MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
locus wrote:Nie ma co mierzyć temperatury. Ja nawet nie byłam ani razu na becie. Kilka testów ściemniało i to mi wystarczyło. Idę do lekarza w 7 tyg i tyle. Nic mnie nie stresuje. Zarodek nie umie czytać książek do ginekologii i stosować się do przyrostów bety i temperatury. 🤷
Locus rozumiem Cie bo ja w pierwszej ciazy w ktora zaszłam od razu tez tak miałam i nie rozumiałam o co ten cały stres, tez niczym sie nie przejmowałam. Nie badałam bety, nie czytałam nic. W drugiej juz wiecej ale nadal wszyscy mówili ze to sie zdarza. Jak sie znów nie udało to gdyby nie moja dociekliwość nie wiedziałabym o wielu dolegliwościach które powodują poronienia i mogły byc przyczyna. Wtedy dziewczyny z forum okazały sie nieocenione, czesto z większa wiedza w tym temacie niz sami lekarze. Uwierz ze ubolewam nad tym ze moja ciaza juz nigdy nie bedzie taka i naprawde wolałabym nie znac tych wszystkich faktów z książek. Myśle ze każda dziewczyna po przejściach dałaby dużo za bezproblemowo pierwsza ciąże w ktora zaszła od razu i brak konieczności edukowania sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 16:13
joana_aska89 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyLilly masz racje czasem doswiadczenie i nawet pisanie o swoich zlych doswiadczeniach moze komus pomoc. Moze ta osoba akurat zbada to samo itp.. i okaze sie, ze w tym byl problem..
Zreszta mysle, ze to jest grupa wsparcia, więc mozemy pisac i o zlych rzeczach, wydarzeniach. Ale to nie znaczy, ze skoro ktos poronil to zaraz mam doszukiwac u siebie objawow poronienia.. (to tylko przyklad, żeby nie bylo do nikogo nie uderzam). Musisz tez z jakims rozsadkiem podchodzić do tego co czytamy. I wiem, ze dziewczyny, ktore pisza o zlych sprawach nie maja nic zlego na mysli.
A my zamiast teraz szukac jakiegos problemu powinnyśmy zwyczajnie się wspierać i spokojnie każdą wysłuchać...Takmala lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam d dimery 9700 a norma do 500... Jutro powtórzę w innym laboratorium. Jestem przerażona. Mój tata miał zator płuc, ja mam trombofilie.
Dzwoniłam do hematologa, mówi że leki mam dobrze dobrane. Jutro koniecznie powtórka i telefon do niego. Boję się...lilly. lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Dziewczyny mam d dimery 9700 a norma do 500... Jutro powtórzę w innym laboratorium. Jestem przerażona. Mój tata miał zator płuc, ja mam trombofilie.
Dzwoniłam do hematologa, mówi że leki mam dobrze dobrane. Jutro koniecznie powtórka i telefon do niego. Boję się...
cos mi sie kojarzy że w ciazy sa podwyższone i ta norma 500 nie ma zastosowania... ale nie jestem pewna2020
2023 -
Ajka wrote:cos mi sie kojarzy że w ciazy sa podwyższone i ta norma 500 nie ma zastosowania... ale nie jestem pewna
-
Jeheria wrote:Dziewczyny mam d dimery 9700 a norma do 500... Jutro powtórzę w innym laboratorium. Jestem przerażona. Mój tata miał zator płuc, ja mam trombofilie.
Dzwoniłam do hematologa, mówi że leki mam dobrze dobrane. Jutro koniecznie powtórka i telefon do niego. Boję się...
Jeheria nie chciałam polubić tylko skomentować. Bierzesz aspirynę i clexane? Pewnie trzeba zwiększyć dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 17:13
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny tak dla rozładowania sytuacji - miałam dzis wizytę u dentysty i tam dla odmiany wszystko wzorcowo 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 17:15
Jeheria, Rafka, locus lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Jeheria nie chciałam polubić tylko skomentować. Bierzesz aspirynę i clexane? Pewnie trzeba zwiększyć dawki.
Ja 26 wrzesień dentysta 😨
-
Ja po wizycie. Widziałam serduszko. Ale jutro idę do szpitala ze względu na ciśnienie, bo u lekarza miałam 170/105 chyba pierwszy raz w życiu.
lilly., sayuri, locus, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:Ja po wizycie. Widziałam serduszko. Ale jutro idę do szpitala ze względu na ciśnienie, bo u lekarza miałam 170/105 chyba pierwszy raz w życiu.
To tak jak u mnie... Zawsze coś... Co będą w szpitalu działać na te ciśnienie?
-
Frufru wrote:Ja po wizycie. Widziałam serduszko. Ale jutro idę do szpitala ze względu na ciśnienie, bo u lekarza miałam 170/105 chyba pierwszy raz w życiu.
-
JAGODA wrote:O kurcze, sporo. Pewnie to z nerwów wizytą u lekarza, ale dla św. spokoju trzeba sprawdzić. Ja walczę z kołataniem serca, oszalec można, parę razy dziennie czuję jakby mi miało serce wyskoczyć
Ja takie kołatanie mam przy jakimkolwiek wysiłku fizycznym, nawet jeśli jest to zejście do piwnicy czy powieszenie praniaNataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Gratuluję serduszka!
To tak jak u mnie... Zawsze coś... Co będą w szpitalu działać na te ciśnienie?
Zrobiłam dziś rano hybrydy i zastanawiam się czy nie będzie problemu. Problemy pierwszego świata... -
nick nieaktualnyKochane ja niestety znikam....
Byłam dzis u ginekologa... ciąża się nie rozwija.... jest na tym samym.etapie co 1.5 tygodnia temu.....
Mam zrobic jeszcze 2 razy bete, we wtorek wizyta... i zapadnie decyzja jak usunąć martwa ciaze.....
Nie wierzcie w objawy ciazy, bo ja nadal je mam.....
Trzymajcie sie i bede sie modlic o Wasze szczesliwie donoszone ciąże ✊❤