innego...

A w ogóle zaczęłam sie zastaawiać czemu ja mam brzuch tak wysoko Ty masz sporo niżej... hmmmm

• Takmala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wysoko :) to chyba zależy od naszej budowy ciała i ułożenia dziecka:) albo jak sie kiedyś mówilo to na dziewczynke inaczej na chłopca inaczej 😂

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    wrzuć linka, ja generalnie chce kołyskę kupić przód tył ale nic sensownego nie mogę znaleźć...

rozważam nawet coś co nazywa się memola ale strasznie drogie i trzeba dziury w suficie...
    Np
    - Amazonas koalas
    - Yayita
    - Kangoo
    - mawok

Ogólnie to dla mnie najważniejsze jest kilka aspektów. Przy 2 latce chcę żeby łatwo się nie przewracało.
    I żeby było dozwolone przy problemach z napięciem mięśniowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja tez mam wysoko :) to chyba zależy od naszej budowy ciała i ułożenia dziecka:) albo jak sie kiedyś mówilo to na dziewczynke inaczej na chłopca inaczej 😂
    Ja w 1 ciąży miałam mega nisko, każdy myślał że zaraz urodzę. I mam dziewczynę.

Teraz mam wysoko, a też dziewczyna.

Więc od czego to zależy to sama nie wiem. 🤷🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:22

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Karolllla fajne zdjęcia :)

ja generalnie sesji ciążowych nie lubię, bo często robione są totalnie bez gustu, ale takie w normalnych ciuchach to co innego...

A w ogóle zaczęłam sie zastaawiać czemu ja mam brzuch tak wysoko Ty masz sporo niżej... hmmmm

Ja też typowo ciążowych nie lubię dlatego te są trochę inne. Tak ja mam bardzo nisko brzuch na sesji się śmiałyśmy, że nie da rady podnieść ;) Taka budowa 🤷🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie takich typowych sesji ciążowych, tych profesjonalnych to też mi się to nie podoba. Tak jak i te noworodkowe i na roczek.

Ogólnie ja się w tym nie widzę. Są to przebrania, wygląda komicznie.

Takie właśnie jak u Ciebie Karolllla wyglądające naturalnie to są super ! 👍👍

My chcemy ciążowo-rodzinna w maju. Przez fotografa amatora, który ślubną sesję nam robił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:32

Karolllla, Ajka lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My celowałyśmy w bardziej w modowe ujęcia, bo wcześniej takie sesje robiłyśmy wspólnie z fotografką. Powiedzmy, że branża jest mi bliska heh ale te ciążowe typowe w przebraniach i noworodkowe to totalnie nie mój gust ale jeśli ktoś lubi to czemu nie 🤷🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, super sesja! Zainspirowałaś mnie, bo ja chciałam w sumie kilka zdjęć, ale żadne portfolio u żadnego fotografa do mnie póki co nie przemówiło, nie widzę się w tym, tak jak Wy. A takie niewymuszone zdjęcia na luzie są ok. Tylko figurę masz spoko do takich, ja to jednak trochę jak wieloryb przy Tobie wyglądam.

A propos brzucha, to ostatnio w broszurce o ciąży znalazłam takie rysunki i tutaj widać, jak ułożenie dziecka wpływa na kształt brzucha. De facto mam lekkie podejrzenie, że moja mała się przewróciła główką w dół, bo wcześniej miała ułożenie miednicowe i brzuch był bardziej płaski, a ostatni mi go jakoś mocno wybiło do przodu. Ale to na USG się okaże, czy mam rację.

39fa264a659a.jpg

Kat20maj2020, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Kira a od jakiej wagi startowalas?
    Ja mam 9kg na plusie. Start od 50kg...
    Wypada mi ze od 2 wizyt czyli luty i styczen mam co miesiac 2-3 kg na plus...
    53 kg ;) u mnie ostatnie 4tyg tylko 2 kg ale mnie nie dziwi moja waga bo z Synkiem też dużo przytyłam i to bardzo skokowo ;)

PattisonBM lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja też typowo ciążowych nie lubię dlatego te są trochę inne. Tak ja mam bardzo nisko brzuch na sesji się śmiałyśmy, że nie da rady podnieść ;) Taka budowa 🤷🏼‍♀️

Ooo to nie jestem sama z brzuchem nisko położonym, największy obwód brzucha mam trochę poniżej pępka.

qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ