MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Frufru wrote:Ja właśnie dzwoniłam do usc, uznanie ojcostwa dziecka nienarodzonego chwilowo niemożliwe, pierwszeństwo mają dzieci urodzone. Po porodzie można się umówić z kierownikiem usc ewentualnie...
No właśnie u nas to samo mówili dlatego zaczęliśmy kombinowaćFrufru lubi tę wiadomość
-
U mnie ginekolog powiedział ze jak USG będzie ok to KTG nie robimy - za długo, kontakt z pasami używanymi przez inne pacjentki, leżanka itp - stwierdził ze ryzyko przewyższa korzyść 🤷🏻♀️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Aż się zaczęłam zastanawiać, czy szybciej się ślubu cywilnego nie ogarnie 😂
Kurcze, jestem ciekawa, co mi doktorek powie za tydz... Nie miałam jeszcze ani jednego ktg...Karolllla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:U mnie ginekolog powiedział ze jak USG będzie ok to KTG nie robimy - za długo, kontakt z pasami używanymi przez inne pacjentki, leżanka itp - stwierdził ze ryzyko przewyższa korzyść 🤷🏻♀️
Tylko jeszcze na wizycie sondę przykłada i słucha bicia serducha. -
Endi1990 wrote:ojjj miałaś robiona probe watrobową? Trzymamy kciuki i czekamy na jakieś info.
Taa wyłudziłam od internisty skierowanie on-line bo coś mnie lekko swędzi w różnych miejscach... raczej alergia na chlor myślałam, bo nie specjalnie dokuczliwe. No i wyszło... Jak to jest ze człowiek się zawsze sam musi diagnozować.2020
2023 -
Ajka wrote:Taa wyłudziłam od internisty skierowanie on-line bo coś mnie lekko swędzi w różnych miejscach... raczej alergia na chlor myślałam, bo nie specjalnie dokuczliwe. No i wyszło... Jak to jest ze człowiek się zawsze sam musi diagnozować.
-
To nie jakieś badania ze specjalnego programu KOC?
"Program KOC jest adresowany do kobiet w ciąży, które chcą urodzić w jednym z oddziałów położniczych w Szczecinie lub w Policach, w szczególności do kobiet z ciążą powikłaną, zagrożoną, trudną, której towarzyszą choroby, np. serca, nadciśnienie lub cukrzyca."
tylko takie coś znalazłamszatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was wie jak to jest z normami dotyczącymi przepływów w ciąży? Czytam sobie o tym z ciekawości, ale wychodzi mi , że mam je w dolnej granicy normy. Lekarz mówi, że są ok i kolejną wizyta za 4 tygodnie ( z racji korony).
Mam 34+ 1 t.c.,młody waży 2300. Umb pi ma 0.71 a umb r.i 0.51. -
nick nieaktualnyKoc to ogólnopolski, rządowy program opieki nad ciężarnymi.
Jak ciążę prowadzi się prywatnie to mało ważne dla Nas rodzących.
Pamiętam, że w 1 ciąży przyjmując mnie na patologię taki KOC musiałam podpisać.
Wtedy ciążę prowadziłam podwójnie. I już powrotu do placówki /przychodni na nfz nie miałam. Przejął mnie szpital. I on szarpał kasę. 😊
A tak to ogólnie jakies zasady jasne i przejrzyste dla pacjentek. Takie pitu pitu. 😊
W głównej mierze chodzi o kasę za taką ciężarną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 21:31
szatanka, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość