X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer mam tam lekarza do którego chodzę prywatnie, położnej nie biorę.
    Ajka to dobrze, że procedury zachowane oby Cię szybko zdiagnozowali.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dziewczyny zaopatrzyłyście się już w staniki do karmienia?
    Jak dobierałyście, obwód i miseczka większe o rozmiar niż teraz? Nie wiem jak się zabrać za to :( Najlepiej byłoby kupić po porodzie bo biust się zmieni, ale do szpitala muszę mieć i nie wiem jak to rozgryźć.

Zamawiała może któraś w Bon Prix? Te wyglądają spoko, tylko się zastanawiam jak z rozmiarówką.

https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-bawelna-organiczna-20209719/

https://naforum.zapodaj.net/948d35ff7e92.jpg.html
    Dziś mi przyszły. Przymierzalam to bardzo fajny materiał, wygodny, delikatny i miły w dotyku. Na teraz trochę za duży, ale do karmienia będzie dobry jak cycki urosna🤱. Wzielam nawet 2 rozmiary większy, choć mogłam o jeden i pewnie też by był dobry bo jest miękki. Ale ogólnie polecam na dzień dzisiejszy. Sama zobaczę czy się sprawdzi do karmienia. Koszule wzięłam do karmienia ale trochę za długa, ale wygodna.

Catlady, Niki2803 lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli, to dobra wiadomość. Ja uważam, że to powinno być właśnie standardem, a nie jakaś rosyjska ruletka, która na sali ma koronawirusa... Może do maja ogarną to w całej Polsce, miejmy nadzieję.

Laski, przyszła kryska na Matyska i ja również muszę brać żelastwo, bo mi spadła hemoglobina do 10,5. Mój doktorek wypisał mi Sorbifer Durules 100 mg Fe 2+ + 60 mg. Brała to któraś? Jak szybko ma szansę zadziałać? Bo od paru dni czuję się strasznie osłabiona i brak mi tchu, myślę, że to może być to. A przy okazji leję, już wiem czemu mój doktorek taki zarozumiały: bo na ma drugie Narcyz, odkryłam to na e-recepcie :D

Co do staników z bonprix. Ja już kupowałam kilka razy, ale praktycznie żaden mi nie podpasował i wszystkie odesłałam. I te zwykłe i do karmienia. Zazwyczaj nie odpowiadają faktycznym rozmiarom i są albo za małe albo za duże, a do tego rozsmarowują cycki na dwa placki. Przynajmniej moje w rozmiarze F.

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/948d35ff7e92.jpg.html
    Dziś mi przyszły. Przymierzalam to bardzo fajny materiał, wygodny, delikatny i miły w dotyku. Na teraz trochę za duży, ale do karmienia będzie dobry jak cycki urosna🤱. Wzielam nawet 2 rozmiary większy, choć mogłam o jeden i pewnie też by był dobry bo jest miękki. Ale ogólnie polecam na dzień dzisiejszy. Sama zobaczę czy się sprawdzi do karmienia. Koszule wzięłam do karmienia ale trochę za długa, ale wygodna.
    Dzięki Jeffcia! Widzę że wzięłaś rozmiar 85E, a jaki normalnie nosisz rozmiar jeśli mogę zapytać?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Kakarli, to dobra wiadomość. Ja uważam, że to powinno być właśnie standardem, a nie jakaś rosyjska ruletka, która na sali ma koronawirusa... Może do maja ogarną to w całej Polsce, miejmy nadzieję.

Laski, przyszła kryska na Matyska i ja również muszę brać żelastwo, bo mi spadła hemoglobina do 10,5. Mój doktorek wypisał mi Sorbifer Durules 100 mg Fe 2+ + 60 mg. Brała to któraś? Jak szybko ma szansę zadziałać? Bo od paru dni czuję się strasznie osłabiona i brak mi tchu, myślę, że to może być to. A przy okazji leję, już wiem czemu mój doktorek taki zarozumiały: bo na ma drugie Narcyz, odkryłam to na e-recepcie :D

Co do staników z bonprix. Ja już kupowałam kilka razy, ale praktycznie żaden mi nie podpasował i wszystkie odesłałam. I te zwykłe i do karmienia. Zazwyczaj nie odpowiadają faktycznym rozmiarom i są albo za małe albo za duże, a do tego rozsmarowują cycki na dwa placki. Przynajmniej moje w rozmiarze F.

ja brałam, po miesiacu brania z 9.8 na 11.6 wiec pomogl
    po kilku dniach brania tetno sie uspokoilo i ogolnie samopoczucie bylo zdecydowanie lepsze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 20:16

szatanka lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    ja brałam, po miesiacu brania z 9.8 na 11.6 wiec pomogl
    po kilku dniach brania tetno sie uspokoilo i ogolnie samopoczucie bylo zdecydowanie lepsze:)

No wlasnie, bo jak miałam caly czas tętno maks 75, to od kilku dni około 100. Czyli jutro misja apteka. Mam nadzieję, że za kilka dni i mnie pomoże.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to rozpakowaliśmy i przystroiliśmy dziś furę dla naszej Małej:

44455fea0d00.jpg

PattisonBM, PLPaulina, Karolllla, Andzia86, Bona, Niki2803, Kira91 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wymog stanika w szpitalu...

Ciekawe ze w Lodzi robia testy kazdej rodzacej...podobno jest malo testow...

Sukienka fajna...

Czy znamy ogólne wytyczne do rozwiazywania ciaz w okresie korony dla kobiet zdrowych? Wszystkie ida pod noz?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    U mnie tez wymog stanika w szpitalu...

Ciekawe ze w Lodzi robia testy kazdej rodzacej...podobno jest malo testow...

Sukienka fajna...

Czy znamy ogólne wytyczne do rozwiazywania ciaz w okresie korony dla kobiet zdrowych? Wszystkie ida pod noz?

Tak, kobiety z koronawirusem - pod nóż. 😊

Ooo właśnie o to mi chodziło z tym stanikiem. Że nie czy przydatny czy nie.
    Tylko, że tekst w stylu "muszę, rozkazują, wymóg".
    Chyba położne nie sprawdzają czy macie dokładnie wszystko z listy?!

Lista rzeczy do szpitala ma być pomocna dla rodzącej a nie być wyrocznią!!
    Jeśli macie tam napisane: ubranka dla dziecka, np śpiochy czy kaftaniki . A nie chcesz - to ubieraj w spodnie i body.
    Nie sądzę że kogoś to w szpitalu obchodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Paulina, przecież my to wiemy. Pytanie o stanik było najzwyklejsze na świecie, tak samo jak o wanienkę czy krew pępowinowa. My wiemy ze to nie jest obowiązek, ale po co tak kogoś ścinać i od razu dawać do zrozumienia jakby był niemyślącym robotem, który bierze do szpitala wszystko co mu każą, bez zastanowienia? Sory ale dla mnie to czyste dogryzanie i robienie z kogoś głupiego. Ja na przykład nie jestem w stanie ogarnąć ze Ciebie mąż musi szybko pod szpitalem wyrzucić bo córka będzie czekała w samochodzie, dla mnie chory temat, jakby nie mógł ktoś inny dziecka chwile przypilnować, rodzina, znajomi? Już pomijam koronawirusa, wcześniej pisałaś to samo o porodzie i braku opieki. Czy któraś z nas to neguje? Dla mnie to nie do pomyślenia, czułabym się jak na wyścigu, nie zaopiekowana i olana przez męża. To chyba nie jest miłe, jeżeli tak szczerze i z góry ocenialybysmy każde Twoje zachowanie. Szanujmy siebie, chociaż teraz, na forum tez się da.

Majka987, Catlady, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje staniki z alles mama, i 1 Freya.
    Mam duże piersi i mały obwód.

Kupione po nawale, wsTstkie 3 razem.
    A rozmiary: 70i, 80f, 75h.

5903fe591be4.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Kurczę Paulina, przecież my to wiemy. Pytanie o stanik było najzwyklejsze na świecie, tak samo jak o wanienkę czy krew pępowinowa. My wiemy ze to nie jest obowiązek, ale po co tak kogoś ścinać i od razu dawać do zrozumienia jakby był niemyślącym robotem, który bierze do szpitala wszystko co mu każą, bez zastanowienia? Sory ale dla mnie to czyste dogryzanie i robienie z kogoś głupiego. Ja na przykład nie jestem w stanie ogarnąć ze Ciebie mąż musi szybko pod szpitalem wyrzucić bo córka będzie czekała w samochodzie, dla mnie chory temat, jakby nie mógł ktoś inny dziecka chwile przypilnować, rodzina, znajomi? Już pomijam koronawirusa, wcześniej pisałaś to samo o porodzie i braku opieki. Czy któraś z nas to neguje? Dla mnie to nie do pomyślenia, czułabym się jak na wyścigu, nie zaopiekowana i olana przez męża. To chyba nie jest miłe, jeżeli tak szczerze i z góry ocenialybysmy każde Twoje zachowanie. Szanujmy siebie, chociaż teraz, na forum tez się da.
    Dobrze, rozumiem. 😊 Tylko często pada że coś musicie wziąć bo lista. A to tak nie działa.

Nie każdy ma rodzinę na emeryturze, czy mieszkających 5m od siebie. 😊
    A też nie wszystkie babcie muszą zajmować się dziećmi.

I moja d***a nie jest ważniejsza od córki. Ja jestem dorosła i sobie poradzę. 😊
    Nie wyobrażam sobie zostawić córki pod opieką babć czy znajomych którzy chodzą normalnie do pracy w obecnej sytuacji !
    Ktoś może to negować, ale dla mnie to oczywiste..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dobrze, rozumiem. 😊 Tylko często pada że coś musicie wziąć bo lista. A to tak nie działa.

Nie każdy ma rodzinę na emeryturze, czy mieszkających 5m od siebie. 😊
    A też nie wszystkie babcie muszą zajmować się dziećmi.

I moja d***a nie jest ważniejsza od córki. Ja jestem dorosła i sobie poradzę. 😊

Wystarczyło grzecznie powiedzieć że nie muszą wziąść bo to tylko lista a nie drwić i głupich emotikonów używać 😁

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka987 wrote:
    Wystarczyło grzecznie powiedzieć że nie muszą wziąść bo to tylko lista a nie drwić i głupich emotikonów używać 😁
    Rozumiem. 😉 I przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 21:39

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Jeffcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dzięki Jeffcia! Widzę że wzięłaś rozmiar 85E, a jaki normalnie nosisz rozmiar jeśli mogę zapytać?
    Normalnie to miałam 80-85 C-D (zależy skąd kupuje) w trumfie miałam raz ost 80F.
    Rozmiar taki wzięłam bo zmierzylam się i wg rozmiarówki na ich stronie wzięłam. A że po porodzie radzą wziazc większy to tak zrobiłam. Jak dla mnie ok. Może nie wygląda się seksownie ale w końcu to do karmienia dziecka a nie dla faceta hehe wolałabym usztywniany i mam jeden z lidla choć jest trochę za sztywny, wolę jednak w tej kwestii wygodę. Zresztą życie to zweryfikuje...
    Edit: kupiłam nie przez wymóg tylko raczej myślę że sie przyda. Wzięłam najtańsza opcje i najwyżej się nie przyda. Czytałam co sądzicie i uznałam że jednak materialowy będzie bardziej "elastyczny"... Chyba że jednak zmaleja mi piersi 🙈
    A może to was zainteresuje lub nie... Dziś położna środowiskowa znowu wykład mi robiła przez tel i zapytałam o ten masaż krocza to odradzala, że lepiej już kupić ten zel do porodu i poprosić położna przy porodzie żeby wmasowala to w szyjkę. Sama teraz nie wiem... Może to ma faktycznie sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 22:03

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie pokoj...

Mysle ze stanik jest wymieniony,bo jest wrmtym sposobie metoda...moze dla utrzymania miesni czy co...

Uwazam,ze ok lista nie jest tym co trzeba,ale z jakichs powodow zawiera to co zawiera...
    Ok moj pierwszy porod...nie jestem alfa i omega ufam innym

PLPaulina, Jeffcia, Mimi1987 lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubiałam miec cyce na wolnosci szczegolnie jak osiagnely rozmiar wiekszy.niz glowa dziecka... i tak wiem ze moglo to spowodowac ich obwisniecie ale w tamtej chwili liczyl sie dla mnie komfort niz uroda:p teraz mam chyba z 10 par wielkosci roznej, bede robila rewie mody i zmieniala a to przed karminiem wiekszy po wydojeniu mniejszy;)

PLPaulina, Jeffcia, PattisonBM, Kira91, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, muszę Ci to napisać :D LUBIE CIĘ 😀

Endi1990, lilly. lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna nie bardzo umiem bez stanika latac...ale moze okazac sie ze przy karmieniu stanik bedzie tylko na wyjscia z domu...

Kurcze troche boje sie cc...i efektow ubocznych...brak kangurowania,brak pomocy w szpitalu i jak bede ogarniac siebie i mala zgieta wpol...
    I myslalam o drugim dziecku...o ciazy tak "na roczek" malej...a pocc trzeba chyba dluzej odczekac nie? I ciezko z porodem sn po cc prawda?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam cały czas śmigam bez stanika oezu jak dobrze :) ale ja mam b/c miseczkę i nie ma co obwisnąć póki co. Też kupiłam najtańsze materiałowe dwa z szykownamama.

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ