MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Też mam +10kg.
Może będzie ciut mniej niż w 1 ciąży. 😆
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja 9 kg na plusie. W pierwszej ciąży z tą wagą już właśnie leżałam na porodówce 🙊🙈🙉 A tu jeszcze mam 2 miesiące. Coś czuję że sobie dobije do 12 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 08:23
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
U mnie w zasadzie +2
hehe ale tak poważnie to licząc te 5 co schudłam na początku, potem je przybrałam, więc +7 w sumie.
Migreny cd. Może ciut słabiej, ale jestem wykończona. Wstałam po herbatę i jogurt i leżę dalej. Chyba tu nawet tabletka nie pomoże... -
nick nieaktualny
-
U mnie + 8kg. Ale ostatni tydzień mam tak twardy i napiety brzuch ze mam wrażenie ze pęknie i boli. Nie skurczowo raczej takie permanentne wzdęcie 💁🏻♀️ Macie tak?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja mam 0.5 kg w stosunku do wagi z przed ciąży, a biorąc pod uwagę to co schudłam to 5.5 kg. Od tygodnia budzę się ze spuchniętymi palcami w rękach więc podejrzewam, że zaczynam łapać wodę.
Zostało mi 89 dni do porodu, zaczynam mieć stresa że nie zdążymy ... Pokój nie pomalowany, łóżeczko nie kupione, mamy co prawda dostawkę do sypialni ale planujemy też zwykle do pokoju Małego. Nie wspominając o rzeczach dla mnie do porodu w sensie koszule, majtki... Niby zakupy to kwestia dnia ale jakoś nie mogę się zebrać 😕 zakupy dla malucha mnie cieszyły i poszły błyskawicznie a jakoś ta reszta wisi nade mną... -
PLPaulina wrote:Prawie 30kg 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A idę podobnie jak w 1 ciąży. Różnica tylko minimalna.
😱 czyli prawie 20 kilo w 3 trymestrze?! Ja mam szczerą nadzieję że magicznej 20 nie przekrocze w całej ciąży 🙈 najlepiej to 16-18kg na mniej nie liczę nawet już
Lat 36
Hashimoto
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:U mnie + 8kg. Ale ostatni tydzień mam tak twardy i napiety brzuch ze mam wrażenie ze pęknie i boli. Nie skurczowo raczej takie permanentne wzdęcie 💁🏻♀️ Macie tak?
Lat 36
Hashimoto
PLPaulina wrote:Wtedy tego tak nie analizowałam. 😆
Ale u mnie to było sporo wody. Byłam tak spuchnięta, że masakra.
W tym pierwszym tygodniu po porodzie ta cała woda schodziła. W końcu zauważyłam swoje kostki i stopy nie wyglądały już jak słonia. Mogłam włożyć obrączkę.
I Nawet sama twarz zrobiła się smuklejsza.
Lat 36
Hashimoto
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem, ile waze, bo jestem w szpitalu, ale w czw było +9kg.
Ja dzisiaj jestem wypisywana stąd i mam jechać do innego szpitala na konsultację neurologiczną. Mialam dzisiaj obszerne badanie na potrzeby studentów, zgodzilam się, bo wiedzialam, ze będzie dużo info. Więc tak, mala od pt przekrecila się główką w dół, a dzisiejsza waga to 1600g, gdzie w piątek bylo 1300g, tak że widzicie jak to jest z tymi pomiarami. Dzisiejsze na pewno było bardziej dokładne, bo wiadomo - studenci.
Lili, ja mam czesto takie wzdeciowe twardnienia brzucha, gdzie wcześniej nie wiedziałam, co to wzdęcia. -
Ja mam 9 kg na plusie.
Od tygodnia mam szczeniaka w domu, który pojedzie do mojego brata za 3 tygodnie dopiero więc mam mały armagedon z dwoma psami, zapominam że zaraz dziecko przyjdzie i, że w ciąży jestem i jak sobie przypomnę to mnie lęk ogarnia. Przyszła dziś paczka z apteki więc chyba odpalam pierwsze pranie. Dzięki temu, że miałam baby shower i dostałam sporo gadżetów (min. termometr, nożyczki do paznokci, myjka do butli itd. itp. plus duże kołyska, rożek, poszewki) to jakoś tak nawet jakbym zaczęła rodzić to CHYBA większość rzeczy mam 🙈 A tak to mecze się z kaszlem po chorobie jeszcze i boli mnie cała lewa strona chyba od kaszlu już mięśnie międzyżebrowe -
Karolllla wrote:Dziewczyny wiem, że tu już dużo pisałyście na ten temat ale mam pytanie co do prania. Na wszystkich ciuszkach mam 40 stopni zalecane to mimo wszystko na 60 wstawić? Nie zniszczą się? 🤨
Karolllla lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.