X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest możliwość znieczlenia, to mój pierwszy poród, nie wiem czego się spodziewać, z drugiej strony nie chce sobie zaszkodzić. Ale zarzynać też nie chcę. Ale jak czytam ile organizmów tyle reakcji i dużo własnie zalezy od anestezjologa, jak poda znieczulenie. Moja przyjaciółka była jak naćpana po znieczuleniu. Z kolei druga dopiero na partych poczuła moc znieczulenia.
    Siostra moja miała skurcze bardzo silne (brak znieczulenia) ale bez rozwarcia, podali oksy i zaczeło spadac tetno Małej i zrobili cc.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ile kobiet tyle różnych historii... Powiem Wam że mi się już śni akcja porodowa i myślę o tym jak to będzie 😁 ja z tych co muszą mieć wszystko zaplanować e a tego akurat przewidzieć się nie da.. Więc trochę się zaczy
    Nam stresować jak np w nocy się zacznie to kto mnie zawiezie 60km do szpitala a kto zostanie z Synem.. Masakra 😂

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli zapadnie decyzja o porodzie sn to nie mogą mi podać oksytocyny.

Ale ogólnie to jeszcze nie wiem co mnie czeka.
    I chyba bardziej od porodu przeraża mnie wizja organizacji tego wszystkiego.
    Podróży do szpitala, mąż musi się zająć córką oby wtedy był w pobliżu.
    Jak Hania zniesie noce beze mnie. Jak zareaguje na dzidzię w domu. 😬😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 13:30

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie jeśli zapadnie decyzja o porodzie sn to nie mogą mi podać oksytocyny.

Ale ogólnie to jeszcze nie wiem co mnie czeka.
    I chyba bardziej od porodu przeraża mnie wizja organizacji tego wszystkiego.
    Podróży do szpitala, mąż musi się zająć córką oby wtedy był w pobliżu.
    Jak Hania zniesie noce beze mnie. Jak zareaguje na dzidzię w domu. 😬😬
    Mam to samo. To wszystko jest bardziej zajmujące i stresujące niż wizja porodu.

• Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też z tych co lubią mieć wszystkonzaplanowane i pod kontrolą ale no niestety. Jeszcze do tego stresuje się tym ze moja gin chce abym urodziła do 39tc A ja myślałam że będę sobie spokojnie czekać aż mała sama zechce przyjść na świat A tu dostałam info że będzie wywoływane (czyli z tego co czytam bardziej bolesne niż naturalnie samoistnie) więc się poryczałam wcziraj ale dzisiaj już trochę lepiej 🙈 chociaż wiem na co sie nastawić mniej więcej

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    No ja też z tych co lubią mieć wszystkonzaplanowane i pod kontrolą ale no niestety. Jeszcze do tego stresuje się tym ze moja gin chce abym urodziła do 39tc A ja myślałam że będę sobie spokojnie czekać aż mała sama zechce przyjść na świat A tu dostałam info że będzie wywoływane (czyli z tego co czytam bardziej bolesne niż naturalnie samoistnie) więc się poryczałam wcziraj ale dzisiaj już trochę lepiej 🙈 chociaż wiem na co sie nastawić mniej więcej
    A czemu chcę ci wywoływać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja tez ostatnio usłyszałam ze być może będzie cesarka, bo mały od początku rokuje na ponad 4 kg, a ja ogólnie byłam dość drobna i ze moja ginekolog musi zdecydować czy dam radę.. Może tez mnie wcześniej wezmą żeby mały nie był taka bomba.. Jeszcze moja mama rodziła wszystkie dzieci takie wielkie i mówią ze to genetyka i tego nie oszukam..

• Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A czemu chcę ci wywoływać ?
    (Wywoływanie oczywiście jak sama do tego czasu nie urodze)
    Ze niby lepiej dla dziecka bo test obciążenia glukoza wyszedł mi słabo więc stwierdzoną cukrzyca ciążowa. Wiem że zdania są podzielone na ten temat ale skoro ona z patologi ciąży na polnej gdzie połowa z cukrzyca tu chyba wie co mówi.. Jeszcze bede dopytywac no troszkę byłam w szoku i mało co pytalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 14:09

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Frufru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię mieć wszystko zaplanowane, a tu się nie da :D wizja podróży do szpitala i tych wszystkich procedur mnie niepokoi... Ale staram się nie myśleć za wiele...
    Nie wiem, czy to z niewiedzy czy wiary w siebie ale chciałabym uniknąć zzo... Powtarzam sobie, że jestem dzielna, tyle przeszłam, to dam radę...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała bez zzo ale tak naprawdę nie wiemy co nas czeka. Jeśli będę rodzić w szpitalu gdzie będzie do tego dostęp i faktycznie nie będę dawała rady to możliwe że się zdecyduje ale to chyba wcześniej niż 7cm rozwarcia. Położne mówią że na tym etapie to przychodzi kryzys i już sensu za dużego nie ma że lepiej wytrzymać jak już się tyle wytrzymało

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    U mnie też będzie info o wywołania porodu wcześniej właśnie ze wzgl na cukrzycę ciążowa jak Mały będzie gotowy ale ja się z tego cieszę wolę to niż miałby się rodzic za duży (zależy mi żeby rodzic SN)

bv5tg9v.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    U mnie też będzie info o wywołania porodu wcześniej właśnie ze wzgl na cukrzycę ciążowa jak Mały będzie gotowy ale ja się z tego cieszę wolę to niż miałby się rodzic za duży (zależy mi żeby rodzic SN)
    W takim przypadku wiadomo :) moja narazie jest raczej sredniej wagi A u Ciebie? Raczej duży maluszek czy mały? U mnie w 27+1 ok 915g

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    W takim przypadku wiadomo :) moja narazie jest raczej sredniej wagi A u Ciebie? Raczej duży maluszek czy mały? U mnie w 27+1 ok 915g

U nas w 30+0 tc wazy 1792g ale lekarz wciąż mnie straszy że to 70 centyl i że jest spory jak "na swój wiek". Wczoraj na wizycie powiedział że jeśli w 37 tc będzie widział że mały jest gotowy by przyjść na świat, to damy mu z tydzień na wyjście na świat a jak mu się nie będzie spieszyło to go "pospieszymy" że niby przy cukrzycy ciążowej to lepsze niż przechodzenie i czekanie. Nie wiem jak inni lekarze na to patrzą...

PS też się wybieram na Polną :)

Frufru, Takmala lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    (Wywoływanie oczywiście jak sama do tego czasu nie urodze)
    Ze niby lepiej dla dziecka bo test obciążenia glukoza wyszedł mi słabo więc stwierdzoną cukrzyca ciążowa. Wiem że zdania są podzielone na ten temat ale skoro ona z patologi ciąży na polnej gdzie połowa z cukrzyca tu chyba wie co mówi.. Jeszcze bede dopytywac no troszkę byłam w szoku i mało co pytalam
    Rozumiem, rozumiem. 😊

Mnie przez cukrzycę ciążę zakończyli w 37+6. 😊

I właśnie ciągle jestem w zawieszeniu przez to wszystko. Bo mnie wywoływać nie mogą. I nie wiem co zdecydują. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wywołują tylko ciążę z cukrzycą niewyrównaną. Nie każdą jak leci. ☺️

Moja córcia nie jest na razie zbyt duża - 1190g było w 26+5.

Starsza wypadała wieksza. Ale według lekarzy w normie. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 14:57

• Frufru Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    U nas w 30+0 tc wazy 1792g ale lekarz wciąż mnie straszy że to 70 centyl i że jest spory jak "na swój wiek". Wczoraj na wizycie powiedział że jeśli w 37 tc będzie widział że mały jest gotowy by przyjść na świat, to damy mu z tydzień na wyjście na świat a jak mu się nie będzie spieszyło to go "pospieszymy" że niby przy cukrzycy ciążowej to lepsze niż przechodzenie i czekanie. Nie wiem jak inni lekarze na to patrzą...

PS też się wybieram na Polną :)

Ej to u mnie podobny przypadek. Bo ja 29+5 i mały miał 1700g, tyle że gin mówił że waga spoko, też się bujam z cukrzycą i nadciśnieniem, wszystko ustabilizowane. 16 mam wizytę, to dopytam co i jak, ale nic nie wspominał mi o wcześniejszym zakończeniu ciąży, mimo że drążyłam temat przeciwskazań do porodu w wybranym szpitalu i cc... Tyle, że ja inny szpital :)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na dzień kobiet ale 10.03 są wykłady na Polnej w Poznaniu może ktoś ma ochotę iść:)
    https://facebook.com/events/s/dzien-kobiet-na-polnej-o-seksi/607527489993007/?ti=cl
    Do tego podobno będzie mozna zapisać się w przerwie warsztatowej na zwiedzanie porodowki

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że teraz z związku z nowymi przepisami to najlepiej dowiadywać się już bezpośrednio w szpitalu jak patrzą na ciążę z cukrzycą. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 16:30

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny na dzień kobiet ale 10.03 są wykłady na Polnej w Poznaniu może ktoś ma ochotę iść:)
    https://facebook.com/events/s/dzien-kobiet-na-polnej-o-seksi/607527489993007/?ti=cl
    Do tego podobno będzie mozna zapisać się w przerwie warsztatowej na zwiedzanie porodowki
    zapisałam się 😉

bv5tg9v.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    zapisałam się 😉

No to sie widzimy:)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ