MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza1986 wrote:Na www szpitala najczęściej są gotowe listy dla mamy i malucha
Dokładnie tak, każdy szpital na stronie www ma rozpiskę co zabrać dla mamy i dla dziecka, czy spakować jedną czy dwie torby. Jeśli nie na strony www to najlepiej zadzwonić i zapytać. Nam położna polecała dni otwarte żeby zapoznać się z układem szpitala i dowiedzieć podstawowych informacji.
Tam gdzie planuje rodzić rzeczy dla malucha mają być podzielone na dwie części, do tego ma być osobna torba dla mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 15:33
-
PattisonBM wrote:Jeffcia mysle,ze kokon moze byc fajna rzecza,ale pod nadzorem...szczerze zastanawiam sie nad kupnem na zasadzie lozeczko dla malucha w gosciach...ale nie zeby dziecko spalo tam w nocy...choc pewnie nic sie nie staloby...tak samo jak chce zamontowac na lozeczku taki ochraniacz oddychajacy zeby nic nie wpadlo z zabawek miedzy lozeczko a sciane...
Takmala tez sie boje co to bedzie za miesiac dwa...,bo jak sobie zaplanowalam miec na porod ók 62kg to widzac jak waga sie zmienia to nie wroze sobie tego...
Choc czuc grubo sie nie czuje...tzn jak usiade i przykleja mi sie piersi do brzucha to nie fajnie i wtedy mysle ze jestem jak wieloryb...
u mnie 11 kg do przodu. dziecko 1700g, początek ciazy 55 kg (168cm)
-
Frufru wrote:W Poznaniu chyba wszystkie szpitale mają takie listy. Kiedyś porównywałam i szok, jakie różnice. Aż chłop spytał, czy uszykuję rzeczy w razie czego na inny szpital...
Jak spakujecie rzeczy dla dziecka? luzem, w woreczki, jeszcze jakoś inaczej?Frufru, PattisonBM lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
PLPaulina wrote:Dziewczyny kiedyś była rozmowa o lezaczkach.
Ja Wam mówiłam, że przy problemach u córki z napięciem mieliśmy zakaz. Dlatego teraz nie chcę kupować.
I już wiem co kupię: swing to sleep 😊😊
Poparzyłam na to i się zastanawiam czy w PL TO SIE DA W OGÓLE KUPIĆ. Ciekawe, ale cały zestaw 550 euro....2020
2023 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ale u nas są też podobne jakby hamaki.
wrzuć linka, ja generalnie chce kołyskę kupić przód tył ale nic sensownego nie mogę znaleźć...
rozważam nawet coś co nazywa się memola ale strasznie drogie i trzeba dziury w suficie...
2020
2023 -
Ja wzięłam jedna torbę przy poprzednim porodzie z rzeczami moimi i młodego. Z tym, że u nas w szpitalu są ubranka do dyspozycji i środki myjące również dla niemowląt. Do tej torby spakowałam koszule na zmianę, bieliznę i moje kosmetyki i podkłady. W domu zostawiłam mężowi torbę, w której były rzeczy na wyjście i przywiózł je w dniu wypisu czyli moje ubranie i młodego ubranie. Naprawdę radzę nie brać miliona rzeczy, zawsze można dowieźć. Wszystko w praniu wychodzi
PattisonBM, Catlady, Jeffcia, Frufru lubią tę wiadomość
Carla -
Karolllla fajne zdjęcia
ja generalnie sesji ciążowych nie lubię, bo często robione są totalnie bez gustu, ale takie w normalnych ciuchach to co innego...
A w ogóle zaczęłam sie zastaawiać czemu ja mam brzuch tak wysoko Ty masz sporo niżej... hmmmm2020
2023 -
Ja tez mam wysoko
to chyba zależy od naszej budowy ciała i ułożenia dziecka:) albo jak sie kiedyś mówilo to na dziewczynke inaczej na chłopca inaczej 😂
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyAjka wrote:wrzuć linka, ja generalnie chce kołyskę kupić przód tył ale nic sensownego nie mogę znaleźć...
rozważam nawet coś co nazywa się memola ale strasznie drogie i trzeba dziury w suficie...
- Amazonas koalas
- Yayita
- Kangoo
- mawok
Ogólnie to dla mnie najważniejsze jest kilka aspektów. Przy 2 latce chcę żeby łatwo się nie przewracało.
I żeby było dozwolone przy problemach z napięciem mięśniowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:44
-
nick nieaktualnyTakmala wrote:Ja tez mam wysoko
to chyba zależy od naszej budowy ciała i ułożenia dziecka:) albo jak sie kiedyś mówilo to na dziewczynke inaczej na chłopca inaczej 😂
Teraz mam wysoko, a też dziewczyna.
Więc od czego to zależy to sama nie wiem. 🤷🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:22
-
Ajka wrote:Karolllla fajne zdjęcia
ja generalnie sesji ciążowych nie lubię, bo często robione są totalnie bez gustu, ale takie w normalnych ciuchach to co innego...
A w ogóle zaczęłam sie zastaawiać czemu ja mam brzuch tak wysoko Ty masz sporo niżej... hmmmm
Ja też typowo ciążowych nie lubię dlatego te są trochę inne. Tak ja mam bardzo nisko brzuch na sesji się śmiałyśmy, że nie da rady podnieśćTaka budowa 🤷🏼♀️
-
nick nieaktualnyA odnośnie takich typowych sesji ciążowych, tych profesjonalnych to też mi się to nie podoba. Tak jak i te noworodkowe i na roczek.
Ogólnie ja się w tym nie widzę. Są to przebrania, wygląda komicznie.
Takie właśnie jak u Ciebie Karolllla wyglądające naturalnie to są super ! 👍👍
My chcemy ciążowo-rodzinna w maju. Przez fotografa amatora, który ślubną sesję nam robił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:32
Karolllla, Ajka lubią tę wiadomość
-
My celowałyśmy w bardziej w modowe ujęcia, bo wcześniej takie sesje robiłyśmy wspólnie z fotografką. Powiedzmy, że branża jest mi bliska heh ale te ciążowe typowe w przebraniach i noworodkowe to totalnie nie mój gust ale jeśli ktoś lubi to czemu nie 🤷🏼♀️
-
Karolla, super sesja! Zainspirowałaś mnie, bo ja chciałam w sumie kilka zdjęć, ale żadne portfolio u żadnego fotografa do mnie póki co nie przemówiło, nie widzę się w tym, tak jak Wy. A takie niewymuszone zdjęcia na luzie są ok. Tylko figurę masz spoko do takich, ja to jednak trochę jak wieloryb przy Tobie wyglądam.
A propos brzucha, to ostatnio w broszurce o ciąży znalazłam takie rysunki i tutaj widać, jak ułożenie dziecka wpływa na kształt brzucha. De facto mam lekkie podejrzenie, że moja mała się przewróciła główką w dół, bo wcześniej miała ułożenie miednicowe i brzuch był bardziej płaski, a ostatni mi go jakoś mocno wybiło do przodu. Ale to na USG się okaże, czy mam rację.
Kat20maj2020, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Kira a od jakiej wagi startowalas?
Ja mam 9kg na plusie. Start od 50kg...
Wypada mi ze od 2 wizyt czyli luty i styczen mam co miesiac 2-3 kg na plus...u mnie ostatnie 4tyg tylko 2 kg ale mnie nie dziwi moja waga bo z Synkiem też dużo przytyłam i to bardzo skokowo
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Ja też typowo ciążowych nie lubię dlatego te są trochę inne. Tak ja mam bardzo nisko brzuch na sesji się śmiałyśmy, że nie da rady podnieść
Taka budowa 🤷🏼♀️
Ooo to nie jestem sama z brzuchem nisko położonym, największy obwód brzucha mam trochę poniżej pępka.