X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy właśnie po sesji zdjęciowej :)
    Może właśnie za późno jej dali te znieczulenie, ale ona prosiła o 8 rano a anestezjolog był wolny dopiero o 12.
    Wypytam moją położną o znieczulenie i dodatkowo tą ze szpitala co będę rodzić, co o tym myślą, jakie mają doświadczenie.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka a gdzie leżysz ? 😆👍

Ja to jak zakupy to do DE jeżdżę. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 14:12

szatanka lubi tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać jak podpytacie swoje położna co o tych znieczuleniach myślą:) im wiecej info tym lepiej:)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztanka, ja ze szpitalnych rzeczy to tylko tego chleba z torebek nie lubię (czasem nic już innego nie ma w sklepie to kupie, ale wtedy do tostera zawsze muszę wrzucić...) a na tą Twoją białą kiełbasę to chyba bym miala nawet teraz ochotę...

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Sztanka, ja ze szpitalnych rzeczy to tylko tego chleba z torebek nie lubię (czasem nic już innego nie ma w sklepie to kupie, ale wtedy do tostera zawsze muszę wrzucić...) a na tą Twoją białą kiełbasę to chyba bym miala nawet teraz ochotę...

A ja wlasnie ten chleb lubię najbardziej i ilekroć jestem w szpitalu, to się nim degustuję :D

Paulina, przyjechałam na rekonesans do Polic ;) Na razie w porzo, choć mało mi tu mówią, wyników badań jeszcze nie znam, a diagnostyki zwrotów głowy nie planują... Skupili się na zniwelowaniu wymiotów, mam nadzieję, że to wystarczy faktycznie.

Jesli chodzi o ZZO, to nam też położna na szkole mówiła, że podaje sie je tylko do pewnego momentu rozwarcia, a potem juz nie. No i że najczęściej jest dostępne tylko teoretycznie, bo anestezjolog jest zazwyczaj zajęty na cesarkach i nie ma komu go podać. I tyle z naszych praw. :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka z tego sniadania zjadlabym tylko papryke...

Fajnie,ze juz lepiej sie czujesz...

Mnie od dwoch dni jakos spina sie brzuch i zebra z prawej strony...biore magnez gadam Lilce zeby sie ruszyla...to troszke lepiej...ale to takie meczace...

lipcowka86 lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • Cer Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:

Dziewczyny z Wawy kiedy się widzimy na jakąś kaffkę ?????

Ja chętna na jakieś spotkanko jakby co;)

PattisonBM, Mimi1987 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ja wlasnie ten chleb lubię najbardziej i ilekroć jestem w szpitalu, to się nim degustuję :D

Paulina, przyjechałam na rekonesans do Polic ;) Na razie w porzo, choć mało mi tu mówią, wyników badań jeszcze nie znam, a diagnostyki zwrotów głowy nie planują... Skupili się na zniwelowaniu wymiotów, mam nadzieję, że to wystarczy faktycznie.

Jesli chodzi o ZZO, to nam też położna na szkole mówiła, że podaje sie je tylko do pewnego momentu rozwarcia, a potem juz nie. No i że najczęściej jest dostępne tylko teoretycznie, bo anestezjolog jest zazwyczaj zajęty na cesarkach i nie ma komu go podać. I tyle z naszych praw. :)
    W Policach podają zzo bo mają od tego anestezjologów. 👍

Oj to te Twoje jedzonko to z Polic?? 😲 Ja miło wspominam ich jedzenie sprzed 1.5 roku.. mimo że cukiereczek byłam to fajnie tam karmili. Oby się jednak nic nie zmieniło. 😱

Heh z tą chęcią lekarzy do rozmów to tak średnio chyba wszędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 20:54

• szatanka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    W Policach podają zzo bo mają od tego anestezjologów. 👍

Oj to te Twoje jedzonko to z Polic?? 😲 Ja miło wspominam ich jedzenie sprzed 1.5 roku.. mimo że cukiereczek byłam to fajnie tam karmili. Oby się jednak nic nie zmieniło. 😱

Heh z tą chęcią lekarzy do rozmów to tak średnio chyba wszędzie.

Nom, z Polic, ale po całym dniu tutaj, to jednak stwierdzam, że śniadanie było wyjątkowo biedne. Choć i tak trzeba przyznać, że kiełbasa była dobra i drobiowa, a nie jakaś tłusta wieprzowa. Generalnie większość tego, co do tej pory dali, była dobra. :)

A na dyżurze dzisiaj Bączek, i tak jak słyszałam o nim tyle dobrego, tak na podstawie interakcji z nim tu w szpitalu nie miałabym chyba takiej dobrej opinii. Obchód trwa średnio 30 sekund, a to i tak tylko dlatego, że ich zatrzymuję i zadaję pytania. Jednak i tak prawie nic nie wiem, co podejrzewają, kiedy planują mnie wypuścić itd. Zadają tylko sztampowe pytania "ruchy czuje", "stolec był" :D i idą. Zdołałam się dowiedzieć tylko tyle, że wyniki są chyba ok, a hemoglobina mi się podniosła z 10,7 do 11,9 (co zresztą na czwartkowej wizycie przewidział mój doktorek, patrząc na inne parametry krwi i dalej twierdząc, że nie potrzebuję żelaza).

Ja czuję się już prawie dobrze, jednak zawroty jeszcze się zdarzają, jednak mam nadzieję, że przejdą samoistnie i nie będzie potrzebna żadna dodatkowa diagnostyka.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa te obchody to masakra. 🤦🏻‍♀️ Trzeba ciągnąć ich za język bardzo.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie straszne były posiłki jak teraz leżałam, non stop zupa mleczna której nie lubię, a śniadania i kolacje takie same- 2 plastry wędliny masło chleb :/
    U mnie hemoglobina 10,8 na dwóch tabletkach Hemofer :/ już nie mam na nią siły, chyba tak ma być

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz lozeczko stanelo teraz tylko ozdobic i kupic komode pod przewijak z IKEI. I koniec z bardzo drogimi rzeczami.
    Reszta to drobiazgi.

I jakies ozdoby by sie przydaly...
    Chce na sciane przykleic nakleiki zwierzatka (nie wiem jak potem z odklejaniem takich naklejek).
    Mysle tez jakies obrazki z metryczka i pamiatkami - lepiej poleczka i polozyc czy powiesic na kolkach na sciane?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na gwoździki obrazki, to lekkie. ☺️

Ale nie polecam tych naklejek czy taśm. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 08:49

Endi1990 lubi tę wiadomość

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    U nas juz lozeczko stanelo teraz tylko ozdobic i kupic komode pod przewijak z IKEI. I koniec z bardzo drogimi rzeczami.
    Reszta to drobiazgi.

I jakies ozdoby by sie przydaly...
    Chce na sciane przykleic nakleiki zwierzatka (nie wiem jak potem z odklejaniem takich naklejek).
    Mysle tez jakies obrazki z metryczka i pamiatkami - lepiej poleczka i polozyc czy powiesic na kolkach na sciane?

Te naklejki to hardcore mi z tynkiem odchodziły 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Ja chętna na jakieś spotkanko jakby co;)

Cer PattisonBM to dajcie znać kiedy i gdzie 💗

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja mam na gwoździki obrazki, to lekkie. ☺️

Ale nie polecam tych naklejek czy taśm. 🤦🏻‍♀️
    ups chcialam zacytowac:p Ja przeciwnie- polecam od 5 lat mam wszystko w domu na tasmy i rzepy, i nie wyobrazam sobie inaczej zeby bylo. Nie zanotowalam jeszcze zadnego odklejenia. Moze zalezy tez od podloza bo ja mam na cerwmicznych farbach przyklejone ale gdybym miala dziurawic za kazdym razem sciany to popekaloby mi serce szczegolnie ze lubie przemeblowywac;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do naklejek: z ceramicznych schodza przepieknie ale w jednym miejscu w pokoju syna faktycznie odprysnal mi kawalek z farby tablicowej... wiec z tymi naklejkami to roznie...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    ups chcialam zacytowac:p Ja przeciwnie- polecam od 5 lat mam wszystko w domu na tasmy i rzepy, i nie wyobrazam sobie inaczej zeby bylo. Nie zanotowalam jeszcze zadnego odklejenia. Moze zalezy tez od podloza bo ja mam na cerwmicznych farbach przyklejone ale gdybym miala dziurawic za kazdym razem sciany to popekaloby mi serce szczegolnie ze lubie przemeblowywac;)
    Dla mnie te taśmy zostawiają gorsze ślady niż mały gwoździk. 😆

• szatanka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie jeszcze raz a propos laktatorow, bo mam okazję kupić w mojej szkole rodzenia elektryczny medeli + butelka calma za 490 zl: warto juz teraz inwestować w elektryczny? I czy w ogóle tę medelę polecacie? A jesli nie, to co, bo oczywiście Waszych postów na ten temat już nie odszukam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:07

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dla mnie te taśmy zostawiają gorsze ślady niż mały gwoździk. 😆
    to pewnie od podloza zalezy i sposobu sciagania, mi sie nie zdarzylo zeby po tasmie cos odpryslo, ale co czlowiek to opinia:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ