X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę organicznie stanikow, więc na kwarantannie cały czas na luzie :) w normalnych czasach stanik to pierwsza rzecz, jaką ściągam po przyjściu do domu. Cycki jeszcze jakoś się trzymają, ale po karmieniu pewnie będzie katastrofa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 01:31

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ja na chwile obecna nie bardzo umiem bez stanika latac...ale moze okazac sie ze przy karmieniu stanik bedzie tylko na wyjscia z domu...

Kurcze troche boje sie cc...i efektow ubocznych...brak kangurowania,brak pomocy w szpitalu i jak bede ogarniac siebie i mala zgieta wpol...
    I myslalam o drugim dziecku...o ciazy tak "na roczek" malej...a pocc trzeba chyba dluzej odczekac nie? I ciezko z porodem sn po cc prawda?

Jeśli po cc blizna od wewnątrz dobrze ci się zrośnie nie ma przeciwwskazań do kolejnej ciąży z małym odstępem.

Nie zachwalam cc. Ale nie jest tak źle jak mówisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 04:04

PattisonBM lubi tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie CC to jest ostatecznosc...ale w czasach w jakich przyszlo nam rodzic,moze podejscie szpitala do CC/SN jest zupelnie inne...CC to porod w ile godzina dwie SN parenascie,mniejsze/krotsze zaangazowanie personelu...mniejszy klopot...

Dziewczyny z Wawy naprawde juz glupieje czy rodzic 5 min od domu w Bielanskim,w ktorym pracuje moj brat czy w Orlowskim w ktorym pracuje moja ginka...

I czy istnieje taki moment przy porodzie,ze jak leci akcja porodowa to nie ma bata trzeba ciagnac PSN do konca ze nie mozna wykonac CC po pewnym etapie?
    Moze to bedzie kwestia przyjazdu na szpital po tym momencie,zeby nie wykonali rutynowo CC...tylko czy sie tak da... nie wiem czy pisze zrozumiale...
    Ech co za czasy...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC bez komplikacji to 30 min. 👍😊

Rozumiem twoje pytanie. Ale szczerze nie wiem kiedy jest ten graniczny moment, że na CC za późno.
    Dziewczyna z którą leżałam 2 lata temu. Miała 10cm rozwarcia. Już szło wszystko ok. Małemu zaczęło tętno zanikać i zrobili CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 06:39

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Po porannym dole mi już trochę przeszło :)
    Ja jestem dziecko czarnobyla a mój syn będzie dzieckiem koronawirusa :D :D
    Mam to samo urodziłam się 2 maja '86 moje dziecko pewnie tuż przed majówka 😉 będzie co opowiadać w przyszłości 😊

lipcowka86 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawali nam plyn lugola...
    Wrzesien 85...

Ed...

No tak jak komplikacje to ok CC ale ze np nie wiem glowka juz w kanale rodnym to chyba sie nie robi CC czy w kazdym momencie porodu to jest mozliwe...

https://wiadomosci.wp.pl/ruszyly-prywatne-testy-na-koronawirusa-gdanska-firma-podala-cene-6495178835449473a

I na www szpitala Orlowskiego jest info o ograniczeniu odwiedzin na oddziale ginekologiczno-polozniczym...a nie calkowitego zakazu... wiec jak z tym jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 07:00

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    U mnie tez wymog stanika w szpitalu...

Ciekawe ze w Lodzi robia testy kazdej rodzacej...podobno jest malo testów

Bo to nie są testy genetyczne, a te szybkie. Wyniki są po 10 minutach. Niestety test może wyjść ujemny pomimo bycia nosicielem. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jakaś dodatkowa ochrona dla personelu, która powinna być standardem. Ja już tam rodziłam i wiem, że oni bardzo przykładają się do realizacji praw pacjenta.

Ja startowałam z 75d. Teraz mam 85e. Każdy stanik mnie uciska, bo brzuch mam pod szyją;-) ja nie polecam staników bez podziału na miseczki (sportowe do karmienia z hm). Miałam wrażenie, że mniej kobieco biust nie może wygłądać:/

Ja mam nadzieję, że nie będzie masowych cc. Chce urodzić sn raz, dwa i wracać do domu. Niestety lekarz prowadzący mówi, że i tak 2 dobry w szpitalu muszę być:(

lilly. lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie, kupione bardziej z myślą o nocnym karmieniu. Jestem zimnolubna więc u mnie piżama odpada 😂 a tak będę sobie w tym śmigać...

5baf3f4755b2.jpg

Jestem w fazie szukania walizki, bo chciałam się spakować w większą, miałam taką z tworzywa, i jak uderzyłam w szafę, to mi pękła na środku 😑 ogólnie gamoń jestem, ile już kubków i talerzy zbiłam... O wiecznym rozlewaniu nie wspomnę...

I pozdrawiam rocznik '86 ☢️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 09:09

Mysza1986 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Cer Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison, w twojej sytuacji wybrałabym Bielański. Super mieć członka rodziny na pokładzie, jeszcze jakby to był dalszy krewny, to pewnie nie można by liczyć aż na takie wsparcie,ale z bratem to już zupełnie inna sprawa. Także nawet jak położne z oddziału nie będą zbyt pomocne, to możliwe że będziesz mogła liczyć na jego wsparcie. Zapytaj, czy będzie mógł do ciebie przychodzić (jeśli pracuje na innym oddziale) - jeśli tak, to bym się nie zastanawiała;)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dobrze, rozumiem. 😊 Tylko często pada że coś musicie wziąć bo lista. A to tak nie działa.

Nie każdy ma rodzinę na emeryturze, czy mieszkających 5m od siebie. 😊
    A też nie wszystkie babcie muszą zajmować się dziećmi.

I moja d***a nie jest ważniejsza od córki. Ja jestem dorosła i sobie poradzę. 😊
    Nie wyobrażam sobie zostawić córki pod opieką babć czy znajomych którzy chodzą normalnie do pracy w obecnej sytuacji !
    Ktoś może to negować, ale dla mnie to oczywiste..
    E tam, jasne ze teraz pandemia i strach o wszystko ale w normalnych czasach zawsze są jak nie dziadkowie, to jakaś ciocia, siostra czy przyjaciółka. Nawet sąsiadka, ktokolwiek bliski rodzinie. Dla mnie kwestia priorytetów, a dupa ciężarnej jest bardzo wazna, w końcu to my nosimy pod sercem dziecko, chyba ze drugie już mniej ważne, nie wiem jak to odbierają niektórzy mężowie ;) Ale tak jak napisałaś, dla mnie oczywiste ty możesz negować.

Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje mieć dziecko od razu w pokoju dziecięcym i chodzić do niego w nocy? Bez żadnej dostawki czy łóżeczka u siebie? Chyba nie wyczailam takiej odważnej, ale moja koleżanka tak zrobiła i bardzo mnie to dziwi, może są plusy?

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam na forach na fb i rzeczywiście te cesarki plaga, a znowu podobno poród indukowany w terminie często kończy się cesarka, wiec zamknięte koło :/

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja biorę sorbifer od poczatky ciąży, 2x1. Tylko dzięki niemu moja hemoglobina jest na stałym poziomie. Ja od zawsze mam niedobory żelaza.
    Dr mnie uczulała że najlepiej się wchłania jeśli bierze się go na czczo min 0.5 h przed posiłkiem i tak samo wieczorem ok 0.5-1 h przed kolacją.

szatanka lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • mikia2019 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje mieć dziecko od razu w pokoju dziecięcym i chodzić do niego w nocy? Bez żadnej dostawki czy łóżeczka u siebie? Chyba nie wyczailam takiej odważnej, ale moja koleżanka tak zrobiła i bardzo mnie to dziwi, może są plusy?

Hej ja planuję aby dziecko moje odrazu było w swoim pokoiku. Mam dwie przyjaciółki, które też w taki sposób postąpiły (co prawda 8 i 4 lata temu) ale dzieciaki szybko się z tym oswoiły. Jedyny minus był taki, że przez 1 miesiąc było im bardzo ciężko (zmęczenie itp.). Będę miała w łóżeczku detektor oddechu więc będę spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 10:12

mwm lubi tę wiadomość

01.2015 ciąża naturalna [*]
    2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
    12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
    01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
    02.2019 IUI :(
    03.2019 2 IUI :(
    04.2019 3 IUI :(
    05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
    08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
    27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer pracuje na innym oddziale bo na neurologii i na SOR go wysylaja...ale pomyslalam nawet nie o odwiedzinach co ew dostarczaniu roznych rzeczy,bo jednak moze wychodzic na zewnatrz...

Fru fajne staniki tylko chyba sie nie odpinaja jak te typowe do karmienia?

Ja startowalam z 65C/D...to sama nie wiem co brac,bo normalny 75 zaczyna mi w obwodzie przeszkadzac a z przedluzka mi sie podciaga na cycki...czy moze byc przy nawale w moim przypadku 80/85 C/E? Az?

O kolejne mam zapytanie techniczne czy po 37tc jest jeszcze wizyta w tyg porodu? W tym 39tc+?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikia2019 wrote:
    Hej ja planuję aby dziecko moje odrazu było w swoim pokoiku. Mam dwie przyjaciółki, które też w taki sposób postąpiły (co prawda 8 i 4 lata temu) ale dzieciaki szybko się z tym oswoiły. Jedyny minus był taki, że przez 1 miesiąc było im bardzo ciężko (zmęczenie itp.). Będę miała w łóżeczku detektor oddechu więc będę spokojniejsza
    No tez tak słyszałam, ze po kilku tygodniach jest już lepiej, a ja raczej nie chciałabym dziecka do 2 czy 3 roku życia mieć w swoim pokoju, skoro zrobiłam mu jego :P

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziecko będzie z nami bo nie mamy osobnego pokoju, nowy dom się buduje i tam będzie miała swój pokoik. Na razie jakość musimy przetrwać.
    Co do staników miałam mały biust przed ciążą 75B i kupiłam zwykły szmaciany do karmienia L i pasuje. Po porodzie jak choć trochę wszystko wróci do normy to kupię jakieś lepsze bo i tak nie wiem ile jeszcze cyce urosną 🤷‍♀️

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któreś z Was wyszło coś z badania GBS? Bo mi oczywiście tak 😟

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, my kupiliśmy dostawkę do sypialni, ale łóżeczko w pokoju synka też już stoi - jak wyrośnie z dostawki (czyli 6-7 miesiąc) to planujemy go przenieść do osobnego pokoju. Jest tuż obok naszego, więc mam nadzieję że i on to ogarnie, i my :)
    Mojej siostry synek właśnie skończył pół roku i zaczął spać już sam, dają radę więc jestem dobrej myśli. A jak nie, to będzie kombinowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 10:32

lilly., mwm lubią tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Fru fajne staniki tylko chyba sie nie odpinaja jak te typowe do karmienia?

Tak, tu trzeba cycka górą wyjąć albo podnieść stanik do góry. Mi pasuje, mam 2 takie typowo do karmienia odpinane, ale przyznam, że nie czuję się w nich dobrze...

Ja też mam łóżeczko niedaleko łóżka, mieliśmy kupić większe mieszkanie po porodzie, ale trochę się to przesunie w czasie w tej sytuacji...

Ja mam wizytę w pn i pobranie gbs... Długo się czeka na wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 10:35

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    E tam, jasne ze teraz pandemia i strach o wszystko ale w normalnych czasach zawsze są jak nie dziadkowie, to jakaś ciocia, siostra czy przyjaciółka. Nawet sąsiadka, ktokolwiek bliski rodzinie. Dla mnie kwestia priorytetów, a dupa ciężarnej jest bardzo wazna, w końcu to my nosimy pod sercem dziecko, chyba ze drugie już mniej ważne, nie wiem jak to odbierają niektórzy mężowie ;) Ale tak jak napisałaś, dla mnie oczywiste ty możesz negować.

Nie mów hop przed czasem. 😉 Bo nie znasz ani życia innych, ani swojej przyszłości.

Łatwo oceniać gdy się nie ma dzieci. 👍

Ja za swoje przeprosiłam. I na tym rozmowa powinna się skończyć bo to Nie Ty powinnaś być obrażona tylko osoba której nie miło odpisałam. Czasami nie warto za dużo się wtrącać i robić za czyjegoś prawnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 10:38

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ