X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mówisz Szatanka, że taka fajna babka z niej. A gdzie przyjmuję ??
    No bardzo nam pomogła. Siedzieliśmy u niej prawie 1,5 h. Fakt, że skasowała 400 zł, ale trzeba to liczyć jakby zrobiła nam oprócz wizyty prenatalne, normalnie chyba koło 200 zlotych kosztuje. Chyba się do niej przyniosę od mojego gburowatego doktorka, który sam kazał mi w pt jechać na izbę, a potem się nawet nie zapytał, co słychać, choć gadałam z nim w pon, a wczoraj nawet widzieliśmy się w klinice (chyba mnie nie poznał, hłe hłe). A przyjmuje na Parkowej w gabinetach celewicza. Zresztą z tego, co wiem, jest jego prawą ręką, dlatego ją wybrałam.

PLPaulina lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA

wrzucam link do plikow szkoly rodzenia

https://drive.google.com/folderview?id=1-D0I_XU8kbev3sk57qZFcpuG_7Cd-7cu

Blagam niech ktora da cynk mi czy da rade wejsc i pliki pobrac

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka CUDOWNIE tak sadzilam ze cos nie jest przekonany do tego co mowil i powiedzial co wiedzial i przyjal za pewnik.
    Cudownie ze jest ok.

Ajka a co u Twojej Wery?

szatanka lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo się cieszę że jest dobrze. Teraz już się nie denerwuj.
    Byłam z mężem na sesji ciążowej i więcej będę mieć zdjęć prawie nago niż w ubraniu ale mega mi się podobają 😁😁😁

PattisonBM, PLPaulina, Takmala, szatanka lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika rośnie, ma ponad 2kg i komfortowe warunki u mnie w brzuchu...z główką niestety gorzej, bo poszerzyły się nam komory boczne i to według klasyfikacji jakie znalazłam już jest masywne wodogłowie, z drugiej strony przy agenezji może tak być i to nie musi nic znaczyć... sama główka rozmiarowo jest w normie, chociaż to 83 centyl, z drugiej strony, reszta jest między 60 a 75 centylem.
    Chyba będę jeszcze robić rezonans w najbliższej przyszłości,żeby lepiej się temu wszystkiemu przyjrzeć, tylko muszę wycenić skierowanie i termin. Potem może pójdziemy na wizytę do neurochirurga i neurologa żeby się jakoś przygotować.

Ze mną wszystko super... jak to stwierdził lekarz mam idealne warunki żeby chodzić w ciąży i dzieci rodzić. Może powinnam w takim razie za surogatkę robić 🤔😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:32

PattisonBM, Mimi1987, Frufru, Niki2803 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbroilas mnie z ta surogatka...
    Moja siostra z wodoglowiem sie urodzila i jedynie co ma czasem padaczke i bierze leki,ale nie wiem czy wodoglowie przyczyna czy to ze nabawila sie depresji...

https://mamotoja.pl/koncowka-ciazy-blaski-i-cienie-koncowki-ciazy,3-trymestr-ciazy-artykul,6096,r1p1.html?utm_source=facebook&utm_medium=viva&utm_campaign=fmww200301

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:53

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał kobity z Twojej Weroniki:) to znak że bedzie silną kobietą- trzymam za was bardzo mocno kciuki.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Rozbroilas mnie z ta surogatka...
    Moja siostra z wodoglowiem sie urodzila i jedynie co ma czasem padaczke i bierze leki,ale nie wiem czy wodoglowie przyczyna czy to ze nabawila sie depresji...

https://mamotoja.pl/koncowka-ciazy-blaski-i-cienie-koncowki-ciazy,3-trymestr-ciazy-artykul,6096,r1p1.html?utm_source=facebook&utm_medium=viva&utm_campaign=fmww200301

A miała jakieś operacje na to czy coś, u nas padaczka może być z samej agenezji...ale nie musi jakieś 20-30% że będzie... najbardziej się martwię że po porodzie trzeba będzie wstawiać zastawkę... Z drugiej strony, jak czytam na grupie od agenezji to komory strasznie wielkie potrafią mieć dzieci, a wodogłowia jednak nie ma... W mózgu brakuje jakiejś struktury i jest więcej miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 00:01

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic o operacji...siostra z 82 roku jest...przy urodzeniu i na chrzcie miala spora glowke,a teraz ma normalna...

A depresji nabawila sie przez sasiadke,ktora po pogrzebie corki ciagala siostre na cmentarz i gadala jej jakies straszne rzeczy...siostra byla w podstawowce wtedy...do dzis zastanawiam sie czemu ciotka na to pozwalala...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    A ja mam jeszcze pytanko... tak omijając celowo temat jakis przepychanek słownych;) Jutro jestem we Wrocławiu bo pies ma zabieg na oczy :] i przy okazji na czas całego przedsięwzięcia chciałam skoczyć po wózek, z tym że widze że w sobote we Wrocku są jakieś targi czy giełda z wózkami dla dzieci i innymi pierdoletami- i tu pytanie- czy na takich wydarzeniach opłaca się robic takie duże zakupy, można spotkac jakies ciekawe rabaty czy promocje czy to będzie to tylko strata czasu? ma ktoś jakieś doświadczenie?
    Nie, ale jak byłam na 1 warsztatach u nich to potwierdzenie dostałam dopiero w dniu warsztatów więc take it easy

Takmala lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z chęciami do czegokolwiek? Bo ja ostatnio to tylko minimum, zmyje naczynia, pozwijam pranie, zrobię obiad i jestem zmęczona... Jak mam iść na zakupy to aż mi słabo na samą myśl :/

Mieliśmy w weekend pojechać jakieś zdjęcia pstryknąć, a totalnie mi się nie chce... Najchętniej bym leżała ogl filmy i czytała książki ;)

Mimi1987, PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru mam tak samo. Totalna niemoc... nawet nie to, że mi się nie chce, bo oczami to sporo bym zrobiła. Tylko nie mam siły. Mało tego, ostatnio zdarzają mi się takie mikro zasłabniecia - robi mi się na chwilkę słabo. Mrowieją ręce i nogi. A sklep? O matko... chora jestem na samą myśl, że zakupy trzeba zrobić. Mam co prawda na swojej wsi taki wiejski sklepik, ale ceny... Ostatnio tylko z mężem jeżdżę po większe.

A jak kładę się na łóżku, to normalnie jak wieloryb na plaży. Przekręcić się na drugi bok to wyprawa na Mount Everest... sapię i stękam. Serce wali. Znowu rwa kulszowa weszła. I wiele innych, ale nie chcę znowu wam narzekać..

Jeheria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    A jak u Was z chęciami do czegokolwiek? Bo ja ostatnio to tylko minimum, zmyje naczynia, pozwijam pranie, zrobię obiad i jestem zmęczona... Jak mam iść na zakupy to aż mi słabo na samą myśl :/

Mieliśmy w weekend pojechać jakieś zdjęcia pstryknąć, a totalnie mi się nie chce... Najchętniej bym leżała ogl filmy i czytała książki ;)
    U mnie takie upadki i wzloty, dzisiaj ładna pogoda to zamierzam trochę podziałać, w poniedziałek i środę leżałam cały dzień i nawet do sklepu nie wyszłam. Ale to tez trochę z nudów, bo kino czy duże sklepy to teraz kiepski pomysł :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Frufru mam tak samo. Totalna niemoc... nawet nie to, że mi się nie chce, bo oczami to sporo bym zrobiła. Tylko nie mam siły. Mało tego, ostatnio zdarzają mi się takie mikro zasłabniecia - robi mi się na chwilkę słabo. Mrowieją ręce i nogi. A sklep? O matko... chora jestem na samą myśl, że zakupy trzeba zrobić. Mam co prawda na swojej wsi taki wiejski sklepik, ale ceny... Ostatnio tylko z mężem jeżdżę po większe.

A jak kładę się na łóżku, to normalnie jak wieloryb na plaży. Przekręcić się na drugi bok to wyprawa na Mount Everest... sapię i stękam. Serce wali. Znowu rwa kulszowa weszła. I wiele innych, ale nie chcę znowu wam narzekać..
    Tez mam takie straszne walenie serca, jakby miało mi wyskoczyć i zdarzają się takie zasłabnięcia. Ale za to z brzuszkiem sobie radzę, tylko schylać się ciężko.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, przewrócić się na drugi bok to już ciężko... Mi w ciągu dnia rogal pomaga, w nocy nie korzystam bo chyba i tak bym go wykopała...
    A takie niby zawroty głowy niby zasłabnięcia też miewam...

I mam wrażenie że teraz więcej jem. Dopiero 10.30 a ja już po 2 śniadaniu...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tez mam takie straszne walenie serca, jakby miało mi wyskoczyć i zdarzają się takie zasłabnięcia. Ale za to z brzuszkiem sobie radzę, tylko schylać się ciężko.
    u mnie też ze schylaniem najgorzej, dobrze że nie ma zimy to buty wiosenne wsuwane już od jakiegoś czasu to wybawienie :D
    mam nadzieję że w kwietniu się ciepło zrobi już na baleriny :D bo te teraz będą na maksa wynoszone :D
    a że męża nie ma to zakupy muszę ogarniać przynajmniej podstawowe na szczęście zapasy wody jest także ciężarów nie muszę dźwigać bo u mnie 4 piętro bez windy i jak to będzie z wnoszeniem malucha to nie mam pojęcia
    dla ułatwienia kupujemy fotelik avionaut i z nim będziemy zasuwać na górę
    od znajomych odkupujemy wózek muuvo quick, jeszcze łóżeczko i będziemy prawie gotowi :)

PattisonBM lubi tę wiadomość

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    O to super! Bo ceny tez maja niezłe, myślałam czy sobie tez jakiejś koszuli nie zamówić od niej.

Koszule mam tylko jedną, jest bardzo wygodna i wogole jej nie czuć. Ja się przymierzam do koszuli poporodowej ale zobaczę jak bardzo urosnę przez następne tygodnie.
    Otulacze flanelowe i okrycia kąpielowe są mega grube.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się zadziało?
    Znowu troll jakis

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:
    Ciężko jest pisać z pierworódkami o swoich doświadczeniach i opiniach, bo nikt nie lubi narzucania sobie jakiegoś zdania. Prawda jest też taka, że te z nas które mają już dzieci uważają, że wszystko wiedzą najlepiej. Pamiętam jednak jeszcze zbyt dobrze, jak w pierwszej ciąży od matek słyszałam właściwie tylko:
    - jak to twoje życie się zmieni ( ale z taką drwiną w głosie W stylu " będziesz miała tak samo źle jak my wszysykie")
    - jak powinnam teraz wysypiać się na zapas;
    - tysiące rad w stylu : " bo powinnaś/ musisz" udzielane bez proszenie i pytania.
    Dlatego tak bardzo ciepło przyjęłam relacje koleżanki, matki 2 dzieci, zaszła w drugą ciążę gdy pierwsze dziecko miało 9 miesięcy (!), która nigdy mnie nie straszyła, nigdy nie narzucała swojego zdania i właściwie zawsze mówiła jedno - dasz sobie radę, nie musi być idealnie, żeby było dobrze.

Ponieważ ja sobie w pewnym momencie przestałam dawać radę psychicznie, tak bardzo chciałabym żeby nikogo innego to nie spotkało. Całe macierzyństwo może być prostsze, pozbawione stresu i konieczności dążenia do perfekcji. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie jest ważne, ile utyjesz w ciąży, czy dasz radę prasować ubranka rok czy miesiąc, czy będziesz karmiła piersią, butelką czy wszystkim jednocześnie. Nie jest ważne jak urodzisz, liczy się to, żeby nie było to dla Ciebie przykre przeżycie. Tak długo jak bedziesz coś musiała, tak długo możesz nie czerpać radości z bycia matką. Przeraża mnie to, że ja straciłam tyle czasu na byciu nieszczesliwą i wypaloną.

Na koniec dodam, jako wyrodna matka, że dziecko jest tak samo ważne jak Ty, jak Twoje emocje, związek i samopoczucie.

Ja tez ciagle słyszę straszenie jaki to dramat i o spaniu gdzie sikam non stop i nie mogę na zapas. Najlepsze jest to ze to często są mamy 2-3 i się zastanawiam po co robiły kolejne jak te dzieci to taka „masakra” :)

Frufru, Jeheria lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Matko jedyna co tu się wydarzyło 🙉🙈🙊 laski chill.
    Ja właśnie wróciłam że szpitala wreszcie podali mi tą immunoglobeline wczoraj miałam przeprawy z moja grupą krwi. 2 dni latania po szpitalu. 🙏🙏🙏🙏🙏 Ale chociaż zaoszczedziłam 500 zł.

Ja mam taki przewijak

7a573ccfe784.jpg

Ale super, podasz firmę?

Mimi1987 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ